Keresés

Aktív témák

• GeorgeTerror

senior tag

válasz Tiggr #50 üzenetére

Próbáld ki szénné húzva, és felhekkelve a kártyát 3dmark2000-rrel. Nagyon könnyen észrevehető, ha valami hibázik, a helcsis tesztben az elején. Ráadásul amin ez a progi fullosan lefut, stabil. Amin fagy instabil. Legalábbis nálam minden így volt. Sőt folytatom: 3dmark2001 lefut simán, de a 2k ún. pixeltrutymós (jellemzően a túlhúzott memória mutat ilyet). Saját tapasztalat :) Igaz nem 9500/9700-akkal. Az első húzott kártya egy noname GF2MX gpu húzás eredmény, nem szignifikáns, memhúzás igen. Második egy gf4mx440 (chaintec) gpu húzás, mint az előbb. Viszont memória (bga tokos 4 nanós) overclock esetén addig stabil volt 3dben (markok is meg játékok is), amíg annyira túl nem húztam, hogy már 2dben is hibázott :) Ati 8500le (4 nanós ethrontech ramokkal nem gagyi, az asus is ezzel szereli a kártyáit) nyitott házzal mintha hamarabb futott ki az maxórajelből a gpu. kb 290/290-et bírtam kicsalni belőle, így a fastwrite bekapcsolása után a 10000-s eredményt ostromoltam 3dmark2001-ben. Az ati kártyák kiegyensúlyozottabbak overclock szempontból, ahogy olvastam.
    Kérdés, a poligonhibákat (mintha nagy fekete poligonokat dobna a kártya mindenhová néha) a gpu tulhuzása okozza?

bocs ha kicsit hosszú és off voltam :)

Aktív témák