- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
amdni
aktív tag
Hi!
Ma vettem egy connect3d radeon 9600-as kártyát. )9500-ast akartam, de azt mondták hogy már egyáltalán nem lehet kapni. A 9600-assal lehet valamit kezdeni? +4 pipele? vagy valami? -
SpoonTHX
tag
9700 prohoz is van bios valahol? nekem hercules 9700 pro van és passziv hűtéssel megy 380\340 et
-
dnacrew
tag
Vissza vonok mindent, mert most látom hogy nem 9700 nyákos a cikkben szereplő sapphire. Elnézést...
-
dnacrew
tag
Tegnap volt szerencsém egy Sapphire R9500 128MB DVI+Tv out -os PIROS 9700-es nyák és 3.6-ns samsung ramos kártyát 8x1, 256bit-re tolni. 3dmarkban semmi, gamekben semmi szóval teljesen ép 8 csatorna van rajta.
Nekem az volt gyanus a cikkben szereplő sapphire fekete nyákos, ez meg az a szép ATI piros. Ez most akkor hogy van? Valaki tud magyarázatot? -
Cane
őstag
-
Tiggr
tag
Na, ígértem, hogy még írok a kompatibilitásról!
Tegnap új alaplappal (ASUS A7V8X Deluxe) simán ment a 3DMArk 2001 is, ami eddig fagyott a Nature tesznél. Tehát vszínű a rég(ebb)i alaplap volt a ludas.
A szemetelés miatt nem kapcsoltam be a +4 pipeline-t, de 380 / 300 (DDR600)MHz-en járatom. Így a 3DMark 2001 SE 11800 pont körüli értéket ad (Athlon XP 2400+-szal és 512 MB DDR333-mal, Catalyst 3.4 driverrel).
Úgyhogy mondhatom, hogy nincs kompatibilitási probléma!
Valaki kérdezte, hogy a PM karikon milyen memória van. Az enyémen speciel 3.3 nanos Infenion. Ezért járatom 300 MHz-en. Ez még nem túlhúzás. -
-Elminster-
csendes tag
Kösz a tippeket, de azért az átvágással nem próbálkoznék. Ellenben a biosz érdekel. Te frissítéskor állítottál valamit a biosz beállításokon, vagy simán defaultba raktad és ment az égetés? Csak azért kérdezem mert egy korábbi alaplapom elment azon, hogy nem kapcsoltam ki a bios cachable opciot a bioszban és az új biosz a cache-ben maradt :) Azóta nem bízoim magamban :(
-
Jam.
aktív tag
A memória 150-en megy a cheepo tuning bios-al amit letölthetsz innen:
[L]http://www.drivers.hu/product.php?prodid=3220[/L]
A procin pedig átvágtam a megfelelő hidakat és így a szorzó 15x, tehát 15x150=2150Mhz
A híd átvágásról többet megtudhatsz innen:
[L]http://www.beachlink.com/candjac/TbredDecode0.htm[/L] -
-Elminster-
csendes tag
Hali Jam nekem is pont olyan alaplapom és procim van mint nekem, hogy húztad fel addig? Kicsit soknak tűnik :) Elárulhatnád a trükköt. Egyébként mennyin megy a memóriád?
-
Danecay
addikt
Én is most vagyok érdekelt ebben a 9500-ből 9700-es kártyát csinálok témában és én úgy tudom, hogy a 9500Pron alapból aktív a 8 pixel pipeline és plusz 4-et bekapcsolni nehéz lenne mert ugye az már 12.:(:p
-
Jam.
aktív tag
Én az aláírásomban szereplő kártyával rendelkezem, amin nem lehet bekapcsolni a +4 pipe-ot, de az órajelekkel el lehet játszadozni. Az gyári bios-al max. 300/300-on ment, de ma rábukkantam egy tuning bios-ra, pontosabban a warp bios-ra a neten, azóta a kártya akár 350/310-en is üzemel fagyás nélkül.
-
GhanBuri Ghan
őstag
RivaTuner -> Power User -> Open Patch Script (alul a 3. ikon) -> alapesetben PatchScripts/Ati/SoftR9x00/w2k v. w9x.rts, attol fuggoen, hogy milyen oprendszered van -> continue -> ati2vxag.vxd megadasa (nalam c:/windows/system/), majd ha minden jol megy, kiirja, hogy patch sikeres.
reboot utan a main ablakban mar azt kell kiirnia, hogy 256bit R300 (8x1) with 128MB DDR memory, ha minden jol megy, tesztekben sem szemetel. -
Arius
aktív tag
Nos? Senki? :(
-
Arius
aktív tag
Írja le vki plíz ,hogy rivatunerrel hogy kell bekapcsolni a maradék 4 pipeline-t a powermagic 9500-ösön. Előre is köszi!
-
DummyBoy
senior tag
Helló!
Segítsetek lécci! :)
Bajban vagyok!
Aktuálissá vált számomra egy PowerMagic Radeon beszerzése, de ahol kérdeztem azt mondták nem tudják megnézni milyen nyákra épül, és csak rendelésre van !!! :(
Tehát : megrendelem, nemjó, hazaviszem, sírok! :(
Vagy! A PowerMagic kártyák MIND a régi nyákra épülnek???
Vagy ... hol tudnék úgy venni hogy megmutassák?
Segítsetek lécci mert igen bizsereg már az AGP foglalat a deszkámon!
Előre is köszi! -
GhanBuri Ghan
őstag
Vegulis en is vettem egy ilyen kartyat, erdekes, hogy a 2D kepe szebbnek tunik a korabbi RADEON (7000)-nel, pedig az elvileg BBA, ez meg PM PBA. Tv-kimenetnel volt valahol szo olyasmirol, hogy lehet olyat csinalni, hogy lejatszasnal csak a filmet teszi ki a TV-re, ez hogy mukodik? Kartyat huzni egyelore nem akarom, a fo ok a tv out es a csendesebb venti volt a megvetelre. :)
-
Hardzsi
tag
A kártya PowerMagic.
Szvsz eléggé lehetetlennek látom, hogy egy boltban kibontsanak neked bármit is, pláne hogy gépbe is tegyék tesztelésre. Hacsak az egyik eladó nem jóbarátod. Mert van olyan termék (a PowerMagic is ilyen), ami lefóliázva van csomagolva. Namármost ha egyszer kibontották, és neked nem kell, hogy csomagolják vissza és adják el újként? Mert pl. nekem ilyen felbontott dobozú nem kellene, az tuti.
Elvileg persze megoldható a visszafóliázás is, meg normális dobozos cuccnál esetleg nem is látszik, hogy bontva volt, de hááát.... -
DummyBoy
senior tag
Hopp ... bocsi, de nem vettem észre hogy itt már írtam ...
Szorri :) -
DummyBoy
senior tag
Helló!
Milyen tipusú ez a kártya amit vettél?
Én is épp ezen filózok , csak nem tudok dönteni milyet ...
PM? Connect3D?
Ráadásul jó lenne előtte kipróbálni ...
Itt is megkérdem ... tudtok olyan helyet , esetleg embert akinél/ahol ki lehet próbálni vásárlás előtt hogy tuti-e a kártya?
:) -
DummyBoy
senior tag
Helló!
Ez a Powermagic vs. Connect3D buli engem is érdekelne ...
Pl. Mekkorák a RAM-ok a PowerMagic-en? 3.6? 3.3?
Hol érdemes beszerezni?
Nem tudtok esetleg olyan helyet ahol ki lehet próbálni vásárlás előtt?
Vagy esetleg valaki olyan aki protekciós és tud szerezni egy tuti kipróbált darabot?
Nagyon nagyon megköszönném :)
Bár a fizu még messze van de érdemes előtte körbekérdezni :)
''Aki kérdez az 5 percig buta ... aki nem az egész életében ...''
Kösz! -
Hege
tag
Hi All!
A prohardveren megjelent cikkek és hozzászólások alapján ugy döntöttem, hogy beruházok egy Radeon 9500-be. A PowerMagic-et sokan alakitották át sikeresen, de persze ez még nem garancia, hogy én is egy ilyen darabot fogok ki :) Viszont a Connect3D terméke is szimpatikus. De nem tudok dönteni, melyiket probaljam meg beszerezni? Mindkettő kapható ráadásul forintra ugyanazon az áron.
Üdv.:Hege -
PodMAN
senior tag
Nagyon felbökte ez a Powermagic dolog az agyam. Ha a napokban szeretnék venni ilyen kártyeszt, hol fogok kapni? Ez az Enthusiast series kéne. Vett valaki mostanában?
THX, PodMAN -
Kígyó
senior tag
válasz
Noob Saibot #79 üzenetére
Elcsesztem: :DD
-
Kígyó
senior tag
válasz
Noob Saibot #79 üzenetére
Meg az adók! :dd
-
mmanson
csendes tag
csumi
én is beruháztam egy ilyen PowerMagic kártyába és nagyon zsír!
meghekkeltem a drivert és megy 9700-asként....
még nem húztam de nem jelentkezett a 3DMark2001-ben a Nature tesztnél a kifagyás...
se sima 9500-asként se most 9700-asként...szal velszeg kifogtam egy olyan kártyát aminek mind a 8 pippelinje tökéletes....
majd megpróbálom húzni azt majd még írok a tapasztalatokról...
amúgy a kártya eléggé melegszik...végigtapogattam a ramokat a kártya tetején meg az ajján a bordát és eléggé meleg...
lehet kéne rá venni egy Zalman bordát...:)))
nah csocsi -
Hardzsi
tag
Szeretnék köszönetet mondani Parci-nak és az egész Prohardver! stábnak a nagyszerű és világos cikkért, amelyet követve 10 napja beruháztam egy ''Enthusiast Series'' kártyába (R9700-es nyák, 3.0-s Infineon RAM-ok) és Catalyst 3.2-vel, RivaTuner 20RC123-al sikeresen moddoltam R9700-á. A tuning is megy (nálam nem volt szükség BIOS hack-re), de egyelőre -tesztüzemben- még csak 297/297-nél tartok. Atomstabil.
Amilyen peches szoktam lenni, el sem hiszem, hogy sikerült kifognom az aranyhalat.
Egyébként az AQUA-ban vettem, 36+ÁFA volt.
Egy gondolat még ezzel a témával kapcsolatban:
A RivaTuner alkotója (Unwinter) saját honlapján (www.nvworld.ru/index_e.shtml) egy cikkben részletesen leírja a SoftFireGL Z1/X1 patch használatát, és hogy ezzel + a hozzávaló ''professzionális'' driverekkel hogyan lehet egy sima R9500/9700-ból FireGL kártyát varázsolni, ami a 3D-s alkalmazásoknál a driveroptimalizáció miatt jelentős sebességnövekedést eredményez. Ez persze feltehetően a Prohardver!-t olvasó játékos-orientáltságú embereket (engem is beleértve) nam nagyon izgatja, viszont azt érdemes lenne egy cikk erejéig megvizsgálni, hogy a ''professzionális'' driverek a Catalyst 3.1/3.2-vel összehasonlítva játékokban nyújt-e sebességnövekedést, vagy esetleg hátrányosan hat ki a teljesítményre. -
-
Dr.Burn
őstag
Az a kérdésem hogy nem tud valaki olyan boltot Kaposváron,Pécsen,Debrecenben,Pesten ahol lehet kapni PowerMagic kártyát? És meg lehetne nézni hogy milyen a NYÁKja.
-
törölt tag
Csövi!!!
Nekem van 1 SAPPHIRE Radeon 8500LE-m, húzás után 285/560-on stabil volt! Kérdésem az lenne hogy ha passzív hűtőket rakok a memóriára akkor el tudok e érni nagyobb sebességet?(mert addíg nem veszek hűtőt) -
Riccio
csendes tag
Nekem 373 a core és a 3.3 Infineon ramok 310-en még stabilak de az felett már pixeltrutymó az egész!!!Rivatuner kell az átalakításhoz vagy omega driver linket sjanos nem tudok adi de h +találod valahol az Omega 20.47 drivert akkor tedd fel bekapcsolja a +4 pipelinet és már megy is futtas egy 3DMark03 Fillrat˙(multi&single) texturingot és ha a multi texturingod 2500 körül van és megy a kártyád 310/325-ön akkkor gratulálok mert van 1 9700PRO-d!Remélem segítettem!
üdv Riccio!
CHAINTECH APOGEE CT-7NJL1;AMD ATHLON XP 1700+@2500+;512MB SAMSUNG DDR333 sajnos nem dual-ban;PowerMargit 9500 128MB DDR-->9700PRO;MAXTOR 80GB Winyo;TEAC 40x12x40 CD Writer;Toshiba DVD Rom;17'' Xelo TFT LCD Monitor;A4Tech RFSOP-35 Egér,Samsung 12 gombos multimediás bill, 3DMARK03---->> 5292 3DMarks -
gaboka75
tag
A héten vettem egy ''noname'' Enthusiast sorozatú R9700-t, melynek alapórajele elég érdekes: 297 mag/532 mem. A kártyát másnap ki kellett cserélni, mert nagyon bizonytalanul indult el (azaz nem), ha viszont elindult akkor ment orrvérzésig, pontosabban amíg ki nem kapcsoltam a gépet.
A második kártya teljesen OK. Alapórajel az elsővel megegyező. 3.6 Inifineon memcsik vannak rajta. Ezekkel 650-en teljesen stabil :) , 660-on a 3Dmark elkezd hülyülni. A GPU-t 325-ig próbáltam eddig. -
fLeSs
nagyúr
kíváncsi vagyok rá , hogy honnan jutottatok ama info birtokába , hogy ez az enthusiast vagy milyen kártya(nekem is ilyen van 9700re moddolva ezüst+bios kombóval :)) ) powermagic márkájú? illetve az is érdekes , hogy a CHS-ben melózok , de giga 9500Pro-t még nem láttam a komponensen , pedig már rég le akarjuk tesztelni... érdekes.
-
erdoke
titán
válasz
GhanBuri Ghan #64 üzenetére
Az egyetlen fizikai különbség (elméletileg) a RAM: PRO 310-es (DDR620), míg a nonPro 270-es (DDR540). Mivel a 256 bites RAM-ok esetében inkább a proc lett megint a szűk keresztmetszet, ez nem nagy gáz. Nem is ezt orvosolná a linken elérhető BIOS frissítés és flash util, hanem a gyárilag 277 MHz-re butított GPU órát (PRO 324 MHz). Gyári driver, BIOS nem szeresse 9700-nál a tuningot, fagyizik a Rage3D, PowerStrip, stb. Na ezt küszöböli ki a csoda.
Mondom, még nem próbáltam sk. :( -
ftamas
csendes tag
Ploszi,
Én is vettem egy Powermagic kártyát, légyszíves írd le, hogy hogyan alakítottad át. Arra gondolok, forrsztással, vagy hogyan lett átalakítva, illetve a szükséges driverek/hackek elérhetőségeit is add meg (linkek) légyszi.
A cikk ugyanis nem írja mit, honnan kell letölteni.
Köszi a segítséged. -
erdoke
titán
SZVSZ nem feltétlenül selejt R300 kerül a 9500 és 9700 szériákba. Ezt látszik bizonyítani a driver hack és BIOS upgrade sikere is a 9500->9700->9700(majdnem)PRO átalakításkor. Bár személy szerint még nem próbáltam a 9700-amat ''prósítani'', megvárom a garancia leteltét, egyenlőre elég némi GPU-húzás.
Link az említett nyalánkságokhoz: [L]http://mcturok.com/ati/[L] -
keopsz
HÁZIGAZDA
válasz
GhanBuri Ghan #59 üzenetére
nem, nem fordulhat elő.
-
válasz
GhanBuri Ghan #57 üzenetére
Mint írtam, ott még GPU-limitált, ezért minimálisat.
De, ha nem is sikerül engedélyezni a +4 pipeline-t, húzni azért tuti lehet, és ott elkezd érvényesülni a 256 bit.
Hajrá, jó az a PM! -
Notes
senior tag
Félő hogy mire pénzünk lesz rá addigra már csak 'sima' nyákkal lesz 9500.
-
Riccio
csendes tag
tegnap vettem egy pm9500at.Tökéletesen megy a 9500-->9700 mod!!!!uvíííííí!!!!most nagyon happy vagyok
-
GeorgeTerror
senior tag
Próbáld ki szénné húzva, és felhekkelve a kártyát 3dmark2000-rrel. Nagyon könnyen észrevehető, ha valami hibázik, a helcsis tesztben az elején. Ráadásul amin ez a progi fullosan lefut, stabil. Amin fagy instabil. Legalábbis nálam minden így volt. Sőt folytatom: 3dmark2001 lefut simán, de a 2k ún. pixeltrutymós (jellemzően a túlhúzott memória mutat ilyet). Saját tapasztalat :) Igaz nem 9500/9700-akkal. Az első húzott kártya egy noname GF2MX gpu húzás eredmény, nem szignifikáns, memhúzás igen. Második egy gf4mx440 (chaintec) gpu húzás, mint az előbb. Viszont memória (bga tokos 4 nanós) overclock esetén addig stabil volt 3dben (markok is meg játékok is), amíg annyira túl nem húztam, hogy már 2dben is hibázott :) Ati 8500le (4 nanós ethrontech ramokkal nem gagyi, az asus is ezzel szereli a kártyáit) nyitott házzal mintha hamarabb futott ki az maxórajelből a gpu. kb 290/290-et bírtam kicsalni belőle, így a fastwrite bekapcsolása után a 10000-s eredményt ostromoltam 3dmark2001-ben. Az ati kártyák kiegyensúlyozottabbak overclock szempontból, ahogy olvastam.
Kérdés, a poligonhibákat (mintha nagy fekete poligonokat dobna a kártya mindenhová néha) a gpu tulhuzása okozza?
bocs ha kicsit hosszú és off voltam :) -
Tiggr
tag
Na, tegnap újabb teszteket folytattam. Az ATI technológiai demoi szépen futottak, egyedül a Bear-nél volt hasonló szemetelés, mint a Dungeon Siege-ben. Aztán visszaállítottam a kártyát 9500-ösnek, s minden remekül ment. Kivéve a 3D Mark 2001-et, az továbbra is fagy. Szóval az egyik textúrázóegység valószínűleg hibás.
De sebaj, az órajeleket azért szép magasra fel lehet nyomni, úgyhogy a korosodó alalplap - proci párosomon sem akadnak a játékok, még a legnagyobb felbontásban, legnagyobb részletesség mellett sem. A 3DMark 2003 így is ad neki 3600 pontot. :)
Azért rejtély számomra, hogy 9700 módban miért megy hibátlanul pl. a 3DMark 2003, meg pár új játék? Nem használják a hibás egységet? Azt hittem a 3DMarkok minden porcikát (porcicát :) ) megmozgatnak a grafikus kártyán... -
Arius
aktív tag
Ha tud valaki kiskert ahol lehet venni, az ne habozzon közölni itt plííííz
-
Tiggr
tag
Van pár adalékom a cikkhez, ugyanis az említett PowerMagic kártya jelenleg az én gépemben dohog, méghozzá 380/300 MHz-en. A működése viszont kicsit ellentmondásos, ugyanis nem értem, hogy mitől lehetnek az alábbi jelenségek:
3DMark 2003-ban, alapbeállításokkal 4518 pontot csinál, hajthatom, amíg akarom, hibátlanul megy. Egy nagyon új játék, a Delta Force 4 1280x1024 felbontással, minden grafika maximumon, villámgyorsan fut, hiba nélkül, s a Jedi Knight II is villámgyors max. grafikával, 1600x1200-on.
De! A 3DMark 2001 Nature tesztjének első képkockájába következetesen belefagy, s a Dungeon Siege néhány textúrája szemetes.
Mással egyelőre nem volt időm kipróbálni, de annyit mondhatok, hogy a 3DMark 2001 a nem hackelt kártya driverrel ugyanezt műveli, a DS-t nem próbáltam...
A konfig: ASUS A7M266 alaplap, Athlon Tbird 1333 MHz, 256 MB DDR SDRAM, SB Live! 5.1, a GPU-t mindenki tudja! :) SW: Win 98 SE, DX 9.0, hackelt Catalyst 3.2
Hogy mi lehet a fenti hibák oka, nem tudom, de elképzelhető, hogy a driverben van továbbra is bug, vagy az alaplapom túl öreg. Mindenesetre fura, hogy a legújabb stuffok kiválóan mennek. Talán az újabb progiknál odafigyelnek a RADEON karikra is.
Ha lesznek újabb híreim a kompatibilitásról, még írok! -
Kapott egy ráadás oldalt a cikk.. -- némi ''mi-hol szűk'' típusú elemzés, Radeon 9500, 9500 Pro és 9700 tesztekkel. Olvassátok el, ha már olvastátok a cikket, érdemes.
-
Sanya
nagyúr
Kovácsúrból hogy lett házigazda?
-
greenface
aktív tag
Ja, és elvileg versenyhelyzet van (ATI vs. Nvidia)...
-
greenface
aktív tag
Kicsit OFF, de már nagyon a bögyömben van:
miért egyre drágábbak a VGA-karik, miközben mindennnek megy lefelé az ára...?!!
Anno 20e-ért vettem Voodoo2-őt, ami akkor csúcskártya volt. Mai értéken ez kb. 13-15e Ft. Hol veszek most ennyiért csúcskártyát...? Még low-end-et se nagyon...
R9500 40-50e Ft-ért hú de jó vétel... Hát köszönöm szépen.
Miközben 20e-ért van nagyon jó alaplap, jó vincsi, (amiket 2, akár 3 évig is használhat az ember), még kevesebbért jó proci, akkor egy sz*ros VGA kártya, amin 1,5 év múlva már nem megy semmi rendesen, mér' kerül 40-50e-be? És ezek a karik lebutítottak, HOGY OLCSÓK LEGYENEK... -
Sanya
nagyúr
Powermagic-kel tutira hogy megy a hack?
-
keopsz
HÁZIGAZDA
azt imho ne erőltesd, ugyanis az r300-asokra gyárilag szerelt lesarkazásvédő nem túl ügyes db, és sok esetben túl magas.. a ragacs jobban kompenzál, mint a paszta, ez utóbbit nem tudod elég ''magasra'' kenni.
a zafírteh-kártyák kerek bordája amúgy sokkal praktikusabb, mint a szögletesek, hiszen nem fexik fel minden oldalon.. -
Alan
aktív tag
Igaz, de nem biztos, hogy az R300 nagyon húzható lesz benne. Ezek a 9500-as, 9500 Pro, 9700-as kártyák mind bizonyos mértékben ''selejt'' R300-akból készülnek - van, amelyikben nem működik valamilyen funkció (pl. 1-2 két futószalag, Hierarchical Z stb.), van amelyik nem stabil a névleges órajelen (324 MHz)
Szerintem az első kategóriát adják el 9500-nak, másodikat pedig 9500 Pro-nak meg 9700-nak. Legalábbis én ezt csinálnám. Minek tennének hibátlan, húzható processzort az olcsó kártyákra? -
Alan
aktív tag
Szerintem azok 3,3 ns-os Infineon ramok voltak, és mivel a Gigabyte kártyája 64 megás (azaz 128 bit széles), a memória szűk keresztmetszet lesz. Inkább vedd a PowerMagic-et.
Ennél a kártyánál nem tudnak a gyártók semmit elrontani, mind a két RAMDAC az R300-ba van beépítve, hiába ''dzsunka'' a PM, egyszerűen nem valószínű, hogy bármi bajod lenne vele. A 256 bites memóriasín pedig sokat fog segíteni nagyobb felbontásnál bekapcsolt élsimítással meg anizotróp szűressel. -
Thom!
veterán
Csak annyit teszek hozzá hogy most tudok olyan 51-52 nettóért Sapphire 9700np(box) szerezni, én biztos nem fogok vacilálni 9500to9700-ra.
-
Ser Róbert
csendes tag
Meddig lehet felnyomni egy 3, 06Ghz-es procit? Persze hogy még működjön is 1 évig legalább?:))
-
zetecR
addikt
Egyébként mik azok az IC-k, amiket a másik oldalon az a bordós (rózsaszínes?) alulap hűt (két fehér patent szorítja rájuk)?
-
zetecR
addikt
Tapasztalataim szerint sokkal többet számít ezeknek a kártyáknak a core húzása, mint a memé (gondolom a 256 bit miatt).
Az én 9500-ösöm coreja 350-en megy, a 3.6-os Hynixek pedig 303-on. Ha jó kedve van (ezt még nem sikerült kideríteni, hogy mitől...) 318-at is viszi hibátlanul, akövetkező újraindításig... :)
Szóval a Gigabyteból tuti nem csinálsz (szinte) semmit, a PM-ből meg akármid is lehet. Esetleg beszéld meg velük, hogy ha nem tetszik a PM képe ( :) -
khalox
őstag
Na tessék... egész eddig mindenki szidta a PowerMagic kártyákat, mint a bokrot - most meg majd kíváncsi leszek, emnnyiben változik a népek véleménye.
Lehet, hogy elég csak egy pozitív cikk? :)
Mondjuk a PM az első sorozataiban mindig az ATI féle nyákokat használta (a 8500-asnál is). -
karyo
senior tag
nehéz a kérdés, bár ha jól emlékszem egy PH!-es cikkben ahol egy Club3d és egy GB kártya remekelt, ott csak a club3d-t lehetett 9700-á alakítani.
A kérdés egyre több embert izgat, igy jo lenne ha megjelenne egy kiegészítő cikk a kimaradt 9500-ös kártyákkal is, pl connect3d ctb...hogy tisztán lássunk. -
Overmind
aktív tag
A cikk előtt venni akartam egy Radeon 9500-at 36+áfáért. Lelkesen mentem a boltba, és kérdeztem, hogy milyen márkájú az a bizonyos 128 megás Radeon 9500, amit 36-ért hírdetnek. Mondta, hogy Powermagic, de nem ajánlja. Mutatott egy Gigabyte 9500, ami csak 64 megás, viszont 40+ÁFA :DDD El is szontyolodtam, mármint a PM kritika miatt. :( De ha már ott vagyok megnéztem a GB-t, és mit látok!? 3 (három!!!) ns-os Infenion ramok.
Akkor most mi-merre-meddig-miért?
A teszt után a PM-hez húz a szívem, de mit a fenét keresnek egy Radeon 9500-ason 3-as memók, mikor elvileg a GB csak 3.6-ossal gyárt!? Mostmár tényleg nem tudom, melyiket szeressem.
Vélemény? -
Phobos
aktív tag
Miről lehet felismerni, hogy melyik 9500-ös megy 9700-es ként, mert eddig mindenki azt mondta, hogy próba szerencse...
-
Alan
aktív tag
Szerencse kérdése (is). Az enyém is megy, de szemetel egy kicsit, olyan mértékben, hogy el tudok képzelni olyan felhasználót, akit már zavar. Plusz az enyémen a 3.3 ns-os Infineon ramok tényleg ''csontra'' be vannak lőve 300 MHz-re, efölött pixeltrutymó a ''jutalom''. De nem panaszkodom, ez így is nagyon király.
-
Dr.Burn
őstag
ATI Radeon Club3D 9500 43 240 Ft 54 050 Ft
Szerintetek megéri és lehet hackelni? -
Szeke
senior tag
Gratula, jó a cikk. Érdekes, mert ha tényleg ilyen ''egyszerű'' 9500asból 9700Pro-t csinálni, akkor az a helyzet áll elő mint anno a ti200 vs ti500, ti4200 vs ti4600.... A drágábbat senki nem fogja venni. ATI bácsinak ez nem jó, ergo vki ezen bukni fog....
-
Dr.Burn
őstag
És hol lehet ilyen kártyát kapni? (PowerMagic)
-
Ploszi
senior tag
ja és még most jön az, hogy a gyári rózsaszín pasztát le kéne vakarnom és normál pasztával helyettesítenem, akkor menne a core feljebb is :)
-
Ploszi
senior tag
csak megerősíteni tudom a leírtakat, némi szerencsével és baráti közreműködéssel sikerült a cikkben szereplővel mindenben megyegyező Enthusiast series kártyát szereznem, csont nélkül megy 9700Pro szintjén, 3DMark03-al folyamatosan tesztelve is :)
Aktív témák
Hirdetés
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest