Keresés

Aktív témák

• Tiggr

tag

Na, ígértem, hogy még írok a kompatibilitásról!

Tegnap új alaplappal (ASUS A7V8X Deluxe) simán ment a 3DMArk 2001 is, ami eddig fagyott a Nature tesznél. Tehát vszínű a rég(ebb)i alaplap volt a ludas.

A szemetelés miatt nem kapcsoltam be a +4 pipeline-t, de 380 / 300 (DDR600)MHz-en járatom. Így a 3DMark 2001 SE 11800 pont körüli értéket ad (Athlon XP 2400+-szal és 512 MB DDR333-mal, Catalyst 3.4 driverrel).

Úgyhogy mondhatom, hogy nincs kompatibilitási probléma!

Valaki kérdezte, hogy a PM karikon milyen memória van. Az enyémen speciel 3.3 nanos Infenion. Ezért járatom 300 MHz-en. Ez még nem túlhúzás.

• Tiggr

tag

Na, tegnap újabb teszteket folytattam. Az ATI technológiai demoi szépen futottak, egyedül a Bear-nél volt hasonló szemetelés, mint a Dungeon Siege-ben. Aztán visszaállítottam a kártyát 9500-ösnek, s minden remekül ment. Kivéve a 3D Mark 2001-et, az továbbra is fagy. Szóval az egyik textúrázóegység valószínűleg hibás.

De sebaj, az órajeleket azért szép magasra fel lehet nyomni, úgyhogy a korosodó alalplap - proci párosomon sem akadnak a játékok, még a legnagyobb felbontásban, legnagyobb részletesség mellett sem. A 3DMark 2003 így is ad neki 3600 pontot. :)

Azért rejtély számomra, hogy 9700 módban miért megy hibátlanul pl. a 3DMark 2003, meg pár új játék? Nem használják a hibás egységet? Azt hittem a 3DMarkok minden porcikát (porcicát :) ) megmozgatnak a grafikus kártyán...

• Tiggr

tag

Van pár adalékom a cikkhez, ugyanis az említett PowerMagic kártya jelenleg az én gépemben dohog, méghozzá 380/300 MHz-en. A működése viszont kicsit ellentmondásos, ugyanis nem értem, hogy mitől lehetnek az alábbi jelenségek:

3DMark 2003-ban, alapbeállításokkal 4518 pontot csinál, hajthatom, amíg akarom, hibátlanul megy. Egy nagyon új játék, a Delta Force 4 1280x1024 felbontással, minden grafika maximumon, villámgyorsan fut, hiba nélkül, s a Jedi Knight II is villámgyors max. grafikával, 1600x1200-on.

De! A 3DMark 2001 Nature tesztjének első képkockájába következetesen belefagy, s a Dungeon Siege néhány textúrája szemetes.

Mással egyelőre nem volt időm kipróbálni, de annyit mondhatok, hogy a 3DMark 2001 a nem hackelt kártya driverrel ugyanezt műveli, a DS-t nem próbáltam...

A konfig: ASUS A7M266 alaplap, Athlon Tbird 1333 MHz, 256 MB DDR SDRAM, SB Live! 5.1, a GPU-t mindenki tudja! :) SW: Win 98 SE, DX 9.0, hackelt Catalyst 3.2

Hogy mi lehet a fenti hibák oka, nem tudom, de elképzelhető, hogy a driverben van továbbra is bug, vagy az alaplapom túl öreg. Mindenesetre fura, hogy a legújabb stuffok kiválóan mennek. Talán az újabb progiknál odafigyelnek a RADEON karikra is.

Ha lesznek újabb híreim a kompatibilitásról, még írok!

• Tiggr

tag

válasz greenface #37 üzenetére

Hát, amikor nekem hozott a Jézuska egy Voodoo2-t, az még 40 eFt volt... Amúgy a tudásuk jóval nagyobb mértékben nő, mint az áruk.

Aktív témák

Hirdetés