- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyapó45
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Egészen a közelmúltig boldog tulajdonosa és használója voltam a közel 10 éves COWON iaudio X5 (20G) DAP-nak. Mondom a közelmúltig. Mert már tervezgettem, hogy beruházok valamely modernebb eszközbe, amikor - néhány hete - elnémult a bal oldala. Megmozgatva az éppen aktuális fej/fülhallgató 3,5-es jack dugóját, megjött a hiányzó oldal. Úgy látszik megérezte, hogy nyugdíjazni akartam. A jelenség többféle hallgatónál is jelentkezett, tehát kicsi a valószínűsége, hogy jack dugó hiba. A jelenségből arra következtettem, hogy vagy az aljzatban mechanikus érintkezési hiba keletkezett, vagy forrasztási hiba áll fent.
Kibontottam az eszközt de a kicsi és zsúfolt, felület szerelt panelen nem lehetett ez utóbbira utaló nyomokat találni. Ugyancsak emiatt az aljzathoz sem merek/tudok hozzáférni. Bár híradástechnikai végzettségem és közel 45 éves szakmai gyakorlatom és tapasztalatom révén felmerült bennem, hogy DIY alapon megpróbálom felderíteni és elhárítani a hibát, végül is a korom (70+) okán lebeszéltem magam.
Tisztelettel kérem Nb. Kollegákat, amennyiben tudnak valami használható tippet, javaslatot adni, ne tartsák magukban. Nagyon a szívemhez (és a fülemhez) nőtt a jószág. Köszönettel egy zeneszerető nagyapa. -
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Írtam Batmause kollégának, de ide is kopizom, hátha hamarabb érkezik segítség.
Hozzám került egy barátom iAudio X5L kis kütyüje.
Furcsa dolgokat produkált. Például duplikált néhány zeneszámot amelyek előtt így tüntette fel magát " .- "
Adat mentéssel kezdtem, aminél az történt, hogy nem minden zenét másolt át.
Próbáltam egy chdsk -t, de nem jelzett hibát, ennek ellenére néha leválasztotta magát a pc-ről.
A vége az lett, hogy partíciót töröltem, formáztam. (EaseUS partition Master-rel Fat32-re) Lehet ezt nem kellett volna, mert azóta HDD error fogad.
Connected az van.
Próbáltam a RockboxUtility-v1.4.0 programmal adni installt, error megmaradt.Tudtok segíteni ?
-
Meta
tag
Síri csönd és hullaszag
Nincs valakinek egy USB átalakítója vagy bölcsője egy régi halott/elveszett lejátszóhoz?
-
ponti_ak
addikt
Attention! Cool Cowon MX5V pictures are coming soon...
-
sickb
tag
Ja és 6 hónap gart vállalnak plusz.
-
sickb
tag
Tönkrement a Hdd je az X5L30Gb lejátszónak. Javítják 19800 ft ért.
A hátlap 1500 Ft az előlap 2500 Ft, a joy 3900 Ft lenne. Ehhez teljesen szét kell szedni a lejátszót és ilyenkor az előlap csere nem 2500 hanem 1500 Ft.Na ilyen infopatika szervízárak vannak.
Üdv -
jodován
tag
pendrive-ot felismeri az USB host, külső vinyót nem.
-
jodován
tag
azért kellene a dual boot, hogy használhassam az USB host-ot.
-
bwoay
nagyúr
-
ponti_ak
addikt
RockBox-szal nem működik az USB host?
Asszem hogy nem.Hogyan lehet dual boot-ot, vagy hasonlót megoldani?
Ha jól tudom, egész egyszerűen, mióta a legújabb release kijött (3.0, 3.1 talán..), és van hozzá RB utility is..
http://www.rockbox.org/download/-ról letölt, varázslóval telepít, X5 gépre dug, klikkelget, X5 lehúz, használ. Kb.Nekem még a régi módszerrel sikerült az M5-re, de az sem egy nagy kunszt. Igaz, angol tudás ajánlott hozzá. Ha nem megy, szívesen segítek.
üdv
-
jodován
tag
RockBox-szal nem működik az USB host? Hogyan lehet dual boot-ot, vagy hasonlót megoldani?
-
littlemole
őstag
válasz
ponti_ak #166 üzenetére
Helló
Ráraktam a gépre. A win felismeri. és a zenék is rajta vannak. Le is mentem most őket.
Szóval a winyó benne jó. A tünet most is ugyanaz. Fehér képernyő. Ezt nem tudom hová tenni.
Hétfőn felhívom az infopatikát, és megkérdezem mit tudnának vele csinálni.Köszi a segítséget.
-
ponti_ak
addikt
válasz
littlemole #165 üzenetére
Szia!
Nem ismerős a hiba típusa, pedig nekem is vaolt X5-öm, most pedig egy M5L.
Számítógép felismeri meghajtóként? Mert ha igen, akkor biztosan nem HDD lesz. Esetleg firmware, vagy kijelző, netán az akksi...Gondolom Reset-et nyomtál már..
Hmm. Mindenesetre itt a Mo-i hivatalos forgalmazó és szerviz: Infopatika. Biztos megjavítják neked, akármi is a baja.. jó kis csapat (bár picit lassú néha..
) Hívd fel őket, és mondd el a baját a szerviznek.. mondanak előzetes árat, de felhívnak azelőtt is, hogy hozzáfognának javítani (ha kéred).
Az átvevő hely: Korner Audio, 1067 Budapest, Szondi u 31.
Sok sikert!üdv: ponti
-
littlemole
őstag
Tegnap úgy néz ki megpurcant a lejátszóm.
Csak azt nem tudom miért. Ráraktam a töltőre majd 1 nap múlva leveszem. Bekapcsoláskor meg csak egy fehér képernyő fogad.
Sajna gari már nincs rá. Vajon a winya purcant meg? vagy az OS ment rajta tönkre?
A winyót próbálja tekerni majd leáll.BP en tud valaki boltot ahol javítással foglalkoznak? Vagy legalább meg tudnák mondani mi lehet a baja és mennyibe kerül a javítása.
-
jodován
tag
Van már nekem is. Rockbox firmware épp települ. Pont közben áramszünet. Mekkora mázli, hogy laptopról történik, mert az asztalinak nincs szünetmentese. Tesztelgetés lesz 1-2 hétig.
Gondolkodom 30 vagy 60 Gigásra alakításon, talán venni kellene egy pótakksit is, amig még kapható. -
jodován
tag
a dobozának a méreteit meg tudja valaki adni?
-
bwoay
nagyúr
nyugi, bari
más:
kövezzetek meg, de engem annyira mulattat,
ahogy az iPod topic HSZ-eit olvasom.
Szó nincs róla, hogy kárörvendeni nézek be oda,
de minden második kérdés az alapvető használatra irányul. -
ponti_ak
addikt
A garanciális akksicsere (vadonat újra) megtörtént, piros pont az Infopatikának a korrekt (és viszonylag gyors) eljárásért!
-
vili13
őstag
Hogy mi van helyette ( - azon kívül, hogy nekem igazam, amikor igyekszem tartózkodni a beépített akkuktól...
) ? Akár hogy keresgélek, semmi. De pl. a következő lejátszó beszerzésére kiírhatsz pályázatot is, ahol a részvételi feltételek közt szerepel az alkatrészellátás biztosítása a garanciális időn túl...
-
vili13
őstag
Ilyen jogszabály volt, de már nincs:
''Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet 2003 novemberében hatályon kívül helyezte a tartós fogyasztási cikkek alkatrész-ellátásáról és javítószolgálatáról szóló 35/1978. (VII. 6.) MT rendeletet. Ez utóbbi jogszabály előírta, hogy a tartós fogyasztási cikkek üzembentartásához, illetve javításához szükséges alkatrészekről és tartozékokról, továbbá a javítószolgálatról a gyártó, illetve az importáló vállalat az áru szokásos élettartama alatt folyamatosan köteles volt gondoskodni. A rendelet szerint például a 10.000 forint fölötti vételárú termékek esetében a vásárlónak történő eladástól számított 8 évig állt fenn ez a kötelezettség.''
([link])
Szóval jó lesz vigyázni a beépített akkukra!
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
A Fogyasztóvédelmi törvény lesz az.
De ha a Cowon leáll a gyártással, a magyar forgalmazó sem tud mit csinálni. Ha nagyon jó fej, akkor keres valami megoldást*, ha nem, akkor széttárja a kezét.
*Utángyártott akksik talán még szóba jöhetnek, de kicsit egyedi termék ez ahhoz(nem egy Nokia 3210-es, ami minden második nagymaminak van..), hogy könnyen találj hozzá 5 év múlva (vagy akár most) akármilyen pót-alkatrészt...
Amúgy meg felesleges ezen gondolkodni, mert az X5-ösök örökké működni fognak!
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Jól saccoltál rumos, 11k lett volna az akksi bővítése.
Ami miatt végülis nem kértem:
- 20Gb-os LP változat nincs, ezért 30Gb-os hátlap került volna rá
- az akksit garanciálisan cserélik
- később is megoldható lesz a bővítés (nem tudni, hogy meddig, kifutó player-ről lévén szó), ha esetleg mégsem lesz elég (nekem vagy annak, aki megveszi) a 12-14 órás üzemidő... -
bwoay
nagyúr
iAudio X5 battery pre-test
EQ: NORMAL, BBE: 1, M3B: 1, MP Enhance: OFF,
3D: OFF, volume: 15, repeat: ON, boundary: DIR
mp3 encoder: lame APS (vbr)
earbuds: bundled
playing time: approx 11h 40m
magyarán jó minőségű vbr mp3-al közel 12 órán át bírta.
Nem láttam értelmét 15-ös hangerőnél többet beállítani,
asszem a korábbi lejátszóknál is ez volt az általam megszabott standard,
meg igazság szerint ez a lejátszó már ilyen hangerő mellett is hangosan szól,
én nemigen állítom magasabb értékre.
A li-ion akksinak szerintem kell (?) még némi bejáratás,
de már most azt mondom, hogy 128-as cbr mp3 mellett,
mindent nullára véve elérhető a gyárilag megadott 14 óra.
És ez good. Gyakorlatilag ugyanúgy teljesít, mint az összes eddigi iAudio.
VISZONT: ha az ember sokat lépeget a könyvtárak között,
ezzel gyakran seek-elésre kényszerítve a merevlemezt,
akkor nyugodtan lehet számolni ennél jóval gyengébb eredménnyel.
Nomeg természetesen senki nem asztalra letéve,
a joystickot meg nem mozdítva használja ezeket a lejátszókat.
Csak ugye az én reszortom a gyári körülményeknek megfelelő tesztelés -
ponti_ak
addikt
Azt mondták vigyem be, mert 3-4 óra üzemidő az nem rendeltetésszerű. Megvizsgálják, és ha jogos a panasz, cserélik, mert a gari arra is vonatkozik. 1 hete vittem be, azóta nem hívtak, de egyébként is 3 hetet mondta a Korner-ben, mert nyár van, szabik ,stb.
Holnap szerintem felhívom azért őket már. -
bwoay
nagyúr
válasz
ponti_ak #134 üzenetére
elég az iaudiophile fórumát megnézni, úgy ''hullanak'' ezek az akkuk,
mint annak idején az iPodoké.
Egy év használat után szinte mindenki látványos csökkenést tapasztalt.
Meg fogom csinálni a tesztet, ahogy ígértem, de továbbra is 500 mA-rel töltöm,
szerintem az nagyságrendekkel kíméletesebb,
mint a gyári hálózati töltő 1800 mA-e.
Egyébként legutóbb néztem, 500 mA-el is feltöltött 4 óra alatt,
bár nem volt teljesen lemerülve még, szóval mondjuk úgy,
hogy kb 25%-os töltöttség mellett tapasztaltam ezt. -
ponti_ak
addikt
Közölte, azt mondta hogy napi szinten elmegy rendszeres töltögetéssel, szóval korrekt volt, én meg nem is nagyon firtattam...
A defrag meg az alacsonyabb bitráta/kevés csesztetés esetén lehet hogy 5 órát is elmegy, nem mértem le, illetve labor-körülényeket sem teremtettem neki (ahogy átvettem tőle, azóta úgy ment, semmi HDD-format vagy -töredezettségmentesítés - ez a kedvenc magyar szavam..), de most már nem is fogok, mert beadtam gariba.
Azt mondták megnézik, és értesítenek majd. Lehet hogy rendberakják, és nem is lesz akku-csere, de 5-10k-t megérne ha új akksikkal L-esítenék. Egy darabig még használom, aztán valószínűleg megválok tőle.(meg is hirdettem már itt, és jelentkező is volt, de közben meggondoltam magam, illetve elvittem gariztatni).
-
-
ponti_ak
addikt
Addigra már nem lesz az enyém, szerintem.
Bááár.. pont tegnap gondolkodtam azon, hogy ha pl szeptemberben egyszerre birtokolnám a G3-mast, az X5-öst, és az i7-est, akkor tkp. a legjobb* AA-elemes-, a legjobb* flash-, és legjobb* HDD-s lejátszóval rendelkeznék egy időben*...
* szvsz!
** ...csak épp ennivalóra nem lenne pénzem...
[Szerkesztve] -
vili13
őstag
válasz
ponti_ak #123 üzenetére
Mennyi időt is bírhatott ki a _beépített_ akku az X5-ödben? 2-3 évet? Simán feltételezhető, hogy újabb 2-3 év múlva majd kedvesen azt mondják, hogy ilyen akkut sajnos már nem gyártanak, esetleg horror áron megrendelhető egy koreai múzeumból. Így aztán bwoay sorsára fogsz jutni, aki még levélnehezéknek is lejátszókat használ!
Az a durva, hogy a G3 kifutásával eljutottunk odáig, hogy gyakorlatilag nincs használható AA elemes lejátszó a piacon... -
vili13
őstag
válasz
ponti_ak #114 üzenetére
''i7-nél külön 2 db gomb van a hangerő állítására a player _oldalán_''
Ok, hogy az oldalán van, de ha pont rossz irányba esik, vagy túl érzékeny a tapizós fele, az nem szerencsés a kezelhetőség szempontjából. Mindenképp alaposan ki fogom próbálni megvétrel előtt!(Hacsak ki nem adják hamarabb AA elem + joy változatban
)
-
ponti_ak
addikt
Kicsit gyenge az akksija illetve én inkább csak instabilnak mondanám, mert, ha nyomkodom/megy a kijelző, akkor nagyon hamar Low Battery-t jelez, és kikapcsol..
(mondjuk kb10 perccel később megint megy egy fél órát, de aztán végleg leáll..), de 3-4 óránál többet sehogy sem bír, főleg ha sokat keres a vinyón (pl összes szám + Shuffle On beállításnál)...
Viszont ha már beadtam, gondoltam megkérdezem mennyiért szerelnék át mindjárt X5L-re.. exkluzív 20gigás LongPlay version lenne belőle akkor...
@bwoay: bocs, nem azt írtam amire gondoltam.. az előbb a jelenlegi nyugdíjkorhatárra szerettem volna utalni.. -
bwoay
nagyúr
-
ponti_ak
addikt
Igaz, de gondolni kell a nyugdíj utáni időkre is... (kb. 85 éves korunkra
.. )
Na jó, megegyeztünk, az elemesek (ha lesz még olyan) az enyémek lesznek, te meg majd foglalkozhatsz a mobil-atomerőmű-meghajtásúakkal....
Közben letöltöttem az i6 manualját, mert gondolom az i7 örökölte a GUI-ját.. Azt mondja:
9. User defined button
● Users can specify desired actions to “MENU” and “REC” buttons when they are pressed and held.
● The “MENU” button can be assigned to function for JetEffect, Boundary/Shuffle, Equalizer, DPL, Bookmark or Lyrics,
● The “REC” button can be assigned for Record, Boundary/Shuffle, Equalizer, DPL, Bookmark or Lyrics.
Tehát csak a szokásos. Számléptetés nincs... Ez nem jó, mert nekem kellett volna, hogy ne kelljen simizni zseben keresztül... -
bwoay
nagyúr
válasz
ponti_ak #114 üzenetére
nem vágom, hogy ha süllyesztett a joy,
akkor ruhán keresztül mitől könnyebb kitapogatni annál, ami eleve kiáll!
az x5 gombja meg kimondottan elmés (Sony PSP-n is ilyen),
végülis a hold kapcsolót megspórolták vele.
Csak az a gond, hogy én amúgy sem használnám,
az X5-nél meg még annyira sem kell, mint más lejátszónál,
valamint számomra kényelmetlen helyen van,
én valszeg a lejátszó tetejére tettem volna,
bár az meg biztos másnak nem lenne jó.
viszont ahogy töltésre lehet vele váltani,
meg a kijelzőt kapcsolgatja ki be, az fantasztikus
lejátszás közben is működik,
szóval nem kell a rec vagy a play gombot lyricsre ''programozva''
trükkölni, hogy legyen egy dedikált backlight gomb.
imádom, egyszerűen döbbenetes egy lejátszó. -
ponti_ak
addikt
válasz
ponti_ak #114 üzenetére
Jah, voltam ma a Kornerbe, beadtam az X5-öst.. azt mondták kb 1 hónap, mert nyár van.. namondom jó, még szerencse hogy ott van a G3 is..
Az akksi-bővítést nem döntöttem el még, attól függ, mennyit kérnek érte.. viszont felhívták a figyelmemet az eladók, hogy akkor se a tok, se az álló dokkoló nem fog passzolni hozzá.. ehh, erre nem is gondoltam, és az akkor ugye 4700 pénz lenne, ki az ablakon.. persze a mostani -nem-L-es- cuccokat is el lehed adni simán, mert kb SEMMI cuccuk nincs hozzá az üzletben, de akkor is... namajd még alszom rá egyet... egyelőre várni kell..
Egyébként 100% jó arc volt a két idős szaki, nagyon látszott rajtuk hogy köpik/vágják a témát, és teljesen segítőkészek is voltak.
ui: ...ööö... mi lesz itt, egy új iAudio topik..?
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Hát kösz. Nem az enyém az érdem, nekem is úgy mondták..
@vili: i7-nél külön 2 db gomb van a hangerő állítására a player _oldalán_, akárcsak a D2-nél.. hopp-hopp.. lehet hogy olyan lesz inkább... neem, az már 90g, majd' kétszer annyi mint az i7, ráadásul ''csak''52 órát bír egy feltöltéssel...
A lényeg, hogy már csak a számléptetés programozhatóságát kell kinyomoznom, és nem lesz több kérdésem asszem. Csak az a hülye Hold+Power gomb ne lenne, engem bosszant az X5-nél is..
Az U3 meg fain kis player, mondjuk 25k-t megérne nekem egy 4gigás, akár... Persze a joy talán nem _annyira_ fasza rajta, mint a G3-nál mert - azt hiszem ezt szerénytelenség nélkül állíthaom - a legjobb joy a G3-mason van. Mert süllyesztett. Punktum.
Az összes többin, még az X5-ösön sem olyan. És szerintem ezért olyan zsír, ez a titka.
Kedves olvasóink, ponti e-heti Cowon-kiselőadását látták/hallották. Köszönjük figyelmüket! -
bwoay
nagyúr
szerintem esélytelen, hogy az a kezelőszerv felvegye a versenyt
az 5 irányú joy-jal, ami amellett, hogy könnyen kitapogatható,
még azzal a nyilvánvaló előnnyel is bír,
hogy legalább 4 funkciót tesz elérhetővé
iRivernél ez 6:
számléptetés előre, hátra, hangerő fel, le, könyvtár ugrás előre, hátra
neked csak azért a mániád ez az AA elem/akku,
mert még nem próbáltál beépített akksis lejátszót
mondjuk 8 GB tárhely mellett nem is baj, ha sokat bír,
az már elég nagy ahhoz, hogy ne kerüljön USB-re a lejátszó túl gyakran.
nagyon buta U3... ez jó
végülis már van egyetlen flash player, ami ezt tudja,
és az is 2007-es -
vili13
őstag
Az hagyján, ha zseben keresztül nem vált, de ha mondjuk a zsebemben szeretnék elérni egy meghatározott kezelőszervet, annak kitapogatása közben esetleg sikerülhet hozzáérni egy másikhoz is, a kívántnál nagyobb, de a nem kívánt funkció aktivizálásához elegendő mértékben. (El tudom képzelni, hogy használhatóra is meg tudják csinálni, de ki kellene próbálni élőben. i6 tulajok meg valahogy nem tolonganak errefelé, hogy ki lehessen faggatni őket a tapasztalatokról. Lehet, hogy ez is az i6/7 ellen szól...)
Nekem meg a G3 vált be annyira, hogy az U3 kevés a lecseréléséhez üzemidőben és kapacitásban egyaránt. Az i7 meg a 8GB és 60óra mellett már egész csábító, leszámítva ezt a tapizós dolgot. (De lagalább nem a nagyon buta U3, ami még usb hostként is képtelen funkcionálni!)
-
bwoay
nagyúr
akkor meg miről beszélünk?
egyébként szerintem véletlenül semmiképpen nem vált,
pont az a problémám, hogy elképzeléseim szerint akarattal sem nagyon lehet
pl zseben keresztül. vagy legalábbis jóval körülményesebbnek képzelem,
mint egy joy pöckölgetését. és miután az U3 tökéletesen bevált,
nem cserélném le egy fizikailag nagyobb, nehezebben kezelhető lejátszóra,
pláne, ha nekem megfelel az U3 kapacitása és üzemideje is,
a formája meg sokkal jobban tetszik -
vili13
őstag
-
ponti_ak
addikt
-
bwoay
nagyúr
válasz
ponti_ak #103 üzenetére
én semmi pénzért nem csináltatnám meg X5L-re,
ugyanis jelenlegi méretével és súlyával (bármilyen döbbenetes is számomra)
bevált a mindennapi használatban.
viszont az sucker, hogy USB-s töltőt használva
számítógépes kapcsolatot jelenít meg,
magyarán nem látom, hogy kész van-e.
apróság ez, és ha éjszakára hagyom tölteni, reggelre biztosan végez.
de asszem inkább fogok egy elfekvő motorola töltőt,
és rászereltetem a gyári tőltő csatiját.
utazásnál meg jó lesz az USB-s töltő is,
amit egyébként is viszek a telefon miatt. -
-
bwoay
nagyúr
pontosan így van. de ez rengeteg más gyártónál is megfigyelhető.
mobiltelefonoknál is gyakran 3 különböző kapacitású (töltőáramú) töltő van forgalomban,
a leggyengébbet általában a legyegyszerűbb készülékekhez csomagolják,
a komolyabb (üzleti kategóriás) típusoknál viszont fontosabb szempont,
hogy minél gyorsabban útrakész állapotba hozza a telefont
(nevezzük gyorstöltőnek)
a töltés meg annál kedvezőbb az akku számára,
minél alacsonyabb a töltőáram erőssége. persze itt vannak ésszerűségi korlátok,
12 órán keresztül senki nem akar töltögetni.
egyik barátomnak adtam nemrég egy 355 mA-es Ericsson töltőt a telefonjához,
saját bevallása szerint a 700-ashoz képest szinte látványos a különbség,
átlagosan kb egy nappal tovább bírja a készülék
az optimálisabb töltési folyamatnak hála.
VVoid:
Pontitól valami olyat hallottam, hogy az X5L-ben 2 db
ugyanolyan típusú akksi van, mint amilyen az X5-ben.
Egyébként nem tartósabb, csak a hosszabb üzemidő nyilván
megnöveli az élettartamát, hiszen adott idő alatt
értelemszerűen feleannyi töltési cikluson esik át, mint az X5.
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
kicsit utánajártam az akku témának.
rengetegen írták, hogy az akku kapacitása
drámai mértékben romlott egy év használat után.
iPod tulajoknál hasonló a helyzet, mint azt tudjuk.
namost az x5 gyári töltője külön csatlakozót használ,
de a lejátszó képes USB-n keresztül is felvenni a töltést.
mi a különbség? előbbi esetben 1800 mA a töltőáram,
utóbbiban meg 500. kérdés: melyiket érdemes használni...?
na ugye. a gyári töltő megy vissza a dobozba, sosem használom többet.
(egy év múlva beszámolok a fejleményekről)
kimondottan örülök, hogy töltéshez marad a Motorola telefonom töltője,
ami gyakorlatilag az össze lejátszómhoz jó.
500 mA az 1800-hoz képest meg roppant kíméletes.
az meg nem zavar, hogy jóval lassabban fogja feltölteni,
úgyis hagyom éjszakára.
mára ennyi, béke -
rumos14
nagyúr
1. bwoay köszi, nem is vettem észre, hogy én sem írtam be az aláírásomba, hogy ELADÓ
módosítottam.
2. bwoay vazze ne kötekeggyémá!
tessék, lehet választani
amúgy meg mit szólsz? hordozható multimédia lejátszó - ne mondd már hogy nem keltett fel benned birtoklási vágyat
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Ne kötekedj mán, csak lemásoltam rumos aláírását. És nekem is feltűnt, hogy nincs benne az eladó szó. A multimédia szót én (is) utálom, de ez a hivatalos megfogalmazás. Az hogy mp3-lejátszó túl kevés, az mp4 meg még szarabb lenne... Nem?
A kedvedért beleteszem a hiányzó eladó-t. Nna. -
Pxs
aktív tag
Sajnos nincs sok időm mostanában fórumozni, viszont Rockbox-ról van infó a rockbox.org oldalon, minden megtalálható ott, ami a telepítéshez kell.
!!! ELADÓ az X5-öm, dual boot firmware-rel (tehát mint feljebb írtam, tetszőlegesen választható, hogy a gyári iAudio vagy a Rockbox firmware-t indítod el bekapcsoláskor) !!!
Sürgős lenne a dolog, mert nagyon megszaporodtak a számláim...
50e Ft egy Sennheiser PX 100 fülessel, minden tartozékával (kivéve a hálózati töltőt, helyette álló dokkolót vettem hozzá, mert az elveszett) és 2008. januárig garanciával, dobozban.
Akit érdekel, írjon : phoenixspirit2030@gmail.com és hagyjon elérhetőséget (telszám).
Sorry, de csak Bp. és közvetlen környéke, postázgatásra nincs időm... -
verser233
senior tag
a távirányítónak milyen hosszú a zsinórja?
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem lenne kedved összedobni egy amolyan know-how-t, hogy hogyan is megy ez az rockbox-os fw. telepítés? Plusz ''finomságok'', extra kiegészítők bemutatása (esetleg képekkel) Unokatesómnak van egy X5-öse, lehet ha legközelebb erre jár, akkor ráveszem próbáljuk ki. Ez ellen az ''átkapcsolható'' gyári / rockbox fw. ellen biztos nem lenne ellenvetése
-
Pxs
aktív tag
Jut eszembe, a színes kijelző kihasználatlanságáról szóló megjegyzésemet visszavonom, ugyanis nagyon szép színes témákat lehet találni RB-hoz
-
Pxs
aktív tag
Nos, igen
Egyedül az akksival van gond, beépített lévén nem a legkönnyebb hozzá találni...az Infopatikánál azt mondták, kb. 1 hét alatt kicserélik, ha még garanciális a lejátszó (illetve persze akkor is, ha már nem az, de nem ingyen).
Sikerült felraknom rá tegnap egy módosított rockbox bootloader-t, ezzel már dual boot-ban használható a cuccBekapcs kb. 1 másodpercig tartva -> eredeti iAudio firmware indul, egyébként meg a rockbox, így már nagyon barátságos a dolog.
A rockbox egyedüli gondja a wma támogatás hiánya, de ezzel talán még együtt lehet élni... -
Pxs
aktív tag
Hi !
Aki még nem ismeri, nagyon tudom ajánlani iAudio X5-re a Rockbox nevű alternatív firmware-t, ezer dologban ráver a gyári firmware-re, pl. jóval komolyabb dinamikus playlist kezelés, ID3 adatbázis, teljesen testreszabható felhasználói felület, több akkuidő és meg merem kockáztatni : szebb, letisztultabb hangzás. A COWON gyári BBE effektjeit persze nem viszi, de hihetetlenül jó parametrikus EQ van benne és ami a legjobb, EQ nélkül is szépen szó, nem laposan, mégis szép, kiegyensúlyozott hangzást produkál. Ja és gondolom az FM-Tuner hangja alapból mindenkinél kritikán aluli ? Ezzel az is kristálytiszta és pikk-pakk lehet állomásokat eltárolni, névvel együtt, persze a felvétel ugyanúgy működik, akár WAV-ba is. Egyetlen hátránya, hogy a színes kijelzőt alig használja ki, de cserébe egy sokkal jobban kezelhető, sokoldalúbb eszköz tulajdonosai lehetünk a segítségével. Utánakérdeztem a hivatalos itthoni iAudio forgalmazónál, a garancia nem veszik el, ha felrakod a rockbox-ot az X5-re, viszont ha utána bizonyíthatóan emiatt gallyra megy a lejátszó, a gari arra már nem vonatkozik (megjegyzés : eddig egyetlen ilyen esetről sem tudni és rockbox már van pár éve, nem csak X5-re, iRiverre és iPodra is). Persze azért mindenki csak saját felelősségére játsszon vele
www.rockbox.org -
Razor1
aktív tag
hehe
inkább visszatértem, első hdd-s lejátszóm iriver h120 volt, utána jött két ipod. utóbbi is jó és szerethető a maga módján, csak van pár idegesítő hiba, ami nagyon el tudja venni az életkedvem. legnagyobb bibi viszont a minőség és a szervízhálózat: előző ipodom gari lejárta után egy hónappal elkezdett erőlködni, majd rá 2 hónapra végleg megadta magát a vincsi. úgy döntöttem ezt még egyszer nem játszom el, megszabadulok tőle még fiatal korában. most meg pont kapóra jön, hogy az árából vehetek egy x5-öt, két év garival és normális szervízhálózattal. -
Razor1
aktív tag
egy gyors kérdés: a max. 2000 könyvtár, 10000 file limit, amit a gyári leírás említ, továbbra is áll, vagy ezt az új firmware-ekkel sikerült kitolni? engem a 60 gigás verzió foglalkoztat, és ha ez igaz akkor nem megy rá 34 gigányi, 5-6 ezer db mp3 és a 2 gigányi 6 ezer db fotó, nem is beszélve a többi backup cuccomról.
másik téma, amin elgondolkoztam: ez egy lassan két éves modell. érdemes szerintetek még ilyet venni, vagy most már célszerűbb várni? bár igaz, ha lesz új, azt biztos nem 100e-ért osztják majd újonnan... -
UFOnight
csendes tag
szóval hány dB-t bír milyen a freki átvitele stb...?
különben is...ki az iAudio X5 gyártója? mert nem találtam még hivatalos weboldalt ahol teljes leírást olvashatnék. -
UFOnight
csendes tag
iAudio X5-tel kapcsolatban az jutott még eszembe, hogy ha a hivatalos firmware-re rátelepítem a RockBox-os firmware-t (wav pack) akkor megszűnik a garancia???
+
az iAudio x5-höz kell egy kis kütyü melyen van usb és line in bemenet.
azon töprengtem, hogy miért van rajta line in??? mert interneten sehol semmilyen specifikáció nincs a line-in -ről és ezzel kapcsolatban, szóval....egyáltalán külső mikrofon használata lehetséges egy iaudio x5-nél???
Előre is köszönöm válaszotokat!
Üdv. -
<Adamsky>
nagyúr
Az iRiver H-1xx/3xx kezeli a külső mikrofont. Ha jól emlékszem, akkor annó a H-1xx-nél is volt valamilyen Mbyte-beni korlát a felvételre. Az X5-el ez a másik gond (azon kívül, hogy hivatalosan nem WAV-ba vesz fel), hogy csak line-in-je van, így csak olyan miki dugható rá, amelyiknek ilyen kimenete van.
-
UFOnight
csendes tag
Veszteséges hanganyag rögzítés nekem nem jó ezért is jártam utána
rockbox készített egy WAV PACK nevű firmware-t mellyel veszteségmentesen is lehet rögzíteni.
http://www.rockbox.org
Egyébként az igaz, hogy ha felvétel közben túlléped a 268MB-os limitet akkor megszakítás nélkül egy új file-ba kezdi el tölteni? amely megint 268mb...stb.stb. -
bwoay
nagyúr
2. amit te írsz a koncertekkel kapcsolatban, az a hangerő, pontosabban hangnyomás,
amit dB-ben mérünk [link]
viszont amit az Infopatika ír a lejátszóról,
az (mint azt te magad is megjegyzed jel/zaj viszony [link]
ami ugyan szintén dB-ben kifejezett, de viszonyszám, arány,
nem pedig valamiféle mennyiség.
4. pl. Szondi u., Korner Audio
PS:
''hasonszőrű bootlegkészítő ismerőseim''
ezen perceken át röhögtem -
UFOnight
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezem egy iAudio X5 megvásárlását és lenne néhány kérdésem tőletek ezzel kapcsolatban!!!
Egy iAudio X5 60GB-os kütyüre szeretnék beruházni!
Szóval ::
1. Az infopatika.hu-n azt írják, hogy 268MB-ot képes rögzíteni egy huzamban, nos én koncertekről szeretnék felvételt készíteni amely ha WAV-ban nézzük...egy két órás koncert 44khz 16bit -ben legalább 1.0 - 1.5 GB. Ez igencsak túllép a 268MB-os kereten....szerintetek ez kiküszöbölhető a rockbox-os (WAV PACK) firmware-val?
2. infopatika.. Jel/Zaj viszony 95dB az iAudio-nál. nos egy Arénában megrendezett koncert minimum 104-106dB-es ha nem több, ezt a problémát ki lehet küszöbölni egy Battery Box-szal?
Én ezt néztem ki magamnak---->
http://www.soundprofessionals.com/cgi-bin/gold/category.cgi?item=SP-SPSB-1
3. Milyen minőségű felvételt lehet vele készíteni???
Egy SP-CMC 4 -es mikit néztem ki, ezt ajánlották hasonszőrű bootlegkészítő ismerőseim.
Tehát ha van egy tipp-topp mikrofonom akkor jó minőségben készít felvételeket az iAudio?
4. Én kanadában veszem meg egy ismerősömön keresztül, a kérdésem az lenne, hogy hol tudok ilyet ma magyarországon a kezembe venni és megnézni és ''ismerkedni'' vele.
Tehát hol lehet ilyet magyarországon venni.
Előre is köszönöm segítségeteket!
Üdv.
UFO -
Keksz
senior tag
mar eladtak, pedig de raizgultam
-
Keksz
senior tag
iAudio X5 52.000 forintert realis? 1 év garanciaval?
megeri megvenni? -
detri
aktív tag
Így van, nem lehet egyszerre másolni. Elég kellemetlen, mert pl a canon százasával mappákba pakolja a képeket, így kb 20 percig kell a szerkentyű mellett malmozni, míg az 1Gb-os CF-ről mindent átteszek. Ugyanis meglehetősen lassacskán másol.
És még egy hülyesége van. Almappákat sem másol. Ha egy mappában van egy almappa, és abban a fájlok, nyomsz másolást a főmappára, és csak a főmappát hozza létre, nem másol bele semmit. Vissza kell lépni, meg kell fogni az almappát, és azt újra másolni a létrehozott főmappába. Nagyon nagy macera tud lenni ez is...
Kártyaolvasóról és pendriveról is lehet másolni, gondolom mp3 lejátszóval u.ez a helyzet, azzal még nem próbáltam.
üdv,
d. -
VVoid
aktív tag
Hát sok szerencsét hozzá!
Egyébként nekem nem tűnik bénának sem a kezelése, sem a szoftvere, de hát ízlések és... (az iRiver H1xx/3xx nehézkesebbnek tűnt, igaz, nem sokat foglalkoztam vele).
Én is Sennheiser PX200-al hallgatom, a gyári fülest éppen csak kipróbáltam, azzal annyi. -
VVoid
aktív tag
Szerintem nincs amiért irigykedned, bármilyen MP3-lejátszót veszel, rövid időn belül megjelenik egy kisebb, szebb, jobb, praktikusabb, és tudja, amire mindig is vágytál, de még egyik lejátszó sem volt rá képes. Hát így megy ez...
''kiváncsi lennék amúgy, hogy az M3 távirányítója megy-e az X5-tel.''
Az iaudiophile.net-en mintha láttam volna erre vonatkozó fórumtémát, de nem olvastam el, esetleg keress rá... -
detri
aktív tag
Szia!
Kipróbáltam az üzletben egy másik kártyaolvasóval, és ment rendesen. 1.1-es olvasó, szal lehet, hogy tényleg van valami abban, hogy a 2.0 verzió bugzik csak vele.
Így aztán megvettem. Először a hozzá adott füldugóval próbáltam, nagyon megijedtem, mert az botrányosan sz@r szerintem. De a Sennheiser fejhallgatóval minden ok.
Nagyon béna a kezelése, és a szoftvere sem szimpatikus, de gondolom meg lehet szokni. Jó lesz ez.
Kösz az infokat!
d. -
rumos14
nagyúr
ejj, szóval van neked egy X5-ösöd. irigyellek kicsit, nekem M3-as van, az előd modell, ez is nagyon bejövős. kiváncsi lennék amúgy, hogy az M3 távirányítója megy-e az X5-tel.
-
VVoid
aktív tag
Szia.
Az Infopatika.hu-n ez van az X5-ről:
''USB kártyaolvasó segítségével az X5 bármely digitális fényképezővel használható.''
Hát ez kicsit zavaros, de én úgy értelmezem, hogy bármilyen kártyaolvasóval működik a Host funkció. Azért itt egy pillanatra el lehet gondolkodni, mert ahogy az X5 működik, az a következő: a képernyőn látod a könyvtárszerkezetet. Vagy az X5-ét (ez a HOST), vagy átváltasz a DEVICE-re, és akkor a hozzácsatolt cucc könyvtárszerkezetét látod. Most mi van, ha többféle kártyát képes olvasni az olvasód, és egyszerre beleraksz mondjuk egy CF-t meg egy egy SD-t. Jó kérdés, hogy melyiket fogja látni az X5, hiszen csak HOST és DEVICE között választhatsz, és nem tudom, ebben az esetben a DEVICE mit fog mutatni, hiszen két kártyád van.
Még egy apróság, egyszerre csak egy file-ot vagy könyvtárat másolhatsz. Tehát ha a kártyán a file-ok a gyökérben vannak, akkor egyenként kell átmásolgatni. Ha könyvtárban vannak, semmi gond, mert kijelölöd a könvytárat, s mindennel együtt másolja, ami benne van.
Nekem rossz tapasztalataim vannak a kártyaolvasókkal. Egyszer vettem egy Sandisk-et, 2.0-ás USB, direkt márkást akartam venni, hogy na akkor az biztos jó lesz. USB 2.0-ás gépeken nem akart működni, 1.1-esen viszont csont nélkül működött. Visszavittem, visszakaptam az árát (rendesek voltak).
Azután vettem egy Lexart, USB 2.0, hát megint csak az USB 1.1-es gépen csont nélkül megy, de 2.0-ás gépen sokszor 5 percet is kell várnom, mire a belehelyezett kártyával dolgozni kezd. Utána megy rendesen, sebesség is van. Ezek után nem csodálkozom, ha nem megy az X5-tel. Egyébként mikor próbáltam, vártam 1-2 percet, de úgy lefagyott, hogy semmit nem lehetett vele csinálni, csak a Reset gomb benyomásával indult újra.
Viszont kipróbáltam a Minolta Dimage A2 fényképezőgépemmel és tökéletesen működik. Igaz, lassú, de valahol olvastam, hogy az USB Host funkció csak USB 1.1-gyel megy, nemcsak az X5-nél, H320-nál is. Tehát bármilyen kártyaolvasóval használod (ami működik, max USB 1.1-el fog menni.
Én egyelőre nem veszek más kártyaolvasót, mert elvileg már fölösleges, ezt a szar Lexart meg kis türelemmel tudom használni, csak az X5-tel nem, de azzal nem is akarom, mert ha mégis, ott a fényképezőgép.
Hát ez neked sokat nem segít, esetleg egy tipp: USB 1.1-es (kölcsön) kártyaolvasókkal még nem volt semmi problémám egy gépen sem, csak a sebesség kevés, tehát a tapasztalat azt mutatja, hogy inkább működnek, mint a 2.0-ások. Ha meg csak az X5-tel akarod használni, akkor ígyis-úgyis 1.1-essel fog menni.
Esetleg kérj kölcsön többfajta kártyaolvasót egy próba erejéig, és próbált ki az üzletben mindenikkel. -
detri
aktív tag
Szia!
Voltam egy üzletben, ki akartam próbálni az X5-t. Nem érdekelt a hangja, képe, kezelhetőség, semmi, ezeket mind elhiszem az itt és máshol olvasottaknak, csakis az USB Host érdekelt, vittem kártyaolvasót és kártyát. Sajnos u.azt csinálta a gépezet, mint a te olvasóddal, pedig az enyémnek semmi baja. Tehát lefagyott, de legalábbis tetszhalott volt, u.is miest lehúztuk róla az olvasót magához tért.
Létezhet olyan olvasó, amelyikkel működik? Vennék inkább azt is. Rászántam magam, hogy elcseszek erre a kütyüre ennyi pénzt, de nekem a legfontosabb az image-tank funkció lenne, és pont azt nem tudnám használni. :/
üdv,
d. -
VVoid
aktív tag
30-as LP-t vettem.
Hangminőséget nem igazán volt alkalmam összehasonlítani. Ahol próbáltam, csak H320-as volt, bár gondolom, a hangminőség ugyanaz lehet, mint a H120-nak. Memkártyán vittem valami zenét, de sajnos a kártyaolvasóm haldoklott, és nem sikerült összekötni, lefagyott tőle az X5, úgyhogy a H320-al nem is erőltettem. Így a saját reklámszámokat hallgattam meg, ami alapján nem igazán lehet véleményt mondani. Ilyen alapon mindkét lejátszó hangja tetszett (furcsa is lett volna, ha ezen a szinten kivetnivalót találok a hangzásban). Az X5 hangosabb volt (pár nappal azelőtt hallottam H120-at az MM-ben, vagy Fukarban?, és annál is). A hangeffektjei valahogy használhatóbbnak tűntek, mint az iRivernek, de ez csak pár perc használat utáni benyomás.
Az akkuja kb 23-24 órát bírta első alkalommal, miután hazavittem az üzletből, és maceráltam még egy órát. Hagytam, hogy működjön magában, használtam WAV-ot, OGG-ot, MP3-at is, effekteket is, hangerőt is nagyobbra tettem, asszem 30-ra. Ezzel én elégedett vagyok, de majd egyszer letesztelem egészen pontosan.
Mivel első mp3-lejátszóm, nem tudom a kezelhetőségét összehasonlítani mással. Nekem kényelmes, negyedóra matatás után meg lehet tanulni, mit hogyan, eddig a user manual-t elő sem vettem.
Más topicokban írogattam róla:
Bővebben: link
Bővebben: link
Ha van még kérdésed, válaszolok bővebben is. -
detri
aktív tag
Van valakinek tapasztalata azzal kapcs., hogy Canon gépekkel megye-e az USB-OTG? Baromi nagy hülyeséget fogok kérdezni, kártyaolvasót nem lehet rádugni, és azzal áttölteni?
üdv,
d. -
rumos14
nagyúr
-
Razor1
aktív tag
a 60 gigás verziót honnan szedtétek? nemhogy az infopatikánál, de még a hivatalos oldalon is csak a 20ast és 30ast említik...
-
VVoid
aktív tag
Igen, tudom, hogy M3-ad van, de nem hinném, hogy hangminőség szempontjából különböznének.
A hangerő milyen? Sikerült meghallgatni egy iHP-120-at, de furcsa módon max. hangerőn éppen megfelelő volt, ami szerintem kevés. Az is lehet, hogy az európai firmware az halkabb, mert olyasmit olvastam, mintha valami korlátozás lenne a hengerőt illetően.
Az X5-tel az egyik bajom, hogy külön ''izét'' kell hozzácsatolni, hogy tölteni tudd, vagy szgéphez csatlakoztasd, meg így tovább. Ez azt jelenti, hogy két külön darab egy helyett, a csatlakozásával gáz lehet, és így tovább... -
WN31RD
addikt
Magaddal viheted a tesztkörnyezetet, és kipróbálhatod a készülékeket helyben...
(Az alapzajra vonatkozó kérdésedre adott, különböző emberektől származó válaszok szerintem nem összehasonlíthatóak. Ami az egyiknek halk sistergés, azt a másik talán észre sem veszi, egy harmadik meg esetleg kifejezetten zavarónak találná.) -
VVoid
aktív tag
Igen, így van, ez nekem pl. jól jönne. De ugyanígy pl. jól jönne a 35 órás üzemidő meg a 30 GB-s vinyó is... Az USB-OTG sem ártana, feltéve, ha működne a Minolta DiMAGE A2-vel.
Próbálkozhatnék az Infopatikánál, hogy kifizetni és elvinni mindkettőt, ha három napon belül egyiket visszavihetném és visszakapnám az árát, de nem valószínű, hogy belemennének, bármennyire is vevőcentrikus a hozzáállásuk...
[Szerkesztve] -
VVoid
aktív tag
Igen, olvastam. Elméletben nagyjából tisztában vagyok az X5 meg IHP-120 tudásával, mindkettőnek vannak előnyei meg hátrányai is, igazából a hangminőség, ami döntő, mert ezért ugye az ember azért vesz lejátszót, hogy zenét hallgasson vele. Általában az iRiver hangját mondják jobbnak, de az iAudio az utóbbi időben egyre jobb cuccokat gyárt... Persze ez szubjektív, ezért szeretném meghallgatni, mielőtt bármelyiket is megveszem.
Egy kérdésem lenne: hallható bármiféle háttérzaj, sistergés, pattogás lejátszás közben? -
rumos14
nagyúr
olvastad az iAudio M3-as topikját? nekem olyan van, az nagyon bejött. az irivereket nem ismerem, de a iAudio hangminőségét mindenhol istenítik, és ezt én is alá tudom támasztani. én is használom mobil háttértárnak, nagyon kicsike és iszonyat gyors, 14-15 MB/sec-cel megy a másolás.
azt szokták hátrányként felhozni az iAudio-knál, hogy csak könyvtárszerkezetben lehet keresni, nem id3 tag alapján (atrist, album, stb.) nálam ez egyáltalán nem hátrány. -
VVoid
aktív tag
Már egy ideje gondolkodom egy HDD-s lejátszó vásárlásán. A hangminőség, ami a legfontosabb, meg hogy legyen elég helyem, ezért is tettem le a memóriás lejátszók vásárlásáról. Az elég hely alatt azt értem, hogy nem akarom naponta másolgatni az mp3-akat, lehet, hogy audio CD-k tartalmát is eltárolnám rajta, ha pedig eredeti minőségben akarom, akkor a WAV az ugyebár eléggé helyigényes. Azonkívül mobil háttértárnak is használnám.
Az iRiver IHP-120-on gondolkodtam, nekem jobbnak tűnik, mint a H300-as széria. A kép- meg videónézegetés nem érdekel. Most viszont felbukkant ez az iAudio X5, és elbizonytalanodtam. Sajnos egyiket sem volt alkalmam kipróbálni. Elméletben tudom, mit tudnak. Azt mondják, az iRiver általában jobban szól, mint az iAudio, hát ez ugye egy szubjektív dolog.
Ha valakinek van személyes tapasztalata bármelyik lejátszóval, megkérem, ossza meg velem. Persze a legjobb egy iHP-120 vs. X5 összehasonlítás lenne... Linknek is örülnék.
A PH-s topicokat már átnyálaztam... -
TheVeryGuest
senior tag
válasz
eagleeyes73 #26 üzenetére
Ez így is van ez a cucc abszolút nem videolejátszónak készült. Ez zenelejátszó + memóriakártya tehermentesítő. Úgysem fog senki napokig videót konvertálgatni, hogy utána azt nézegesse a buszon. Ez a feature csak a parasztoknak van, hogy villoghassanak vele a repülőn/vonaton/buszon, mint ahogy a kurva fontos laptopos emberek.
Mondjuk gyakorlatiklag nincs benne egetverő újdonság, egyszerűen az iRiverH sorozat után húzták a régi M3-ast. Nekem bejön a design, meg a funkcionalitás. Kár, hogy a bőrtok, dokkoló, wired remote nincs bene az alapárban. Meg persze szivesen meggyőződnék róla, hogy összeköthető a Panasonic DMC-FZ10-zel, ami nagyon valószínű mert mass storage-ként látszik a cumó. Tök jó lenne, ellennék a 256-os memóriakártyával még pár évig. -
eagleeyes73
csendes tag
Csak annyit tennék hozzá, hogy az iStation PMP-1000-nek 3,5'' kijelzője van és a videókat tv-re is ki lehet tenni (25 fps) , szóval nagyon sok mindenben szerintem sokkal jobb.
[Szerkesztve] -
TheVeryGuest
senior tag
válasz
TheVeryGuest #24 üzenetére
Íme egy elég alapos review: Bővebben: link
Ami fura, hogy csak az amerikai Cowon oldalon szerepel a cucc, manual ott sincs. -
TheVeryGuest
senior tag
Végre megjelent, bár korábban M5 néven szerepelt a gadget-es hírekben. Remek az USB host feature, azért kipróbálhattátok volna valamilyen fényképezővel. Vagy lesz majd rendes review is, mert ez amolyan bemutatóféle volt?
Az egyik leglényegesebb feature a hanganyagok menedzselhetősége. Lehet keresni különböző szempontok alapján a zenékben? Vagy támogat legalább linkfileokat, hogy több szempont szerint is csoportosíthassa az ember a zenéket? Vagy továbbra is csak a könyvtárhierarchia az egyetlen fogódzó? A telep cserélhetősége engem is izgat, meg hogy idővel lehet-e nagyobb HDDt cuppantani bele. Remélem nem olyan köcsögök, mint a Creative-osok, hogy ráragastották az LCD kijelzőt. -
napos2600
tag
laca nem is tudtam, hogy ugyanolyan fülesünk van
-
biokill1
tag
Azt várom hogy a PDA-k is kapjanak ekkora tárhelyet... Mert azért egy PDA jóval többre használható. És a 640X480as kijelző már elég tűrhető. Persze én se PDAn nézném meg a Gyűrűk ura mindhárom részét
-
perempe
veterán
Akkor már iPod?
-
VVoid
aktív tag
Mi van, ha a gari lejárta után tönkremegy az akku, netán a merevlemez? Lehet cserélni, vagy irány a kuka?
-
Raymond
titán
A helyzet viszont az, hogy a dolgok nem ilyen egyszeruen mennek
Olyan aprosagokrol is szo van mint a mechanikus design, elektrotechnikai design, nyersanyag/komponens elerhetoseg, time-to-market, celkozonseg, minosegbiztositas stb.
Egyebkent mire alapozod hogy az anyagkoltseg nem lenne tobb 5ezernel ? Vagy hogy egyaltalan koze lenne ehez a szamhoz ? Ez pl. a beszallito nagysagatol es megrendeles nagysagatol is fugg.
-
<Adamsky>
nagyúr
''...mert a kijelző alatt még van hely, csak el kéne fordítani használat közben...''
Igen ám, de ez eredendően zenelejátszó (extra fícsörökkel).
Arra, amit Te mondasz ott van az iRiver PMP-je, és az iAudio A2 Bővebben: link -
kowk
tag
nem kell fikazni a text+video cuccokat a kis kijelzon, higyjetek el, ha szuksegetek van ra jol johet az. a haboru es beket meg ugysem ezen fogod elolvasni.
videora ugyanez vonatkozik, ha egy 700megas divxet atkodolsz ekkora felbontasba, alacsonyab fpsre, akor a lazan becsusszan 100 mega ala, vagy meglejjebb. gondold el, 500 filmet vihetsz magaddal -
Panther
HÁZIGAZDA
Ha ilyen jó (tényleg annak tűnik), akkor miért nem kapott ''különösen ajánlott''-at?
-
M@trixfan
addikt
A tesztelőket kérdeezném, vagy bárkit aki aki hallgatta: milyen a hangminősége egy iriver H120-hoz viszonyítva?
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
hát ez a filmlejátszás azér elég vakítás ekkora kijelzőn, az hogy tud txt-t megjeleníteni meg nem egy nagy izé, legalább tudna pdf-et akkor már. a formája tetszik. ezek a kis vinyók mennyire bírják a strapát, biciklizést, ugrálást, dobálást?
-
somodisoma
senior tag
Nekem nagyon bejon, Ha kicsit lentebb megy majd az ara,akkor lehet be is kellene majd ruhaznom egyre!
-
ody42
senior tag
vajh, mennyivel lett volna drágább, ha 2x ekkora a kijelző rajta? 5ezerrel?megérte volna,lehetne _használni_ is arra,amiket tud...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Autós topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Acer notebook topic
- LEGO klub
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest