Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
válasz
WonderCSabo #78 üzenetére
Ettől függetlenül ott fordult már elő olyan hogy hibajavítást következő főverzióig halasztottak, itt is volt hír.
-
julius666
addikt
Szóval ha Chrome alatt magától rendesen frissül a Flash (ez így van?)
A Google összedolgozik az Adobe-vel, a flashplugin bele van gyúrva a böngészőbe, saját sandboxal (amire még rájönnek egyéb rétegek). Konkrétan flash frissítés => automatikusan érkező transzparens böngésző frissítés (mert a FF-al meg a híresztelésekkel ellentétben a G-nél nem az van hogy "majd a köv. verzióban befoltozzuk", hanem folyamatosan jönnek a hibajavítások főverziók között is, csak nem tartalmaznak új funkciókat). Ez konkrétan olyan jól működik hogy előbb frissít általában (fordítottra nem is emlékszem) a Chrome minthogy az Adobe updatere feldobná az ablakot (van hogy nem is szól, a Chrome-os frissítés után napokkal más böngészőbe tévedve látom hogy nem indul a jútúb videó mert elavult a flashplugin és frissíthetek manuálisan
).
-
julius666
addikt
egyrészt olyan sűrűn, új funkciókkal bíró frissítést nem látok tőlük (sem).
A hiba a te készülékedben van, légy szíves többet utánajárni mielőtt ilyeneket mondanál. Nagyjából annyi újdonság szokott (a temérdek hibajavítás mellett) lenni főverziónként, mint az utóbbi időben a FF-nél/Operánáli frissítéseknél. Csak ugye új funkció != GUI változása, így nem láthatóak feltétlenül, a Chrome maga meg - nagyon helyesen - nem reklámozza.
Nem szeretem, hogy szólás nélkül letilt egy-egy kiegészítőt (és nem tudod, miért nem megy valami)
Szól.
nem szeretem, hogy szólás nélkül frissíti magát
Ide feliratkozol: [link]. Az ostoba user úgysem érti, neki minden ilyen frissítéseknél feldobált ablak csak nyűg. De nincs eltitkolva mi történik a böngésződdel, ha annyira érdekel.
Flashez: tehát a Chrome szar, mert Adobe megint töketlen volt. Ok.
Egyébként meg a többségnek elhiszed az, hogy nem kell manuálisan rendszeresen frissíteni a sokat átkozott plugint mekkora áldás? Nem mellesleg kilő egy potenciális biztonsági rést. Az ilyen fiaskók meg Adobe ide-vagy oda, meglehetősen ritkák, ráadásul szerinted hány százaléka az internetezőknek lenne képes utánajárni miért nem megy a játék, majd egy régebbi verziót visszarakni? -
julius666
addikt
válasz
#41133696 #62 üzenetére
A dolog - szerintem - úgy fog kinézni, hogy első magasan továbbra is a Explorer marad, második lesz a Chrome ,és harmadik a Firefox. A harmadik hely viszont bérelt hely lesz sokáig, mert az Opera nem igen fogja leverni onnan.
Szerintem középtávon azzal kell számolni hogy "tesztelni érdemes rá" böngészőnek az IE-FF-Chrome-Safari fog számítani (a Safari a jelenleginél nagyobb súlyt fog képviselni, de nem szignifikánsan, a többiek helyzetét nem fogja veszélyeztetni), az IE-FF-Chrome triumvirátus pedig nagyjából a piac azonos szeletét fogja birtokolni. O/A marad a statisztikai hibahatárok alatt (egyébként érdekes módon határozottan kivehető a statokból az arányának a csökkenése, a ballot screenes mizéria abszolút nem jött be).
Hosszútávon az FF határozott hanyatlására számítok.
Majd évek múlva elő lehet venni ezt a hozzászólásomat -
julius666
addikt
válasz
WonderCSabo #60 üzenetére
sztem a másolást kizárhatjuk, mert összerakni egy dizájnt nem lehet ennyi idő alatt.
Nem akarom a vitát továbbizzítani, de ilyen szinten hasonló designok esetében (tényleg kb. csak a GUI elemek kerekítettségében/árnyalatában van eltérés) szerintem abszolút egyértelmű hogy valaki a másiktól nyúlta le a sajátját. Az hogy ki kitől azon lehet vitázni, de tagadhatatlan a hasonlóság. Annyi biztos hogy a koncepciót magát a Chrometól nyúlták.
-
julius666
addikt
Mert az egyik oldalon ott van egy fél, aki rendszeresen dolgozik a kiadott szoftveren, és folyamatosan frissítit
Ha rendesen végeznék a munkájukat, akkor az egész probléma nemlétező lenne. Nem tudom, hogy nem tudod vagy csak nem akarod ezt felfogni, de őszintén szólva inkább nem is érdekel. Ennyi erővel a Baross szoborral is beszélgethetnék.
-
julius666
addikt
Te miért próbálsz olyat belemagyarázni a hozzászólásomba ami rohadtul nem volt benne?
Nem értem miért próbálod ennyire védeni az FF-et, szerinted nem az lenne a normális és a természetes, hogy kijavítják ezt a bakit és ezután tényleg csak akkor kell majd a kieggyártóknak foglalkozniuk az üggyel ha tényleg változik is valami az API-ban? Nem értem pár fejlesztő egyszeri csip-csup munkája (mert az általam felvázolt "külön verziószám az API-nak" megoldást nem nagy cucc megvalósítani) miért nagyobb szó a szemedben több ezer kiegészítőfejlesztő rendszeres csip-csup munkájával szemben. -
julius666
addikt
Ezek akkor is SP1-et használnának, ha csendben frissülne minden; mert akkor megkeresnék a neten az "automatikus frissítés letiltása" nevű progit; vagy registry bejegyzést, és újra ott vagyunk, ahonnan elindultunk (SP1 (vagy még az sem) védelem nélkül).
Sajnos nagy az isten állatkertje és biztosan lennének sokan ilyenek (pontosabban a szomszéd pistigyerek csinálná), de nem hiszem hogy a többség ilyen lenne.
-
julius666
addikt
Nem tudom, én konkrétan arconköpésnek érezném a mozillától addonfejlesztőként hogy ingyen és bérmentve én ~6 hetente totál feleslegesen az új bétákkal való kompatibilitásnak utánajárogassak, csak azért mert akinek a kezében lenne a dolog egy inkompetens f*sz lehet.
#29 Joci10: Nanana, álljon meg a menet. A gyorsított kiadási ütemmel nincs baj home user vonalon, nem tudom RERO-ról hallottál-e már. Az más kérdés hogy ésszel kéne csinálni. Chromenál semmi hátrányát nem látod annak hogy sűrűbben dobálnak ki normális, új funkciókkal is bíró frissítéseket, sőt.
-
julius666
addikt
És érdekes, ezek az addonok nekem a 9 nightlyval is tökéletesen mennek az about:config hekkel.
Pont erről van szó. Az API-n/pluginmotoron nem változtatott a Mozilla, csak a főverziókat ellenőrzi a plugin kompatibilitás-listájában. Miért kéne azért a pluginfejlesztőknek akárcsak bétázásnál is tök feleslegesen egy stringet folyamatosan áttúrnia? Többnyire szabadidejükben csinálják ezt emberek/a készítő már lehet el is tűnt valahol az éterben, miért kéne nekik folyamatosan készenlétben lenni a Mozilla inkompetenciája miatt? A probléma roppant egyszerűen orvosolható lenn, amit már többször leírtam: egyszerűen külön kéne verziózni az add-on API-t és csak akkor változtatni a verziószámán ha tényleg valami változás történik. Ez így gyak. zéró meló. De akár el lehetne hagyni az egész verziócsekkolós marhaságot és jobban kitalálni (ez már értelemszerűen nagyobb meló/nagyobb változtatásokkal járna).
Ezt egyszerűen meg kellett volna lépni az új kiadási ütemtervre való átállás előtt, a 4-esre váltásnál. Mert vicc kategória ez a töketlenkedés ami most megy.
Szerk: közben más már megelőzött.
-
julius666
addikt
az enyém itthon szó nélkül cserélgeti magát. soha nem fogom megtudni, hogy ettől most jobb lett nekem vagy rosszabb.
Annál jobb nem is lehetne, mint hogy az egész folyamatot észre sem veszed (az átlaguser szemében minden a jól megszokotthoz képesti változás ugye bűn, minél gyakoribb annál nagyobb). Abban pedig csak megbízhatunk a fejlesztőkben hogy biztonság / sebesség / háttérfunkcionalitás szempontjából nem ellenünk dolgoznak, igazából nem vagy sokkal előrébb ha mindig feldobja ablakban a changelogot, részletekbe menő konkrétumokat az sem tartalmaz.
Egyébként ha nagyon érdekel a dolog lehetőségként ott van a fejlesztői blogokra való feliratkozás, az információ nincs elzárva előled csak nincs a képedbe tolva.
a gond az, hogy dönti el a telepítő, hogy home usernek telepít vagy nagyvállalati környezetbe?
Gondolom nagyvállalati környezetben nem a klasszikus "web installer" játszik Chromenál.
-
julius666
addikt
Az about:config még a "tudatos böngésző" add-on használók nagy részének is abszolút no-go, "pure black magic". Totál lényegtelen milyen kis munka is, nehogy már azért kelljen a végusernek dolgoznia, mert a fejlesztők/vezetés inkompetensek voltak. Ez egy természetellenes állapot, teljesen jogos hogy ezen sokan problémáznak.
A mozilla végre eldönthetné kiknek akar böngészőt gyártani: hc-jellegű júzereknek, akkor a hókolások teljesen rendben vannak, mindenki lője be magának a kívánt funkcionalitást, sebességet (ugye jelenleg is lényegében tutorialok alapján lehet normális sebességet összevakarni belőle).
Vagy a Chrome-féle modellt, azaz az átlagusereknek (ami itt messze nem feltétlenül ostobát jelent, hanem azokat akik nem akarnak a mindenféle beállításokkal baszakodni), ez esetben ezeket a csúnya bakikat mellőzni kéne és egy teljes értékű, megfelelő funkcionalitású kompakt, gyors és minél inkább minimalista böngészőt leszállítani. Az úgy nem járja hogy pl. alapbeállítások mellett 20+ tabnál új oldal megnyitásakor a GUI másodpercekre kifagyogat (a napokban volt hozzá szerencsém, régebben ez rendszeres volt, azt hittem a 4-es verziónál javult a helyzet, ezek szerint mégsem), vagy súlyos másodpercekbe telik a hidegindítás normálisabb gépen is.
Jelenleg megpróbál a két verzió között lavírozni, a saját tapasztalatok és a fórumokon olvasottak alapján roppant sikertelenül.
-
julius666
addikt
tesztelés meg vizsgálatok nélkül lecseréli magát egy vállalati pc-n egy fontos szoftverelem? ki ne találják már.
Tudomásom szerint van rendszergazda felülete (távoli elérés) még a sokat szidott Chromeban is, gondolom ott ez szabályozható (nem volt szerencsém hozzá, így nem tudok biztosat mondani). FF-ben, O/A-ban abszolút szabályozható a dolog (látom már más is írta).
A home usernek viszont igenis másszon fel kussban a háttérben.
-
julius666
addikt
Nekem már egy kicsit elegem van azokból a fejlesztési irányokból, amikben azt segítik elő, hogy a jövő emberének se gondolkodni, se mozogni ne kelljen.
Észre kéne venni lassan hogy sajnos már nem az a világ van mint 5-10 éve, amikor a "zinternet" még úri muri volt, az elitebbek (~100 feletti IQ-júak) játékszere. Időközben tömegessé vált, ami azt jelenti hogy beszabadultak a virágföld intelligenciával rendelkező "egybites júzerek" is, sőt, számban messze lenyomták a régi elitet.
Persze lehet légvárakat építeni, alapfokú intelligenciára meg józan paraszti észre hivatkozni, de csak az lesz a dologból, hogy a népesség jelentős része normális védelem (pl. rendes tűzfal+ vírusirtó kombó nélküli SP1-es XP-ről) nélkül, elavult (pl. IE6/7/8) böngészőről tolja az ipart. Amivel pedig mindenki szopik, nem csak ők.
Igenis ki kell szedni minden lehető informatikával kapcsolatos feladatot/minden a munkavégzéséhez nem közvetlenül kapcsolódó információt a user segge alól, mert alapvető kompetenciái hiányoznak ezek ellátására/feldolgozására. És ami a legrosszabb, hogy ezen kompetenciák elsajátítására a hajlandóságnak a csírája is hiányzik. Offisz, fészbúk, ímél, cset menjen, a többi le van szarva. Ő nem ért hozzá, nem is akar, akik értenek hozzá azok is mind túlsúlyos neckbeard nolifer örökszűz linux rendszeroperátorok, ördögtől való az egész informatika.
Még egyszer, nem hülyébbek lettek a zemberek, hanem most lepte el ezt a területet is a sötét többség, most lett elég nagy hangjuk, súlyuk az iparban. Ugyan ezek eddig is megvoltak, csak eddig nem FB-on kapáltak farmvilleben meg nyomták ki üzenőfalra milyen szagút fingottak, hanem nézték a focimeccset/szappanoperákat otthon kussban.
Üdvözöllek a valóságban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nintendo Wii U
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest