Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mefistofeles #63 üzenetére
össze vissza beszélek... (közben lejárt a szerkesztési idő).... szóval nem a firefox és a chakra, hanem a firefox és a Libre telepítése mennyire macerás.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #59 üzenetére
Még mindig kipróbálhatod a DD windowsos verzióját, ha minden kötél szakad... De mint mondtam, az imagewriternek mennie kell, mindenki másnak működik. Mondtam korábban, hogy mit próbálj ki.
A rufussal nem fog menni, nem támogatott. Meg az unetbootin és a többiek sem.
-
válasz
mefistofeles #49 üzenetére
Akkor én az ellentéted vagyok. Nekem a fedora felrakása - plusz egy kis tweak progi ami beállítgatja a repókat és feltesz pár hasznos progit és lefrissíti a rendszert: 15-30 perc. Minden hw összetevő megy a notiba (elég új, hp elitebook 820 g1).
Szemben a w7-el amihez összevadászni a driver-eket (na nem kell azokat vadászni csak a hp oldaláról letöltögetni, olyan 700 Mb csak a tényleg szükségesek) és telepíteni olyan 2 óra volt. És kaptam egy rendszert: explorer-el (ami nem tud flasht, java-t), wordpad-al és olyan media player-el ami semmit nem játszik... Az meg csak hab a tortán, h a 25 Gb-s partícióra már nem jutott hely a frissítések letöltésére, WTF??? Na azért megoldottam, swap off, hibernate off. De azért mégis
Most nem sorolom fel, h a fedora + fedy (a kis tweak progi) mennyi mindent beállított és telepített de egy teljesen használható rendszert kaptam. Azt már meg se említem, h telepítésnél a régi /home partíciót megadva a telepítés végén a firefox-ban az utoljára megnyitott lapoktól kezdve az összes jelszóig minden "megmaradt"
Szóval ki így, ki úgy... -
DarkByte
addikt
válasz
mefistofeles #38 üzenetére
Nem próbáltam, de a unetbootin elég sok disztrót ismer és eddig még többször működött nekem mint nem
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #49 üzenetére
Rage quite?
Amúgy most akkor sikerült a Rufussal kipróbálni? Azért kérdezem, mert az a program nem támogatott a Chakra kiírásához.
bob.zxr: értem. Mondjuk aki Arch-ot használ, annak az ilyen downgrades dolog nem lehet túl bonyolult.
-
BoB
veterán
válasz
mefistofeles #39 üzenetére
Win alól telepítő usb-re pakolást csak és kizárólag win32diskimager-el csinálom, és ezt is javaslom mindenkinek. Az bármit kiír, mivel nem mókol semmit sem, hanem "1:1-ben ráteszi az iso-t úgy ahogy megtervezték".
Utánna helyre kell rakni ami kb. 10 másodper, csak sokan megijednek hogy tönkrement mert a win nem tudja normálisan kezelni.
Pirk kapitány: azért lehet arch-on is használni catalystot, vagy felteszed a régebbi xorg-ot (downgrade-re van külön szerver régebbi csomagokkal) ha már frissült, vagy nem frissíted.
-
válasz
Tud az alaplapod UEFI-t? Ha igen, akkor UEFI módban bootoltál pendrive-ról?
Lehet, hogy azzal lesz a gond.
Nálam is elszállt a Chakra telepítő valamivel a régi gépemen, és végül csak DVD-ről tudtam feltenni. Ez kb. másfél éve volt.
Az új UEFI-s gépemen eddig minden felment pöccre. -
sigidi
tag
válasz
Én UUI-t használok, asszem csak az OpenSUSE nem szerette..de annak külön van imageUSB nevű progi. Egy próbát megér.
-
feketebirka
csendes tag
válasz
virtualbox felrak, iso-ról indít. aztán iso töröl, és ennyi.
naon csilivili kde környezet, biztos nagyon menő az olyan installer is, aminél még a háttérképet is meg tudod változtatni. azért elég kemény egy megpeccselt desktop environmentet operációs rendszernek nevezni.
ha linuxozni akarsz, akkor inkább gentoo vagy keménylegényeknek lfs, és akkor megkapod a fílinget. ha ilyen ParasztvakOS-re vágysz, akkor ott vannak a dozer meg ios meg a tsai.
-
cigam
titán
válasz
Tuti jó az image fájlod? Neked is ugyanaz az MD5 összeg jön ki mint ami a honlapon van?
-
vinibali
őstag
válasz
megpróbálhatod még yumi vgay lili-vel is
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
A mondatot majd átírom, oké, valóban rossz az úgy.
Viszont a diskimager mindenkinél működik, csak nálad nem. Friss verziót raktál fel?
morgyi: mondjuk a DOS idején kezdtem el a gépezést, nem csoda ha megszoktam az eltelt idő alatt a "klasszikus" asztali kinézetet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest