Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
feketebirka
üzenetére
Virtualboxban lehet játszani vele, az igaz, de egy kezdő nem fog napokat (vagy inkább heteket) szívni azzal, hogy nulláról rakjon össze magának egy rendszert. Szerintem virtuális gépen sem. Kivéve persze, ha kifejezetten a tanulás a cél. De jelen esetben nem erről van szó, szerintem.
Dehogy lesz ingyenes Win (még openszósz se, szerintem)... A kolléga nem szervert szeretne üzemeltetni, pláne nem kezdőként. Aki profi és/vagy szervert üzemeltet, az nyilván nem Chakrát vagy más desktop disztrót tesz fel, de szerintem ez mindenkinek egyértelmű.
Sok disztró tényleg csak egy +patchelt DE (vagy még annyi se), de vannak olyanok, amik már nem, mert egyedi fejlesztéseket is tartalmaznak (így egyre jobban elszakadva attól, amire épültek eredetileg). A Chakra pont az, ami elszakadt az Arch-tól, nem csak annyit tesz, hogy Arch+KDE, aztán kész. Hogy milyen mértékű az elszakadás és az önálló fejlesztés, az már megint más kérdés.
De amúgy ne akadj fent azon, hogy a nevében szerepel az "OS" szó.

-
spammer
veterán
válasz
feketebirka
üzenetére
Azért nem kell annyira "szélsőségesnek" lenni, hogy Gentoo vagy LFS, aztán "a többi nem ér semmit". Egy kezdő majd pont Gentooval fog szórakozni (LFS meg pláne).
Előbb legyen sikerélménye egy kezdőbarát disztróval, aztán ha megvannak a kellő alapok és érdekli a téma mélyebben, akkor majd összelegózza magának a rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Már csak az ár a titok a Redmi Pad 2 Pro kapcsán
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- ASUS routerek
- Filmvilág
- iPhone topik
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Előbb legyen sikerélménye egy kezdőbarát disztróval, aztán ha megvannak a kellő alapok és érdekli a téma mélyebben, akkor majd összelegózza magának a rendszert.