- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 4G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #59 üzenetére
Még mindig kipróbálhatod a DD windowsos verzióját, ha minden kötél szakad... De mint mondtam, az imagewriternek mennie kell, mindenki másnak működik. Mondtam korábban, hogy mit próbálj ki.
A rufussal nem fog menni, nem támogatott. Meg az unetbootin és a többiek sem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #49 üzenetére
Rage quite?
Amúgy most akkor sikerült a Rufussal kipróbálni? Azért kérdezem, mert az a program nem támogatott a Chakra kiírásához.
bob.zxr: értem. Mondjuk aki Arch-ot használ, annak az ilyen downgrades dolog nem lehet túl bonyolult.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mefistofeles #38 üzenetére
A mondatot majd átírom, oké, valóban rossz az úgy.
Viszont a diskimager mindenkinél működik, csak nálad nem. Friss verziót raktál fel?
morgyi: mondjuk a DOS idején kezdtem el a gépezést, nem csoda ha megszoktam az eltelt idő alatt a "klasszikus" asztali kinézetet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #33 üzenetére
Valaki a fórumban csinál CK patchsetes kernelt [link], de ezen kívül a sima kernel van, más nincs ha jól tudom. A Gentoo-t nem próbáltam még, azt nem ismerem ezen a téren. Ez a cucc az Arch közösségi tárolójából származik.
Igen, a driverek frissülnek. Meg is lepett, mikor Ubuntun jöttek a xorg edgers ppa-s kérdések, először nem esett le, hogy ott nem frissülnének ezek a dolgok. Mondjuk mikor utoljára Ubuntut használtam, akkor még nem tűnt fel ez a dolog.
Chakrán egyébként úgy van, hogy nem rohantak pl. a Xorg verzió frissítésével, így jelenleg is tudod használni a Catalystot, ellentétben az Archal, mert most per pillanat náluk 1.17-es Xorg van, a Catalyst meg még csak az 1.16-ot támogatja.A lapos designot meg majd meglátjuk. Én kritikus vagyok a designok terén a dolgokkal.
Pl.:
2.3-as android még jól nézett ki, a menüket lehetett színes ikonokkal gazdagítani, na onnan már csak leépülés van.
Win7 Aero felülete bár elég kevés dolgot tud, de legalább normális asztali környezet. 8..10 meg maga a színes borzalom.
A normálisan kinéző Gmail is átment ilyen lapos szemétbe, ami ma a divat.Kíváncsi leszek milyen lesz a Plazma5 a Chakrán, szándékosan nem néztem meg olyan disztrót közelebbről, ami már átállt rá.
vinibali: passz, többet kellene erről tudni. Esetleg tehetsz egy próbát a Chakra live verziójával pendriveról.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #23 üzenetére
A CCR-es közösségi tároló tartalmát telepíti forrásból, ez majdnem ugyanaz, mint az Arch AUR tárolója, onnan lehet is csomagot importálni a CCR-be nagyon könnyen.
Ez a módszer megengedi, hogy belenyúlj a program telepítési adataiba is, lehet módosítani a pkgbuildot ha akarod. Igaz, nagy méretű programok fordítása eltart egy darabig.A kernelelt bináris formában kapjuk, azt nem optimalizálja a gépre. Mondjuk ez miatt simán át tudtam vinni Chakrát egyik gépről a másikra, telepítés nélkül.
A KDE azt a vonalat viszi tovább, ahogy szerintem ki kell néznie egy asztali környezetnek. Amúgy kinézet meg majd lehet most meg fog változni, lassan Chakrára is megjön a Plazma5:
[link]
Ami jó, azon ne változtassunk!gzbotii: hehe, köszi zöld vérű barátom!
Lewzke: nagyon kevés lehetőség van benne a GUI-n.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mert attól még sokunknak kizáró ok lenne, ha pl. nem lehetne Firefoxot, Gimpet, stb. felrakni.
Egyébként viszonylag szűk az extra repó tartalma, az ottani programokhoz meg 5 gtk-s csomag kapcsolódik. Szóval nem úgy van, hogy egy extra repós progi leszedi a fél Gnome környezetet magának KDE-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest