Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Supra

tag

válasz csibe1 #20 üzenetére

Sajnos többnyire nem.

Legalábbis PC-n nagyon nem, mert lusta disznók :-) Sírva szoktam nézni pl. a mass effect 3-at, hogy töltés közben a processzor 1/6-át használja csak.

Androidon talán már jobban, mert rá vannak kényszerítve: de voltak erről cikkek, hogy a PS3-mat ezért utálják. Szerintem meg csak lusták.
    Én személy szerint most androidban (is) fejlesztek, és nagyon kényelmes időnként, hogy 2-4 magos rendszeren fog futni a program.

Arról nem is beszélve, hogy az 1 CPU-s rendszerben a teljes teljesítmény hány százalékát viszi el a taskok váltogatása: Annó én csináltam tesztet úgy, hogy az 1 CPU-s zip jelszó törőt egy maghoz rendeltem - és volt mérhető különbség!

• Supra

tag

válasz csibe1 #6 üzenetére

Uraim, túl kellene lépni azon a borzalmas tévhiten, hogy a magok száma azonos a teljesítménnyel.

Érteni kellene, hogy a CPU-k párhuzamosítása 20 évvel van lemaradva a technikailag indokolttól, tehát a CPU-k száma nőni fog, a teljesítménytől függetlenül.
    És azt is, hogy a GHZ növelésével kb logaritmikusan nő a fogyasztás is.

Tehát, ha adott teljesítményt 4 helyett 8 magra osztanak szét, kisebb órajellel, az lényegesen kevesebbet fog fogyasztani. Ez igaz minden elektronikára igaz, még a PC-k esetében is! Ki lehet próbálni, a mostani CPU/APU egységek is elmennek akár passzív hűtéssel, ha a sebességüket mondjuk a negyedére vesszük vissza.

Tehát a 8 magot a fentiek fényében akár a fogyasztási meggondolások is vezethették. Ennek persze az lesz a következménye, hogy a béna programozó programja (ami nincs párhuzamosítva) sajna lassabban fog futni.

Új hozzászólás Aktív témák