- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Supra
tag
Sajnos többnyire nem.
Legalábbis PC-n nagyon nem, mert lusta disznók :-) Sírva szoktam nézni pl. a mass effect 3-at, hogy töltés közben a processzor 1/6-át használja csak.
Androidon talán már jobban, mert rá vannak kényszerítve: de voltak erről cikkek, hogy a PS3-mat ezért utálják. Szerintem meg csak lusták.
Én személy szerint most androidban (is) fejlesztek, és nagyon kényelmes időnként, hogy 2-4 magos rendszeren fog futni a program.Arról nem is beszélve, hogy az 1 CPU-s rendszerben a teljes teljesítmény hány százalékát viszi el a taskok váltogatása: Annó én csináltam tesztet úgy, hogy az 1 CPU-s zip jelszó törőt egy maghoz rendeltem - és volt mérhető különbség!
-
Supra
tag
Uraim, túl kellene lépni azon a borzalmas tévhiten, hogy a magok száma azonos a teljesítménnyel.
Érteni kellene, hogy a CPU-k párhuzamosítása 20 évvel van lemaradva a technikailag indokolttól, tehát a CPU-k száma nőni fog, a teljesítménytől függetlenül.
És azt is, hogy a GHZ növelésével kb logaritmikusan nő a fogyasztás is.Tehát, ha adott teljesítményt 4 helyett 8 magra osztanak szét, kisebb órajellel, az lényegesen kevesebbet fog fogyasztani. Ez igaz minden elektronikára igaz, még a PC-k esetében is! Ki lehet próbálni, a mostani CPU/APU egységek is elmennek akár passzív hűtéssel, ha a sebességüket mondjuk a negyedére vesszük vissza.
Tehát a 8 magot a fentiek fényében akár a fogyasztási meggondolások is vezethették. Ennek persze az lesz a következménye, hogy a béna programozó programja (ami nincs párhuzamosítva) sajna lassabban fog futni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Apple asztali gépek
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Kompakt vízhűtés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Macbook White 13" unibody
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest