Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapanyél
őstag
válasz
#40935168 #85 üzenetére
De ezzel a megoldással visszarepítik magukat az 5 évvel ezelőtti szintre! Bár szerintem is arról van inkább szó, hogy nem ugyanazt az érzékelőt használják, mint a Nikon.
Az optikai kereső pedig még jó sokáig alap lesz egy profi DSLR-nél, akinek nem kell, az vesz MILC-et.Stauffenberg:
Az a Toshiba szenzor leakasztott most teljesen. Hogy egy D3200-zal rá lehet verni egy kört a D300-ra, meglepett. Eddig megvolt a 2EV a DX és az FX között, most már ez lecsökkent. Igaz, a D700-hoz képest a D600 és a D800 is nagyot lépett előre e tekintetben, hát félelmetes. Mi lenne, ha ezzel a tecnológiával jönne a D3s utódja? 18Mpx, használható(!) ISO6400-zal és elfogadható 12800-zal...
Bár inkább a szoftveres részletekben kellene előre lépniük. Azt sem bánnám, ha Android vonalra lépnének és lehetne hozzájuk megfelelő SDK-val olyan felületet írni, ami abszolút kielégíteni az igényeket. Egy normális AF-adjust, amit az Olympus elkezdett jó irányba terelni, de nem fejezték be ők sem vagy egy abszolút egyedi igényekhez illeszthető programmód esemény előtti kialakítása és fölprogramozása sok felhasználót csábítana. -
TeeJay
félisten
válasz
#40935168 #73 üzenetére
úgy értettem hogy maga az FX érzékelőn nem csökkennek a pixelek méretei számottevően hanem két pixel közötti felesleges területet csökkentik és így lesz nagyobb a felbontás.
kb. így mint itt : [link]gondolom az újabb 20+MP-es DX/APS-C érzékelők már ilyenek
így nem lesz kisebb maga a pixel mérete ellenben sokkal részletesebb képet produkál ugyanolyan vagy akár jobb zaj mellett -
TeeJay
félisten
válasz
#40935168 #69 üzenetére
az új fejlettebb szenzoroknál tudják csökkenteni a pixelek közti sávot hogy pixelcsökkenés nélkül növekedjen a felbontás? csak mert nekem ez a D7100 24MP-e DX-en kissé soknak tűnik már az még a D800 FX 36MP-nél is sűrűbb és valahogy nem szeretném hogy a DX vázak is elkezdjenek zajosodni mint anno a kompakt gépeknél mikor nekiláttak agyament módon megapixelt növelni.
egy APS-C/DX vázon tökre elég lett volna max 16-18MP új szenzorokkal
FX-en pedig a 24-30MP szerintem mindenre elég kellene hogy legyenegyik ismerősöm D800E-vázat vett pár hete, tényleg brutál amit művel igaz szerintem objektív is kell alá keményen akkora felbontáshoz de néha azért látom hogy az előző D700-as váza 1-2 helyzetben 12MP FX miatt pár objektívvel élesebb képet produkált
persze lehet csak azért mert az kevésbé volt részletes de néha így látom
tehát király a D800E 36MP csak kell alá objektív is hogy penge éles legyenno majd meglátjuk a D7100-ban a 24MP mit tud és ha beválik illetve egy sima 18-105VR kitobjektívvel is tudja adni a minőséget akkor az lesz a következő felszerelésem
-
narumon
őstag
válasz
#40935168 #69 üzenetére
Akkor vagy ugyanarról beszélünk vagy elbeszélünk egymás mellett
Persze, hogy a Full frame az full frameÉn csak azt írtam, hogy a Canon jelenleg (belső szinten) képes 40Mpixel full frame szenzort gyártani - csak nem található meg készülékekben. Hogy miért nem azt gondolom ők jobban tudják.
Sőt okosok szerint ugye az APS-H méretű 120Mpixel szenzoruk 0.18 micronos gyártástechnológiával készült tehát ilyennel is rendelkeznek. Szerintem egyelőre nem látják értelmét a bevetésének vagy fogalmam sincs.
Summa summárum fentebb is csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a technológia adott a Canonnál - és lehet, hogy igazad van és nagy turpisságra készülnek -
narumon
őstag
válasz
#40935168 #67 üzenetére
Igen így gondoltam. Vagy nem tudom, hogy az eredeti hozzászólásban mi volt az alapgondolat
Szóval én arra gondoltam, hogy mindig lehet valami hírt olvasni, hogy blablabla a Canon ismét új szenzorral jelentkezett amely mittomén 120Mpixel-es, stb stb. Az egy dolog, hogy jelenleg nem ez van mondjuk a gépekben, de elvileg a technológiájuk megvan hozzá. (Csak mert valaki írta, hogy bajos lesz akár 40Mpixelt gyártaniuk). -
Ed Parker
nagyúr
válasz
#40935168 #56 üzenetére
sztem egyértelműen a 2-es pont.
ez nem vas hogy beolvasszák vagy tészta a következő pogihoz
szóval egyértelműen,ami kijön,azzal számolnak,a többi ha nem adja ki a dx méretet,akkor az selejt.
nyilván a dx váz árába kár lenne belekalkulálni,mivel abból kevesebb megy pro felhasználóknak,így marad az fx. -
Ed Parker
nagyúr
-
k1csi
senior tag
válasz
#40935168 #42 üzenetére
A Canon is innoválgat (pl. a rádiós vakuvezérlés nagy dobás volt akit érint), de valahogy olyan dolgokban innoválnak amik célközönsége jóval kisebb.
Pl. kihoztak egy FF halszem zoomot ami a zoom miatt egyben lehet diagonális és cirkuláris halszem a két végén.
Nehezen képzelem el, hogy ez könnyen visszahozza amit beleöltek, de ettől még persze lehet zseniális.
Közben meg pl. a szenzorfejlesztést teljesen hanyagolták...Elkezdik (majd) nyomatni mindenhova a WiFi-t meg a GPS-t. Filléres többséget nem érdeklő dolgok, de mégis megveszik majd azzal a feltétlezéssel, hogy ha esetleg nem lenne akkor lesz majd olyan szitu ahol hiányozna majd (már minden olcsóbb okostelóban is ott van). Ez amit az átlaguser max. egyszer kipróbál, hogy mekkora poén, de sose használ és ezzel teszik drágává az alapfunkciót (fotó ill. bár nem feltétlen mindenki ért vele egyet videó).
Persze lehet ez kell, hogy ne csappanjon meg a nyereségük...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motoros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest