- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
matyi012345 #45 üzenetére
... és a legszebb meglepetésem a Sigma-tól az volt, hogy normál fénynél pontos volt, de amint AF segédfény mellett kellett dolgozni, konzekvensen kb. 0,5-1m-t tévedett... na ezt korrigálják...
Egyébként engem nem érdekel, hogy ki mit vesz, csak legyen tisztában vele, hogy nagyon befürödhet. Elég a Canonnak/Nikonnak kicsit módosítani az AF protokolon (ami a gyári objektíveket nem érinti, mivel azok 100%-osan a gyári szabvány szerint működnek) és máris téved/részlegesen nem működik a 3rd party objektív. Láttunk már ilyet is (pl. Sigma 300/4 - AF van, blendevezérlés nincs a digitális vázakon).
Más: azt viszont nem értem, hogy miért nem képes a Canon (de a többiek se) újabban normális parfokális objektívet gyártani. Sem a cikkben szereplő objektív, de a Tamron 24-70/2.8 VC sem az, sőt az új Canon 24-70/2.8II sem, ellenben a "régi" Canon 24-70/2.8 és a 24-105/4L IS az viszont az... és bizony ez rengeteget számít szerintem.
-
KTTech
veterán
Az első zoom objektíveket 1932-ben már használták, az első 35mm-es filmhez tervezett zoom 1959-ben került a piacra. Az említett könyv pedig ugye kb. 50 (30) évvel későbbi... ennyit arról, hogy kísérletezgettek, hogyan kellene nevezni az objetíveket... persze, lehet, hogy neked az elnevezés nem tetszik, de akkor is élő elnevezések.
-
KTTech
veterán
válasz
matyi012345 #40 üzenetére
HA kifogsz egy jól működő Tamront akkor igaz. Bár addig lehet, megőszülsz... vagy épp szerencséd lesz, mert a QC az igen gyenge lábakon áll Tamronéknál, a szerviz háttérről nem beszélve. De egyébként tényleg eltalálták az objektívet és az árát is.
(Végülis a Tamronhoz egy 5DmkIII kell, mert ott már az objektív 2 végén lehet kalibrációt végezni, így egész pontosra be lehet hozni az AF-et... ahogy az egyik ismerősöm is megoldotta a kérdést, de teljesen pontos neki sem lett a Tamron 24-70/2.8 Di VC)
-
KTTech
veterán
A nagy különbség: a Canon obikat tudják javítani, míg egy Tamront pl. Mo-n nem javítanak (kiküldik a központi szervizbe, ha jól emlékszem Hollandiába). Egy AF problémánál, ahol a gépet is bekérik hozzá ez nem olyan mókás (a Nikon-t is ismerem, sőt a szervizüket is). Sigmánál kisebb a gond, részben itthon javítgatják (amit épp tudnak) de pl. a 30/1.4-nél az AF probléma megoldása kb. 3 hónap szerviz, HSM motor csere után egy másik objektív volt...
-
KTTech
veterán
És tudod milyen beállításokkal készült a kép...? (pl. az 5DmkII alap JPG beállítása vagy a LR-ben 0-ra vett sharpness elég lágy képet eredményez)
(Arról nem beszélve, hogy ez nem APS-C objektív... én pl. max a hátsómat tudnám kitörölni a 17-70-el..., viszont APS-C-re nem is való ez, mivel nem jó az átfogása rá. Volt 17-70-em (még a 350D-n), tudom mit tud - azóta nem lett acélosabb a képminősége sem -, és bizony ez keresztben lenyeli reggelire élesség tekintetében is)
-
KTTech
veterán
A 3rd party obikkal én pl. hadilábon állok... ahány volt (kivétel a Tokina 12-24/4-em), annyi nem volt pontos AF-el rendelkező, főleg "kritikusabb" helyzetben (Sigma 18-50/2.8DC, 50-150/2.8DC, Sigma 18-125, Sigma 150/2.8, Sigma 17-70/2.8-4.5DC). Szóval én pl. inkább fizetek többet a Canon obikért, mint még sokszor járjak a szervizbe...
Az obi drága, de ahogy nézem nem sok gondja van (a focus shift kicsit necces, de kevesebb, mint az általad említett Tamronon). A 24-105/4L-emet csak azért nem cserélném el rá (optikailag sokkal jobb az új 24-70/4L IS + a zoom lock az nagyon hasznos feature), mert hiányozna a 70-105 közti tartomány (hiába van ott a 70-200/4L IS).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- DJI POCKET 2 Standard kamera + PolarPro Cinema filter set kiváló állapotban eladó!
- MOZA Thumb Controller /MOZA-AIR CR W/L /
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest