- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
válasz PowerBuldog #1007 üzenetére
Ezért írom OFF-ba, a Poco F1-nek meg úgy is lesz rendes saját topic-ja amint kijön róla az arénás teszt.
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz Graphics #1005 üzenetére
Áh, zaklattam őket Mi Note 3-ért de nem akarják forgalmazni... A Max 3 túl nagy, + ez a sarokból kiálló kamera nekem nagyon nem jön be...
Értem én hogy az Apple ezt csinálta és másolni kell, de szerintem ritka sz*r ötlet volt. A Poco F1 és a Mi Note 3 kamerái 100x jobban vannak a házba építve.Majd ~2 hét múlva ha megjött teló azért megírom kellett-e még rá valami adót fizetni, és ha igen akkor mennyit, hátha esetleg mást is érdekelne ez a fajta Ali-s beszerzési lehetőség...
Szerk.:
CactuS amúgy ha kíváncsi vagy akkor a Mi 6-hoz hasonlítsd, a Mi Note 3 annak a felhízlalt változata, gyengébb SoC-al, nagyobb akksival és jobb árral.[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Hát majd meglátjuk kell-e még fizetni rá valamit, szerintem az UK kerülő miatt nem. Az "European Union Express" a régi trükközős megoldásuk (asszem az még Belgiumon át ment talán), a helyett van ez a DHL, gyakorlatilag ugyan az, csak gondolom copy paste a description és nem frissítették.
Pont ez benne a trükk, hogy nem DHL kínából, hanem DHL UK-ból. 2x adják fel.3. - Azért bontják fel mert csak China verzió van ebből a telóból. Rá flashelik a Global EU ROM-ot, ami felbontás nélkül kicsit nehéz lenne. Ezt lehet kérni hogy mégse tegyék.
A korábbi hsz.-edben a fotó összehasonlítást meg Redmi Note 3-hoz nézted. Ez nem Redmi hanem Mi.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Tudom nagyon OFF, de gondoltam hátha más is hasonlóan gondolkodik és érdekelheti...
Sokáig én is szemeztem az új Xiaomi modellekkel, de az A2 és A2 Lite a háza a sarkán kiálló kamerával nem jön be, e mellett az A2 akksija túl kicsi, a Lite-on meg nincs Type-C és a Snapi 625 is kevéske (636 + Type-C-vel nagyon fasza lenne már).
Aztán végül eljutottam ehhez a Poco F1-hez, bár sosem volt szükségem felsőkategóriás telefonra, de itt már megvan a 625-nél erősebb chipset, jó akksi, Type-C, normális, nem kiálló kamerás készülékház, stb... elsőre nagyon elkapott a hype és tök jó vételnek gondoltam...
...aztán hamar rájöttem hogy messze túl drága ahhoz a kategóriához képest amit eredetileg kiszemeltem magamnak, és ennek a felárnak a nagyját a SoC teszi ki. Értem én hogy a Snapi 845 nagyon durván jó, de én sosem játszok a telón, tökre nincs erre a teljesítményre szükségem. E mellett a kamerája azért lehetne jobb, pláne a 2., 5 MPx-es divat/giccs kamerát egy 60 rugós telefonnak elnézi az ember, de egy 115 rugósnak már nem. Ez a kategória már igen is szóljon a funkcionalitásról, ne giccsből legyenek rajta dolgok. (persze, persze, tudom a portré fotó mélységérzékeléséhez kell, csak épp nem szoktam portrékat lőni, és még ha szoknék is akkor is egy csillió telefon van ami 2. kamera nélkül is képes rá, szóval ez mese habbal... azért van a 2. kamera mert "ciki" ha csak 1 van)Egy szó mint száz, én is oda jutottam mint blueye - aláírom hogy ez egy jó telefon, de arra amire nekem kell, arra ennyi pénzért ez mégsem jó telefon.
Végül visszatértem "régi vágyamhoz", ami a kezdetektől fogva tetszett és nagyon nagyon haragszom a Xiaomi-ra amiért nem csináltak belőle Global verziót:
Mi Note 3
Időközben (talán az új modellek érkezése miatt) beesett az ára, így szilikon tokkal, védőfóliával, vámmentes DHL szállítással és sz*r banki pénzváltással együtt 83 ezer Ft-ra jött ki a vége.
Így bő 30 ezerrel olcsóbban megúszom a telefoncserét, e mellett egy olyan készüléket kapok ami számomra jobb az F1-nél.Igen, nincs hozzá EU garancia és nem tudja a B20 sávot sem, de ha véletlen baja lenne az nem jelent automatikus kukát, lehet szervízt találni aki foglalkozik vele (viszont eddigi tapasztalataim alapján a Xiaomi telók max. akkor mennek tönkre - pláne 1 éven belül - ha nem vigyáznak rájuk), a B20 hiánya meg nekem nem fáj... a mostani Mi 4c sem tud B20-at, és 2 év alatt soha egyszer nem hiányzott... nekem a mobilnet csak arra kell hogy amíg átérek A) WiFi-s helyről B) WiFi-s helyre addig is megkapjam az értesítéseket, üzeneteket.
Szóval Mi Note 3 vs Poco F1 (szerintem):
+ valóban dual-kamerás, nem csak giccs (a 2. kamera 2x optikai zoom)
+ elsődleges kamera OIS-es!
+ szebb maga a készülék
+ 16:9 kijelző
+ kapacitív vezérlőgombok előlapi ujjlenyomat olvasóval
+ ár
+ IR
+ NFC+/- Snapi 660 (nekem bőven elég)
+/- 3500mAh akksi (azért ez is átlag feletti)- B20
- gari
- 7-es droid, bár a Xiaomit ismerve a 8-at kihagyják, 9-es várhatóan lesz rá egy update-velIgaz most várhatok 2 hetet hogy megkapjam, de előtte 2-3 hónapot vártam rá hogy magyar forgalomba kerüljön valami olyan készülék ami valóban tetszik és elérhető áron van. Ez nem történt meg a mai napig sem, így ha azt a 2-3 hónapot kibírtam akkor ezt a 2 hetet már röhögve...
Uff
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz Graphics #900 üzenetére
Akkor megjavítja más... lényegtelen...
Amúgy fura egy szervíz lehet, most vagy javít egy márkát vagy nem. Pl. mikor Asus monitorommal volt gond, pont leszarták honnan van, ők (nem a WayteQ de meg nem mondom már fejből a cég nevét) voltak a márkaszervíz, megcsinálták, ez a dolguk.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Ezen a "nincs garancia" témán sokan pörögnek, de van egyáltalán olyan ember akinek így konkrétan tényleg tönkre ment a telefonja, nem pedig ráült farzsebben, vagy leejtette, vagy vízbe ejtette vagy akármi?
Nálunk is már a sokadik okosteló fogy el a családban (azaz avul el) de tönkre eddig csak 2 ment. Mindkettőnek összetört a kijelzője a konyhakövön. Azt a garancia nem fedezi.
Persze szokták mondani hogy az ördög sosem alszik, de HA kínai rendelésből lényegesen olcsóbban (legalább 15-20%) megkaphatnám ugyan azt amit itthon is, sztem én simán bevállalnám hogy nincs rá gari. Az áfa+vám kérdése meg olyan, hogy mindenféle fisz-fasz helyekről ha rendelsz akkor igen, meg fogják vámolni, de vannak pl. Ali-n olyan sellerek akik direkt az EU vám kijátszására szakosodtak. Igaz náluk így a szállítási költség viszonylag sok, de még mindig kevesebb mint az áfa+vám értéke.
Szerintem 2-4 héten belül be fog indulni náluk is a masszív Pocokphone árusítás, akciókkal, kuponokkal, ajándék kiegészítőkkel, akármikkel... akinek nem gond egy gari feladása, az kevesebbért kaphat többet.
Itt pl. már kezd is beindulni a téma - 6/64 ~107 (vámmentes szállítással) rugó ajándék Band 3-al.
Visszakanyarodva a garanciára, azt se felejtsük el hogy ha pl. veszel kínából egy 100 rugós telót és tönkremegy, az nem jelenti automatikusan azt hogy ott helyben buktál 100 rugót. Ugyan azt a terméket kaptad amit magyarországon is kapnál, és a WayteQ szervíz ugyan úgy meg tudja javítani, csak nem ingyen teszi ezt... amihez meg megint hozzátartozik hogy igazából a többieknek is csak az 1. évben teszi ingyen...
Tényleg olyan sokat ér ez a gari?
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Ma sem lesz webshop?
Nem várogatok rá a végtelenségig, ha tesznek magasról a vidéki vásárlókra akkor bevásárolok máshol.
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Csak kiderül lassan miért mondták a Tech2-sök hogy kb. ugyan azok csinálják a két boltot...
(#635) kelzsoca
"Megnyit egy Mi Store, egy fizikai bolt, ami igazából nem különösebben szorulna rá a webshop részre, persze 2018-ban ez is elvárás, lesz webshop is, jó lett volna a megnyitóra elindulni, de ez nem történt meg, ami szerintem egyébként nem olyan nagy probléma, legalább megmozdultak az emberek, és felálltak a számítógép elől."Azért ezt egy üzletembertől hallani igen meglepő... Az megvan hogy az ország lakosságának maximum a negyede fordul meg rendszeresen és/vagy él Budapesten, és még ott a városon belül is sokaknak 1+ órás utazgatást jelenthet hogy eljussanak a Lurdy házba?
2018-ban egy webshop megléte nagyon nem a "nem szorul rá" kategória, ez konkrétan az alap. Szerinted miért nyit webshopot az IKEA-tól kezdve a KFC-n, kis teaházakon és egérlyuk méretű hardverboltokon át kb. a sarki fűszeresig mindenki aki csak teheti?
Az hogy elmész messzire shoppingolni meg nézelődni meg "plázázni" meg hallgatni ahogy az értékesítők jópofiznak veled, az a sznobok és újgazdagok kiváltsága lett, a legtöbb ember nem ér rá erre, vagy épp nincs is olyan helyzetben, hogy oda tudjon menni hozzátok.Sok vásárló van/lesz aki nagyon határozottan tudja hogy mit akar, és azt vagy megkapja tőletek 5 perc alatt (utazgatás nélkül), vagy átmegy a több tucat konkurens bolt valamelyikébe. Nem tesztek azzal senkinek szívességet hogy odamehet hozzátok önköltségen és a szabadidejében, az az idő már elmúlt.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz noorbertt #558 üzenetére
Az inkább 2 hét lesz, de a rosseb akar onnan rendelni... majd az EUStock, bár az is egy balfasz banda. Az újabb készülékek, pl. Mi A2 és hasonlók már hetek óta kaphatóak egy rakás boltban, csak náluk nem... mindenki tudott szerezni mindenből minden színűt meg fajtát, csak ők nem... vicc.
Egyedül a magyar WayteQ gari ami miatt érdemes lehet erre a két béna boltra várni...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz N.YCityBoy #555 üzenetére
Én is 5 percenként nyomkodom az F5-öt reggel óta, de cseszik elindulni... Eddig nagyon "pozitív" a benyomás a boltról:
a weboldal először csak sz*r volt, most meg már nem is tud semmit egy "Coming Soon" feliraton kívül, a webshop nyitási idejét nem tudják tartani, a Pocophone F1-ről is kb. a nyitás pillanatában derült hogy nem is árulhatják, a készleten lévő darabok színéről is itt vitatkoztak az emberek vagy 3 oldalon keresztül me' a bolt alkalmazottai csak sokadszorra tudták megmondani milyen van... Jól meg van szervezve minden, tipikus magyar cég.Várom már aug. 30.-at, ahogy 5 perc alatt elfogynak majd a készleteik aztán ártatlanul közlik hogy "bocs nem számítottunk ekkora érdeklődésre"...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz tomboy0013 #508 üzenetére
Engem is csak a 6/64 modell érdekel, egyrészt mert bőven elég, másrészt mert én is azok közé tartozom akik "elvből" nem adnak többet egy telefonért 100k-nál.
Szerintem elég szar kifogás ez a bolt részéről, hogy csak 6/128-ast akarnak mert "alig" drágább és jó lesz ez mindenkinek. Az a 10-15 ezer Ft amivel drágább, az abszolút nem az "alig" kategória. Egyrészt felmegy vele 100k fölé, másrészt hirtelen egy árban lesz olyan telefonokkal mint pl. a Honor 10, és ha azért nem adtam 115k-t akkor egy Pocokphone-ért sem fogok. (teljesen függetlenül attól hogy jobb-e)
Sok ember van akiknek egy "sz*r" telefon amit úgy is 2 évente cserélgetni kell egyszerűen nem ér 100k-nál többet, fogyóeszköz és kész.Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Nem tudom, nem fejtették ki... Csak ennek a videónak a commentjei közt (az Online Shop kérdésnél) írtak annyit, hogy "online részre ott az eustock.hu (ők csinálják a boltot is)".
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz Bagoly01 #458 üzenetére
Hát szerintem mindenki így lesz ezzel, pont ezért nem értem miért érné meg nekik ennek az üzletnek a fenntartása. Nélküle is ugyan úgy eljut hozzájuk a vásárló, és mindkét fél jobban jár...
...vagy lehet direkt a sznobokra gyúrnak akik Apple Store-on nevelkedtek, és csak egy ilyen üzlettel lehet felkelteni a figyelmüket?...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Tech2.hu szerint az EUStock üzemelteti ezt a Lurdy házas Mi Store-t is... WTF?
Nem mintha bajom lenne az EUStock-al, csak nem értem... Miért érné meg nekik magyarországon nyitva tartani egy boltot, alkalmazottakkal, miközben a webshopjukból is tudnak magyar garanciát adni, viszont szlovák áfával és artisjus díj nélkül adhatják a termékeket, és még üzletet fenntartaniuk sem kell...
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz sz_abika #241 üzenetére
és működött még? o.O
Az a Meizu 16 azért jóval drágább + elég tré az akksija, pláne ennyi pénzért...
De ha már így itt tartunk szerintem meg a Mi Note 3 lenne az abszolút tökéletes telefon, csak hát miért is forgalmaznák EU-ban, ugye?... Van benne minden, OIS kamerától előlapi ujjlenyőmat olvasóig, "hagyományos" képarány, viszonylag jó hardver, NFC, IR... és még szép is. Talán az egyetlen olyan Xiaomi telefon a még gyártottak közül ami nem kényszerít semmilyen kompromisszumra és nem is kérik el érte egy kisautó árát.
...de nálunk nincs... vagyis van, de csak CN Version.[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Azt nem tudja valaki hogy az official Mi Store-nak lesz-e webshopja is?
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz *Mukeey* #162 üzenetére
Szerintem a többség erre fog pályázni, 6/64 egy átlagembernek már mindenre elég... az igazat megvallva nem is lepődnék meg ha ebből a modellből nagyon alacsony darabszám érkezne a piacra.
Arra próbálok kilyukadni, hogy valószínűleg a 6/64-en a legkisebb a haszonkulcs, ill. a nagyobb verziók memóriái nem drágábbak annyival mint amennyivel többért adják magát a telefont. Szerintem a 6/64 az a mézesmadzag lesz, aminek elfogadható az ára és nagyon rákívánsz, de az országos 10db-os készlet huss elfogy, viszont mivel már annyira akarod a cuccot gyorsan veszel helyette egy 6/128-ast, drágábban...
Tudnak ezekek a marketingesek, nem kell őket félteni...
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Én még mindig nem értem hogy ilyen boltok mint az EUStock miért nem mondják pl. azt, hogy srácok nálunk pontosan X forint lesz az Y verzió Z színben, aug. 30.-tól... és akkor mindenki megnyugszik mert tudja mire számíthat, nekik meg lesz egy k...va nagy hype-juk ami egyúttal egy nagy rakás 0. napi vásárlót is jelent, tehát mindenki jól jár...
...ehhez képest csak a kuss van semmi más... Marketingből 1-es.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Mi lenne, egy csomó csóró ember új és fasza telefonnal...
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz #81733120 #75 üzenetére
Itt látszik hogy a "Get started"-nél (gondolom a kiválasztott Poco téma miatt) kikapcsolja magának a notch-ot a teló...
Szerintem nem néz ki szarul, legalább is ilyen áron sztem ez így tökre rendben van.[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz PowerBuldog #71 üzenetére
Elég esélyesnek tűnik, hogy a Honfoglalás korát idéző fosztogatás lesz náluk... Mondjuk nem sajnálom őket, ha jót adnak jó áron az tökre rendben van... amíg jut belőle nekem is.
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Sokan fújnak a notch-ra, nekem sem tetszik és megértem hogy miért, de szerintem elfogadható kompromisszum. Ha "kikapcsolod", akkor sötét a háttere és nem látszik nagyon feltűnően hogy ott van, ill. a kijelző formája újra téglalap lesz... csak annyi hogy felül a kamera mellett ott világítanak ki a "feketeségből" a téterő meg wifi meg ilyesmi ikonok.
Szerintem ezzel lehet élni...Mondjuk nem tudom hogy a MIUI is tud-e ilyet, de meglepődnék ha nem tudna...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
-
Tyrel
őstag
Sajnos ez HK Stock és szerintem náluk nincs vámmentes szállítás (mint pl. 1-2 Ali sellernél), de ez alapján simán lehet hogy tényleg 90 körül kapható lesz itthon.
EUStock igazán indíthatna egy pre-order-t, függetlenül attól hogy még nincs meg a készletük... csak tudják melyikből mennyit fognak kapni és mennyiért...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Tyrel
őstag
Hát ha ezt az EUStock tényleg elhozza augusztus végén, sztem gyorsabban fog túlterheléstől összeomlani a weboldaluk mint ahogy a zsírozott villám hasít az égen...
A cucc neve mondjuk ritka idióta, de ha ez a legnagyobb baja...
(végül is van még lejjebb, igaz Doogee?)[ Szerkesztve ]
Turenkarn
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest