Új hozzászólás Aktív témák

• Tyrel

őstag

Tudom nagyon OFF, de gondoltam hátha más is hasonlóan gondolkodik és érdekelheti...

Sokáig én is szemeztem az új Xiaomi modellekkel, de az A2 és A2 Lite a háza a sarkán kiálló kamerával nem jön be, e mellett az A2 akksija túl kicsi, a Lite-on meg nincs Type-C és a Snapi 625 is kevéske (636 + Type-C-vel nagyon fasza lenne már).
    Aztán végül eljutottam ehhez a Poco F1-hez, bár sosem volt szükségem felsőkategóriás telefonra, de itt már megvan a 625-nél erősebb chipset, jó akksi, Type-C, normális, nem kiálló kamerás készülékház, stb... elsőre nagyon elkapott a hype és tök jó vételnek gondoltam...
    ...aztán hamar rájöttem hogy messze túl drága ahhoz a kategóriához képest amit eredetileg kiszemeltem magamnak, és ennek a felárnak a nagyját a SoC teszi ki. Értem én hogy a Snapi 845 nagyon durván jó, de én sosem játszok a telón, tökre nincs erre a teljesítményre szükségem. E mellett a kamerája azért lehetne jobb, pláne a 2., 5 MPx-es divat/giccs kamerát egy 60 rugós telefonnak elnézi az ember, de egy 115 rugósnak már nem. Ez a kategória már igen is szóljon a funkcionalitásról, ne giccsből legyenek rajta dolgok. (persze, persze, tudom a portré fotó mélységérzékeléséhez kell, csak épp nem szoktam portrékat lőni, és még ha szoknék is akkor is egy csillió telefon van ami 2. kamera nélkül is képes rá, szóval ez mese habbal... azért van a 2. kamera mert "ciki" ha csak 1 van)

Egy szó mint száz, én is oda jutottam mint blueye - aláírom hogy ez egy jó telefon, de arra amire nekem kell, arra ennyi pénzért ez mégsem jó telefon.

Végül visszatértem "régi vágyamhoz", ami a kezdetektől fogva tetszett és nagyon nagyon haragszom a Xiaomi-ra amiért nem csináltak belőle Global verziót:
    Mi Note 3
    Időközben (talán az új modellek érkezése miatt) beesett az ára, így szilikon tokkal, védőfóliával, vámmentes DHL szállítással és sz*r banki pénzváltással együtt 83 ezer Ft-ra jött ki a vége.
    Így bő 30 ezerrel olcsóbban megúszom a telefoncserét, e mellett egy olyan készüléket kapok ami számomra jobb az F1-nél.

Igen, nincs hozzá EU garancia és nem tudja a B20 sávot sem, de ha véletlen baja lenne az nem jelent automatikus kukát, lehet szervízt találni aki foglalkozik vele (viszont eddigi tapasztalataim alapján a Xiaomi telók max. akkor mennek tönkre - pláne 1 éven belül - ha nem vigyáznak rájuk), a B20 hiánya meg nekem nem fáj... a mostani Mi 4c sem tud B20-at, és 2 év alatt soha egyszer nem hiányzott... nekem a mobilnet csak arra kell hogy amíg átérek A) WiFi-s helyről B) WiFi-s helyre addig is megkapjam az értesítéseket, üzeneteket.

Szóval Mi Note 3 vs Poco F1 (szerintem):
    + valóban dual-kamerás, nem csak giccs (a 2. kamera 2x optikai zoom)
    + elsődleges kamera OIS-es!
    + szebb maga a készülék
    + 16:9 kijelző
    + kapacitív vezérlőgombok előlapi ujjlenyomat olvasóval
    + ár
    + IR
    + NFC

+/- Snapi 660 (nekem bőven elég)
    +/- 3500mAh akksi (azért ez is átlag feletti)

- B20
    - gari
    - 7-es droid, bár a Xiaomit ismerve a 8-at kihagyják, 9-es várhatóan lesz rá egy update-vel

Igaz most várhatok 2 hetet hogy megkapjam, de előtte 2-3 hónapot vártam rá hogy magyar forgalomba kerüljön valami olyan készülék ami valóban tetszik és elérhető áron van. Ez nem történt meg a mai napig sem, így ha azt a 2-3 hónapot kibírtam akkor ezt a 2 hetet már röhögve...

Uff

[ Szerkesztve ]

Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák