- Google Pixel topik
- iPhone topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alchemist
addikt
A tőzsde soha nem ígér fixet és (bár én nem tőzsdézek, csak a kutatást támogatom) a magas százalékokért nagyon keményen meg kell dolgozni. De azt beláthatod, hogy jelentős különbség van egy sakkjátszma irányításában, ha a téren sakkozó bácsi vagy egy nagymester csinálja...
-
Ghoosty
őstag
Mindet valóban nem, de a leglényegesebbeket meg muszáj megértenie.
Léteznek ügyvédek és igazi pénzügyi tanácsadók, akiket te fizetsz meg és segítenek értelmezni a szerződést. Egy lakáshitel általában azt jelenti, hogy milliókat fogsz kiadni a jövőben. Ehhez képest pár 10k HUF-ért már elfogadható tanácsadást lehet kapni, annak aki nem ért hozzá.
Ráadásul lehet élni hitel nélkül is.
-
Motyi
senior tag
Miért nem várható el? Egy felnőtt, nem szellemi fogyatékos embertől nem várható el, hogy mielőtt aláír valamit átolvassa, értelmezze és ha esetleg nem ért meg egy egy részt akkor annak utána járjon/kérdezzen/olvasson? Sajnálom az ilyen embereket, tudom sokan vannak és rendkívül egyszerűek...
-
Alchemist
addikt
Igazán sikeres (self-made) kereskedőt tekintve sokkal rosszabb az arány, mint 10-90, talán még az 1 %-ot sem éri el. Technikailag megtanulható a szakma, viszont a pszichológiai tényezőkön nagyon el lehet csúszni (az egyik témánkban ezen az oldalon próbálunk fejleszteni).
Aki értéket szeretne őrizni, mindenképpen jobban jár a kincstárjeggyel... általában a legpraktikusabb a megfelelően szétterített befektetési portfolio... ugyanakkor nálunk a legtöbben egy (max. két) helyre teszik a pénzüket.Nem tudom,hogy az 50-60% micsoda?
A kereskedési számla értékéhez képest kitermelt átlagos százalékos profit (havi szinten, devizapárokon való rövid távú - napi jópár pozíciós - kereskedéssel). A zárt csoportunkban rendszeresen megjelennek a napi 2..5 %-os trédelések leírásai, persze kisebb bukták is előfordulnak.
-
Alchemist
addikt
Persze hogy kockázatosabb a Forex, de aki komolyan gondolja és tehetsége is van hozzá, az jobban jár vele, mint egy piramisjátékozó szélhámos céggel.
Aki ezt masodallasban jobban csinalja egy profi brokernel,azelott le a kalappal.
Van ilyen ismerősöm, aki szépen megél belőle, havi átlagban 50-60 %-os rövid távú kereskedéssel.
-
Doze
aktív tag
Én megértem, ezt hívják "lufinak", és kidurrant... nem csak nálunk, de külföldön is. Nem hibáztatom a kereskedőket sem, mert kényszerhelyzetben voltak. De ha annyira nem "érte" meg, csak a pár 10e huff, volt a haszon autóként, akkor nem hiszem hogy 16ezer fős városban is 3 autókereskedés nyílt volna.
No mind1, de azért azt érdemes megemlíteni, hogy aki intézte a hitelt, még egy gyorstalpaló tanfolyam sem kellett neki. Aláírtál egy biankó papírt és annyi volt a hitel. Érdekes, "át kellett volna olvasni"? Mit? Azt 2 A4-es papírt? Semmi nem volt rajta... Bő 4 évvel később kértem ki a "hiteles másolatot", 3000Ft-ért, mert gyakorlatilag azt nem is láttam. Tudom minden az én hibám...
A másik: Ok, így esett, megszoptuk, fizettünk mint a veszedelem. De ha nem fizettük volna be az előtörlesztést, a mai napig ketyegne a hitel, direkt "úgy" hogy havi törlesztők 90e forint fölé emelkedjeneke, és megint váltsd ki másik hitellel. A jól fizető hiteles egy fejőstehén, akiről végtelenségig húznak le mindig egy újabb bőrt. Gyakorlatilag 30-40 évig is kitolnák neked a fizetést. Mert nem érdekük hogy te visszafizesd.
Csak ilyenkor mindenki mossa a kezét. Én már beismertem hogy hibáztam. A kereskedő mossa kezeit, a bankok is mossák... közben 2008-2010-között a bankok soha nem látott profitot termeltek a válság közepén. Engem ez nem zavar, legyen profitjuk, csak ne más kárára.
Másrészt, vannak bankok pl Budapest Bank vagy ott a porche bank, akik gyakorlatilag mindig a szarakodásra "játszanak", hitelt nem helyeznek ki.... ülnek a törlesztőkön és verik cerkát kb ennyi a problémamegoldás a részükről.
-
air
nagyúr
Nem hagyta?
Ó, dehogynem. Hiszen 2010 óta tudnak róla - ott a jelentés, amit még Szász Károly írt alá - mégsem csináltak semmit. Sőt még idén januárban is jóváhagytak több 10 milliárdnyi kibocsátást. Tudniuk kellett, hogy a cég nem ér annyit.
De ezzel a mondatoddal te is elismered, hogy tudtak róla:
"Az ellenorzesek, illetve a kozponti elszamolorendszer miatt egy olyan primitiv es pofatlan csalas , mint a quaestoros csak felso engedely birtokaban indulhat meg."Egyébként keverhetik a szalámit ahogyan csak akarják, de nagy valószínűséggel a Quaestor bedőlésének semmi köze nincs a Buda-Cashhez és a Hungáriához. De az igazságot talán soha nem fogjuk megtudni.
És azt se felejtsd el, hogy mind a Buda-Cash, mind a Quaestor önfeljelentéssel indult. Szó nincs róla, hogy a felügyelet bármit is kiderített volna.(#27) 8th
"2006 tavaszán nem nagyon volt Magyarországon forinthitelezés."Ez egyszerűen nem igaz. Volt forint hitel. Mi 2005 márciusában vettük az autónkat, és 2-féle forint és egy frank alapú hitelkonstrukciót tettek le elénk. Volt lehetőségünk választani.
De a magyar ember mindig árérzékeny. Az esetek többségében mindig az olcsóbbat választja. Na nem azért mert hülye, hanem mert nincs pénze a drágábbra. Sajnos általánosságban ez igaz a hitelekre is. Persze akkoriban a bankok kicsit rá is játszottak a dologra, és ami a legnagyobb hibájuk volt, hogy nem végeztek kockázatelemzést.
De az nem igaz, hogy nem volt forinthitelezés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest