Új hozzászólás Aktív témák
-
A bemutatón olyanok hangzottak el, hogy 6x-10x teljesítmény (ami hazugság), hogy real time ray tracing, látványos demókkal (aztán kiderült, hogy 1-2 effekt, 1080p@30). A végén pedig volt bőre (lol) azt mondania, hogy "Computer graphics has been reinvented, thank you". A sajtó nagy része be is vette az egészet ahogy volt. Ez mi ha nem megtévesztés? A legviccesebb, hogy ez nem is valami exkluzív feature lesz.
-
törölt tag
Alaptól RT-t szerintem még vagy öt évig ne várj, ahhoz a komplett motort kellene olyanra írni.
Másik problémám, ami nem tudom változott-e, hogy még mindig visszafelé mennek a sugarak, képernyőtől a kiindulás felé, vagy végre normális irányba? És akkor itt jön az is, hogy mekkora a 3D modellezett tér, milyen a részletessége, belefér-e memóriába, VGA memóriába az egész ilyen esetekben, ugyanis a rendes grafikához, rendes sugárkövetéshez az kellene. -
Tehát szerinted az oké, hogy a vásárló megtévesztésével eladják a valaha gyártott egyik legnagyobb chip-et, nagyon drágán mellesleg, aztán felét nem lehet használni szinte semmire mert túl lassú a beígért valós idejű sugárkövetéshez. Mert a valóságban ez +25-40%, 2.5 év után, drágábban. AMD-t már 2x karóba húztad volna egy ilyenért.
-
bencefica13
csendes tag
Szerintem felesleges minden cikkbe leírni, hogy ezt a featuret az NV támogatta és hozta létre, mert jelenleg még a szomszéd Jóska bá is hallott róla.
Eddig csak NV kártyáim voltak, szóval én se vagyok pártatlan, de ebben a cikkben semmi lehúzást nem érzek.
Érdemi véleményt úgyse lehet alkotni addig amíg nem jönnek ki rendes benchmark-ok, addig meg szerintem jobb, ha van mit olvasni, mint ha síri csend lenne róla. -
-
Tyrel
őstag
...vagy csak azt jelenti hogy az EA túl nagy és erős ahhoz, hogy a Frostbite-ot összesározzák holmi GameWorks-el, vagy úgy egyáltalán bármi idegen és számukra kontrollálhatatlan 3rd party kóddal...
Az RTX megoldásában pedig pont ez a rossz, hogy alapértelmezetten a GameWorks-hoz akarják kötni, és hogy a GPU egy igen nagy részét beáldozták érte úgy, hogy tudták hogy érdemi használatra még az sem lesz elég. Ahogy a másik topicban mondtam az RTX modul innentől "dead weight" a Turing-ban, mert az egy dedikált feladatát nem tudja maradéktalanul ellátni, azon kívül meg semmi másra nem jó.
Az hogy ez az első kiskereskedelmi forgalomban kapható megoldás, az nem jelenti azt hogy ez az első jó megoldás is. Persze megpróbálták, részben meg is csinálták, tapsi-tapsi hú de fasza, de ezt a félmegoldást isteníteni meg 1000 USD-ért dobálni már tökre nincs rendben.
+1 -
Tyrel
őstag
Igazad van, Abu feleslegesen megy bele a részletekbe, mert épp eleget ártott maga az az egész prezentáció az nVidiának és az RTX szériának is, úgy ahogy volt...
A korábbi szériák megjelenésekor még hasznosak és érdekesek voltak a szakmai cikkek, mert azokból derült csak ki a valóság, most viszont már nélkülük is tök nyilvánvaló mennyire rossz útra lépett az nV és milyen pofátlanul akar még ebből is pénzt csinálni.
Na félreértés ne essék, nem maga a RayTracing rossz, hanem az ahogy ők megvalósították...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest