- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigsee
addikt
válasz margithid #108 üzenetére
Az előzőekben írt fiaskótól eltekintve nincs gond, megnéztem gyorsan 50 %-on van, ami az előző telókhoz képest több mint tökéletes: nyomkodva van, újraindítva, WIFI on, GPS-t is próbálgatom, telepítek, teszek veszek rajta. Megvárom míg lemerül csontra és akkor adok neki még egy 12-16 órás full töltést.
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz margithid #98 üzenetére
Szerintem is nagy probléma lesz a jövőben az átjárhatóság és nem is csak a kompatibilitás, vagy az összekapcsolhatóság lesz gond, hanem az is, hogy váltáskor újra meg kell venni ugyanazokat az appokat. Remélhetőleg a digitális tartalmak hordozhatósága és hozzáférésse meg lesz oldva minden nagyobb mobil OS és minden jelentősebb tartalomáruház esetén. Ez utóbbiban talán a hatóságok, fogyasztóvédő szervezetek is segítenek majd. Elég nagy baj lenne, ha pl. az Amazonnál vett zenék, könyvek, filmek pl. csak Kindle lejátszókkal lennének elérhetők, de ugyanez a helyzet a Zune - WP, iTunes - iOS, Google Play - Android párosokkal. Valahogy el kellene érni azt, hogy ha az egyik platformon megvettél egy zenét, akkor a másikon is elérhető legyen.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Benőke
őstag
válasz margithid #98 üzenetére
Az MS nagyon erőlteti, de sokan nem fogják használni az új Win8 -at. Ne azokat az embereket vedd elő akiket érdekel ez az egész. Egy mezei felhasználó. Pontosan tudja mi fut a gépen? Hát segítek fogalma nincs róla. Annyit tud hogy az a izé ikon a web böngésző a másik meg az excel, és társai. Bemegy a boltba és telefont akar... Valószínűleg az egészről nem tud semmit. Miért? Mert egy helyen nincsenek összeszedve az infók sehol, időt kell rászánni az egészre, meg meg kéne érteni a miérteket meg hogyanokat, de nem érdekli, csak telefont akar amin van mail, esetleg FB. JA hogy csempe? Mi az a csempe? mert hogy neki olyan nincs valami ablakok vannak. Honnan tudná hogy W7/8 vagy mi az ami fut a gépén? A felhasználók több mint 90% ehhez hasonlóan fog hozzá állni. (Mert hogy jelenleg nincs asztali W8 sem.) Szerintem a telefon külseje többet számít mint gondolnád. Sokkal többet mint hogy milyen OS van rajta. Lapos tepsiből nem lehet csodát művelni. Aki megteszi az nagyot kaszál. Egyelőre iPhone fényévekkel vezet.
A Nokiának már régen felszálló ágban kéne lennie a pesszimista előrejelzések szerint is (állítólag az okos telefonok eladása nőtt, de hogy ez mikorra lesz elég a nyereséghez nagy kérdés....), jelenleg közel sem ez a helyzet. Az hogy én személy szerint MS termékért nem adok pénzt, azt meg pláne nem viselem el hogy egy windows fusson a zsebemben is, vagy hogy mások szeretik egyáltalán nem mérvadó a piac 90% -nak, Nem hogy semleges lesz a hozzá állásuk, hanem nem is tudnak az egészről. Mit hallanak hogy az iPhone jó. Meg van valami robot mindenfelé...
Egyszerűség oké, de inkább a megszokás fontos, fényévekkel többet számít mint hogy egyszerű -e vagy sem. Elérhető ár az mindenkinek más. De adtak nagy pofonokat a felhasználóknak. Új OS nem lesz régi telóra, de lesz hasonló, de nem mindegyik telóra... Üzleti szférának bizalom gerjesztő, a felhasználó megveszi aztán még se működik ez meg az... Magyarázhatják akármivel haszna nulla, ugyanis a telefont eladta azt még sem az van amit a vevő akart. Magyarázkodás már régen rossz.
-
Benőke
őstag
válasz margithid #91 üzenetére
"szépen lassan évek alatt, ahogy terjed a win8 is, úgy fogják felismerni, nem rossz ha átjárható az asztali és a mobil OS."
Ez jelenleg sem igazán érdekel senkit, ill a jövőben sem hiszem hogy robbanás lesz belőle. Pláne miután Mobil felületet pakoltak az asztalira, így egy huszár vágással az asztalitól el is vették az ügyfelek egy részét. A célcsoport nagy részét ez az egész nem érdekli, egyszerűen használható telefont akar. Ha megkapja megkapja ha nem akkor vesz iPhone -t aztán kész.
Nem úgy megy be a legtöbb vevő hogy tökéletesen tisztában van a technológiai háttérrel és a piaci dolgokkal, ill a készülékekkel. A vevők 90% -nak szerintem erről az egészről gőze sincsen. Lehet átjárható lesz a Win8 és a Mobil OS, de a tulajok nagy része ezt sem fogja tudni. Se megvásárláskor, se használat közben.Ha egy nőtől megkérdezed milyen telefont szeretne mit mond. ÓÓ Olyan legyen ami zárt, biztonságos és az asztali win átjárható legyen a mobil OS -re és vissza. Nem nem ezt fogja mondani, hanem hogy legyen cuki, rózsaszín/fehér/piros/kék és működjön. A telefont használó népesség felének véleményét már el is mondtam ezzel. Persze most nem azt mondom, hogy mindenki ezt fogja mondani/csinálni, és nem is bántásból mondom, de a PH -s tec huszárokat és más tec huszárokat leszámítva nem így fognak dönteni.
Olcsó? Jól néz ki? Nagy? Kicsi? Könnyű? Lapos? Érintőkijelzős? Mail, FB, Twitter... stb megy?
-
wastorn
csendes tag
válasz margithid #67 üzenetére
Nem mindegyik cég fog őrült módjára WP8-kat vásárolni és szervert bérelni... Egyrészt nem fogják tudni mennyire biztonságos a levelezőrendszer, másrészt ha van egy flotta, annak minden egyes készülékét cserélni kell (nem hinném,hogy a BB kompatibilis a Microsoft szerverével), az pedig nem kis összeg. Egy céges beszerzésnél nem hiszem, hogy mérvadó a kijelző felbontása, vagy a gigahertzek (hacsak nem a főnöknek lesz ) inkább a megbízhatóság, időtállóság és esetünkben a biztonságos levelezés számít. Az enyém egy 8520-as több mint két évesen, intenzív használattal tutira kibír egy napot. Eddig csak egyszer sikerült befagyasztanom. (filmnézés, közben a háttérben futott: wifi->letöltés, +játék, +evernote, de alapesetben semmi gond a multitasking-gal)
Az árazást (60k-100k) nem más telefongyártók készülékeihez hasonlítottam, hanem BB-t a BB-hez házon belül. -
Benőke
őstag
válasz margithid #78 üzenetére
Szerintem ahol leváltották a BB -t droidra, akkor innentől nincs értelme már azon vitázni hogy előny -e a zárt. Ahol leváltották ott bizonyára nem.
A Win8 eleve kényes téma. Lesz -e vagy nem. ... stb
Ha adják a telefont a dolgozónak céges szinten, akkor a mail miatt adják céges szinten win8 winfón szinkronizáció szerintem harmatos erény, magán felhasználóknak persze ez jó.
Nem tudom mennyire lehet lekorlátozni a Win fónokat, ill hogy ezen szolgáltatás szerver oldalon mennyi zöldhasúba fog fájni. Nem hiszem hogy ajciba adnák... Ezek után ha ezen bukik a RIM, majd az MS hirtelen felkapaszkodik rajta?
Szolgáltató kínálatban biztos hogy jelentősen olcsóbb lesz, és végre egy olyan új BB ami nem merül le a nap végére. Egyébként pedig tök mindegy nálunk mennyibe kerül hibahatár méretű piac sincs MO olyan pici. A Globális értékesítést nem fogja befolyásolni semmiben a hazai fogadtatás. Ráadásul ez bevezető ár ilyenkor drágább, 1-2 hónap múlva már biztosan megfizethetőbb lesz. Szerintem megnézem élőben is a 9320 -at és lehet beújítok rá.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz margithid #67 üzenetére
Jó döntés lehet, de csak akkor ha az a két prémium telefon nem csak RIM-es mércével prémium, hanem a versenytársakhoz képest is. Az árcéduláik mai is elérik a prémium szintet, csak a mögötte lévő telefon nem. Ki kellene húzni a fejüket a homokból, hogy rácsodálkozzanak, hol tart a konkurencia és mi az amit ma elvárnak a vevők a prémium szegmensben.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
nagyúr
válasz margithid #49 üzenetére
Megvallom neked - én nagyon sokat jegyzetelek a telefonban. Ezzel írom meg a kimenő leveleket is txt-ben, a majdani "értekezéseket", a különbőző anyagaimhoz a részek szerkesztőjét. /Majd export kékfogon a Mac-re, onnan pedig Bean, vagy iWork.../
A Nokia saját tapi cuccosa a repülős ékezet bevitellel igen jó!!!!
Külön zseniális a jobbra - balra mutató kurzorvivő!!!
/A céges telefon motodroid, és igen igen utálom a betűk közti "tapis" navigációt - főleg, ha a képernyőn kivülre teszi a szöveget!
Ki volt az a marha, aki azt kitalálta????/Nagyon gyorsan tudok vele nyomkodni. /A T9-re nálam évek óta a halál vár - uuutálom! Igen kreténségeket szokott javasolni, engem 4 másodpercig idegesített, aztán soha többé!/
A BB-nél a szokásos magyar gondoktól tartok: é, í, ú, ő, ű,
És sajnos a kedvenc Nokiám sem oldotta meg nekem a "családi" ä, å gondokat. /svéd.../Bízom benne, hogy lesz szerencsém a BB10-hez, és másnak is. Nekem az bizony tetszik!
Továbbá merem remélni, hogy a karaktereket, stb ezerszer jobban fogja kezelni, mint a Symbi.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz margithid #33 üzenetére
Ráadásul az üzemidő, sem a BB telefon jellegzetessége, hiszen minden ilyen "butább" smarphone ugyanilyen üzemidővel rendelkezik. Kicsi és kis felbontású kijelző, gyengébb CPU, nincs érintőkijelző, stb... Ha még "butább" lenne még tovább tartana az akku.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gran Turismo
- Filmvilág
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest