- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmose33
őstag
válasz lezerpiramis #238 üzenetére
Szia! Vettem egy Q5-öt,de nem enged belépni az id-vel ,amig a 9230-ból ki nem jelentkezem, ha jól értelmeztem az üzenetet. Kérdésem,hogy egyszerre 2 telefont nem lehet használni egy azon id-vel?
A jövő most van
-
-
vilmose33
őstag
válasz lezerpiramis #238 üzenetére
Teljesen jó. Megy az internet, youtube ,face stb. Nagyon jó kis telefon.
A jövő most van
-
vilmose33
őstag
Sikerült! Köszönöm még egyszer,nagyon egyszerű volt.
A jövő most van
-
vilmose33
őstag
válasz lezerpiramis #235 üzenetére
Először is köszönöm a gyors segítséget . Ha elakadnék, még kérném a segítséged. Ez az első BB telefonom,de nagyon tetszik. Bis kell amúgy hozzá?
[ Szerkesztve ]
A jövő most van
-
vilmose33
őstag
Sziasztok! Csere-bere útján hozzám került egy ilyen telefon. Nagyon tetszik, Apollo lite mellet teljesen jó. Az a kérdésem Magyar nyelvet, hogy lehetne rá varázsolni?
A jövő most van
-
gyiku
nagyúr
-
gyiku
nagyúr
-
gyiku
nagyúr
BIS nelkul frankon nem tudom megnezni wifin a gmailes mailjeimet a gyari levelezovel?
nekem nincs Internet Mail Account pont mint itt, egybol az Enterpriseba lep be
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
BravÚR
csendes tag
-
BravÚR
csendes tag
SZIASZTOK! Ha vennék egy ilyen telefont,ami nem BB10-es,és kellene rá BIS,de az már nincs a szolgáltatómnál,tudnám használni úgy is az internetes képességeit?
Nálam nincs zsákbamacska!
-
sandorp9
csendes tag
Halihó, a teló naponta 2x lefagy, van még ezekre valami frissítés? A BB World-ben nem találtam...
-
m.j.a.
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Eladnám a telefont, és szeretném alaphelyzetbe állítani a telefont. Blackberry ID-t is célszerű lenne kiütni belőle. Hol lehet alapra visszaállítani? -
gJaki
csendes tag
válasz lezerpiramis #220 üzenetére
Köszönöm!
-
lezerpiramis
őstag
Ezekre teljesen jó - vállalati levelezésre természetesen akkor, ha van BES (vagy BIS, bár azon elég bután működnek a vállalati fiókok, persze ez attól is függ, milyen fiókról van szó).
Ha kóser a telefon (regisztrálható stb.), akkor viszonylag korrekt ez az ár. Esetleg még a 9720-ast tudnám javasolni azon OS 7.1-es BB-k közül, amelyek erősebb akksival jöttek (9220, 9320, 9720 ilyen), szerintem jobb telefon a 9320-asnál.
[ Szerkesztve ]
-
gJaki
csendes tag
válasz lezerpiramis #218 üzenetére
-Lecserélni a régi SE készülékem, kezdi megadni magát. Viszont gombok nélkül nem tudok élni . Amúgy alap dolgokra, telefonálás, sms, néha zene hallgatás, meg ha minden összejön, akkor céges email is.
-20.000Ft lenne, 1 év garanciával. -
gJaki
csendes tag
Megéri még manapság 9320-at venni?
-
tomcsa44
tag
válasz trisztan94 #215 üzenetére
Az IMEI rá van forrasztva az alaplapra. Alaplap cserével új IMEI lesz, de nem fogják kicserélni.
A telenor nyilatkozta tavaly nyáron, hogy a megkeresések 70%-a a rendőrségtől jön.
Ha a telefon ki van kapcsolva, természetesen az IMEI sem olvasható. De ha bekapcsolják, beleraknak egy simet, akkor felcsatlakozáskor az IMEI is előjön. (Ez olyasmi, mint az internet protocolnál a hálózati kártya MAC-je. Csak itt ha belsőhálózatba vezet a küldő IP-je, akkor veszett ügy.)
Nem tudom mekkora értékű a telefon. Nagyon követni nem kell, mert ha ellopják Pesten, de használják Békéscsabán, akkor az ottani cellában látni fogja a mobilszolgáltató. Megtalálása pár perc.
Sony Xperia M2 (Mellette Navon M400 és Huawei Y300. Jövőre már kell egy Lumia is megint - 735 a terv.)
-
trisztan94
őstag
válasz tomcsa44 #214 üzenetére
Gondolom ha ellopták, az első dolog az, hogy akku ki és sim kártya kidob. Ha esetleg valahogy kitalálták a telefon kódját (nem volt nehéz: 1234 - utólag bánom már) és újratelepítették, akkor is le lehet követni? Mennyire pontos a szolgáltató általi lekövetés? Gondolom nem 5-10m.
Független volt a készülék.
Ha jól értem, ha beleraknak egy másik SIM kártyát, akkor azzal is lekövethető? Tehát igazából az IMEI a lényeg, mert ha beraknak egy kártyát, akkor elküldi a szolgáltatónak a készülék, hogy honnan jött + az IMEI-t és így lehet lekövetni?
Rendőrség mennyire foglalkozik ezzel? Ha úgy járok el ahogy mondtad, kb. mennyi idő alatt tudják megtalálni?
https://heureka-kreativ.hu
-
tomcsa44
tag
válasz trisztan94 #213 üzenetére
Uhh sajnálom.
A lényeg, hogy ne tiltasd le. Mert így felengedi a hálózatra és nyomonkövethető a telefon. (Ugye cellákról beszélünk a GSM-nél.) Tegyél feljelentést de gyorsan. A mobilt nagyon könnyű lokalizálni. (Mondjuk 90% az esély, hogy már az új vevőnél lesz, de vissza fogod kapni.)
Az IMEI az alaplapra van ráforrasztva. Felülírható, ami 2-8 évig terjedő börtönbüntetést von maga után. Amúgy kevesen merik ezt meglépni.
Ha letiltod, nagyon nagy macera árán engedik vissza a hálózatra (rahedli dokumentum bemutatása, számlák bemutatása stb).
Itt a hír alján vannak a szolgáltatók cselekvései lopás esetén.
Sony Xperia M2 (Mellette Navon M400 és Huawei Y300. Jövőre már kell egy Lumia is megint - 735 a terv.)
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Az este folyamán elhagytam (vagy ellopták) a telefonom. Nem volt telepítve a BB protect.
Viszont volt beállítva jelszó a telefonra. Valahol azt olvastam, hogy ha van beállítva jelszó, akkor nem tudnak mit kezdeni vele, újratelepíteni, stb... Ez igaz?Továbbá ha letiltatom a szolgáltatómnál, akkor ha esetleg később meglesz tudom majd használni? Vagy egyáltalán a szolgáltató IMEI alapján le tudja követni a telefont? Kikapcsolt akkuval is? Ha bekapcsolják, de kivették a SIM kártyát, akkor megtalálható?
Nagyon szeretem ezt a telefont, kell, hogy legyen valami mód a megtalálására
https://heureka-kreativ.hu
-
huntenseN
tag
Sziasztok!
Lenne egy ilyen készülékem eladó, ha valakit érdekel esetleg:
[link] -
w.miki
veterán
Ha a BB Desktop Software telepítve van, akkor lehetséges, hogy az XP nem ismeri fel a telót?
Mert van itt egy BB, ami egyszercsak elment, nem kapcsol be, és arra gondoltunk megfrissítenénk.
De hiába dugjuk rá a PC-re, indítjuk a BB Software-t, az nem látja, hogy oda van dugva.
Se akkuval, se nélküle.
Pittyen az XP, amikor rádugom, de nem ír ki semmit.
A 9320-on meg csak az áthuzott akku jel világít, semmi mást nem csinál...Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Jeckyl
újonc
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném nagyon. Tehát Blackberry 9320-am van. Feliratos filmet akarok nézni, de nem tölti be a feliratot, pedig már szinte mindent elkövettem. Be van állítva hogy mutassa a feliratot, mégsem mutatja. Állítottam a méreten, az elhelyezésen mégsem mutatja. Ugyanazon a néven van a film és a felirat. A gépen hozzárendeli a feliratot, de a telefonon nem. Kipróbáltam több filmmel is. Nem a film vagy a felirat hibája. Esetleg valaki, valami ötlet???
-
sandorp9
csendes tag
B.Ú.É.K. Mindenkinek!
-
bigsee
addikt
B.U.É.K. Mindenkinek,sok jót, erőt-egészséget, meg mindent!!!
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
sandorp9
csendes tag
Hali,
Valaki tud jó olvasó progit, amit érdemes a BBWorldről leszedni? Olyan kellene, ami rtf-et is olvas... meg mindent KÖSZI ELŐRE IS!!! -
sandorp9
csendes tag
válasz lezerpiramis #203 üzenetére
Köszi, oké!
-
lezerpiramis
őstag
válasz sandorp9 #202 üzenetére
Nem tudok ilyenrol, viszont a T-Mobile szamlazasi modszereit sem ismerem. Amit BB APN-en hasznalsz, az a BIS szerint szamlazodik, amit pedig sima neten/wapon, az meg ugy - legalabbis a Vodanal igy van. Szerintem hivd fel a T-t, aztan kerdezd meg, hogy naluk hogy mukodik.
-
sandorp9
csendes tag
válasz sandorp9 #201 üzenetére
Még azt megköszöném, ha abban segítenél, hogy kell-e valamire vigyáznom? Itt gondolok első sorban a költségekre... Mert a 2előfizetés az csak +pénz, és nem szeretném, ha ezeken felül lenne még +költségem! Olvastam, hogy csak az elolvasott e-mailek a fizetősek, vagy mi, illetve hogy nagyon kevés adatot generál ez az egész, de azért ...
És ezt is előre köszönöm!!! -
sandorp9
csendes tag
válasz lezerpiramis #200 üzenetére
Akkor hagyom, nem egy nagy összeg...
Köszi a segítséget! -
lezerpiramis
őstag
válasz sandorp9 #199 üzenetére
Nem kotelezo, egy-ket dolog viszont csak azzal megy a regi BB-knel (is): internetmegosztas, media streaming (pl. Youtube), egyes kulso alkalmazasok is igenyelhetik (TuneIn mondjuk, de van egy jo par olyan, amely mehet BIS-sel is a mobilnet helyett, Google Maps peldaul). Ha ezekre nincs szukseged, akkor nem kell a mobilnet - mar ha nem kotelezo a szolgaltatodnal BIS melle.
-
sandorp9
csendes tag
válasz lezerpiramis #198 üzenetére
A mobilinternet előfizetés felesleges is? Mert nekem az is van... Vagy a BIS mellé kell az is?
-
sandorp9
csendes tag
válasz lezerpiramis #196 üzenetére
Már "mindent" beallitottam, van BB Protect is, és a helymeghatározás is ingyen van... Már latszik, hogy e nélkül =0 a BB!
-
lezerpiramis
őstag
válasz sandorp9 #195 üzenetére
BES-t felesleges venned - hacsak nincs BES szervered
Van valamilyen BIS 3 nevű opció, az olcsóbb, annyi korlátozás van, hogy csak 3 fiókot lehet beállítani + nincs BB Protect (elméletben, gyakorlatban működik, legalábbis többen írták már ezt a fórumon). Nem vagyok T-s, úgyhogy a részleteket nem tudom.
-
sandorp9
csendes tag
válasz lezerpiramis #194 üzenetére
Most vettem 06.06.-án, nem is igazán tervezem új BB (vagy bármilyen más teló) vásárlását...
Amúgy 1600Ft a legolcsóbb BB szolgáltatás a T-mobilnál (BB instant email vagy milyen néven fut ez a szolgáltatás), a másik 6000Ft körül van...[ Szerkesztve ]
-
sandorp9
csendes tag
-
sandorp9
csendes tag
válasz lezerpiramis #191 üzenetére
A T-mobil honlapján nem találtam, azért is kérdeztem... Azt hittem hogy ott majd mindenre választ kapok (én naiv
Majd ma beugrok hozzájuk, és akkor előfizetek egy ilyenre...
Köszi a segítséget!!! -
sandorp9
csendes tag
válasz lezerpiramis #189 üzenetére
És mennyibe fáj kb. ez a szolgáltatás? Persze a legkisebb értékü érdekelne Engem...
Köszi a segítséget még1x! -
sandorp9
csendes tag
Hali,
BB újoncként kérdezném, hogy mi ez a BIS és/vagy BES? Mennyire éri ezt megrendelni? Mennyire használhatatlan a BB-m nélküle/nélkülük?
Kösz a segítséget! -
bigsee
addikt
Ha csatlakozva van a készülék, akkor Alkalmazások. Jobb oldalt megjelennek a telepített alkalmazások, "+" jellel telepíteni lehet, "-" jellel törölni. Időközben már nincsen DM-em, mert a Z10-hez ez kell, úgyhogy emlékezetből írtam, nagyjából...
-
w.miki
veterán
válasz lezerpiramis #170 üzenetére
sikerült végül (nem tudom hogyan), egyszercsak felment az új SW
de... csak Angol nyelv választható
erre a telefonra nincs is más nyelv, magyar nyelv nem tehető rá?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
m.j.a.
csendes tag
válasz lezerpiramis #181 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
1. Ingyenes verzió akkor nincs?
2.Teljesen elfogadom, megoldom bis nélkül, csak kényelmi szempontból lett volna jobb.
3. Ugyanaz mint a második pontban
Amúgy nekem nagyon tetszik a telefon meg minden, csak volt (meg még biztosan lesz) néhány kérdőjeles dolog számomra.
Szuperextraokostelefonra annyira nem vágytam, android nem tetszett meg annyira, kellett a qwerty billentyűzet, és elérhető/elfogadható áron legyen, számomra ezek voltak a fő szempontok a kiválasztásnál.
Tetszik, na. -
lezerpiramis
őstag
1. UbiNav, Wisepilot (elobbi magyarul is pampog, de mindketto online navi es a full verzio fizetos).
2. Ha van BIS-ed, akkor megy mobilhalozaton is.
3. Ugyanaz, mint a 2. pont, BIS-sel megoldhato (levelek, naptar es nevjegyek szinkronja nativan). Vegyel valami mast a BB helyett szvsz, ha nen akarsz BIS-t, vay vegyel BB10-et.
-
m.j.a.
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete van meg a telefon nekem, és lenne néhány kérdésem.
1. Létezik blackberryre navigációs alkalmazás? Olyanra gondolok ami így akár rendesen mondja vagy elég ha csak mutatja folyamatosan hogy merre menjek. Olyat találtam ami kibassza elém a térképet meg a teljes útvonalat, de nem vezet rajta végig. Na szóval erre szeretnék megoldást.2.Facebook alkalmazás csak és kizárólag wifivel működik? Nem is elég neki a 3g?
3. Találtam gmail alkalmazást bb-re. Viszont betöltésnél kiír valami szerver hibát így hát töröltem is. Tudtok ajánlani valami email alkalmazást? Előfizetésem van meg internet is ugye (egyelőre elegendő adatforgalommal), és ilyen bes+bis szolgáltatást meg nem akarok most.
Egyelőre ennyi.
Köszöntem! -
bigsee
addikt
válasz lezerpiramis #176 üzenetére
Áh, semmi, csak magadnak válaszoltál... :-)
-
andras707
csendes tag
válasz lezerpiramis #174 üzenetére
sajnálom
neten otg adapter és 9320ra ad találatot csak furcsálltam hogy a q10 egy kalap alá van véve a 9320-al -
bigsee
addikt
válasz lezerpiramis #173 üzenetére
Elvagy?
w.miki: ne mondd el a részleteket, kitaláljuk, egy pár nap elég lesz rá...
-
lezerpiramis
őstag
Probald meg akksi nelkul radugni, es ugy elkezdeni a folyamatot.
-
andras707
csendes tag
Sziasztok! Lehet valahogy a 9320hoz otg-n keresztül ant+ adaptert csatlakoztatni? esetlegesen rábírni a telefonon található endomondót sebesség szenzorral való együttműködésre?
-
w.miki
veterán
nem sikerült
"Az Application Loader nem tudott csatlakozni a készülékhez."az az igazság, hogy a teló be sem kapcsol, bár az XP felismeri
reméltem, hogy frissítéssel javítható[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
lezerpiramis
őstag
BlackBerry Desktop Software-rel.
-
w.miki
veterán
Hali!
Ezt a telefont hogyan lehet frissíteni/újratelepíteni?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
KisDre
senior tag
Sziasztok!
Ilyen telefont készülök venni. Az lenne a kérdésem, hogy még másfél év garanciával, 30-asként, minden tartozékával, 15 ezer forint jó árnak mondható?KisDre.artstation.com
-
gg72
veterán
válasz lezerpiramis #166 üzenetére
Az a gond (?), hogy az előfizetésem a feleségem révén egy céges flottába tartozik, így én nem tudom megrendelni, de majd megérdeklődöm ez hogyan lehetséges.
-
gg72
veterán
Ma vettem egy ilyen mobilt és próbálnám szinkronizálni a gmailes kapcsolataimat, de nem megy, pedig korábban azt írta valaki, hogy nem kell hozzá BIS és társai: [link]. A gmailes emailemet sem tudom beállítani, csak a "vállalati fók" jön be, másikat nem tudok, ez az üzenet fogad:
Nem lehet megnyitni az e-mai beállító alkalmazást. Kérje vezeték nélküli szolgáltatójánák segítségét.Mi a teendő ilyenkor?
-
marceeh
tag
Tiszteletem kollégák,az érdekelne,hogy aki már régóta használja ezt a típust mi a véleménye a készülékről? Édesapámnak tervezek venni 1 ilyen telot,mert bizony már kevés olyan telefon van ami nem érintőkijelzős,és vannak fizikai gombjai,és ha lehet azt mondani erre a készülékre akkor még elegáns is. 4-5 napot bír az akksi?Úgy,hogy nem lesz rajta net(max majd én ha rámjön a kiváncsiság ) használva csak bluetooth a kocsiban meg telefonálás!? Előre is köszönöm a válaszotokat
-
fpy_
tag
OS 7.1 alá létezik csak WIFI-ről működő Gmail kliens? Sajna adatforgalom lehetőségem nincs....
-
bigsee
addikt
Ahogy lezerpiramis fórumtárs is írta:
Átlagos használatban mennyit bír az akkuja
- nálam 3-4 nap minimum, telefon, sms, kis net (kevés 3g/wifi), 9900-nél ez 2 nap max.Jól működik a wifi hotspot és hogy lehet-e jelszavasítani.
- nem használom/tamNagy ujjukkal is kényelmes a gépelés.
- igen, kicsit gagyi tényleg a bill.zet (klattyog ), de használhatóGmail, hotmail levelező rendszer mennyire jó rajta, folyamatos a frissítés
- rendben van itt mindenZárolt képernyőnél is van állandó netes kapcsolat?
- nem próbáltamWifi-t részesíti előnyben
- igenMDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
Sztif
aktív tag
válasz lezerpiramis #159 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettél!
- Kérsz egy rágót? - Milyen ízű? - Formalinos. - Utálom a formalint.
-
lezerpiramis
őstag
-Az üzemidőről nem tudok nyilatkozni. Nekem 9900-asom van, annál max. 1 nap, ez annál azért bőven jobb lehet a gyengébb hardver és a nagyobb akksi miatt.
-A hotspot eddig minden általam próbált 7.1-es BB-nél okés volt, jelszavasítani lehet.
-A gépelés nem rossz, de a Curve-ök billentyűzeténél azért sokkal jobb a Bold billentyűzete (a Q10 pedig az etalon).
-Gmail teljesen okés, azonnal megjön a levél, kontaktokat és naptárat is lehet szinkronizálni. Az olvasottság szinkronjával van néha gond, illetve a BIS almappákat nem kezel.
-Állandó TCP/IP-kapcsolat van lezárt kijelzőnél is, ez a BB lényege.
-Igen, ha feljelentkezik Wi-Fi-re és autentikál, akkor minden azon működik. -
Sztif
aktív tag
huntenseN & bigsee
#146. posztom kérdéseire tudnátok válaszolni? - nagy köszönet!
Sztif
[ Szerkesztve ]
-
huntenseN
tag
Igen, Made in Hungary..
Megmondom őszintén, kicsit jobb összeszerelési minőségre számítottam, nálam kissé lötyögnek a gombok, meg nyekereg szerencsétlen amikor írok rajta.Meg kellene valami tok, ami nem belebújos, hanem pl ilyen kemény/szilikon hátlap, amitől nagyobb lesz a cucc, meg jobb lesz a fogása, mert olyan pici, hogy mindig ki akar esni a kezemből.
Erre ötlet? Nem igazán találok csak ebay-en. -
huntenseN
tag
Sziasztok, szert tettem egy ilyen csodára, egyelőre imádom, i4s-ről váltottam.
Igen jól látjátok, meguntam a kijelző tapicskolását, meg még egy pár dolgot.
Viszont valamit nem értek.
A tesztben is, illetve az összes képen ami a neten van, a space billentyűn ugyebár "space" felirat található.
Az én készülékemen pedig csak a space, szóköz jele.
Lehet idióta kérdés, de ezt meg tudnátok nekem magyarázni? -
bigsee
addikt
Ma vettem egy ilyet:
Konkrétan Bold 9790-hez való, de nagyon szépen beleillik a 9320 is. (Kicsit szoros, de sztem ennek ilyennek kell lennie, nem?! Mondjuk nem esik ki belőle)
-
errrtu
aktív tag
válasz lezerpiramis #148 üzenetére
Az lehet, még nem ismerem a rendszert. Számomra zavaró volt, hogy a LED-es lefedettség jelző be volt kapcsolva és megállás nélkül villogott. Azt már nem is említem, hogy mit keres ez a beállítás a "képernyős megjelenítés" alatt.
Azt hiszem fogok én még csodálkozniOnePlus3
-
errrtu
aktív tag
SziasztokMa kezdtem el használni a készüléket és a LED egyfolytában villog. Fogalmam sincs, hogy mit jelent és mit kell kikapcsolnom hozzá? Marha idegesítő. A rendszert még nem ismerem lehet, hogy tök egyszerű de nekem nem megy.
Segítsetek plz...megoldódott
[ Szerkesztve ]
OnePlus3
-
Sztif
aktív tag
Hello
Gondolkodom hogy majd veszek egy ilyet, de lenne pár kérdésem.Átlagos használatban mennyit bír az akkuja
Jól működik a wifi hotspot és hogy lehet-e jelszavasítani.
Nagy ujjukkal is kényelmes a gépelés.
Gmail, hotmail levelező rendszer mennyire jó rajta, folyamatos a frissítés
Zárolt képernyőnél is van állandó netes kapcsolat?
Wifi-t részesíti előnybenElőre is köszönöm a válaszokat, a BB OS-t nem nagyon ismerem.
-
herceg666
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem h blackberry curve 9320 telómról eltűnt az összes kép és zene viszont mikor rádugom usb-n keresztül gépre ott mutatja h rajta vannak a cumók! mi lehet a gond, mit lehet csinálni? lőre is köszi a választ, az erő veletek!
-
Bandika1987
csendes tag
Sziasztok tudnátok nekem javasolni appworldből letölthető ebook olvasót ami kezelhető és nem egy keretprogram amivel mindenféle ebookokat lehet letölteni hanem a készüléken léve book-okat tudom vele kezelni...
lköszönöm!
(nagyon jó a készülék én maximálisan meg vagyok vele elégedve white tés és "csak 44 volt. ennyiér nem nagyon van Kompaktabb gép ilyen tudással ilyen üzemidővel szerintemBandikaRulez
-
őstag
Köszi a gyors választ !
Úgy néz ki, egyre inkább szimpatikus a rendszer, már csak el kéne mennem valahova, és alaposan megnézni, megnyomkodni. A messenger rész még érdekelne, remélem befut valaki, aki ezzel kapcsolatosan is tud valami pozitívat mondani
Ingyenes mail alatt értem mondjuk a gmailt, vagy t-emailt, vagy livemailt, ilyesmit. UPC - ha beállítható, akkor minden más is. BIS-t néztem, a lakossági ügyfeleknek olcsóbb, viszont kell mellé bizonyos internet csomag ( ez van, nem gáz ) Szóval már csak a tényleges találkozás van hátra, ha meggyőz, akkor váltok.
Köszönöm a segítséget ! -
bigsee
addikt
- Ami számomra fontos, hogy a naptár bejegyzéseimet lássam, esetleg a telefon a beállított időpontokban jelezzen, hogy " megbeszélés " stb. van. Erről nem nagyon találtam videót, vagy bemutatót, hogy ez hogy is működik a rendszeren.
Ez működik van ilyen.
- Másik dolog, jelenleg ingyenes email szolgáltatónál vagyok, ezeket hogy kezeli a rendszer, ott is azonnal megjönnek a levelek ?
-Én se fizetek e-mailért, mi az az ingyenes? Nekem UPC-ről lejön a levél. BIS (instant e-mail) köll hozzá!
A messenger rész mennyire patent, fut-e háttérben mondjuk egy gtalk, vagy messenger ? Van-e jól használható skype kliens a rendszerre ( talán ez a legfontosabb, mert az ismerősök túlnyomó többsége itt található )
- Nem használom őket.
Egy másik rendszerről mennyire " szokatlan " áttérni, jelenleg wp7-et használok, előtte volt Androidom is ( ezt nagyon nem szerettem ) előtte meg symbian -os telefonjaim voltak. ( Ezeket nagyon szerettem )
Az érintő kijelzőtöl kiráz a hideg, nem szeretem használni, viszont levelezni nagyon sokat szoktam, és talán a fő csapásirány ez lenne. A hangminőség állítólag legendás az összes BB-nél, ez is fontos, mert sokszor zajos környezetben kell használnom a telefont.- Symbian-WM5-6-Android-WP7 (aláírás) vonalról álltam át BB-re, nekem bejött. Levelezés, hangminőség KIVÁLÓ!
A végső, és egyik leginkább sarkalatos pont, hogy milyen plussz költséggel jár, az instant mail ? A T-mobilnál nézegettem a honlapot, de egyértelmű leírást sajnos nem találtam.
- 1.100 FT. (feleződik) ha van mellette GoNETX netcsomagod, illetve 690 ha van mellette a másik fajta (nem jut eszembe a neve)
http://www.t-mobile.hu/uzleti/szolgaltatasok/uzenetkuldes/blackberry[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok !
Egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy átnyergeljek BB-re. Kérdéseim a következőek lennének.
Ami számomra fontos, hogy a naptár bejegyzéseimet lássam, esetleg a telefon a beállított időpontokban jelezzen, hogy " megbeszélés " stb. van. Erről nem nagyon találtam videót, vagy bemutatót, hogy ez hogy is működik a rendszeren.
Másik dolog, jelenleg ingyenes email szolgáltatónál vagyok, ezeket hogy kezeli a rendszer, ott is azonnal megjönnek a levelek ?
A messenger rész mennyire patent, fut-e háttérben mondjuk egy gtalk, vagy messenger ? Van-e jól használható skype kliens a rendszerre ( talán ez a legfontosabb, mert az ismerősök túlnyomó többsége itt található )
Egy másik rendszerről mennyire " szokatlan " áttérni, jelenleg wp7-et használok, előtte volt Androidom is ( ezt nagyon nem szerettem ) előtte meg symbian -os telefonjaim voltak. ( Ezeket nagyon szerettem )
Az érintő kijelzőtöl kiráz a hideg, nem szeretem használni, viszont levelezni nagyon sokat szoktam, és talán a fő csapásirány ez lenne. A hangminőség állítólag legendás az összes BB-nél, ez is fontos, mert sokszor zajos környezetben kell használnom a telefont.
A végső, és egyik leginkább sarkalatos pont, hogy milyen plussz költséggel jár, az instant mail ? A T-mobilnál nézegettem a honlapot, de egyértelmű leírást sajnos nem találtam.
Válaszokat előre is köszönöm. -
bigsee
addikt
-
nemtabo
aktív tag
Tudna vki segíteni. Független 9320-as a letöltött "Desktop Software v7.1.0 B39 (Multilanguage) " valami jelszót kér és már 9/10-én járunk, de nem tudom milyen jelszót kéne beütni, abba meg bele se akarok gondolni, hogy mit csinál a rontott 10/10 után.
"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
Bajibee
csendes tag
Nekem is sikerült frissítenem! Bár nem elsőre...
-
bigsee
addikt
Jó reggelt! Ma reggel jelzett a DM, hogy van frissítés! 714-esre le is frissítette, T-mobilos hivatalos!
-
tott
tag
Sziasztok!
Szerintetek hol érdemes 9320-at venni? Ti most hol vennétek meg?
"The only thing we have to fear is fear itself. And crazy ass hamsters on meth. That shit freaks me out." Franklin D. Roosevelt
-
imi290
aktív tag
válasz lezerpiramis #134 üzenetére
Időközben megjavult a probléma,igaz pár óráig tartott.Köszi a segítséget !
-
imi290
aktív tag
Üdv,Azt szeretném kérdezni hogy egy ismerősöm telefonjával az lenne a gond hogy nem tud a böngészőben,fel le menni . a gomb működik csak böngészéskor nem akar működni.
köszi előre is -
BroCreSt
aktív tag
Az miért van, hogy a YouTube nem jön be rajt?
Megáll, a betöltödésnél..Samsung Notebook Series 9 NP900X3C-A01HU -> iPhone 4 16GB, fehér -> Samsung i9505 Galaxy S4 16GB, fehér
-
calocsay
tag
Az egész készülék egyetlen területen "szenvedett" 3 pontos minősítést, ez pedig a kijelző volt. Mondjuk nem világos, hogy miért nem elég 2.44", de a szerző szemüvege valszeg gyenge! Mit nem lehet látni 2.44 hüvelyken? Úgy van előadva a 2.44" leminősítése, mintha a 4"-on igazi élmény lenne videót nézni! Ugyan már!? Ha videót akarok nézni, elmegyek egy jó moziba, vagy bekapcsolom a full HD TV-m és tsá. De ez a bohócmutatvány a beesési szögekkel, meg a kijelző méretével és felbontásával, már-már az elmebetegség határait feszegeti. Sajnálom, hogy megfertőzte az egész világot ez a felesleges verseny, amiben ez a remek készülék csak azért szorul háttérbe, mert "kicsi" a kijelzője, nem HD felbontású és a kamerája "kicsi".
Nokia 520 - Nokia 735 - Nokia 105 - Nokia 215 - Samsung A5 (2017) - Nokia 2720
-
zorzy4
addikt
Nem sajnos nincs, az még nem symbian 3as. Szerintem a nokia kezesebb telefon, s jobban használható azokra a olyan funkciókra amit leírtál. Amúgy az e6ra is már Belle van. De ízlésről nem lehet vitatkozni. Ha BB jobban tetszik akkor próbáld meg. De az e6 nagyon ott van.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
Amalgam
aktív tag
Miért jobb?
Az E5-re van Anna frissités? Nem tetszik a régi Symbianos ikon kinézet, 3,5 évig volt Symbianos Nokiám, már unom azt a kinézetet. Viszont, ha volna az a kinézet, ami például van az E6-ban, akkor úgy még elmenne. Az E6 nem tetszik.Kedvenc telefonom a Galaxy Note 6
-
Amalgam
aktív tag
válasz glutamin #125 üzenetére
Érintőképernyős telóm már van, nézd meg ezen irás alatti aláirásomat. Második telónak kellene, és mindenképp qwerty billentyüzetes telót akarok, érintőst semmikép. A Nokia E5 volt még esélyes, de aztán a BB mellett döntöttem. Ha minden jól megy, októberben meg is veszem.
Kedvenc telefonom a Galaxy Note 6
-
glutamin
őstag
A felsoroltakra pont nem való a BB szerintem:
- rádiós, zenelejéátszó még rendben volna
- video - kicsi/szar felbontású kijelző
- net - ezen böngészni a touch hiánya miatt egy büntetés, meg ugye kicsi/szar felbontású kijelző
- könyvolvasó - kicsi/szar felbontású kijelzőÉn a fentiekhez inkább vennék egy érintős telefont.
"Nagyon tetszenek a BB telók. " - Na ebben egyetértek, tényleg jól néznek ki. De funkcionalitásban a fentiekhez nem javasolnám.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Amalgam
aktív tag
válasz lezerpiramis #122 üzenetére
Második telónak kell, BIS-re nincs szükségem.
Amire leginkább szükségem van, az a rádió, a zenelejátszó, a videó lejátszó, és a net.
Biblia, magyar nyelven van BB-re? Könyv olvasó alkalmazás van e?Nagyon tetszenek a BB telók.
[ Szerkesztve ]
Kedvenc telefonom a Galaxy Note 6
-
lezerpiramis
őstag
Netezni külső alkalmazással tudsz, illetve Wi-Fi-n, valamint - szolgáltatótól függően - a gyári böngészővel is. Az App World csak Wi-Fi-n fog menni, és a Facebook is csak azon.
Avi szerintem megy, de erről a 9320-tulajok többet tudnának mondani.
BIS nélkül szvsz ne vegyél ilyet.
-
Amalgam
aktív tag
Sziasztok.
Egy ilyen teló vásárlásán gondolkodom, és szeretnék néhány kérdést feltenni:
Van mobilnettem, korlátlan, és nem akarom aktiválni a BIS-t. E nélkül is tudok nettezni, és az AppWorld-ből letölteni dolgokat? A Facebook-ot is használhatom?
Avi-s filmeket is lejátszik a teló?Kedvenc telefonom a Galaxy Note 6
-
Coq
aktív tag
Hali, nézz at erre a forumra, itt szerintem sok felmerulo kerdesre valaszt talalsz, erdemes visszafele is elolvasni - illetve az ott levoket is erdekelhetik a tapasztalataid. (Es persze erdemes elolvasni azt a topikindito cikket is, ha meg nem olvastad esetleg.)
-
wastorn
csendes tag
Az AGPS (=Assisted GPS) olyan GPS vételi
módszer, mely földrajzi helymeghatározásra
képes, de a műholdak helyzetének pontos
számításához segédprogramra és adatokra van
szüksége, melyet a mobilszolgáltatón vagy WiFi
hálózaton keresztül kap meg (megkapja a
következő 7 napra a műholdak pontos
helyzetét). Ezt az információt a vevő
adatbázisában tárolja, így a koordináták pontos
meghatározása pár másodpercet vesz igénybe.
Ha nem használunk segédprogramot, akkor is
megtalálja a műholdakat a vevő, de akár 12,5
percet is igénybe vehet a folyamat, míg
kiszámítja a helyzetet. Normál GPS vételénél a
vevőnek 40-50 másodpercre van szüksége az
első koordináta vételéhez, de még le kell töltenie
a műholdak pályaadatait amely több időt vehet
igénybe - figyelembe véve a műholdjel
megközelítőleg 50 b/másodperces adatátviteli
sebességét.
Működése a telefonban lévő GPS és a
mobilszolgáltató szervere közötti adatcserén
alapul. A mobiltelefon a navigációs adatokat nem
csak a műholdaktól, hanem a mobilszolgáltató
szerveréről kapja meg. A műholdjel lassú
adatátviteli sebességének kiküszöbölésére
találták ki az AGPS-t....
(Forrás: wikipédia)
Tehát a probléma nem a szoftver fizetõs mivoltában keresendõ, hanem a net hiányában. A koléga írta, hogy nem is használt navigációs/térkép szoftvert, pusztán a GPS-t kapcsolta be.
Maga a Google maps is ingyenes térképhasználatot biztosít, viszont net mindenképp kell neki, illetve az adatforgalomnak sem tesz jót, hiszen mindent csak akkor, és ideiglenesen tölt le. Éppen ezért csak "szükségmegoldásnak" jó. Ilyen szempontból a Nokia szoftvere/szolgàltatàsa sokkal jobb, de nem is ugyanarra a célra készültek. -
bigsee
addikt
-
wastorn
csendes tag
Próbálgattam régebben pár kliens és chat programot (facebook, twitter, gmail, windows live messenger) ezekhez kellene BIS, bár nem értem miért... Áthidalhatóak valamilyen külső cég fejlesztésével, szinte mindent megtalálsz az app world-ön. Ha aGPS van, ahoz mindenképp kell mobilnet kapcsolat, (nézd meg be van e kapcsolva) de a BIS-t nem tartom valószínünek. Nagy baklövés lenne. Egyszerű GPS koordinátát próbálj meg kicsikarni belőle, pl: geotagging fényképezésnél, hátha az működik. Nekem eddig mindíg szólt a telefon, ha BIS vagy BES kellett volna neki valamihez... Persze nem ismerem a te telefonod lelkivilágát, nekem BB8520-asom van, az még hírből sem ismeri a GPS-t. Viszont a google maps 3 adótorony alapján pár utcányi pontossággal simán meghatározza a helyzetem BIS nélkül. Remélem segítettem valamit...
-
zorzy4
addikt
Nálam is ez volt a probléma az e6nál, hogy akár 15 perc is amíg jelet talál, ha tisztán csak a beépített gpst használom, de állítólag telefonnál az normális.
Az akkut így is elég gyengének látom. Az e6 öt nap ha nagyon gyilkolom, és legalább egy hét normál használattal.A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
bigsee
addikt
Tudom, csak tesztelem...
minolta5: Vasárnap reggel vettem le a töltőről. Most délelőtt benyomtam rajta mindent, WiFi, BT, 3G és így esett le mostanra 46%-ra.
(Gps-t is próbáltam szabad ég alatt, olyan 2-3 perc alatt semmi, ez normális, kell hozzá BIS* pl.???)
*Mármint a hely meghatározásához, nem navi-hoz gondoltam!
[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
válasz margithid #108 üzenetére
Az előzőekben írt fiaskótól eltekintve nincs gond, megnéztem gyorsan 50 %-on van, ami az előző telókhoz képest több mint tökéletes: nyomkodva van, újraindítva, WIFI on, GPS-t is próbálgatom, telepítek, teszek veszek rajta. Megvárom míg lemerül csontra és akkor adok neki még egy 12-16 órás full töltést.
-
bigsee
addikt
Lejárt a limit. Mielőtt ezt csinálta, előtte állítottam be a mádiakártyára (gy.k. SD) a titkosítást, megpróbáltam gépen, mindkét helyen kérte a jelszót és oké volt minden. Sztem az SD kártyával lesz valami, mert amíg nem formáztam le a telkóval, addig nem akarta a Desktop SW sem látta...
-
bigsee
addikt
-
bigsee
addikt
Ez érdekes. Pénteken feltöltöttem koppig (zöld LED-ig), majd tegnap este is ráraktam, reggelig. Elindultam ma a dolgomra, most egy órája 69%-ot mutatott. Ahogy jövök be a szobába és nézném a telkót, hát nem reagál a fenti gombra. Bekapcs gombra is csak lassan villant pirosat. Akksi ki, akksi be, a hosszú piros (mint mindig ilyenkor, ez lehet baj?) megjelenik, de nem kapcsol be. Most felraktam töltőre (szgép USB) megnézem mi baja... Ahogy olvastam az akksik nem igazán bírják BB-éknél sokáig, vagy rosszul tudom...? De azért két nap alatt ilyet csinálni???
-
bigsee
addikt
Ez az első BB telefonom, így hasonlítani csak a közvetlen elődökhoz (Omnia7-MotoDefy) tudnám. A készülékház szép, kézbesimuló, Defynél nem könnyebb nagyon, O7-nél viszont sokkal. A pöcökegér felüdélés a Touchscreen-ekhez képest, végre nem lesz maszatos az amit néznék. A kijelző hozza a 320*240-t, nekem kicsit "szálkás", de mint az utóbbi időben rájöttem, nem igazán izgat egy telefonnál, hogy milyen képe van. A szinkronizálás (még az Android előtt felizzadtam a 3-400 kontaktot a gmail-ra és azóta azt használtam WP7-en is) először nem akart sikerülni, második próbálkozásra - Google sync - azért sikerült, mind rajta van. A telefon hangminősége megfelelő, a kiválótól messze van, tekintve az O7 fémházát, ez egy kicsit dobozhangú.
Ami furcsa nekem, az az újraindulás, ilyen hosszú boot-ot rég láttam telefonnál, szerintem ebben egyedülálló. De mindig is az volt a véleményem, hogy ezt ki lehet bírni, ha egyszer elindul akkor menjen, mégha órákig boot-ol is.
BIS meg a társai még nincsenek megrendelve, egyenlőre nincs rá szükségem, a wnw, illetve az "internet" APN-el simán netezik ez mindenféle fajta egyéb dolog nélkül. A WiFi-re zokszó nélkül rámászott, még a rejtett SSID-re is.
Tetszik, hogy az apró részletekig be lehet állítani (vs. WP7), de nem kell mindenféle fajta root meg egyéb hacker programokat feltenni (vs. Android) ahhoz hogy beállítsam pl. a rezgést a telefon csengése mellé... Cseng és rezeg egyszerre, hmmmmm.... ezzzz igen...
Fényképezője nem releváns (van DSLR), netezni nem ezen fogok, van netbook, csak szolgáljon ki mint telefon.
Elsőre blikkre ennyi, ha érdekel vkit vmi kérdezzen nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
Tegnap óta birtokolok egy ilyen kis szépséget. A cikkhez annyit, hogy mind a két gyorsgomb (BBM/kamera) programozható rajta!!! ))
-
bigkrisz96
tag
Ha picit lejjebb menne az ára, megvenném
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest