- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Viszlát
addikt
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
Tefal ActiFry - nekem megoldotta a problémát, magam sem szeretem olajban sütni a dolgokat. Zseniális kis készülék.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
Nem volt véresen komoly komment.
Ahhoz képest amit a mai kölykök kapnak, mi igazi ízorgiákat ettünk a 90-es évek elején. Persze volt benne só meg egészségtelen volt...
Egyébként már nem nagyon vagyok oda a rántott dolgokért, pedig fiatalabb koromban szerettem. Az olajat kifejezetten hanyagolom, néha egy kis zsíros vagy vajas rántott belefér.
bitpork:
A száraz bunda olyan mint a száraz ****. Ha valakinek jól esik, hajrá, én jobban szeretem a "zaftosat". -
-
Csapoati
nagyúr
Mi az a krumpli? A krunyesz szleng szinonimája?
Amúgy még szerencse, hogy most láttam a képeket, amikor már nem lehetek éhes. -
Igaza volt a konyhás néninek, legfeljebb nem úgy ahogyan a helyzetből következett.
Ha már borjúcombról beszélgetünk, nyugodtan nevezzük bécsi szeletnek.
A jól sütött bécsi szelet akkor kezdi kiadni a húsban lévő nedvességet, amikor elkészül. Ha frissen kerül az asztalra valóban szaftos. Bár sokszor csak zsíros. (Főleg a közétkeztetésben, ahol a szakácsok még életükben sem csináltak jó rántott szeletet. Talán sokuk még nem is evett.)Azért is áztatják tejben a húst, hogy folyadékot vegyen fel a sütéshez, ezzel javítva a szaftosságát.
-
petipetya
nagyúr
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
Azért az a vaj egész más, mint a bolti olaj.
-
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
Rántott húst készíteni, anélkül h a bundája nem lenne a sütőközeggel teli, nem lehet. Illetve létezett régebben száraz bunda amit sütőben lehetett csinálni, de azt inkább nem erőltetném.
Viszont 3-3 perc oldalanként 180°C-n több mint elég volt. Puha és omlós lett.
A krumplin is állt a "zsiradék"Csak ott a csillogása nem volt ennyire feltűnő
-
Redneck
nagyúr
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
Nem zsíros az, hanem "zaftos". Legalábbis ezt mondta a konyhás néni általánosban.
-
twollah1976
őstag
Nekem így kicsit zsíros (a bundájaban soknak tűnik a zsír a sütéstől) az a hús, ettől függetlenül csábítóan néz ki, a petrezselymes burgonyát meg egyszerűen imádom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest