- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez egy kisméretű, szétszedhető rocket stove túrázóknak, de magad is csinálhatsz.
-
Avicularia
veterán
Nem kell ez a libsi duma, én nem migráns vagyok. Pontosan tudod kikről beszélek
Én betartom a svéd törvényeket. De nem szeretném ezt politikai síkra terelni, szóval maradjunk annyiban, a faluban lakó emberekre kellett rendőrt hívni, mert megsértették a tűzgyújtási tilalmat.
-
Pete55555
addikt
Nos, ezt nem úgy csak véletlenül kérdeztem ám!
Ugyanis mi sütöttünk ilyen elektromos grillen, és ezek olyanok, hogy a cekász alá egy kis tálcába vizet kell önteni valamiért. Na, mi öntöttünk is, meg pótoltuk is, de valószínű kevés lett, meg közben a hús is engedte magából a zsírt - talán szalonnát is sütöttünk rajta - és egyik pillanatban elkezdett lángolni az egész, mint a k*rvaélet
Alig tudtuk eloltani, gyorsan kihúztuk persze a konnektorból...
Aztán visszadugtuk, és sütöttünk tovább -
philoxenia
MODERÁTOR
Nekem nincs oldala sem, elviszi a szél a hőt, ami nem sugárzó, bezzeg ha kéne, meg nem fúj.
De mégis lehet grillezni jó tűzzel ha már nem lángol. Igazi kemence az nagy és sok-sok mázsa, szabad téren családi háznál pazarlás felfűteni. A majdani melléképületbe terveztem. De mindig tolódik...
Kemencénél tulajdonképpen már akár nincs is tűz, csak maga a kemence felforrósodott tömege adja a hőt. -
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából ez nem klasszikus grillezés, ez félig kemence/kövön sütés inkább. A kő így felülről is melegít, melegen tart. Na meg a tűztér is komoly hőtároló. Nekem ilyen nincs, csak egy felni elvágva, rajta meg egy rács...
Próbáltam a faszenet, nem égett rendesen, amikor meg tüzet raktam, utána már kár lett volna még faszenet is pocsékolni rá...
A rács távolságát is téglával állítom be.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Dolgozom sajnos...
A tüzet meg kell csinálni, mikor felizzik a fa, utána kevesebb levegőt adni neki és az se mindegy milyen fa és mekkorára hasítod. Gallyal nyilván gyorsan ellobban, vékonyra hasítottnál is. Maga a hamu, amivel tudod például fojtani, ha a vastag hasábok tetejére rakod az aprót, azaz felülről indítod az égést...
A fa előnye még, hogy bármilyen körülmények között is tudsz parazsat csinálni, ha értesz hozzá, nem kell hozzá gyújtófolyadék stb. Persze gyári lemezgrilleknél nyilván egyszerűbb a faszén.
Viszont a faszénnél nemigen van lehetőséged a füst befolyásolására, maximum forgáccsal, míg fával dolgozva sokkal szélesebb spektrumból válogathatsz. Használhatsz gyümölcsfákat, bükköt, tölgyet. Fenyőt semmiképp sem és az akáccal is jobb vigyázni, mert először annak is keserű a füstje.
Kicsit IT-s nyelven a faszén Windows, a fa Linux, vagy a faszén konzol, a fa PC...
Amúgy faszenet is könnyen csinálhatsz, ha akarsz csak fa és némi föld kell hozzá, csinálsz egy kis boksát oszt' jóvan... -
philoxenia
MODERÁTOR
Akkor jó, mert most fűrészelt kőrisem is van, esetleg gyalulhatok is...
Komolyan olyan vagy, mint az egyszeri mesterséges megtermékenyítésre jelentkező nő:
Kérdezi az orvos:
-Milyen színű legyen a szeme a donornak?
-Mint Alain Delonnak
-Milyen színű legyen a haja?
-Mint Alain Delonnak.
-Milyen magas legye?
-Mint Alain Delon.
Jó asszonyom, legyen szíves lefeküdni ide az asztalra!
Elaltatás után jön az orvos, gombolja a nadrágját.
-Majd adok én neked mindjárt olyan Alain Delont....
Azt gondolod, hogy a természetes faszén, amit én fából csinálok, rosszabb, mint az iparilag előállítottszutyokfaszén?
Legyél vele boldog, meghagyom Neked...Legalább kisebb a kereslet velem is és olcsóbban kapod....
A tejet sem dobozból ismerem, a húst se a hentestől, a gyümölcsöt sem a polcról... Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy nem attól bio a gyümölcs, hogy férges... Nem mindegy milyen a fa a grillezéshez, pont ezért nem veszek olyan faszenet, míg van fám, aminek az eredetét nem ismerem...
Kicsit off, de a kutya topikban is ráhagyom a "bölényhússal" etető fórumtársakra, hogy biztosan abból van a táp... Ha már egyszer drága... -
dabadab
titán
Én most fedeztem fel a faszénbrikettet, Webert vettem, nekem annak a maradéka nem tűnt homokosnak egyáltalán.
Ja, és a begyújtásnál meg a chimney starter a nagy királyság.
-
Cathfaern
nagyúr
Hmm jó tudni. Nemsokára be akarunk szerezni grillt, gáz szimpatikusabb lett volna olyan szempontból, hogy kevesebb vele a macera, mint a fával, viszont jobbnak gondoltam, mint az elektromost. A fűst íz annyira nem szempont, bár biztos jót tesz a kajának, de jelenleg is grillserpenyőn csináljuk a dolgokat, nyilván ott sincs
Asztali grillel próbálkoztunk, de azokban nagyon nincs erő, nem egyszer az lett a vége, hogy inkább átdobtuk serpenyőbe a cuccot...
Igazából szimpatikus lenne a hagyományos (na meg az olcsóbb is), csak az a bajom vele, hogy nálunk nem úgy nézne ki a grillezés, hogy 2 hetente havonta egyszer összeülünk és akkor nagy csapatnak grillezünk, hanem inkább napi - 2 napi szinten 2-3 embernek. Nem macerás túlzottan úgy mindig fával szórakozni? Azt gondolnám, hogy ott kell egy kis idő mire az ember belövi rendesen, szóval akkor van értelme csak ha mennyiséget süt az ember. Vagy tévedek? -
proci985
MODERÁTOR
33 fokban itt betiltottak a grillezest, szoval max arrol tudok irni, hogy a csaladban eppen ketfele lapatnelkuli ventit tesztelunk es Scythe Sflex / Sunon / Delta viszonylatban is tenyleg jo a zaj / teljesitmeny aranyuk?
viszont latom pont jok a cuccaid, remelem mi is kapunk egy esot aztan legrillezhetjuk a maradek cuccot. pedig majdnem vettem bolenyhust is, hogy majd jo lesz ket nappal kesobb (aznap tiltottak le a lakossagi grillt)
egyebkent milyen tanyerjaid vannak?
-
proci985
MODERÁTOR
van az a poen, hogy: "a nyar a kedvenc hetvegem", ami vicc norvegia / svedorszag / finnorszag harmasban mindenhol megvan ahogy tudom.
egyszeruen ilyen, hogy 25-32 fok van ket honapig, ez skandinaviaban nem letezik. ertsd, ez igy a normal idojaras.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- BlueGift @ Logout.hu
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen TV-t vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- PlayStation 3
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Philips LCD és LED TV-k
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged