Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz bitpork #66 üzenetére

    Dolgozom sajnos... :(
    A tüzet meg kell csinálni, mikor felizzik a fa, utána kevesebb levegőt adni neki és az se mindegy milyen fa és mekkorára hasítod. Gallyal nyilván gyorsan ellobban, vékonyra hasítottnál is. Maga a hamu, amivel tudod például fojtani, ha a vastag hasábok tetejére rakod az aprót, azaz felülről indítod az égést...
    A fa előnye még, hogy bármilyen körülmények között is tudsz parazsat csinálni, ha értesz hozzá, nem kell hozzá gyújtófolyadék stb. Persze gyári lemezgrilleknél nyilván egyszerűbb a faszén.
    Viszont a faszénnél nemigen van lehetőséged a füst befolyásolására, maximum forgáccsal, míg fával dolgozva sokkal szélesebb spektrumból válogathatsz. Használhatsz gyümölcsfákat, bükköt, tölgyet. Fenyőt semmiképp sem és az akáccal is jobb vigyázni, mert először annak is keserű a füstje.
    Kicsit IT-s nyelven a faszén Windows, a fa Linux, vagy a faszén konzol, a fa PC...
    Amúgy faszenet is könnyen csinálhatsz, ha akarsz csak fa és némi föld kell hozzá, csinálsz egy kis boksát oszt' jóvan... ;)

Új hozzászólás Aktív témák