- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nekem nincs oldala sem, elviszi a szél a hőt, ami nem sugárzó, bezzeg ha kéne, meg nem fúj.
De mégis lehet grillezni jó tűzzel ha már nem lángol. Igazi kemence az nagy és sok-sok mázsa, szabad téren családi háznál pazarlás felfűteni. A majdani melléképületbe terveztem. De mindig tolódik...
Kemencénél tulajdonképpen már akár nincs is tűz, csak maga a kemence felforrósodott tömege adja a hőt. -
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából ez nem klasszikus grillezés, ez félig kemence/kövön sütés inkább. A kő így felülről is melegít, melegen tart. Na meg a tűztér is komoly hőtároló. Nekem ilyen nincs, csak egy felni elvágva, rajta meg egy rács...
Próbáltam a faszenet, nem égett rendesen, amikor meg tüzet raktam, utána már kár lett volna még faszenet is pocsékolni rá...
A rács távolságát is téglával állítom be.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Dolgozom sajnos...
A tüzet meg kell csinálni, mikor felizzik a fa, utána kevesebb levegőt adni neki és az se mindegy milyen fa és mekkorára hasítod. Gallyal nyilván gyorsan ellobban, vékonyra hasítottnál is. Maga a hamu, amivel tudod például fojtani, ha a vastag hasábok tetejére rakod az aprót, azaz felülről indítod az égést...
A fa előnye még, hogy bármilyen körülmények között is tudsz parazsat csinálni, ha értesz hozzá, nem kell hozzá gyújtófolyadék stb. Persze gyári lemezgrilleknél nyilván egyszerűbb a faszén.
Viszont a faszénnél nemigen van lehetőséged a füst befolyásolására, maximum forgáccsal, míg fával dolgozva sokkal szélesebb spektrumból válogathatsz. Használhatsz gyümölcsfákat, bükköt, tölgyet. Fenyőt semmiképp sem és az akáccal is jobb vigyázni, mert először annak is keserű a füstje.
Kicsit IT-s nyelven a faszén Windows, a fa Linux, vagy a faszén konzol, a fa PC...
Amúgy faszenet is könnyen csinálhatsz, ha akarsz csak fa és némi föld kell hozzá, csinálsz egy kis boksát oszt' jóvan... -
philoxenia
MODERÁTOR
Akkor jó, mert most fűrészelt kőrisem is van, esetleg gyalulhatok is...
Komolyan olyan vagy, mint az egyszeri mesterséges megtermékenyítésre jelentkező nő:
Kérdezi az orvos:
-Milyen színű legyen a szeme a donornak?
-Mint Alain Delonnak
-Milyen színű legyen a haja?
-Mint Alain Delonnak.
-Milyen magas legye?
-Mint Alain Delon.
Jó asszonyom, legyen szíves lefeküdni ide az asztalra!
Elaltatás után jön az orvos, gombolja a nadrágját.
-Majd adok én neked mindjárt olyan Alain Delont....
Azt gondolod, hogy a természetes faszén, amit én fából csinálok, rosszabb, mint az iparilag előállítottszutyokfaszén?
Legyél vele boldog, meghagyom Neked...Legalább kisebb a kereslet velem is és olcsóbban kapod....
A tejet sem dobozból ismerem, a húst se a hentestől, a gyümölcsöt sem a polcról... Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy nem attól bio a gyümölcs, hogy férges... Nem mindegy milyen a fa a grillezéshez, pont ezért nem veszek olyan faszenet, míg van fám, aminek az eredetét nem ismerem...
Kicsit off, de a kutya topikban is ráhagyom a "bölényhússal" etető fórumtársakra, hogy biztosan abból van a táp... Ha már egyszer drága...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest