Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Árpi001
senior tag
sziasztok.
a feleségem telefonja elkezdte azt csinálna hogy nem lehet hallani, érteni amit mond.
Messengeren nem produkálja ezt..Tehát nem a hangszóró a ludas.
Valaki járt már igy? -
GZoli7
senior tag
Bocsi, a másikba akartam.
-
válasz
Pistike1985 #1417 üzenetére
Ez pörgősebb topik.
Ha visszaolvasol ott, talán megoldást is találsz.
-
Pistike1985
aktív tag
Sziasztok! Jelenleg Global stable rommal használom a készüléket, viszont szeretném lecserélni lehetőleg miui10-re. A gond az hogy nem igazán szeretnék várni 30 napot az unlockra. Van más megoldás, zárt bootloaderrel? Esetleg Kecskemét környékén ki tudná nyitni valaki a bootloadert?
-
Niarn
tag
én is rendeltem egyet eustock-ról.
meg vagyok vele elégedve, két dolog amit kiemelnék:
a korábbi telóm kijelzője mindenféle védelem nélkül megúszta karcok nélkül, a note 5 3 nap alatt karcos lett. nem tudom van-e rá valami módszer, hogy eltüntesse valaki, a lényeg, hogy mindenképpen fóliával ajánlott. ez miatt nem fogom visszaküldeni, mert alapvetően meg vagyok vele elégedve, de a gorilla glass fenntartásokkal kezelendő..
a másik az akku. nekem 5 és fél óra kijelzőidő volt kb 2 és fél nap alatt, ebből 4 és fél óra swgoh - játék. azt hiszem ez nem olyan rossz. nem kell töltő miatt aggódni.. -
jUUh
addikt
Köszi, átmegyek oda még faggatni titeket...
-
trebrona
nagyúr
Ez a pörgőssebb topik: Xiaomi Redmi Note 5 Global
Egyébként igen, a whyred romok valók rá.
-
jUUh
addikt
Sziasztok!
Valszeg napokon belül tulajdonos leszek. ezekben a topicban található romok, tehát a whyred kódhoz tartozóak jók az eustocknal kapható telefonhoz? ha jól láttam, akkor van már használjató custom ROM, root, ilyesmik. Bootloader nyitása itt is egy kínszenvedés mint Note 3 Pro-n? Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Weeman1
veterán
Vettem egyet én is holnap kapom meg,
kíváncsi leszek milyen Mi Max 2 után. -
gabesz1904
kezdő
válasz
Viktor0610 #1407 üzenetére
Èrtem,èrtem
csak azt nemtudom ezt hol tehetem meg
amùgy ez müködik note 4-hez is vagy oda gondolom más app kène
-
válasz
gabesz1904 #1406 üzenetére
Még egyszer leírom, ha nem aktiválod a Camera2 API-t, akkor nem fog működni, nem lesz jobb a feltelepített kamera app képe, mint a gyárié.
Írja a linken is, higy a működéshez KELL. -
gabesz1904
kezdő
Azt nem igazán tudom hogy hogyan kell
sima mezei felhasználó vagyok,mèg a rootolást sem igazán èrtem,ès nemis csináltam mèg
ktommy91 köszi,meglestem ott 2 dolog tölthetö le.melyiket kell választanom? -
válasz
gabesz1904 #1403 üzenetére
Fontos előfeltétel a Camera2 API engedélyezése.
Anélkül nem érsz vele semmi.
Ha ezen nem vagy még túl, akkor előtte eddig juss el. -
ktommy91
addikt
válasz
gabesz1904 #1403 üzenetére
XDA-n ma posztoltak egy 100%-ig működő változatot:Working Google Camera Mod by BSG
-
gabesz1904
kezdő
Sziasztok!az lenne a kèrdèsem,hogy már több helyen láttam hogy sjánlották a googlecam-ot,az melyik aplikáció?hogy találom meg a play-ben?cardboard camera nevüt találtam,az lenne az?köszi a segitsèget
-
Amennyiben EU-n belülről rendelsz, jellemzően egy hét alatt itt van, és általában csak kicsivel drágább, mint Kínából.
Én jelenleg Nillkin Frosted Shield tokot használok a telóval, de sajnos, most nem sikerült 100%-osra elkészíteniük. A kameránál alig emelkedik ki a tok, így szerintem nem feltétlen védi azt a karcoktól. (Berendeltem egy üveglapot a kamerára.)
-
daddy9
tag
válasz
Viktor0610 #1397 üzenetére
-
-
daddy9
tag
Sziasztok!
Tegnap rendeltem egy Note 5 Pro-t, de amint lehet vennék hozzá tokot + üvegfóliát. Van olyan hazai hely, ahol tudok mérethelyes cuccokat kapni? Van más Xiaomi készülék, ami azonos elrendezésű/méretű és a hozzá való tok jó lehet erre is?
Ebay-ről is rendelném csak nem szívesen várnék rá 1 hónapot.
Alapvetően a Nillkin Super Frosted Shield Cover tetszik, a mostani telefont is az védi és meg vagyok vele elégedve.
Köszönöm szépen a segítséget előre is! -
kaszibat
tag
Oké, értem. Azt gondoltam, hogy úgy jártál, ahogy én is, hogy fogalmam sem volt miért nem engedi nyitni, mire rájöttem erre. Nem értem, mi értelme a Xiaomi részéről, hogy egyre hosszabb idő után lehet nyitni. Lehet hogy eljutunk oda, hogy majd egyáltalán nem lehet nyitni? Remélem, hogy nem.
-
blash
tag
válasz
kaszibat #1392 üzenetére
Sajnos nem azzal van a gondom, hanem azzal, hogy már nem 72, hanem 360 órát, azaz 15 napot kell várni bootloader nyitásra. Ezért próbálkoztam ezzel másik fiókkal való bejelentkezéssel. Tavaly Note 4-en, 4A-n nem volt ilyen, akkor csak három napot kellett várni, amin még túltettem magam, nade több mint két hét?
Kipróbáltam, hogy az új mi fiókkal jelentkezek be először, majd a régivel, de így sem működik Redmi 5A-n.
-
kaszibat
tag
Oda van írva, hogy mit kell csinálni. A beállításokban a fejlesztői lehetőségek menüpont alatt van egy olyan, hogy a Bootloader nyitása vagy valami hasonló(én egy Note 4-en csináltam pár hónapja, nem emlékszem a pontos szövegre) és ott hozzá kell adni az accountod. Amikor ezt megcsináltam, utána nekem 72 óra múlva engedte nyitni. Ha nincs olyan hogy fejlesztői lehetőségek, akkor menj be a telefonról menüpontba és ott a MIUI verzió sorra nyomj rá anyiszor, amíg ki nem írja, hogy ön mostantól fejlesztő. Ezután visszatérve a beállításokba látni fogod a fejlesztői lehetőségek menüpontot.
-
Maist
senior tag
Előfordulhat, hogy ez azért működik a Note 5-ön, mert van a háttérben valami hiba, ami csak android 8-on jön elő, vagy lehet, hogy csak kizárólag a Note 5-ön megy ez így, nem tudom. Én is úgy olvastam valahol a leírást, és nekem működött. Igen, minden további fiók regisztrációkor írtam a kérelembe okot, hogy miért szeretném nyitni a BL-t.
-
blash
tag
Mikor regisztráltad a másik mi fiókot, akkor nem kellett külön írnod a boot loader nyitás kéréséhez? Régebben volt ilyen, mikor regisztráltam. Mint például ebben a videóban két percnél: youtu.be/E_ujghcfSUA?t=1m59s. De most ezen az en.miui.com/unlock/ oldalon az Unlock now gomb ide továbbít: en.miui.com/unlock/download_en.html
Végigcsináltam többször is a két fiókkal: csak a Beállitások -> Fiókoknál léptem be a másodikkal, csak a szinkronizálás volt kijelölve, a tovább gombra nyomás után kikapcsoltam, de ez a hibaüzenetet kapom:
Current account is not bound to this device
A telefon az egy Redmi 5A, nem Note 5, nem is Redmi 5 Plus, de nem találtam másik topikot, ahol erről szó lenne.
-
ProEvoFan
nagyúr
Nem tudjátok kb mikor lesz kapható hazánkban a Xiaomi Redmi 5 Pro?(vagy hogy a francba fogják nevezni...) Estleg az EUStocban?
Tetszik a telefon, lehet lecserélem rá a P9 liteomat.Itthon, rokonságban sokan használnak Xiaomi termékeket, hibatlan mind és az akkumulátor bennük kész erőmű. -
Ciccuka
veterán
válasz
vegyszer #1385 üzenetére
Gondolom az első szériákban/vagy FW-kben még le volt tiltva.
Még az elején akkoriban egyik fórumban láttam egy részletesebb leírást, hogy lehet visszakapcsolni.Mára ez megváltozott (összefoglalóban):
Figyelem! Megfelelő gyorstöltővel a készülék támogatja a Qualcomm féle QuickCharge 2.0 szabványt! Ez esetben a jobb felső sarokban egy kis piktogram (körben egy villám jel) jelenik meg. -
vegyszer
addikt
válasz
Ciccuka #1382 üzenetére
Szerintem sincs letiltva. Max az itteni teszt alatt nem kapcsolt be. De itt működik: https://youtu.be/UfjnAOv6L2c
-
Ciccuka
veterán
válasz
trebrona #1383 üzenetére
Még az elején ezt írta a PH:
Így bátran el lehet vele menni a hétvégére, sokáig bírni fogja, mielőtt bő 2,5 órát legközelebb az 5V / 2A-es töltőn csüng. QuickCharge 2.0-s házi adapterrel sem volt gyorsabb az etetés. Netezni és videózni egyaránt 18,5 órát lehet egy töltésről, ami kitűnő eredmény ekkora kijelzővel. -
-
ElDiabloo
senior tag
Ezek szerint nem nagyon érted miről beszéltem. Az 5plus indiában note 5.. Az 5 plus aminek semmi köze a topichoz csak azért került gondolom oda, hogy lehessen látni indiába hogy hívják, mert az váltja ki általában az összes félre értést.
Ez a táblázat első sorban a topic nevében is benne levő két Note 5 variáns miatt lényeges. Ezért gondoltuk fölöslegesnek a processzor összehasinlítást, mert amiről szól a topic azokban megegeyezik. Ha valaki meg a note 5-öt akarja az 5 plussal hasonlítani az majd megteszi magának. Nem annyira bonyolult két tök más telefon között megtenni. A két Note 5 között azért más mert a kameráról nehezebb pontos infót találni. -
-
gjmail
csendes tag
válasz
Graphics #1372 üzenetére
Köszönöm, hogy kiálltatok mellettem
, sajnálom, ha megosztottam a társaságot, nem ez volt a célom.
Eléggé kaotikus a Xiaomi termékek megnevezése és ezt szerettem volna átláthatóbbá tenni. Nem akartam több oldalas xls-t készíteni, csak annyit, hogy a laikusok is értsék ki kivel van. -
-
-
-
Ciccuka
veterán
Hát azért vannak különbségek (azt is jó lenne tudni melyikben mennyi magos maga a GPU és mekkora órajelen jár és a memória órajelét is jó lenne tudni):
Redmi 5 Plus
Chipset Qualcomm MSM8953 Snapdragon 625
CPU Octa-core 2.0 GHz Cortex-A53
GPU Adreno 506
Battery Capacity (mAh): 4000mAh(typ) / 3900mAh(min)Redmi Note 5
Chipset Qualcomm SDM636 Snapdragon 636
CPU Octa-core 1.8 GHz Kryo 260
GPU Adreno 509
Battery Capacity (mAh): 4000mAh(typ) / 3900mAh(min)Redmi Note 5 Pro
Qualcomm SDM636 Snapdragon 636
CPU Octa-core 1.8 GHz Kryo 260
GPU Adreno 509
Battery Capacity (mAh): 4000mAh -
gjmail
csendes tag
-
válasz
hypno skate #1357 üzenetére
Nem, mert így látszik, hogy nagyon okosan a Redmi 5 Plust más néven adták ki más piacokon.
A micro SD-vel való bővíthetőség elég, szükségtelen részletezni, max. mekora kártya megy bele, mert az amúgy is lehet nagyobb, de mminimum azonos. -
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Vásárolni szeretnék az elkövetkezendő 2-3 hétben ilyen Redmi Note 5 telefont. Mindenképpen a B20-as változatot szeretném választani belőle, amiben nagyon jó a kamera minősége és 4/64-es arany/fehér színben szeretném megvásárolni. Jelenleg hol árulják külföldi shopokban, jó áron ahol nincs rá áfa meg vám? Mert kintről ilyen 61 ezer Ft környékén már látok ajánlatokat. Csak áfával szívás lenne.
-
-
-
-
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Asszonynak nézegetek telefont és a Note 5 meg tetszett, de nem nagyon értem ezt a sima kontra Pro dolgot. A cikkek alapján a sima N5 -ben nem 636 kéne hogy legyen, ellenben minden kínai webshopban ezt írják. Most akkor most van sima note 5 és pro is vagy már egybefésülte a Xiaomi?
-
-
NemMo
őstag
Én ezt csináltam redmi note 5 full automatán portré módban szerk. A képet nem tette fel valamiért
-
-
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Érdemes az A1-et a közeljövőben egy RN5-re lecserélni? -
-
Pityu.
nagyúr
válasz
szabi__memo #1325 üzenetére
Most szólt az ismerősöm,hogy feladták a telefont
-
demmer123
őstag
-
Maist
senior tag
Amit az 1293-ba raktam be, ahhoz képest jobb az eredeti, vagy amire válaszoltál az 1316-ban lévőhöz képest jobb az eredeti? Ezt a nagyon-nagyon színes képet az 1316-ban dragonfx kollégának készítettem (fricska gyanánt, és tudom, hogy nem jó, túl színes), mert úgy tűnt, -bár ebben a topicban azóta sem adott kielégítő választ-, de a Redmi 5 plus topic alapján, amit ott írt, úgy éreztem, talán kevés lehet neki a szín.
Ha viszont már az eredeti szerkesztett kép az 1293-ban sem tetszik, a Gcam jpg-hez képest, ami az 1316-ban van, akkor esetleg (hogy okuljak belőle), megírhatnád, hogy mi nem jó rajta. Köszönöm.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
szabi__memo #1322 üzenetére
Figyelj aki segített rendelni már 6000 szer rendelt tőlük gondolom csak nem dobják át a palánkon,de majd meg látjuk.
-
Maist
senior tag
válasz
dragonfx #1294 üzenetére
Tessék, itt van színesben is, bocs az előbbi fakó képért:
#1310 wwenigma:
Ebből vágtam ki, és kicsit alakítottam rajta, ez az eredeti kép:
Olyan sokat szerintem nem alakítottam rajta, pláne nem amiatt, mert akkora probléma lett volna vele, hogy elővegyem miatta a fél millás programot, és a tanfolyamot, amit el sem végeztem, és a programnak sem fél millás verziója volt segítségemre, hanem a play-ről androidra letölthető ingyenes kiadása.
-
-
Hunreal
tag
Aksijelentés! Pénteken délután töltöttem fel utoljára, most 11%-on áll. A kijelzőidő most karcsú lett, csak 4,5 óra, de ebben volt böngészés, fb, viber, 32 perc youtube, ~20 perces GPS navigáció, folyamatos wifi és bluetooth kapcsolat, automatikus fényerő, pár fotó, videó tesztek (time laps, és lassított videók), arcfeloldás on.
-
-
tonerz
aktív tag
válasz
rayoliviero #1279 üzenetére
Lesz támogatva még jó ideig.
A Redmi 1S is megkapta múltkor a friss miuit, pedig az már igencsak nem mai darab. -
Pityu.
nagyúr
válasz
grafnet #1305 üzenetére
nem figyelted a hangsúlyt gondolom
a pízírt ironikusan írtam.Ár alatt vagyok mert nekem tokkal ,üveg fóliával 4/64 es 61EFt.
# Maist
Én pl a j5 ösön nem igazán használom a gyári kamera appot,hanem külsőt raktam fel abból is 4 et
A rawra majd kíváncsi vagyok miket lehet majd alkotni,dslr en csak rawban fotózok pl.
-
Maist
senior tag
A gyári kamera programmal én például kicsit fakónak találtam a képeket. Lőttem ugyanarról Redmi 5 plus-al is, és azzal meg nem volt fakó. Nézem a beállításokat, a telítettség mindkettőn alapbeállításon volt. Levettem először a Redmi 5 plus-on 1 fokozattal, lőttem képet, és ugyanolyan fakó lett mindkettő. Visszatettem az 5 plus-on alapra, a Note 5-nél meg 1 fokozattal fentebb, és újra lőttem 1-1 képet ugyanarról, és teljesen egyforma, megfelelő telítettségű kép készült mindkét készüléken. Elég sok múlik tehát a kamera szoftveren, hogy melyik telefon, milyen beállítással, mit fényképez. A raw meg más tészta, és jó lehetőség, hogy lehet abba is fényképezni, mert a telefonos kamera adottságaihoz/sajátosságaihoz képest tágabb határokat biztosít arra, hogy akár egész jó képek szülessenek a Note 5-el. Biztosan sokat fognak még reszelni a telefon szoftverén (nem hiába hagyták bent a heti fejlesztőit továbbra is megkapó készülékek körében), és pár hónap múlva kialakul minden egészen jóra, vagy akár tökéletesre.
-
-
Pityu.
nagyúr
Úgy látom jó pízírt már egy helyen lehet venni a Xiaomi Redmi Note 5 öt. Na én még alatta vagyok
-
Maist
senior tag
válasz
dragonfx #1294 üzenetére
Ennyiért, ez a kamera szerintem elfogadható képet produkál, de természetesen, ha részletesebben kifejtenéd mire gondolsz a "harmatgyenge" alatt, akkor azt elolvasnám. Fél álláson álltam meg a csúszkával például a telítettségnél. Kevés a szín? Akarod, hogy tegyek még rá? Netalán élesítsek még rajta? Levegyem teljesen a zajszűrést, vagy toljak egy kicsit fentebb külön a színzaj szűrő csúszkáján? Ez raw, -mint írtam-, lehet még alakítani. Mit szeretnél, mi nem jó pontosan? Csinálok belőle neked mindjárt olyat, ahol a levél a rózsaszín, és a virág lesz zöld, ha azt szeretnéd.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elsődlegesen az indiai piacra szánják, dupla kamerás képességeit és arcfelismerő funkcióját emelik ki. Érkezett egy nagyon olcsó alternatíva is.
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest