Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
A következő a problémám: a mobilban van egy Digi és a Telenor SIM kártya is, mindkettőnél 4G preferált, illetve a kettős 4G mód is be van kapcsolva. Így viszont a hibajelenség, hogyha használom az egyik SIM-et, akár telefonálásra, akár mobilnetezésre, utána a másik SIM-et nem lehet felhívni. Én tudok róla hívni, de a hívónak azt mondja, hogy a szám jelenleg nem elérhető.
Erre megoldás, ha az egyik SIM-et nem 4G-re, hanem 3G-re állítom.
Ötlet?... Miért van ez?
Köszi!
-
Milestone2
nagyúr
Akinek nem PFLEUXM (EEA) ROM van a telefonján...hanem PFLMIXM és nem jött még meg a frissítés, akkor itt van: miui_ONCLITEGlobal_V10.3.1.0.PFLMIXM_74b410142d_9.0.zip (ha vóóóót má' elnézést)
-
pakardo
tag
Bocsánat a duplázásért be ragadt a bömgészőm
-
pakardo
tag
[redmi7 Google cam]
tesszteljétek
hátsó camera éjszakai mód müködik a többit még nem néztem. -
Milestone2
nagyúr
Kérdezted a tesztet:redmi_7_a_hetedik_te_magad_legy
-
-
Joker88
őstag
akinek esetleg már van, az megtudja mondani nekem -mert nem tiszta a weben olvasott dolog - hogy a SIM tálca hogyan alakul benne ? 2 db nano SIM és egy MicroSD fér el egyszerre rajta ? vagy 1 nano SIM és 1 Micro SD ?
-
Chalez
őstag
válasz
Milestone2 #175 üzenetére
Elvileg van készlet, a kékből legalább is. Rendelés megtörtént, remélem minden oké lesz vele, és a kiscsajnak is tetszeni fog a teló. Huawei Y3 II-t vált...
-
Chalez
őstag
Kislányomnak rendelnék Redmi 7-et. Akkor a xiaomi.hu oldalról érdemes ezek szerint? Fontos a garancia...
-
Nekem ma hozta meg a futár, apumnak rendeltem. Előzmény telefon: LG Leon.
Nagyon pöpec, gyors, reszponzív. Tok is járt hozzá, 2 év Wayteq garival. Tetszik -
M-a-X-i
tag
Sziasztok,
Elnézést az amatőr kérdezősködésért, de eléggé szimpatikus a telefon (már csak Snapdragon és ára miatt is).
HONNAN ÉRDEMES RENDELNI? (Értem ez alatt, hogy biztos Global ROM-mal kapom garanciázás gördülékeny)
Xiaomi Redmi 7 32GB Dual SIM blue EU [TURBADO]
Turbado shopról vélemények?
Vagy inkább a XIAOMI.HU ból rendeljem?
Vagy látom emlegetik XIAOMISHOP.HU oldalátKezdem elveszteni a fonalat ki a leginkább megbízható itthon.
Amúgy Huawei P9 Lite-ról váltanék, de még vacillálok Honor pl.: 8A / Huawei pl.: P Smart 2018.
Jah még valami ezeknek a szoftvere tud időzített ki-be kapcsolást, lehet még ilyesmit állítani, mint Honor / Huawei-nél?
A kijelzője mennyire jó a fent említett P9 Lite 2017-hez mérten, azt tudom felbontása sajnos kisebb és mérete meg nagyobb picivel.
3 / 32 GB ról mi a véleményetek 2 évet kibír ennyi háttértárral?
Az igazat megvallva, nincs kedvem megint 75-t adni telefonért ami háttértában 2 évet is neccesen bír ki, ezért is kezdtem el olcsóbb még használható 3/32GB-os modelleket nézni.Mit mondtok erre a 3/32GB-ra?
Köszönöm szépen segítségeteket válaszaitokat!
üdv,
MAX_
-
Joker88
őstag
tetszik a készülék, gondolkozom is egy beszerzésén,csak valamiért ótzkodok a 6" feletti kijelző lévő kis felbontás miatt.. mennyire lehet zavaró rajta a HD+ ?
-
akess
csendes tag
Teszt várható?
-
Motar
tag
válasz
Viktor0610 #166 üzenetére
Ezek inkább táskák
nagyobb az esélye, hogy mikor kiveszem belőle elejtem.
-
Motar
tag
Sziasztok.
Túrtam a netet, de nem találtam sehol tokot hozzá.
Van ötletetek, hol tudnék venni pesten? -
kecsawi
senior tag
A Redmi Note 7 18 W-os gyorstöltő funkciója itt nincs meg a leírások szerint. Ennek ellenére lehet gyorstöltővel is tölteni, de valószínű az akkumulátor élettartalmát hosszú időn keresztül már érezhetően befolyásolja. Pontos adatot nem tudok, mert mióta az asszony megkapta, le se lehet vakarni róla, este ha 50% alatt az akku akkor felrakjuk, reggelre ok.
-
TIT
veterán
Van benne gyorstöltés vagy nincs?
-
Milestone2
nagyúr
Megin' kiszivárgott egy új xiaomi-alkalmazás
[én vagyok a link]
Lehet, miui11-be szánták, lehet, direkt került ki...
...jó relaxálást mindenkinek. -
pakardo
tag
válasz
Milestone2 #155 üzenetére
Köszi a leirást , király vagy
-
Milestone2
nagyúr
Megtaláltam az első működő TWRP-t hozzá.
[letöltőlink]
Nincs DATA TITKOSÍTÁSI PROBLÉMA A TWRP-BEN!
A szokásos módon telepítendő:1. Fejlesztői lehetőségekben USB debugging engedélyezése
2. Működő ADB és Fastboot kapcsolat a PC-vel
3. adb devices parancs (ekkor egy felugró ablakban engedélyezni kel az ADB-t)
4. Akkor van jól működő ADB kapcsolat, ha megjelenik a parancssorban a telefon kódsora
5. adb reboot bootloader parancs (ekkor a telefon újra kell induljon Fastboot módba)
6. fastboot devices parancs
7. Akkor van jól működő fastboot kapcsolat, ha megjelenik a parancssorban a telefon kódsora
8. fastboot flash recovery redmi7.img parancs kiadása
9. amennyiben csak SUCCESS üzenetek érkeznek a flesselés alatt
10. fastboot reboot parancs beírása (de még nem nyomod meg az entert)
11. hangerő fel gomb nyomvatartása közben enter lenyomása a PC-n
12. addig tartod nyomva a hangerő fel gombot, míg el nem indul a TWRP
13. TWRP-ben [DMVerity_ForceEncrypt] telepítése, ha rootra van szükséged [Magisk19] telepítése
14. RebootNálam hiba nélkül működött és működik. SAJNOS EZ NEM GARANCIA ARRA, HOGY BÁRKI MÁSNÁL IS FOG. A TISZTÁNLÁTÁS KEDVÉÉRT: EZEKET A MŰVELETEKET MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGZI A TELEFONJÁN.
Forrás: cn.miui.com
-
kecsawi
senior tag
válasz
Viktor0610 #151 üzenetére
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #148 üzenetére
Gondolom egyéb eltérések vannak, aztán lehet a nyelvekből is faragnak majd. Pl. hívás felvevő van benne? Jogharmonizáció miatt az például kikerülhet, vagy lehet valamikor kiveszik.
Kicsit kicsúsztam a fórumból az elmúlt másfél hétben ..
-
kecsawi
senior tag
Rendelés alatt, kíváncsi vagyok rá. Tokot javasoltok rá? Ha igen milyet érdemes?
-
Milestone2
nagyúr
Tom Henson általában klassz dolgokat oszt meg.
Ez is igen hasznosnak tűnik. Tesztelni még nem volt időm.
How to Backup Your DATA without ROOT and Unlock Bootloader! http://c.mi.com/thread-1916204-1-0.html -
Milestone2
nagyúr
válasz
#86973952 #146 üzenetére
Ami furcsa feltettem az EEA-t,
ugyanúgy nem csak EU nyelvek vannak benne.
ugyanúgy választható EU régión kívüli ország
QQ-n felvettem a kapcsoltot "kínával"...s a következő választ kaptam:
It is about more feature on the build to that Areas, not about languges, like IN (indian) global ROM, or chinese ROM, has more feaures that only belong to that areas. Or they use much. But if u wana make more details about it, u can ask on the community forum. -
törölt tag
válasz
Milestone2 #143 üzenetére
Kemény...szerintem tuti...és gyanítom ez is lassan általános lesz minden globálnál.
-
Milestone2
nagyúr
Ez a Redmi7 rovata...
....ami nem ugyanaz.Most már igen sok helyen lehet kapni...
...de nem fogja senki kibontani -
Üdv!
Hol tudnám Budapesten megfogdosni a Note 7-et?
Láttátok már valahol kiállítva?(#145) Milestone2
Ezt benéztem, mea culpa!
Azért egy MM biztos kiállít belőle 1-1 darabot... -
Milestone2
nagyúr
Lassan új fogalmakat is meg kell tanulnunk. Most már 3 fajta ROM van az legújabb készülékekhez.
Redmi7-en látom.
De még nem tudom mit jelent, csak sejtem. Most már van China ROM, Global ROM és Global EEA ROM.A China verziószámában PFLCNXM - CN,
a Global verziószámában PFLMIXM - MI
míg az EEA verziójelében PFLEUXM - EUebből gondolom az új kimondottan az EU-nak. De vajon mi a különbség a MI és az EU között???
EEA-ban csak EU tagország választható? ...és automatikusan nincs Témázhatóság? nem tudom, majd megnézem. Amit nemrég vettem, az MI "közepű" GLOBAL...
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #140 üzenetére
Sajnos én is rengeteget kipróbálok, de nagyon kevés használható. Ahol nincs rendes custom support... Redmi 7 -re sincs egyelőre. Talán majd valaki kreál újabb verzióból.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
#86973952 #139 üzenetére
java.lang.RuntimeException: java.lang.NullPointerException
at kdr.run(Unknown Source:4)
at android.os.Handler.handleCallback(Handler.java:873)
at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:99)
at android.os.Looper.loop(Looper.java:201)
at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:6810)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
at com.android.internal.os.RuntimeInit$MethodAndArgsCaller.run(RuntimeInit.java:547)
at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:873)
Caused by: java.lang.NullPointerException
at mhf.a(Unknown Source:4)
at ayu.a_(Unknown Source:71)
at gcg.a_(Unknown Source:19)
at gar.a(Unknown Source:58)
at emi.a(Unknown Source:68)
at kui.onCaptureCompleted(Unknown Source:12)
at android.hardware.camera2.impl.CameraCaptureSessionImpl$1.lambda$onCaptureCompleted$3(CameraCaptureSessionImpl.java:641)
at android.hardware.camera2.impl.-$$Lambda$CameraCaptureSessionImpl$1$OA1Yz_YgzMO8qcV8esRjyt7ykp4.run(Unknown Source:8)
at android.os.Handler.handleCallback(Handler.java:873)
at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:99)
at android.os.Looper.loop(Looper.java:201)
at android.os.HandlerThread.run(HandlerThread.java:65) -
törölt tag
válasz
Milestone2 #137 üzenetére
Esetleg EZ?
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #137 üzenetére
Igen, ezek még 5.1 -ek. De talán ezen a vonalon el lehet indulni. Többi amúgy jól megy? HDR+ javított is? Mert az elég sokat dob a képen, ha jól működik.
-
törölt tag
Milestone2
Elvileg Omni Vison szenzor van ebben 12a10.
Ruszkiknál R5plus -hoz való Gcam portot emlegetik.
Egyelőre 5.1 portokat látok.
-
törölt tag
válasz
Milestone2 #133 üzenetére
Szerintem az FRP lock -ra gondol, mivel általánosságban említette a telefonokat. Valami móka Miki meg azt írta nem lehet megoldani. Ami butaság, mert visszaállítás előtt kell eltávolítani az acountokat minden esetben. Minden telefonnál.
-
Ernesto78
aktív tag
válasz
Milestone2 #131 üzenetére
Köszönöm, hogy megpróbáltad a játékot.
Ezek szerint a redmi 7 már viszi rendesen.
Én 2 hónapja vettem redmi 6-ot, persze nem tudván, hogy jön az új redmi 7 és sajnos ezen kilép a játék.
Nem valami jó ez a redmi 6 mert az aksija nem sokáig bírja, így lehet eladom és veszek 7-et.
Egyáltalán el lehet adni másnak vagy a telefon a saját email címre van kalibrálva végleg? Valahol olvastam ilyesmiről, hogy az új telefonok nem működnek új email címmel gyári visszaállítás után sem. -
Milestone2
nagyúr
válasz
Ernesto78 #127 üzenetére
No. Mint mondtam nem értek az ilyen játékokhoz (vén fax vagyok)
Már attól idegbajt kaptam, hogy 1,6GB-t kellett letöltenem.
Lejött a Playról, telepedett.
Lehet munkahelyem wifi rendszerében tiltva vagyon az ilyen játék, mert mikor elindítottam wifin nem volt hajlandó felmenni a szerverre.
Mobilneten azonnal csatlakozott és elindult a játék, beállítások, demó...stbAz első futamot megnyertem, számomra semmi élményt nem okozott, bennem van a hiba...
...tudtam irányítani, gyorsítani...majd megkérdezem a fiamat mit is csináltam.Mindenesetre, hogy válaszoljak, igen fut rajta, nem akadozott...csak nem vagyok biztos benne, hogy mindent kipróbáltam...
-
Milestone2
nagyúr
Még nem fő telefonként használom, de SIM van benne és a mobilnet- és a wifihasználat folyamatos.
Nem tűnik rémesnek az akkufogyasztás. Pénteken vettem... 60%-on volt. Szombaton feltöltöttem... most 82%-on van. A Redmi Note 2 MTK processzoros volt, az MTK (véleményem szerint) borzasztóan zabál...nem hasonlítható össze a SnapDragon takarékosságával. -
Miksa1
csendes tag
válasz
Milestone2 #128 üzenetére
Helló,
A mobilinternet ennyire szívja az akksit? Készenlétiben, és használat közben is? (Nekem Redmi Note 2-m volt anno, és azt a mobilnet nagyon merítette friss akkuval is)
Mik a benyomásaid így pár nap elteltével?
Köszi
üdv -
Milestone2
nagyúr
Sosem játszom...
Majd telepítem a kedvedért...
...bár a véleményem nem mérvadó, hiszen nem tudom mit nézzek, mit ellenőrizzek... -
Ernesto78
aktív tag
válasz
Milestone2 #126 üzenetére
üdv!
fut az Asphalt 9 játék rajta rendesen? köszi
-
Milestone2
nagyúr
Ma megvettem.
Global 3/32-es.
45ezer alá ment az ára... -
piki24
csendes tag
Sziasztok
Redmi note7 van már valakinek?
Mi a véleménye rola? -
soko70
aktív tag
Sajnos a kijelző betekintési szöge nem a legjobb. Kicsit jobb mint az előző verziónak, de nem vészes.
-
soko70
aktív tag
Sziasztok,tegnap vettem egy ilyen készüléket. Global, Alzanal jelent meg. Olyan 52e körül van. Ami szerintem jó árnak mondható, biztos megy majd lejjebb, de 40e szerintem nem hiszem, hogy lesz valaha. Elsőre egyébként nagyon kellemes csalódás. De még csak próbálgatom.
-
BiP
nagyúr
5 helyett 5.5-öt kellett volna írni, és akkor tök igaz lenne.
(viszont az akkori 5.5 ugyanúgy nagy tepsi volt, mint ma a 6.2. (~160mm)
És az akkori 5" volt akkora, mint a mostani 5.6-5.8 (145-150mm))Egyébként ez olyan, mint az autók. Az évek során szép lassan nőnek a méretek a kategórián belül.
(#114) Pete55555: Rákerestem a 140x70mm alatti új telefonokra. Siralmas a kínálat. (nem is nevezném kínálatnak.) [link]
150x70 alatt azért már akad használható telefon, és az még a kezelhető méret szerintem. -
Pete55555
addikt
válasz
Graphics #113 üzenetére
Minket néz hülyének, trollkodik....
Csak tudnám miért jó ez a győzködés, hogy nem lettek nagyobbak a telefonok azoknak, akiknek egyébként megfelelnek a tepsik? Az ő igényük ki van elégítve, vehetik a tepsiket 20.000-től 400.000-ig.
Miért fáj nekik az, hogy urambocsá' én nem akarok 140x70mm-nél nagyobb telefont venni. Most nagyobb van, nem is szeretem használni, pedig remek telefon lenne.
Miért kell a tepsi kedvelőknek feltétlen rábeszélni a kis készülékeket hiányolókat, hogy de hát jó lesz ez a 80"-os telefon is nekünk, hiszen "alig nagyobb" meg "ugyanakkora" mint a 300 évvel ezelőtti 2"-os telefonok, csak csökkent a káva. Igen, a káva csökkent. A TELEFONméret meg nőtt. A kijelzőmérettel együtt.
Ha nem vagytok képesek ezt megérteni, felesleges tovább vitázni. És az, hogy a mostani 5,8-as csak 3mm-el szélesebb mint az x évvel ezelőtti 5"-os az nem azt jelenti, hogy ugyanakkora. Az pont azt jelenti, hogy 3mm-el nagyobb. Tehát nagyobb? IGEN. Neked nagy? Lehet nem. Nekem/kis kezűeknek nagy? IGEN. Nektek ez miért fáj?
Vegyétek a tepsit, a francot érdekli. De legyen már náhány kisebb méretű telefon is... -
válasz
beyruth82 #111 üzenetére
Nem, te rohadtul nem erről beszéltél....
Csak már belekavarodsz a saját "állításaidba"...
"De miért mikor ez a 6.2 akkora mint a 3 évvel ezelőtti 5"-os telefonok?"
Tehát vagy minket nézel hülyének, vagy erős amnézia lett úrrá rajtad...
6,2 nem egyenlő az 5,84-gyel, csak szólok
azt hiszem hiteltelen innentől kezdve az állításod.
-
A2lite
csendes tag
Huawei Y5iiről (5col) vàltottam a2 lite-ra (5.84col). Kb 3 mm különbség van hosszban, szélességben semmi.
Először megijedtem, hogy a col miatt túl nagy lesz, de lényegében semmi.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
dzsi23
addikt
válasz
Graphics #101 üzenetére
Mert nem véleményeken vitatkozunk, hanem azon, ha valaki hülyeséget ír. Ha azt írja valaki, hogy örül, hogy nagyobb lett a Redmi, mert a nagy telefonokat szereti, az egy vélemény, tiszteletben kell tartani. De amikor azt írja valaki, hogy egy telefonnál nem sok 2 centi különbség, vagy hogy nem nőttek a fizikai méretek, mert csökkentek a kávák, az szimplán balgaság.
Amúgy Mi A1-em van, ami majdnem akkora, mint a Redmi 7, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve (ezért használom jó ideje). Kivéve a méretét, azt sokallom. Ezért is van tervben egy Mi A2 Lite, ami tudásban A1, de kisebb méretben. De ha így megy tovább, nem marad értelmes alternatíva.
-
margithid
veterán
Tényleg nem megbántásképpen írom, lehet én is vennék 4-5" körüli telefont, de ezzel most mit csináljon bárki is itt a fórumon?
Oké, problémád van a képernyő mérettel, de a gyártók köszönik szépen és továbbra is ontják magukból a 6+"-os telefonokat.
Igen, lesz 7"-os is, nekem is problémát fog okozni nyáron rövidnadrágban sőt már a Redmi Note 5 is problémát okoz néha, de ez van, máskor meg örülök neki, hogy ekkora a kijelző, mert jobb rajta olvasni például.
Ennél nagyobb bajunk ne legyen -
Elbeszéltek egymás mellett...
A kompakt modellekre vágyók győzködik azokat, akiknek eddig is nagyméretű telefonjaik voltak...
Bocsánat, de a f.sznak vitatkoztok az eltérő véleményeken.. Egymást próbáljátok meggyőznie, miközben két külön érdek ütközik...
Kb. két napja ez megy, először kikerültem ,de most már unalmas...
-
vince
őstag
válasz
beyruth82 #99 üzenetére
"a káva nélküliségnek köszönhetően a méretek alig vagy egyáltalán nem nőttek"
Kiváló példa erre dzsi23 fórumtárs #60-as hozzászólásában látható kép - beteszem ide is, hogy ne kelljen keresgélned (ez a forrása):
Nem értem: tényleg nem látjátok/értitek, hogy mi a problémánk az egyre növekvő méretekkel vagy csak trollkodtok? -
Méretet csökkentett és nem kijelzőméretet.A legkisebb S modell akkora mint a tavalyi és tavaly előtt főmodell.Pont ez a lényege.Sokan a kijelzőméret növekedéssel egyből méretnövekedésre is aszociálnak holott ez nem így van hiszen a káva nélküliségnek köszönhetően a méretek alig vagy egyáltalan nem nőttek.Az S10e 5,8" még kisebb is valamivel mint a tavalyi és tavalyelőtti S8 és S9 5,8"-ja.Egy mai 5,8-as teló semmivel sem nagyobb mint egy 3 évvel ezelőtti 5"-os telefon mégis sokan egyből kikészülnek hogy miért nem lehet már 5"-os telefont kapni minek a hatalmas(????)5,8-as, pedig az valójaban nem nagyobb mint a régi 5"-os telefonok.....
-
satz18
őstag
"Aztán mikor minden telefon 7" lesz elfelejted a telefont is vagy veszel használtat"
Aha persze. Nem lesz már soha kisebb telefon mi... Akkor a Samsung miért csökkentett méretet? Biztos ők látják szarul. Ma kb az iphone X meg a Samsung S10 a legkisebb magasságú teló, és tényleg egyik szarabb mint a másik, alig veszik az emberek, mert mindenki tepsi kinait akar.....
Nem. A kinaiak elszáltak mérettel és lassan az árazásuk is eléri a prémium márkákét. Az embereknek meg tele lesz a töke, és inkább kifizeti a pénzt egy tisztességes márkájú kompakt méretű telefonra.De nyugodtan cáfolj meg hogy alig adnak el szifont meg samsung S-t.
-
dzsi23
addikt
Még mindig nem érted a "sírás" lényegét (vagy csak trollkodni jöttél ide)... Hamarabb csinált "phabletet" a Xiaomi, mint az Apple, de kit érdekel? Amíg van választási lehetőség, miért siránkozna bárki?
Most ez a választási lehetőség szűnt meg.Szerk.: Ja, és nem 3-4"-os telefonokról van szó, hanem 5.
-
-
TeeJay
félisten
i6+-nál sírtak az emberek?
nem
eladtak pár milliót almáék belőle még úgyis hogy meghajlott mint a giliszta
egymást taposták az emberek a bolt előttde ha egy Xiaomi csinál ugyanolyan fizikai méretű telefont akkor jön a sírás hogy soha többé nem lesz Xiaomi telefonom
mintha nem ezekből adnák el a legtöbbet világszinten az összes gyártóén pl azt nem értem hogy tudtunk régen létezni 3-4" telefonokon ami ma nevetségesen kevésnek számít
-
BiP
nagyúr
válasz
Viktor0610 #92 üzenetére
Nem igazán, Samsungból az a kategória hidegen hagy.
A +osok általában phabletek a Samsungnál, ezért várhatóan nagyobbak is, mint a simák. És most ahogy nézem, a J4+, J6+, A6+ szép nagy tepsik. Viszont a J6, A6 15centi alatt maradt. -
-
TeeJay
félisten
válasz
Atomgeszi #89 üzenetére
azért írtam neki mert kijelenti hogy nem vesz már többé ilyen telefont mert 5,5"-tól nagyobbat nem vesz
erre tessék alma 5,5" azonos fizikai méretű mint xiaomi 6,3"
és a xiaomi még nem is 100% kijelző elől, van attól még kisebb kávás teló is már
és a 6,3" még nem is nagy hiszen már most is van 6,5" meg 6,53" is nem is egy -
BiP
nagyúr
Sorry, valóban benéztem. Nem gondoltam, hogy ekkora ez a Redmi7, nem néztem meg a pontos paramétereket. Én Samsung vonalon mozgok, ott nem nőttek ekkorát a telefonok, [link] és látva, hogy ezen a Redmi-n sincs nagy káva, feltételeztem, hogy itt is hasonló a helyzet.
Én is a közepes méretű telefonokat szeretem, 150x70mm alatt maradjon azért a telefon. Samsungoknál ez a kisebbik S modellt jelenti. Ez a Redmi7 meg úgy látom a + modell mérete inkább. [link]
(#76) beyruth82: Emlékszem, 2011-ben még úgy voltam vele, hogy nekem 4" az ideális, de max. 4.3", afölé nem mennék. Aztán a legutóbbi 5.1-es volt, most meg 5.8"-os telóm van. (igaz, keskenyebbek lettek a kávák, a képarány is változott, azért a nagy ugrás). De van az a fizikai méret, amit nem lépnék át. Mert az igények változtak az évek során, a trendek is, de a tenyerem mérete már állandó, nem nő tovább.
-
Atomgeszi
nagyúr
Nem csodálom, hogy sokan vették.. Mivel 10/9 ember addig jut el, hogy 5.5", akkor az vállalható. Nem a valós méretet veszik alapul. Látnád hány topikban sírnak, hogy jaj csak ekkora meg akkora telefon kéne COLL-ban.. A valós fizikai méretig nem jutnak el sokan. Tőlem is sokan kérdezik ismerősi körben milyen telefont vegyenek, aztán felvilágosítom őket, hogy manapság nem a coll számít. Persze az apple mindig értett ahhoz, hogy ezt is eladják.
-
cuccos19
tag
Nem, a 3/32-t kéne hanyagolni. A 2/16-ot totálisan el kellene felejteni! Mibe fáj belerakni 4/64-et egy átlagos telefonba 2019-ben? Mert a sima Redmi az egy átlagos középkategóriás. A Redmi akárhány 'A' volt a full alap belépő. Abban még azt mondom, hogy elmegy a 3/32 manapság. Mondom ezt úgy, hogy teljesen elég nekem a Redmi Note 3 Pro-ban, de az már akkor is 3éves készülék, és akkor volt erős középkategóriás "best buy" telefon, 3 éve. Három. Ennyi idő alatt egy újszülött már oviba megy (mondjuk ennyiből a laptopom meg lassan ballag, általánosból, de hát egy Thinkpad Linuxszal az örök élet plusz egy nap).
-
-
TeeJay
félisten
jelenleg 22darab minimum 6,5" méretű kijelzős telefon jött ki 2017óta
[link]simán lesz itt még 6,8 sőt 7" is szerintem
-
-
TeeJay
félisten
sokan a kijelző átmérő alapján döntik el mekkora a telefon
ezt figyuzd
balra szifon 7 plus 5,5" kijelző
jobbra szifon 8 plus 5,5" kijelző
középen Xiaomi Redmi Note 7 6,3"érdekes mikor megjelent a szifon 7 plus meg 8 plus sehol nem láttam sírást hogy mekkora és hogy kutya se fogja venni mert mint tudjuk az almás cég betegre kereste magát ezeken az 5,5" kijelzős tepsin
nézd már hát a Xiaomi nem belerakott egy azonos méretű telefonba egy 6,3" kijelzőt?
hát hogy a viharba tudták ezt megcsinálni?
tepsi telefon lett? nem csak ugyanakkora mint a szifon 6-7-8plus ellenben közel 1"-al nagyobb átlóval rendelkezik a kijelző
kutya se fogja venni a 6,3" telókat? jaja csak annyira kevés kutya mint amennyien vitték a szifon 6-7-8plus-tlesz még nagyobb telefon?
lesz, még 6,5-6,8" is tuti lesz csak már tényleg sehol nem lesz alul felül egy mm káva sem
ennyi -
törölt tag
Mert sokan már nem akarnak beleállni a témába. Én például pont ezért kapcsolom ki a témákat egy idő után.
Megértem, ha valaki kisebb telefont akar, de már unom olvasgatni az érveket és az ellentábor hozzászolásait is. Főleg, hogy a legtöbb hozzászolás ebben a kijelzőt érintő problémában kb. copy paste.
-
-
TeeJay
félisten
-
NoMagix
addikt
Fasza, akkor a redmi 5 volt az utolsó xiaomi telefonom, nincs szükségem tepsire.
-
margithid
veterán
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
margithid #69 üzenetére
Gyanítom itt arról van szó, hogy mikor kijott az első nagyobb telefon, hatalmas érdeklődés volt iránta, mert nagy és kell a népnek, és újdonság volt. Aztán belátták a vásárlók nagy része is, hogy ez bizony nem jó, túl nagy. Viszont addigra már levonták a következtetést a gyártók, hogy a nagy fogyott jobban az kell.
Aztán néha kiadnak egy új telefont, ami mondjuk kisebb, de már benne van az emberben, hogy minek fizessek ugyanannyit a kisebb kijelzővel szerepelt telefonert, vagy, inkább kifizetem a nagyobb telefont, mert abba több, jobb hardvert szerelnek. Nem egy példa van arra, hogy a plusos, note verzió jobb hardverrel van szerelve. Utána már persze esélyed sincs kisebb telefont venni, mivel gyakorlatilag nincs is.
Amúgy engem senki nem kérdezett meg, hogy mekkora telefont szeretnék. Szóval semmilyen reprezentatív felmérés nincs erről. Én a fenti dolgokat gyanítom ezek mögött... Meg mert egyszerűbb nekik egy gyártósort beállítani egy méretre, és egy méretre fejleszteni.
Persze a Mi9SE - sem értem miért nem adják nemzetközi piacra..
Amúgy az én ismerősi körömben egyetlen egy embert tudok, aki imádja a hatalmas kijelzős telefont, többi csak kényszer. És ez igaz is, mert nincs lehetőség. Vagy veszel egy Plus mentes telefont, megfosztott funkcióktol, vagy pedig kényszerből megveszed a nagyot -
kovy79
őstag
válasz
margithid #69 üzenetére
Már miért ne lenne reprezentatív, ha pl. én és a környezetemben élők egyre nagyobb része mondja azt, hogy már nem tudja hova tenni nyáron a "telefonját" és baromira nem kellene nagyobb, de nincs más.
Mondjak konkrét számot? 32. Ez reprezentatív?
A "tartalomfogyasztás" helyett inkább fogalmazz úgy "ezen élik az életüket". Ami ugye baromi szomorú...
Szép élet, mikor "paprikajancsit" látva a nap tizenX órájában görnyed a mobilja felé és "seképsehang".
Na, neki valóban van rá igénye.
Persze egyre több az ilyen "zombi", tehát igény az valóban van rá, normális ember (akinek a telefon olyan funkciót lát el, mint kb. 2010-2012-ben, amikori mobilokkal már ugyanúgy meg lehetett mindent oldani) egyre kevesebb...
(#67) beyruth82, tehát akkor csak az arány a lényeg? Ha megfelelő az aránya, akkor egy 22"-os LCD-t is jobb fogni? -
dzsi23
addikt
válasz
beyruth82 #67 üzenetére
Nana, a előbb még 5"-t beszéltél, most már 5-5.5"-t, a következő hozzászólásodban már 5.5-6" lesz, és akkor már igazad is lesz.
Megnézted te ezt a képet? Milyen arányokról beszélsz? Egyszerűen nagyobb, ennyi.
-
margithid
veterán
válasz
Atomgeszi #68 üzenetére
Lehet kisebbségben vagyok a véleményemmel, de nekem talán még 6.5"-os telefon is beleférne, de azon túl már tényleg nem lenne zsebbarát. (így is nyáron elég necces egy-két rövidnadrágomban)
Egykezes használatra nekem már a Redmi 3S se volt túl biztonságos, szóval ilyen téren is mindegy számomra
Abban legyen biztos mindenki, hogy a telefongyártó cégek elég jól megkutatják a felhasználói igényeket és nem véletlenül adnak ki ennyi 6+"-os készüléket.
Mindenki tartalmat fogyaszt, ilyen egyszerű ez.
Lehet jönni persze, hogy nekem a szomszédom meg a kollégám is kis telefont akar, de ezek nem reprezentatívak.
Ha egész Magyarország 5"-os készüléket akarna, az se hatná meg őket, mert Kínában és Indiában a 6" a trend, azt keresik. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
beyruth82 #67 üzenetére
Azt áruld már el, hogy mitől kényelmesebb fogni egy olyan telefont, ami hosszra 2-3 cm-rel nagyobb, szélességre pedig mininum fél centivel?
A hossza miatt lebillen, nem éred el a tetejét, állandóan nyújtózni kell, a szélessége miatt pedig nem ül bele a tenyeredbe.
Mit fogsz biztosabban egy 2,25 ös pepsit vagy 1,7-es pepsit? Nalátod
-
margithid
veterán
Szerintem tökéletes olcsó telefon a Redmi 7.
Jó processzor, nagy kijelző, nagy aksi, harapni fognak rá a népek.
Mondjuk 2, de talán már 3 GB Rammal se vennék telefont, lehet ha valaki ennyire spórol, akkor megszívja.
Ebben amúgy a 2 sim mellett van külön hely egy sd kártyának is vagy csak egy sim rovására lehet használni?
Ha nem lennék megelégedve 100%-ig a Redmi Note 5-tel, akkor bizony ezt a készüléket választanám! -
vince
őstag
Pedig reménykedtem benne, hogy az előzetes hírekkel ellentétben ez mégis valami Note 7 Lite verzió lesz és be fognak mutatni egy kompakt Redmi 7-et. Akkor marad tovább a Redmi 4X
-
A Redmi 7 és a Redmi Note 7 között nincs nagy különbség.
"ami 0.5 milliméterrel nagyobb, viszont a Redmi 7 0.4 millivel szélesebb. "
Szerk.: Elnézést
a másik dologgal természetesen egyetértek... Habár engem a telefonok mérete jelenleg nem zavar, de át tudnék szokni mondjuk egy Redmi 5 méretre.
-
dzsi23
addikt
-
kovy79
őstag
válasz
beyruth82 #52 üzenetére
Egyre nagyobb igény mutatkozik a "kisebb" készülékekre (lásd ezen topikot, pedig ez a viszonylag sok kritika itt nem volt jellemző -> egyre több embernek nem tetszik), csak éppen a gyártóknak a kisebb méret miatt dolgozni/fejleszteni kellene, nem csak pár havonta szarni kifelé a nagyobbnál nagyobb tepsiket!
A +2cm pedig a példámban 8%! Gondolom nem örülnél, ha a fizetésedet ennyivel csökkentenék.
Bár ez ugye csak hangyányi... -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
<Adamsky> #57 üzenetére
(#52)
"2 centi az sok?" - igen, az. Nyilván nálad is van egy max. készülék méret, amit még kényelmesnek gondolsz. Na, most ahhoz adj hozzá 2 cm-t. Eddig megvagyunk? Kérdem: utóbbi készüléket kényelmesnek tartanád? Megvennéd?+1
Az a 2 cm pont annyi,hogy egy kézzel már nem fogod meg úgy, hogy ne billenhessen előre. Olyan rohadt vicces nézni az embereket amúgy, ahogy a buszon metrón szerencsétlenkednek a tepsikkel.. Nem is fogom fel. De egy csomó P20 pro tulajtól hallottam, hogy feleslegesen nagy a telefon, és csak kényszerből vették meg, mert jó árat toltak a Telneornál, de amúgy a hátuk közepére se kívánják ezt.Ugyanúgy a fél centi is sok már szélességben(76mm), mert pont nem éred úgy át a gyűrűs ujjaddal, hogy az utolsó ujjpercbe beüljön és kvázi "karomként" fogja a telefont.
Mi9SE egy kurva jó telefon lett volna, normális méret, igaz Qi töltés offos sajnos,de B20 sincs.
Samsung S10e egész jó áron volt 193k-ért előrendelőiben, de azt meg el kell baszni egy szar helyre tett kijelzőfelold gombbal.
Én nem tudom miket művelnek mostanában a telefongyártók, de borzasztó.
Ja a sima Redmi7 még szélesebb, mint a Note 7. Vicc.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
beyruth82 #45 üzenetére
" .. ez a 6.2 akkora mint a 3 évvel ezelőtti 5"-os telefonok ... "
.. hát, nagyon nem: P10 (igaz, ez egy 2 éves típus) vs. Redmi7(#52)
"2 centi az sok?" - igen, az. Nyilván nálad is van egy max. készülék méret, amit még kényelmesnek gondolsz. Na, most ahhoz adj hozzá 2 cm-t. Eddig megvagyunk? Kérdem: utóbbi készüléket kényelmesnek tartanád? Megvennéd?(#48) tothmaxy182
+1 -
<Adamsky>
nagyúr
+1
Nem rajongok a Samsung-ért (és főleg ennyi pénzt nem szántam telefonra), de most a legesélyesebb az S10e.
Ez a Redmi - ill. a kategóriák ilyen szintű összemosása - pedig egy vicc!(#40) Graphics
" ... én még remélem lesz kompaktabb telefonjuk is ... " - biztosra veheted, hogy nem lesz. A(z) "Mi" termékvonal után most már a Redmi is "óriásmobil" lett. Ja, nem! Vehetsz Redmi Go-t ... szuper! -
Alarikman
senior tag
Összehasonlításnak:
[link]Konklúzióm a redmi 7 vs 6 esetében:
Pozitív: Nagyobb aksi, infra port, CPU, front kamera, jobb képernyő arány
Negatív: Képernyő méret/pixel sűrűség már gáz, súly, méret, még mindig nem AC-s wifiSzóval: a redmi 6-ot főleg hölgyeknek ajánlottam eddig. Be is jött nekik a mérete miatt. Most akkor mit ajánljak nekik? S10? Nem egy árban vannak...
Nekem a méret nem gáz. Szóval teljesen szubjektív a dolog. Viszont nagyon szomorú ha a Xiaomi/redmi nem tesz le idén az asztalra egy kisebb méretű telót... -
-
válasz
tothmaxy182 #48 üzenetére
2 centi az sok?Az egy nagyobb hangya hosszúságának felel meg a 6 milliméter meg tényleg vicc.Úgy írjátok mintha egy tv méretével vetekedne.Ettől függetlenül értem az érveidet,hogy van akinek kisebb méretű telefon kéne de a piacon ezek szerint elenyésző igény mutatkozik rá ezért nem gyártanak nyílván.Szerintem ez a méret még kezelhető és cipelhető.
-
-
törölt tag
Ne mondjátok már, hogy a nyeles fésű mellé nem fér el a farzsebben egy ekkora telefon!
-
kovy79
őstag
Jó lett volna 7, vagy esetleg egyből 10"-os kijelzővel bemutatni, aztán a Redmi 8 lehetne 12"-os...
(#48) tothmaxy182, minden szavaddal egyetértek. 8%-kal magasabb, mint a Redmi 3S, ez pedig ugye nagyom nem egyenlő a 0%-kal! És ugye a Redmi nem a nagyságáról volt híres a korabeli 5"-os telefonok között (tehát átlagos 5"-os).
Én már minden leírást, tesztet úgy kezdek ha nagyobb a készülék 140*70mm-nél, azonnal becsuk.
És a legaggasztóbb a tendencia. Ha így folytatódik, 4-5év múlva tényleg 8-10"-os tepsik lesznek (telefont direkt nem írok)...[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
tothmaxy182
őstag
válasz
beyruth82 #45 üzenetére
Hát persze...
Xiaomi Redmi 3s 5":
139.3 x 69.6 x 8.5 mmXiaomi Redmi 7 6.26":
158.7 x 75.6 x 8.5 mmMi az a 2 centi magasságban és az a 6 mili szélességben... Szinte semmi...
Értsétek meg, hogy rengeteg ember, pl idősebbek, szülők, stb nem a telefonjukon élik az életüket, mégis szükségük van rá néha navigálni, megnézni a meccs eredményét, megnézni az időjárást, stb. Ellenben zavarja őket, hogy nem fér be a zsebükbe és cipelni kell mindenhova azt a feleslegesen nagy dögöt.
Én még viszonylag fiatal vagyok, de egy 5.5 colos telefon bőven megfelelne nekem (most is Redmi Note 4-et használok), ha kávamentes házba csomagolnák. De manapság már ilyen sincs...
-
Mr.Silkó
veterán
Best buy.
-
törölt tag
Alkalmazás váltóban lakatot dobsz az alkalmazásra, akkor nem teszi el. Legalábbis nálam működik. Igaz, hogy 2 giga RAM -nál neccesebb a téma, ezért tényleg érdemes lite alkalmazásokat használni. Azt azért hamar meg lehet ölni néhány app teljes értékű változatával. MIUI -n is.
-
-
Hát én még remélem lesz kompaktabb telefonjuk is, ámbár ez sem rossz.
De a kijelző méretén én húztam volna össze, mondjuk a Mi A2 Lite szintjére.
Így igazából az ára miatt lehet népszerűbb, de még most kell sok A2 Lite-ot venni, amíg elérhető.
Most mondjuk Redmi Go-ra hajtok.
-
dzsi23
addikt
válasz
twollah1976 #36 üzenetére
Én még olyat nem láttam, hogy egy miui-s telefon nyöszörög a ram miatt... kitakarítja, akár tetszik, akár nem!
Hiába blokkolom minden létező módon, úgyis okosabbnak érzi magát, és kidobja, ami nem tetszik neki.
-
válasz
twollah1976 #36 üzenetére
Senki nem mondta, hogy nem használhatsz Go appokat egy nem Go-készüléken.
Kipróbáltam pár Go-appot a telómon, teljesen jó volt.Arról nem beszélve, hogy az általad írt appok nem épp' a 2/16-os modellekre valók, ellenben a Lite és Go verziós appok igen.
-
twollah1976
őstag
válasz
Viktor0610 #35 üzenetére
Hat...
A 2 giga RAMban tartva a Google Maps-et, az iGO Szulinapp-ot es a Sygnic-et a Redmi 3 mar nyoszorgott.
Olcso telefonnak ott van a Redmi GO vagy mi a tosz a neve.
-
válasz
twollah1976 #34 üzenetére
Mert olcsó, és alap használatra elég?
-
twollah1976
őstag
A 2/16 gigas kivitelt miert???
-
Doki42
őstag
Tetszik, ár érték bajnok.
-
satz18
őstag
Dugját fel maguknak a 6.22 colt. Eddig úgy voltam vele, hogy a kövi telóm Xiaomi lesz, de nem. Inkább kifizetem a prémiumot egy kompakt samsungra mint egy ilyesmi cucc.
-
törölt tag
A képernyő mérete miatt valóban. Az alapmodelleket összevetve még azt mondom van értelme. ~50 dolláros különbség ebben az árkategóriában azért valljuk be sok embernek számít. Főleg egyes régiókban...
Többinél viszont csökken a különbség és nem spórolsz meg annyi pénzt, mint amennyit a hardver részen buksz. A 4 gigás modell meg szerintem nem lesz global, de majd meglátjuk.
Azért majd a kamerás képességekre kíváncsi leszek. Ilyen összegű termék megítélésén sokat dobhat.
-
boncser
aktív tag
Meddig erőltetik még a HD felbontást?
Elég gáz már 6" felett. -
Pete55555
addikt
Nagyon f*sza telefon, csak ez is tepsi
Nem lesz már kis telefon? Mi történt? Komolyan mondom nem értem...
-
juuzer
addikt
Szerintem még mindig semmi értelme ennek a telefonnak a Note 7 mellett
-
dave987
aktív tag
Én csak a felbontást sajnálom. Az miatt nem lesz tuti ilyenem.
Elhatároztam hogy nem adom már fullhd alá. -
ghiottone
nagyúr
Ez a 100 dolcsi a valóságban mennyi lesz? Szerintem kb. még 20-30 dollár rá fog rakódni.
Amúgy nem rossz, de kár hogy már ez is tepsi lett. -
Dan-szan
senior tag
Nekem tetszene,a méretével sincs problémám sőt ettől kisebb már nem is kellene. Ellenben bár tudom rétegigény, az nfc hiánya még mindig probléma. Olyan Xiaomit várok kb ezen az áron,vagy némileg többért amiben már benne van,addig nincs csere. Bár egyre sűrűbben nézegetem a Honor play, 8x telókat....
-
Fred23
nagyúr
Ilyesmi telót keresgélek megbízásból már 25 perce, és lehetőleg holnapra kéne!
Azt hiszem, Mi A2 Lite lesz most már belőle kicsivel drágábban.
-
dzsi23
addikt
válasz
#86973952 #10 üzenetére
Viszont ha mind ilyen nagy, akkor nem is a Redmi-t kellene átnevezni, hanem a Redmi Note-ból kellene elhagyni a Note szócskát. Végül is az mindig arra szolgált, hogy a nagyobb modelleket név alapján is meg lehessen különböztetni a kisebbektől, de ha már nincs minél nagyobbnak lenni, értelmét veszti a Note szó.
-
-
Csapoati
nagyúr
A 2/16-os változatot lassan hanyagolni kéne, de amúgy tetszik.
-
noro79
tag
Na ez jó telefon lett. Nem mint a S10
-
kovjoe
aktív tag
6.26"
, a redmi note7 sztem ugyanekkora nem?
-
dzsi23
addikt
válasz
Viktor0610 #1 üzenetére
Pedig reméltem, hogy csak elírás volt a korábbi cikkben...
-
Norbi.
őstag
Nekem tetszik.. nem az én kategóriám, de nem rossz cucc.
Hátlap üveg? -
R.I.P. kis méretű kijelző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Xiaomi-féle, most már önálló márkaként működő Redmi ismét megmutatja, hogy mennyire jól felszerelt mobil fér bele ma egy 100 dolláros keretbe.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Sorozatok
- Spórolós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest