Hirdetés

Bemutatkozott a Redmi 7

A Xiaomi-féle, most már önálló márkaként működő Redmi ismét megmutatja, hogy mennyire jól felszerelt mobil fér bele ma egy 100 dolláros keretbe.

Hirdetés

Most már egészen sok éve megszokhattuk, hogy a Xiaomi kezéből kikerülő Redmi modellnév alatt nagyon erős ár/érték arányú készülékek érkeznek, és ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy a cég épp külön márkanévként kezeli a Redmit, vagy nem, állítólag a felhasználó szemszögéből semmi nem fog változni, a készülékek várható minősége és a beszerzési források helye is változatlan marad. A Redmi 7 ismét megmutatja, mit lehet kihozni 100 dolláros nagyságrendű összegből.


[+]

6,26 hüvelykes HD+ (720 x 1520 pixel) felbontású LCD panelt kapott, az ehhez tartozó nyolcmagos Snapdragon 632 rendszerchip pedig messze meghaladja a kategória alapvető elvárásait: 14 nanométeres gyártástechnológiával készül, 4 x 1,8 GHz-es Kryo 250 Gold és 4 x 1,8 GHz-es Kryo 250 Silver processzor hajtja, nem mellesleg Adreno 506 grafikai egységgel bír. Az alap memóriacsomag 2/16 GB, de nem sokkal drágábban elérhető lesz 3/32, illetve 4/64 GB-os kivitel is.


[+]

A hátlapi kamera 12 + 2 megapixeles, és bár az f/2,2-es apertúra nem feltétlenül a legoptimálisabb, a fő érzékelő mérete 1/2.9”, ami egészen méretes, 1,25 mikronos szenzorpixelt jelent. A szelfikamera 8 megapixeles.


[+]

4000 mAh kapacitású akkumulátorát hagyományos, 10W-os, normál töltővel adják, a dobozból Android Pie rendszerre épülő MIUI 10-zel jön ki a Redmi 7, aminek első értékesítési hulláma egy hét múlva indul is Kínában. A háromféle csomagra 29 000, 33 000, illetve 41 000 forintos árak válthatók át jüanból, ez nyilván rendkívül erős, de várhatóan itthoni körülmények között sem lesz jelentősen drágább az újdonság.

Hirdetés

Azóta történt

  • Redmi 7 újrakeverve

    A Redmi Y3 csak nevében és a szelfikamera felbontásában újdonság. Minden mást már ismerünk Redmi 7 címszó alatt.

  • Redmi 7 - a hetedik te magad légy

    A Xiaomiról leválasztott brand első szériájának igazi belépő szintű készüléke. Legalábbis az árat tekintve. A képességeit figyelembe véve azért bőven nem egy vészmegoldásról beszélünk.

Előzmények

Hirdetés