Hirdetés

Redmi 7 - a hetedik te magad légy

A Xiaomiról leválasztott brand első szériájának igazi belépő szintű készüléke. Legalábbis az árat tekintve. A képességeit figyelembe véve azért bőven nem egy vészmegoldásról beszélünk.

Hirdetés

Külső, kialakítás

Nem csak a Xiaomi, a többi gyártó is, egyre növeli a kijelzők méretét, ami nem akkora katasztrófa, mivel a készülékek dimenziói ezzel nem egyenesen arányosan növekednek. Ettől függetlenül a Xiaomiról névleg leválasztott brand első, egyébként a Xiaomi Redmi 6 folytatásának szánt modellje is nagyobb. Jelentősen. Persze ezért jelentősen nagyobb hasznos kijelzőfelület és valamivel nagyobb akkumulátor jár, de tényleg felmerül a kérdés, hogy akkor mit csináljon, ha valaki kompaktabb megoldásra vágyik. Mert lassan egyik termékkategóriában sem fog találni az igényeinek megfelelő eszközt.


[+]

A Redmi 7 méretnövekedése azért nagyon kedvezőtlen, mert ugye rögtön ott a Redmi Note 7 és a Redmi Note 7 Pro; a gyártónak lett volna lehetősége méret szerint is differenciálni, de egyre kevesebb hajlandóságot mutatnak. A Redmi 6 kicsit visszavett, de láthatóan nem tartott sokáig a lendület. Ezzel együtt a Redmi 7 ismét egy nagyon korrekt ajánlat a belépő szinten, ha nem várjuk el azt a fajta kompaktságot, amit korábban a széria nyújtott. Cserébe nagyon modern és esztétikus megjelenést kapunk, egészen csinos színárnyalatokban. Az átmenetes festés picit kevésbé érződik prémiumnak műanyag felületen, de a kék, piros és fekete kivitel így is jól mutat. Aztán úgyis rárakjuk a mellékelt szilikon tokot. Ha már benne van a dobozban. A Xiaomi.hu-tól kapott teszttermék csomagolásából nem hiányzott.


[+]

Szóval, a Redmi 7 nagy. Mármint nem úgy általában, mostanában (majdnem) minden nagy, hanem a korábbi Xiaomi Redmi modellekhez képest. A 158,73 x 75,58 x 8,47 milliméter és 180 gramm már nagyon nem visszafogott, noha a teljesen sík kijelző, a finom hátlapi ívelés és a közepesen keskeny kialakítás kényelmes fogást ad, de az egykezes használat nagyjából kizárt. A hardveres kezelőgombok viszont jó helyre kerültek. A bekapcsológomb és a hangerőszabályzók is kezelhető magasságban vannak a jobb élen, a hátlapra helyezett ujjlenyomat-olvasó pedig tökéletesen kézre esik. És kifogástalanul is működik.


[+]

Kijelző-teszt
Redmi 7 Xiaomi Redmi 6 Honor 7C Samsung Galaxy A40
Képátló 6,26 hüvelyk 5,45 hüvelyk 5,99 hüvelyk 5,9 hüvelyk
Felbontás 720 x 1520 720 x 1440 720 x 1440 1080 x 2340
Technológia IPS LCD IPS LCD IPS LCD Super AMOLED
Fehér fényerő 468 nit 370 nit 404 nit 446 / 678 nit
Fehér fényerő (min.) 4,7 nit 0,8 nit 2,5 nit 1,8 nit
Fekete fényerő 0,21 nit 0,27 nit 0,37 nit 0 nit
Kontrasztarány 2232:1 1371:1 1093:1 végtelen
Színhőmérséklet 7289 K + kézi 7238 K 7809 K + kézi 6988 K + kézi

Hogyan mérjük a kijelzőt?

A kijelző jó pár méretkategóriát ugrott, a kávák kiterjedése is jelentősen csökkent, felül például olyannyira, hogy a 8 megapixeles szelfikamera csak egy egészen visszafogott méretű, U-alakú bevágáson fért el. Fölötte egész hosszan terül el a szinte alig észrevehető beszédhangszóró, alul pedig olyan hét milliméteres holttér maradt. Ide elrejtettek egy icipici monokróm értesítési LED-et. Kissé aszimmetrikus, igen apró, de van. Az IPS panel fényereje egészen kiváló, a felbontás viszont tovább csökkent, ami 6,26 hüvelyken 269 pixelt jelent per inch. És az a helyzet, ez nem annyira látványos, mint amekkora ügyet általában ebből csinálni szokás.


[+]

A 720 x 1520 pixel felbontás nem valami sok ekkora felületen, láttunk már élesebb rajzolatot, de a megjelenítés minősége teljesen kifogástalan. A színhőmérséklet kissé hűvös, de ezen annyit tekerünk, amennyit csak szeretnénk, ahogy a kontraszton is, nem mintha az kifogásolható lenne az IPS kategóriában. Sőt. A mért érték automatikus kontraszttal állt elő, ami a környezeti fényviszonyoknak megfelelően módosítja az értéket. A láthatóság és a maximum fényerő rendben, a panel minősége pedig példás. Reszponzív, nincsenek torzulások, kifejezetten széles betekintési szögekkel.


[+]

De van egy rakás jó hír is. Például, hogy a valódi kétkártyás kivitel megmaradt: a bal élről betolható két nanoSIM mellé befér még egy maximum 512 GB-os memóriakártya is; a multimédiás hangszóró a szerencsétlen hátlapi elhelyezés helyett visszakerült az alsó élre a microUSB port mellé; felül pedig megmaradt a 3,5 milliméteres jack csatlakozó, ami mellett megint ott van az infra vezérlő. A 2 amperes, 10 wattos gyorstöltésre képes hálózati töltőfej is újdonság, a továbbra is kettős hátlapi kamerarendszer új elhelyezkedése már nem annyira, de így azért mégis aktuálisabb a megjelenés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Redmi 7A bukkant fel a TENAA-nál

  Akinek a sima hetesnél is olcsóbb Redmi lenne szimpatikus, az rövidesen találkozhat ilyesmivel.

 • Kisebb Redmi 7 a láthatáron

  A Redmi hetes szériájának új, kisebb kijelzővel szerelt, kompaktabb modellje várható.

 • Leleplezték a Redmi 7A-t

  A friss márka egyszerű megoldást választott arra, hogy bemutassa legolcsóbb termékét: a kínai Weibón leplezték le a termékoldal részleteit.

 • Redmi Note 7 - nota bene

  Nem mintha a Redmi 7 ne lett volna elég erős ajánlat, de a Redmi Note 7 így is magasan felülmúlja. Nyilván egy kicsit többe is kerül, ami még mindig ritka kedvezőnek minősül a képességeit tekintve.

Előzmények

 • Űrsétán a Redmi Note 7

  Spoiler: túlélte és fotókat is készített, nyilván kizárólag a tudományért.

 • Bemutatkozott a Redmi 7

  A Xiaomi-féle, most már önálló márkaként működő Redmi ismét megmutatja, hogy mennyire jól felszerelt mobil fér bele ma egy 100 dolláros keretbe.

Hirdetés