- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
Ha valaki rendelne, beszállnék autós és normál töltővel.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Blizzardking #696 üzenetére
nem olvastam azt a topikot, nem is akarok az ottani vitába beszállni (bár linket tehetnél).
Az én használati szokásaimat nézve eddig mindegyik telefonom 2 napot simán kibír. Most a telefonom azt írja 3 napig bírni fogja még. Sokan elégé megfelejtkeznek róla, hogy persze van erő a Snapdragon 835-ben, de eszméletlen takarékos is.
UI:
Itt folytassunk mindent ha lehet : [link]
-
SharpSA
veterán
válasz
Blizzardking #696 üzenetére
Ez lehet igaz a rágott almára, de ez a készülék legalább 4-6x annyi készenlétet tud.
-
SharpSA
veterán
Ma volt kb. 1 óra telefon, képernyő 8 óra 20 perc és még van 17% az akkuban. Egész nap wifin volt a készülék, rendszer 4.7.6. Ja és 18 órája vettem le a töltőről. Ez így egész jó.
-
Nunder
őstag
Félelmetes, hogy nem találod azt, amibe írni kéne, átköltöztünk a teszt alatti topikba
De csak hogy ON is legyek, nekem van egy ilyen pár dolláros promo szemüveg otthon, azzal kipróbáltam, de még azon is láthatóan pixelesebb mint a G3-an volt pl. Nem VR-ra való, nincs ezen mit szépíteni, de szerintem még egy S8 szintű felbontáson is kuka a dolog az esetek 90%-ban. Bohóckodni jó vele, de nem lesz egy nagy élmény.
-
yanesz
tag
Sziasztok,
VR szemüveggel használja valaki az op5t-t?mi a véleménye róla? -
Gergosz2
veterán
Támogatom!
-
Balázs1621
senior tag
Értesítések hangerejet hogy lehet állítani? Nem találom..
-
Nunder
őstag
Megint felmerül a kérdés, hogy mi legyen a topikkal. Maradjunk itt, vagy irány az új?
Moderátorokat kérdezem, nem lehet ezeket valahogy mergelni?
-
renziNNN
tag
Ki beszéli itt arról, hogy szegény ember flagshipje lenne vagy hogy kényszer választás?
Annyit mondtam, hogy a Mate 10 Pro drágább és jobb kamerája van, NEM azt mondtam, hogy jobb telefon lenne, vagy hogy vegye a op-t, mert az olcsóbb....
Az meg, hogy te nem lennél boldogabb, ha jobb képeket csinálna a op-od az egyéni preferencia, pont annyira, mint ha valaki emiatt másik készüléket választ mert neki ez a szempont igenis fontosmacii97 - ugyanígy gondolom én is, de ha egyszer fórumtársunk a két készülék között vacillál és nem tudja, hogy melyiknek jobb a kamerája , mert nála ez a döntő szempont, akkor hadd próbáljak már neki segíteni azzal, hogy elmondom a véleményem... Nem kell belelátni mindenféle gonosz dolgot.
-
Gergosz2
veterán
Jó látni, hogy minden viszonylag új telefon topikja így indul
-
tylerddd
veterán
válasz
Macika66 #680 üzenetére
Ne örülj kedves barátom, nem vagyok elfogult Apple felhasználó, amit úgy gondolom alátámaszt már az is, hogy Androidos készülékre kívánok váltani.
A Mate 10 Pro tesztekben a képekről valóban elismerően nyilatkozik mindenki, ugyanakkor a videós képességei mindenkit meglepnek, mert ahhoz képest, hogy milyen rendszer van benne, gyenge videókat csinál. Ez itt például a tech2 tesztjének keretében lőtt videó. Szerintem ilyet a két éves i6s is csinál, sőt. Ráadásul a hang is borzalmas sz**. Közben néztem 5T vidókat, azok nagyon korrektek, elégedett lennék olyan minőséggel.
-
macii97
senior tag
válasz
Macika66 #681 üzenetére
Háát, megmondom őszintén eddig én sem. Ezért is gondolom (+ ugye a beígért frissítés), hogy egyszerűen vagy elég tapasztalatuk nem volt az új rendszerrel, vagy az idő volt kevés.
Főleg nappal a teszt szerint sincs gond, dicsérik, az esti fotókat én nem látom tragikusnak már most sem.
Ettől függetlenül ez így ebben a formában nem a kamerások telefonja lesz szerintem, de ezt eddig is sejteni lehetett. Ez van. -
kano
nagyúr
Megjelent a teszt. Nekik sem tetszik a kamera...
-
tylerddd
veterán
válasz
Macika66 #672 üzenetére
Jah, hogy ez ennyire egyértelmű?!
A Huawei Mate 10 Pro a másik kiszemelt és azt pl. videóban körberöhögi az i6s, még ha fotóban nem is. Ezért kérdezem.
Videója egyébként milyen a készüléknek, az 1080/60fps érdekelne elsősorban. Mindjárt nézek yt-n hátha van már tesztvideó.
-
macii97
senior tag
+1
Azt azért hozzátenném, hogy akármit is mondunk, az 5t nem a 2-4 százezres kategóriában játszik, hanem a 100-150-ben. És pont azokkal kellene összehasonlítani. Márpedig ott az egész csapatot szétalázza minden téren...Egyébként a kanera javulni fog szvsz, már amiatt is, hogy új a hardver, több tesztben, illetve a Oneplusnál is elmondták, hogy nem igazán használja a rendszer a második kamerát, gondolom nem lettek készen a bejelentésre...
-
Edge
veterán
válasz
renziNNN #675 üzenetére
Pl. én mitől lennék boldogabb tőle nem értem, egy hulladék számomra a Huawei készüléke, gusztustalan bloatwaretől hemzsegő szoftver + az előlapi márkajelzést rühellem.
Bármelyik flagshipet megvehetném, de nekem AZ 1+5t kellett, ne próbáld beállítani úgy hogy ez egy kényszer választás vagy szegény ember flagshipje, mert ez nem igaz.
Mert mi az 5t? Csúcs hw egy qrvajól kinéző és jól összerakott teló stock közeli droiddal, és hidd el én pl a kamerát leszarom, mert van ilyen is, ha 250k lett volna az 5t akkor is azt választottam volna. -
renziNNN
tag
válasz
Macika66 #665 üzenetére
Nem elvárás. kano írta, hogy nála ez a két készülék van versenyben, erre reagáltam.
Ez nyílván nem negatívum, mivel a két telefon nincs egy árkategóriában
Ettől függetlenül minden op tulaj boldogabb lenne, ha egy ilyen telefont is meg tudna szorongatni, mint sok más flagship készüléket, de nem vagyunk telhetetlenek -
Kornel
veterán
Kamera összehasonlítás: [link]
-
Macika66
őstag
válasz
tylerddd #667 üzenetére
Nehéz dolog.
Egyrészt azért nem vettem EDDIG 5T-t, mert nekem fontos a kamera és az 5-össel megégettem magam, közel sem tudja azt a kamera (talán mostanra, a sokadik szoftfriss után már igen), mint amit a 3T után vártam, a hatalmas beharangozással.
Addig nem is veszek 5T-t (tehát valószínűleg teljesen ki fog maradni), míg jobb nem lesz a kamerája, mint a sima 5-ösé most. Akkorra meg már lassan lesz OP6.Korrekt ember nem hasonlítgatja a Note8 kamerájával az OP kameráit, mert tudja, hogy több, mint 2x-es áron biztosan jobb kamerát fog kapni.
-
TheZukker
tag
Én azt nem értem, hogy miért nem lehet az a fene navigációs sáv ÁTTETSZŐ. Nem kell se fehérnek, se semmilyennek lennie, legyenek csak ott az ikonok, semmi háttér.
-
mucsácsó
tag
Engem jól kiszopatott a DHL ma...pont nem voltam pont itthon, erre kapom az SMS-t, hogy sikertelen kézbesítés...de senki egy szót se szólt, hogy jön a futár vagy bármi...
nehéz lett volna valszeg rámcsörögniük... idióta banda
Vagy csak a process szar náluk, de akkor az borzalom, mert ettől még az MPL is nívósabb..Most kérhettem hétfőre újra....
-
racerx
őstag
válasz
Blizzardking #637 üzenetére
Jó oké köszi
: Csak a kérdés még mindig ua. Ha ugyanazok voltak a körülmények, fény, megvilágítás, stb (márpedig valszeg azok, nem hiszem hogy ennyire amatőrök lennének). Akkor az OP5 mért 4000-es ISO val , csinálta a képet az S8 meg mért 100-al? Ennyire más lenne az algoritmus? Vagy az Oneplusnál nem tudják, hogy a magasabb ISO rosszabb minőséget eredményez úgy általában?
-
SharpSA
veterán
válasz
Balázs1621 #648 üzenetére
Van valamilyen szilikon tok mellé csomagolva?
-
mukisrác
aktív tag
Sziasztok, szándékozik mostanában rendelni valaki ilyen készüléket?
A oneplus oldalon rendelésnél jól látom hogy nem tudok céges, úgy értem ÁFA-s számlát kérni? -
Gergosz2
veterán
válasz
Balázs1621 #648 üzenetére
PayPal-la fizetted?
Én igen, és úgy nézem így 4 nap volt mire megérkezett hozzájuk a pénz.
-
Balázs1621
senior tag
válasz
Balázs1621 #618 üzenetére
Na nekem is megjött. Vasárnap rendeltem priorityvel. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó minőségű tokot adnak hozzá.
-
kano
nagyúr
válasz
Blizzardking #644 üzenetére
Ilyen körülmények között nincsenek kétségeim. Már csak szép időben kellene megnézni, hogy mit tud.
De tény, hogy ennyi pénzért nem rossz ez. Viszont nálam nem is az 1 éves Samuval versenyzik, hanem a Mate 10 Pro-val (tudom, az drágább, de nem ez a lényeges most).
-
beneszilo
tag
Jelenleg így áll a szállítás, tegnap még a mai dátum volt a scheduled delivery, most már not available a csúszás miatt. Remélem, hogy holnap megkapom.
-
Nunder
őstag
Ezt mondták több helyen, feltettem és néhol teljesen jól teszi a dolgát. A gond az, hogy ha statikus feketére állítom, akkor néhol bután néz ki, néhol meg nem. Ha hagyom hogy ő döntsön a színösszeállítás alapján, akkor meg néha annyira harsány színt választ, hogy konkrétan nem látszanak elsőre a gombok. Valamint animációval váltja a színt, ami szép csak mindig felvillan az eredeti egy pillanatra, mire megcsinálná. Ez a Material-os animációnál zavaró a legkevésbé.
Nagyjából ennyi a tapasztalat, nem tudom a Pro milyen lehet, egy próbát talán megérne azt max marad a refund.
-
Urak, valaki nyitott már bootloadert / rootolt 5T-t? Ha igen, és van rá tuti eszköze, akkor linkelje már be ide, legyen szíves. A hármason TWRp-t használok, és csak a root miatt nyitottam BL-t, ráadásul mindezt valami kétklikkes szoftverrel. Remélem, itt is van rá valami jó kis megoldás, és nem kell terminállal f@szolni.
Köszi előre is!
-
Blizzardking
őstag
Az, hogy mennyire lesz világos egy kép (úgy hogy a fényviszonyok nem változnak) 3 dologtól függ
- rekesz érték
- expozíciós idő
- ISOA rekesz érték az a luk, ahol beáramlik a fény. Kis luk ks fény, nagy luk, sok fény. Az 1.7, 1.9 stb a maximális méretű luk amit az adott obi tud, rendes gépeken ezt le lehet csökkenteni egész picire is, mert van hogy pont az kell. Minél kisebb a szám, annál több fényt tud beengedni optikailag az obi. Tehát egy f1.7 fényerősebb mint egy f2.
Az idő eléggé magától értetődő, minél tovább gyűjti a fotonokat a film/szenzor a felületére, annál világosabb lesz a kép, végül teljesen beég.
Az ISO gyakorlatilag a rendszer erősítésének felel meg. Audio hasonlattal élve, mondjuk van egy mikrofon, amibe ha hangosan beszélsz, nem kell nagyon feltekerni az erősítőt hogy halld. Ha viszont suttogsz bele, jól fel kell kúrni, amitől a sziszegő zaj is felhangosodik. Ez a sziszegő zaj itt színes pontok formájában jelentkezik.
A fényképezőknél, ha kicsi iso-t akarsz, azaz elég fényt akarsz öszegyűjteni ahhoz, hogy ne kelljen nagyon felerősíteni, csak az a lehetőséged, hogy tovább gyűjtöd, azaz növeled a záridőt. Fényes nappal 1/1000, 1/500 másodperc alatt is összegyűlik ennyi, este viszont van hogy 1-2 másodperc (vagy mégtöbb) kell hozzá. Ezért szoktak állványt használni a profik az esti képeknél, hogy sokáig tudják gyűjteni a fotonokat. Viszont aki kézből fotóz, az mindenképp 1/30 1/60 mp alatt kell maradjon, különben bemozdul. És ezt csak úgy lehet, hogy felerősítik a sötét képet, azaz magasabb iso-t állít be a gép.
Ráadásul ezek egymással összefüggő sorozatok. Egy záridő sor úgy néz ki, hogy
1/15 1/30 1/60 1/125 1/250 stb, azaz látszik, hogy mindegyik a mellette lévőnek a fele időben.A blende sor is hasonló, mindegyik lyuk méret a mellette lévőnek a duplája, azaz kétszer akkora lyukon áramlik be a fény.
És az ISO is erősítésben mindig a kétszerese, iso 100 200 400 800 1600 stb.
Tehát ha annyi fény van, hogy pl 1/125 másodperccel és ISO 100-zal szép kép készül, akkor pont ugyanilyen kép fog készülni 1/250 és ISO 200-zal, ugyanakkora rekesz érték mellett. Fele annyi ideig jön be a fény, amit a végén kétszer akkorára erősítenek.
A legjobb minőségű képeket mindig a legalacsonyabb iso jelenti, és a fotósnak a rendelkezésére álló iso- blende- és záridő sorból a számára legkedvezőbbet kell kiválasztania. Kevés fény esetén nyilván a legtágabbra nyitott rekesz, az a záridő amit meg bír tartani kézből, és ehhez adódik a beeső fény függvényében egy iso, amit a gép kiszámol, hogy világos legyen a kép, ne csak egy fekete maszlag.
Automata módban ezt megteszi a gép, (mindhárom paramétert tekergeti ide-oda), de arra is figyelnie kell, hogy ne mozduljon be, ezért ilyenkor az iso-t kezdi növelni, hogy a záridő ne legyen túl hosszú.
Ha valaki állványra teszi a gépet, akkor érdemes manuálisan az iso-t a legkisebbre venni, hiszen innentől lehet a záridő több másodperc is, ráérünk gyűjtögetni a fényt.A kérdésedre válaszolva, ha két gépet ugyanannyi fényben (ugyanabban a környezetben) ugyanakkora rekesz- és záridő értékkel és ugyanakkora iso-val elkattintanak, akkor (mivel ezek szabványok) ugyanolyan világos képeknek kell készülni. A tesztben a tesztelő hibázott. Vagy a samunál sokkal több volt a fény, és ezért tudott iso 100-on is lőni, vagy állványon voltak a gépek, de az 1+ ezt nem "tudta" és iso 4000-en lőtt, hogy ne mozduljon be, holott lőhetett volna 100-on ő is. Mindenesetre zaj szempontjából nem lehet összevetni két képet, ahol az egyik a másik erősítésének az ötvenszeresével készült. Illetve normális összehasinlítás csak úgy végezhető, ha mindhárom paraméter látszik. Anélkül kár is belemenni.
-
Nunder
őstag
Lenne egy-két kérdésem, ami számomra furcsaság.
Az egy dolog, hogy a nav-bar szinte mindenhol fehér, tök mindegy mi van épp nyitva, és tudom, hogy lehet appal állítani a színt, de azok valahogy nem tökéletesen végzik a dolgukat. Viszont azt nem értem, hogy amikor töltőn van, és elvileg menne a képernyővédő, akkor a nav-bar is fehéren világít, ami kimondottan idegesít mert egyrészt ugye világít, másrészt meg félek, hogyha tovább hagyom rajta a cumót a töltőn akkor beég az AMOLED. Annyi hozzátartozik a dologhoz, hogy van fenn Greenify, és lehet, hogy az kelti fel a nav-bart, holott elvileg letiltottam a háttér hibernálást...
A másik, és ami leginkább bánt az a rezgetés erőssége. Hiába van "Strong"-on a notification és a hívás is, zsebben egyszerűen nem érzem, hogy rezeg. Tök mindegy milyen laza nadrág van rajtam, még ha direkt figyelem is ha csörgetnek, akkor se lehet észrevenni. Lehet ezen valahogy külsőleg boostolni? Mert így eléggé para, hogy munkahelyen nem veszem észre ha keresnek.
-
kano
nagyúr
Jó lesz a teljesen automata. Köszönjük!
S8(+) nagyszerű lenne, és ha esetleg van nálatok már Mate 10 Pro is.
Kellene olyan fotó, ahol lehet látni, hogy mondjuk egy távolban lévő fa leveleit (vagy fű, vagy valami ilyesmi) mennyire mossák a különböző telefonok szoftverei.
Köszönjük! -
Norbi.
őstag
Sokan igényeltétek az S8 fotó összehasonlitást, S8 plus jött hozzánk használtan,(telefonboltba dolgozok) azzal össze tudom mérni a saját 1+5Tmet.
Vagy, ha valamivel össze akarjátok még hasonlítani, szívesen lövök pár fotót, írjátok meg, de nem vagyok nagy fotós, igy az automata mód működik leginkább. -
tylerddd
veterán
Nem tudom, h volt-e már szó róla, de ha innen megrendelem, akkor az esetleges garanciális ügyintézés hogyan zajlik? Mennyi gari van a készülékre, ha a fenti oldalról rendelem? Köszi!
-
racerx
őstag
válasz
Blizzardking #617 üzenetére
Ez nekem is feltűnt, de egy hozzáértő magyarázza ez, hogy miért ilyen nagy a különbség az ISO értékek között?? Mert ha 1-2 százról beszélnénk, de ez simán nagyságrendi különmség. És asszem mindegyik 1.7 (vagy a samu talán 1.8) kamera?? Ehhez képest meg... Annyit én is tudok, hogy minél nagyobb ISO érték annál világosabb, de zajosabb a kép. Ha meg zajos, akkor sokat kell vele manipulálni, hogy jó(bb) legyen. Oneplus mért nem tudja ugyanolyan fényértékű kamerával ugyanazon az ISO értéken felvenni?? SW??
-
-
Jano_023
őstag
válasz
Blizzardking #617 üzenetére
Igen,nekem is feltűnt. Szerintem is az IPhone 8 plust verte simán, de a Samsung szerintem részlet gazdagabb mint a OP5T. De azért eléggé ott van. Jó ez a teszt szerintem.
-
mike13
csendes tag
válasz
Balázs1621 #609 üzenetére
A megjelenés napján 4 után pár perccel.
(4 éves LG G2-t vált) -
Kornel
veterán
6/64 megrendelve 449€.
De messze van még Dec. 13... -
tucsok.
senior tag
Srácok!
Konferencia alkalmával elveszítettem a gyári Oneplus 5 Dash charge fali töltőmet sajnos.
Kérdezem, hogy rendel valaki mostanság a Oneplus oldaláról mert betársulnék, Szegedi lenne a legjobb ha van valaki kérem privit írjon rám köszönöm.
-
bajaki
őstag
Ma megérkezett végre a telefon hozzám is.
Egyelőre ismerkeünk, de jók az első benyomások.
Kecskemét környékéről nem rendel mostanában valaki? Beszállnék egy Karnon Bumper tokkal.
-
renziNNN
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- 1
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest