Bemutatkozott a OnePlus 5T

Idén is frissítették az aktuális OnePlus generációt: 18:9-es kijelző, meghagyott jack port, hátra került ujjlenyomat-olvasó és persze a szokásos nyalánkságok, új másodkamerával.

A kávamentesítés évében a OnePlus 5 talán nem szólt akkorát, mint elődmodelljei, az imént bemutatkozott OnePlus 5T ugyanakkor kétségtelenül méltó a fiatal kora ellenére sikeresnek mondható vállalat szlogenjéhez: Never Settle, azaz sose add alább. Bár az 5T ugyanúgy ráncfelvarrás, mint a 3T volt tavaly, üdvözölendő változásokat jelentettek be New Yorkban az online is közvetített eseményeken, és kétségtelenül a kijelzőé a legfontosabb változás.


[+]

Az elődmodell 5,5"-es képátlója ugyanis 6,01"-esre nőtt, részben a képarány megnyúlása miatt, amely az újabb divatoknak megfelelően 18:9-es, a Full Optic AMOLED panel felbontása immáron pedig 1080 x 2160 pixeles (401 ppi). Ehhez fényviszonyoktól és használattól függő kontrasztrásegítés jár, és persze kirobbanóan élénk, avagy pontosan beállított kalibrációs sémák.


[+]

Az alsó-felső kávák tekintélyes leradírozása miatt miatt ugyanakkor a OnePlus 5T alig észrevehetően terebélyesedett: 156,1 x 75 x 7,3 milliméterével és 162 grammjával még mindig egy átlagos phablet méreteivel rendelkezik, csak sokkal nagyobb hasznos képernyőtartalommal. Az alumínium fémház alighanem hozza a megszokott, prémium minőséget az ügyesen elrejtett antennakivezetésekkel. A megnyúlt kijelző velejárójaként a hátlapra költözött az ujjlenyomat-olvasó, szerencsére kényelmes magasságba, a OnePlus logó fölé. Akinek ez mégse tetszene, arcalapú védelmet is beállíthat.


[+]

A bal felső sarokban továbbra is dupla kamera lakozik, ám oda a telés másodlencse: most már a 16 megapixeles Sony IMX398-as és a 20 megapixeles IMX376K lapka is f/1,7-es rekeszértékű és 27,22 milliméteres gyújtótávolságú optikával bír, az utóbbi pedig besegít a sötétben és rossz fényviszonyok között különleges pixelfeldolgozó technológiájával. Természetesen nem maradhatott ki a portrémód a két lencse összedolgozásával, a videofelvétel oldaláról pedig a 4K / 30 fps, a 1080p / 60 fps és a 720p / 120 fps is opció, elektronikus képstabilizálással. Az előlapon 16 megapixeles IMX371 szenzor pihen.


[+]

A OnePlus fontosnak tartotta, hogy a 2.0-s átviteli szabványú USB-C port mellett megmaradjon a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet, ami örvendetes döntés, igaz, egyelőre a OnePlus 5T sem kapott por- és vízálló minősítést, ami a csúcskategóriában lassan sztenderd. Nem maradt ki viszont a Bluetooth 5.0, a kétcsatornás WiFi (802.11a/b/g/n/ac), az NFC és az A-GPS mellett a GPS, a Glonass, a BeiDou és a Galileo műholdak használata a gyors és pontos helymeghatározáshoz.

Változatlan a hardver, azaz továbbra is a Qualcomm legjobbja, a 10 nanométeren gyártott Snapdragon 835 hajtja meg a mutatós készüléket 6/8 GB RAM és 64/128 GB-os UFS 2.1-es tároló kíséretében, kiszereléstől függően. A grafikus feladatokat az Adreno 540 végzi. Hálózati oldalról két nanoSIM jelenti a kapcsolatot Cat.12/13-as modemmel és B20-szal, a SIM-tálca ugyanakkor továbbra sem fogad be microSD kártyát. A gyorstöltésről nem kell lemondani: a Dash Charga adapter és a passzoló, vörös kábel a csomagolás része lesz, az 5V / 4A-es adapterrel 3300 mAh-s akkumulátor lehet majd etetni.


[+]

A Gorilla Glass 5 üveggel védett masina egyelőre Android 7.1.1-en alapuló OxygenOS-t futtat, ám már bétás változatnál tart az Android 8.0 Oreo csomag (az 5/5T-re nemsokára elérhető lesz a publikus tesztváltozat), a végleges frissítés pedig 2018 elején befut. Ugyancsak érkezik a OnePlus Switch alkalmazás a gyors átköltözéshez a régi telefonról, akár iOS-esről. Az új csúcsmodell november 21-étől lesz megvásárolható többek között Európában, szállítási célként hazánk is megadható. Az ár szerencsére nem változott: a 6/64 GB-os kiszerelés 499 euróért helyezhető kosárba (156 ezer forint), a 8/128-as pedig 559 euróért (174 ezer forint).

Azóta történt

Előzmények

  • Azt még mindig nem mondták, hogy nem lesz OnePlus 5T

    Az egymásnak ellentmondó értesüléseknek egy sajtómeghívó vetett véget. Nagyjából 5 percig, amíg a gyártó meg nem cáfolta. Mármint a meghívó hitelességét.

  • Itt az oreós béta a OnePlus 3/3T-re

    Az ígéreteknek megfelelően készül a 8.0-s Android a tavalyi OnePlus csúcskészülékekre, aminek a bétás változatát a közösségi máris kipróbálhatja.

  • OnePlus 5 - mindenki nyugodjon le!

    A Never Settle szlogen Settle Down Please-re változott: az iPhone-t imitáló forma és a dupla hátlapi kamera a kevés változás közül kettő. Jó alapokra ugyanakkor most is erős várat sikerült építeni.

Hirdetés