- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
válasz
RetepNyaraB #49 üzenetére
Mondjuk máshol azt olvasni, hogy van bennük stabilizáló. Kínából elküldik, úgy hogy nem jön rá egyéb költség, de szerintem a kb 200 ezer is sok a kompromisszumok miatt, bár sok gyártónál látom ezt a tendenciát. Kijön egy új széria és nem a régi lesz olcsóbb, hanem a fölé lövik be az új széria árát.
-
RetepNyaraB
veterán
Hülye, hosszú kijelző.
OIS nincs, hacsak nem elgépelés
Meizu híresen remek supportja.
215 rugó Kínában, plusz vám plusz áfa, kezelési költség = 300k+ Ft itthon. Haggyukmá -
gattolino
senior tag
válasz
Rothmanakos #46 üzenetére
Így lesz mindenkiből iPhone felhasználó
-
citkar
addikt
válasz
gattolino #43 üzenetére
Nem egyértelmű, hogy szerinted mi nem ajánlott kategória (talán az alsó kategóriára gondolsz, ami valóban kevés körülmények között mondhatni jó vételnek). Az S10E teljesen más árkategória, mint amit venni szoktam, feleslegesnek és pazarlásnak érzek 100 Ft fölött kiadni egy telefonért.
-
<Adamsky>
nagyúr
Az a gond, hogy ez is, és a "16-osak" is 70 mm fölött vannak szélességben. Tudom pár milliméter, de akkor is. Most P10-em van, de ami számomra az ideális volt az a Xiaomi Mi2s. Hihetetlen, hogy az ember kifizet egy csomó pénzt, és igazából alkalmazkodnia kell. Imádom, mikor ilyen több 100e Ft-os telefonoknál olvasom, hogy "meg lehet szokni" meg, hogy "nem is olyan nagy" ... stb.
(#34) gattolino
Jaja, nagy kár, hogy az "alma". Nekem olyan nem kéne, de a vége lehet mégis az lesz ... -
Dr.NX
addikt
Meizu 16th vagy sima 16 (más néven 16 és 16X) részemről ajánlott.
150 mm, de jó hardver és nincs notch. Van hozzá custom Android 10.
Én is a kis telókat preferálom, de egészen meg lehet szokni. -
citkar
addikt
válasz
<Adamsky> #33 üzenetére
Hát igen, az utolsó méretben is előnyös, de nem alsó kategóriás telefon, ami tetszett az a Meizu 15 volt. A maga 143 mm-es hosszával, korrekt hardware-rel, notch és képernyőbe vésett lyuk nélkül nekem pont megfelelt. Keresgélek, hátha belefutok egy utódba, mindegy melyik gyártónál, de nem találok hasonlót sem. Ha jól működő szoftverrel jön ki, még az sem tart vissza, ha annyi frissítés jön ki rá, mint a Meizunál szokott.
-
törölt tag
Meizu vásárlása a support hiánya miatt részemről teljesen kizárt.
A gyártó modelljeinek egészen mostanáig az volt a legvonzóbb tulajdonsága, hogy nem ültek fel a notch vonatra. Erre most ott a glory hole.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Fitzgerald #32 üzenetére
A nyújtott kijelzővel nem csak az a baj, hogy nagyjából semmivel sem kompatibilis (a TV-k, a monitorok, fényképek ...), hanem, hogy az ilyen készülékek magassága is megnőtt. Az elején ugye az volt a duma, hogy a nagyobb kijelző, csak a felső-alsó kávát szünteti meg. Magyarán adott fizikai méret mellett nagyobb kijelzőt kapunk. Ez eddig szép is. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy elenyésző készüléknél bírtak a "kereteken belül" maradni, és ma már nem ritka a 15+ cm-es telefon. Ami hiába keskeny, de se nem lehet elérni a tetejét (tudom, van egykezes mód, de akkor is), se nem lehet rendesen zsebben hordani. Utóbbin ugye nem segít az egykezes mód (nem fog összemenni a készülék).
És, a végére - immáron sokadszor, de - leírnám, hogy én senkit sem akarok meggyőzni arról, hogy dobja ki a "tepsijét", és vegyen "maroktelefont". Én sokkal inkább azt sajnálom, hogy ma már nincs igazi választék. Van nagy, nagyobb és még nagyobb. A Note, Pro és "sima" készülékek között alig van igazi méretbeli különbség (mindegyik rohadt nagy szvsz.). -
Fitzgerald
veterán
válasz
Plazmacucci #5 üzenetére
Sokáig én is ragaszkodtam a 16:9-hez, de aztán csak vettem 2 éve egy S9+ -t. Annyival nem keskenyebb mint gondoltam, meg is szoktam pár nap alatt. Ma már az lenne a furcsa, ha újra 16:9-es kijelzőn kéne tapicskolnom.
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz
TheBikerider #30 üzenetére
Ha szarabb poént akarsz, akkor írok én szívesen (elsütöttem már ezt az egyik Meizu fórumában)...
Az a jellemző rájuk, hogy nagy-nagy csinnadrattával bejelentik, hogy mikor fogják bejelenteni azt, hogy bejelentik a lehetséges szoftverfrissítésük bejelentését. Aztán azt még egy párszor elhalasztják, majd a végén kiadnak nagy szenzációként valami új ikonkészletet, meg egy csomó észrevehetetlen változást, amit persze 50-60 pontban sorolnak fel a changelog-ban. Android verziót persze nem frissítenek, az marad az ektuális előtt kb. 3 éve kiadott. Aztán még azt is elsütik minden alkalommal, hogy ja... ez a szoftverfrissítés csak a kínai rom-ra vonatkozik, a Global-ról ők nem beszéltek...
Szar poén volt, ugye?
Pedig ez a frissítések forgatókönyve a Meizu-nál és ennyiből áll a "szupportjuk".
Aztán mindig jön erre egy lángész, aki beírja, hogy "De a kínai rom is tud angolul és illik ám annyira ismerni az angolt, hogy megértsük..." Na, ilyenkor "el szokott durrani" az agyam...
-
“...A Meizu azt is bejelentette, hogy mikor jelenti be az idei csúcsszériát...”
Ezt már “elsütötték“ egyszer, cikkíró.
Megnyugodtam, azt hittem csak az én vicceim szarok, de szerencsére nem.
-
citkar
addikt
Nem lenne ez rossz, csak a hiányosságokat egy barátságosabb árcédulával kellene kompenzálniuk.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Plazmacucci #5 üzenetére
"Bárkinek lefeküdnék ... "
@joelke HU: én is ettől félek. Úgy tűntek el a 16:9-es telefonok, mintha sose lettek volna. Ami viszont még durvább, hogy most már a 18:9 is kezd ritka lenni. A Sony meg nyomja a 21:9-et
(#12) Noukoum: az sajnos "csak egy alma"
(#22) ablack
Épp ma néztem a Sony Xperia 10 II-t. Az pl. - méretileg, és design szempontjából - egész jó lenne, csak a tetejéből és/vagy az aljából kellene lenyisszantani pár centit. -
JoeCockBill
senior tag
az a baj a meizuval, hogy a szoftveren használat közben érezni hogy kín nekik global romot fejleszteni. nagy kár, mert rohadtul tetszene ez a készülékük is
-
pusszycat
nagyúr
Külsőleg szép, belsőleg jó, a többit majd meglátjuk.
-
Sigma7
aktív tag
válasz
Depression #23 üzenetére
Néztem unboxingot és persze vastagabb a kijelző szélén a fekete, vagy fehér sáv mint a fotókon. Leszokhatnának már erről.
-
Depression
veterán
-
ablack
senior tag
Nem tudom miért nem meri egyik gyártó se meglépni 1-2 éve hogy valami eltérő méretű készüléket csináljon. Mondjuk kisebb képaránnyal (16:9 vagy 18:9) és nagyobb kijelző mérettel. (Ez a magas kijelző nem jön be.)
Mert mostanában az összes készülék kb 6,6" és 19,5:9 vagy 20:9 képarányú. -
Dr.NX
addikt
válasz
magmakamra #13 üzenetére
Van dark mode a 16th-ben is, csak kicsit trükkös előcsalni. Nézz be a topikjába.
-
milanattila
újonc
Érdekes ez az OIS mert a GSMArena oldalán azt írja hogy mind a kettő modellben van.
-
joey04
titán
remélhetőleg support is lesz. a többit majd meglátjuk.
-
törölt tag
szóval akkor ezek nálunk nem lesznek frissítve?
-
ak76
senior tag
OIS, IP védelem nélkül, és ami a legfontosabb, borítékolhatóan semmiféle supporttal kiadni ezért minimum 2 kilót, nem pálya, akkor már S10+, vagy bármelyik csúcsvas tavalyról.
-
magmakamra
csendes újonc
Nekem a 16th van de kétségtelen hogy erre aztán nem jön semmi frissítés. Ráadásul még ez a dark mode sincs, amiről azt hittem minden amoled tudja. A spotify is elég bosszantóan működik. Nem is beszélve az ujjlenyomatolvasóról, amit végül kikapcsoltam. Marad a 4 jegyű kód mert az arcfelismerő meg kb. annyira működik mint az ujjlenyomat. A vacak céges huawei p9 mini lite on az ujjlenyomatolvasó és a spoti is jobban működik.
Persze ezekkel azért együtt lehet élni. Ezenkívűl 75 ezerèrt egy jó telefont kaptam. -
Noukoum
veterán
válasz
Plazmacucci #5 üzenetére
Iphone Se 2020
-
IP68 még idén se jár náluk.
-
gattolino
senior tag
Frissítés nélkül bármennyire lehet vonzó a telefon a user csak addig számít amíg meg nem vette a készüléket.
-
domerator
veterán
OIS nelkul hiaba jo a kamera...
-
joelke HU
őstag
válasz
Plazmacucci #5 üzenetére
Igen ezzel nem vagy egyedül. De félek már olyan többé nem lesz normális hardverrel.
-
-
_flamer
aktív tag
Pro nagyon bejön, szerintem jól néz ki és nagyon bika lett.
-
Sigma7
aktív tag
Szépek lettek. Jó kicsi a fekete káva a kijelző körül. Remélem a valóságban is. A sok méregdrága zászlós mellett életképes alternatíva lehet, ha értelmes áron jut el felénk.
-
+1, a változatosság kedvéért csinálhatna valamelyik nem "tier 99" gyártó pl strapatelót ilyen belsővel. Most nézem az a kameraszenzor igencsak ütős és a 765G SoC is megérdemelné, hogy kapjon valami érdekesebb ruhát...
-
<Adamsky>
nagyúr
77 mm ... kameralyuk ... hülye képarány → tucattelefon
Miért nem mer egyik gyártó sem picit is eltérni a trendektől? Húú, de utálom ezt a szót!ui: legalább a "dudor-kamerarendszert" elhagyták
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Meizu azt is bejelentette, hogy mikor jelenti be az idei csúcsszériát, úgyhogy nem volt nagy meglepetés az antré.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest