- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
weresgyufa #210 üzenetére
Aha, így már értem. Mondjuk nekem picit elvetemült dolognak tűnik telefonról videót küldeni a TV-re, de én már csak ilyen konzervatív vagyok
Egy jó HTPC-nek párja nincs...
-
Dave™
nagyúr
Akkor valóban jobban jelen voltak, mint a 8.0-ás érában, de azért szerintem erős, hogy a HTC-n múlt a platform, max megvárták volna a Nokiát, akivel egyébként is jó kapcsolatot ápoltak Elop miatt. Meg kellene nézni miből mennyi fogyott, mert azért a Samsungokat vitték anno elég rendesen, és a "végére" befutott a Nokia is, amiből jó eséllyel a legtöbb fogyott, még a mai napig is elég sok WP7.X Lumia aktív. Ettől függetlenül nem látom az ellentmondást a korábban elhangzottakkal, nem a HTC-vel van gond, hanem a WP-s támogatásával, de akinek ez a kedvenc márkája, azt úgysem fogja ez érdekelni ugye.
Elementh: oké, tehát kellenek a frissítések meg a támogatás, mert ha az új rosszabb is, mint a régebbi, akkor jön a még újabb és remélhetőleg javítják a hibákat/átalakítják annyira, hogy jobb legyen - legalábbis hosszú távon szerintem ez szokott lenni a recept, nem hiszem, hogy sokan használnak 2.x Androidot, iOS4-et vagy WP7.5-öt.
-
Dave™
nagyúr
Már ne haragudj mit nem unok? Tényeket közlök. Arról nem tehetek, hogy téged sértenek a HTC-t negatív színben feltüntető dolgok. Elhiszem, hogy az Androidon hiperszuper, de hidd el, hogy WP-n eddig nem sokat tett le az asztalra, szóval nincs semmi ami miatt hasra kellene esni, sőt. Én elmondtam, hogy a 8S/8X alapján fenntartásokkal kell kezelni az M8 WP-s verzióját, erre letámadtatok, hogy az nem is úgy van. Pedig neked pl. gondolom nem sok rálátásod van a WP-s világra, csak az Androidos tapasztalataidból indulsz ki. Az pedig hidd el, hogy teljesen más világ, azzal foglalkozik a HTC. Szóval ne vedd személyes sértésnek, nem szabad elvakultan védeni semmit. Az Androidos Nokia X is egy kalap kaki, WP-n meg teljesen más élményt nyújt. Így kell kezelni a dolgot.
enginev3.0: egy felhasználó véleményét hallhattuk, nincs semmi hivatalos infó. A 1020 és a 1320 is dual core modellek, és azok jóval frissebbek, mint pl. az első szériás 920, szóval azért ne fogadjunk erre látatlanban. De ha így is lenne, akkor is sokkal több támogatást kaptak a Nokia modelljei, mint a HTC 8S/8X, ami nem bántás a HTC felé, hanem puszta tény. Személy szerint örülnék ha ez változna, mert legalább lenne több alternatíva. A smart coverek könnyen lehet, hogy pont a HTC miatt lettek támogatottak, szóval reménykedjünk.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Elementh #189 üzenetére
Így van, reális is, közel 2x annyi volt a 8X, 130-140 körül. Ettől még a 8S nem volt olcsó, főleg ahogy jöttek ki a Nokiák. Javítani mindig van mit, de nem csak erre szolgál a firmware update, mert a Nokiák kaptak új funkciókat is. A nincs semmi baja az OS-nek azért elég erős tézis, nem gondolod? Ennyi erővel semmilyen frissítést nem kell telepítened, hiszen jó az úgy, ahogy van. Most viszont sajnos a 8.1 update1-ből már kimarad a 8S, és a 8X-nél sem tudni, hogy mikorra lesz belőle valami.
-
Dave™
nagyúr
válasz
enginev3.0 #187 üzenetére
Mert kihagytak 2 funkciót és azon kívül minden elérhető? Nos, igen, ennyi, két évvel a megjelenés után megkapják a harmadik firmware-t, illetve a 3 kisebb frissítés után egy nagyot, meg most az azutáni kisebbet is hamarosan és még szó sincs róla, hogy a vége felé közeledne a támogatás.
weresgyufa: és mihez kell annyira a Miracast? Mert van DLNA is, meg Photobeamer. Persze ezek nem egyenértékűek a Miracasttal, de nem érzem magam "bezárva" a telefonba.
-
Dave™
nagyúr
válasz
weresgyufa #180 üzenetére
Bocsi, de ez azért nem igaz, érezhetően gyorsabbak WP-n is az erősebb hw-el szerelt telefonok, mindenhol. Az addig oké, hogy az 520 is elég folyamatos, jóval fürgébb, mint a Droid ugyanazon a hardveren, de azért a 920 jóval gyorsabb az appok megnyitásában is, mint az 520, az alkalmazásváltásról nem is beszélve (512MB/1GB). A 930 és a 1520 pedig még rátesznek egy lapáttal, és ugyan nem nagyságrendi a különbség, de gyorsabb. Az más kérdés, hogy nekem teljesen elég a 920 sebessége is, nem nagyon kell semmire sem várnom. De ettől még a WP-n is számít a hardver, és a gyorsabb SoC és több RAM itt is érezteti a hatását.
A részesedésről: nem voltak új modellek, a régiek pedig kifutottak, és mivel nem nagyon volt mit venni, ezért csökkentek az eladások. Elég egyszerű képlet. Most jönnek az új modellek, majd térjünk vissza rá fél év múlva, hogy mi a helyzet.
-
Dave™
nagyúr
Értettem, te meg olvasd el a gsmarena tesztjét a témában, és megérted mi a baj vele. A dedikált erősítő nélküli Samsung Ativ S sokkal jobb eredményeket kapott a méréseken, és alig jobb értékeket produkál, mint a Lumia 920, szóval ennyit ér az az erősítő. Mint mondtam, legalább hangos, ha aktiválva van a Beats. Ha nem érdekel akkor miért beszélsz róla? Már megint az a baj, hogy az Androidos tapasztalatokból indultok ki, aminek köze nincs a 8X-hez meg a WP-s dolgokhoz, ugye.
Xaels: megnéztem, az M8 valóban jó értékeket produkál, de a 8X ennek a közelében nem volt. Ezért mondom, hogy ne próbáljátok meg kitalálni mi milyen WP alatt, mert így nagyon sok a sötétben tapogatózás. Ha ugyanezt produkálja az M8 majd WP-vel is, akkor az korrekt lesz, de várjuk meg a méréseket. Így legalább lenne valami érdemi előnye a fém házon és az SD foglalaton kívül is.
-
Dave™
nagyúr
Részben ezért is vett szinte mindenki Nokiát HTC meg Samsung helyett WP fronton. Nem kell vele foglalkozni, csak akkor azon sem kell meglepődni, hogy ha a másik oldalon van hozzáadott érték, akkor azt választják az emberek. Amúgy nem más csempét kellett volna, hanem valamit, amivel több. A Nokia megoldotta a feladatot, elég megnézni a beállítások menüt, vagy a Nokiás áruházi szekciót, de hardver szinten is pakoltak nem kevés pluszt a telefonokba (Qi töltés, normális kamera, HAAC mikrofon, nagy érzékenységű LCD). A HTC (és a Samsung) meg magasról szart az egészre, kiadtak 2-2 telefont, aztán várták a csodát. Az Android pedig itt teljesen irreleváns, sem engem, sem a WP-s HTC-k potenciális vásárlóit nem érdekli, milyen a Sense felület. Ha WP-n szarik a támogatásra (és ide minden beletartozik), akkor az eladások is ehhez fognak passzolni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Elementh #158 üzenetére
A 8S minden volt, csak olcsó nem. 60-70 körül mozgott (talán kifutóként volt olcsóbb), és azzal a tárhellyel... Meg nem csak az OS frissítésről van szó. A Nokiákhoz rendszeresen jönnek a firmware-ek is, új funkciókkal, javításokkal. HTC-re hány fw update-et kaptál? Aztán ott vannak a gyárti szoftverek. Hány értelmes HTC-s WP appot tudsz felsorolni?
-
Dave™
nagyúr
Azért az SD kártya és az IPS szimpatikus pontok, de ez még nagyon kevés. Azt nem értem viszont, hogy ha itt nincs pár extra pixelsor az on screen gomboknak, akkor nem torul az arány a teljes képernyős appoknál? Vagy hogyan oldja ezt meg, be kell húzni alulról/oldalról, és a tartalmon jeleníti meg a három gombot?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Skorpio.59 #135 üzenetére
Csak nézd már meg az előzményt is, hogy mire sikerült válaszolnod, mert köze nincs hozzá. Arról volt szó, hogy a kamerán kívül mindenben a htc a jobb (WP-n), erre reflektáltam, hogy WP-n nem érdemes az Androidos HTC M8-ból kiindulni. Na ehhez semmi köze nem volt annak, amit belinkeltél.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Skorpio.59 #133 üzenetére
Szerintem te magad sem tudod ezzel mire válaszoltál, de sebaj. Azért ha rájössz elmagyarázhatnád.
-
Dave™
nagyúr
válasz
jozso1989 #125 üzenetére
Aha, a 8X és a 8S is remek példa, milyen szuper választás WP fronton a HTC. A Nokiánál azért van jópár olyan dolog, amiről nem is tudsz, hogy a telefon része/kapcsolódik hozzá, szóval látatlanban ne legyél ilyen biztos a dolgodban. A kamera csak egy dolog, van ott még egy rakat másik is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- SzoftverPremium.hu
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest