- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgeza
veterán
Azt azóta néztem, köszi. Csak azért nem voltam biztos a dologban, mert a például xeu-t pont nem találtam.
Illetve ott sem látom külön a sima és dual simes verziókat. Lehet, hogy firmware szempontjából nincs különbség köztük?
Nem találok kódban sem kétfélét, csak azt, hogy SM-A530F. -
sgeza
veterán
Üdv. mindenkinek!
Kérdésem lenne: szerintetek szoftveres támogatási szempontból van különbség a szimpla vagy a dual simes verziók között? Melyik elterjedtebb? Gondolok arra, hogy mondjuk főként az egyikre fókuszálnak, és így arra hamarabb jönnek ki a frissítések, netán tovább fognak jönni rá újabb verziók, míg a másiknál hamarabb megáll a folyamat. Vagy lehet, hogy ugyanaz a rom megy mindkét változatra?
Nyilván ezekre nem lehet mindre értelmes választ adni, de esetleg vannak korábbi tapasztalataitok más verziók esetén, ahol ugyanígy voltak sima és dual simes típusok.
Illetve tudja-e valaki ezekhez a régiókódokat, mert nem nagyon találom őket. Gondolok arra, hogy mondjuk S8-nál a független európai a XEU. De ennél nem vagyok biztos ebben.
Köszi!
-
KengelRoland
aktív tag
Én Simán eldobtam a vodaflottát. Szórakozzanak mással. Azóta kiegyensúlyozott az életem. Sokkal több kedvezményt kap egy feltöltőkártyás. Konkréten annyi ingyen netet meg hívást adtak ünnepek alatt, hogy hogy el se tudtam használni. Telekomnál ráadásul olyan net is van, amit nem vesznek el hónap végén. Mivel nekem változó a net felhasználásom, ezért engem a voda folyton kirabolt. Ennek már vége. Tavaly nyáron vettem netet utoljára a Telekomnál, 4 GB-ot. Azóta mindig viszem a maradékot tovább.
-
Quqesz
nagyúr
Van már a voda kínálatában is, csak 159400.-.....a samsungstore meg 143e adja...
-
KengelRoland
aktív tag
De 2 év múlva hol lesz már az A8? Sehol. Az A5 2016 sincsen már sehol, pedig nincsen 2 éves az enyém.
Egyébként én mindig csak ráfáztam ezzel a "gondolok a jövőre" dologgal. Mindig mindenkinél előbb vettem az új technológiát. Az eredménye az volt, hogy semmire nem tudtam használni. Példa: Volt infrás Nokiám, örültem neki, hogy könnyű kontaktokat meg logókat küldeni. Aztán senki másnak nem volt infrás telefonja, csak nekem. Magyarul semmire nem tudtam használni a technológiát. Akkor megvettem a színes kijelzős telefont, mikor az ismerőseim 98%-ának hagyományos készüléke volt. Tehát senkinek nem tudtam színes képeket meg mp3-mat küldeni, sokan azt se tudták mi az. Vagy mikor én már Windows mobilon nyomattam a Windows Messengert, sokan még PC-n se ismerték. Szóval felesleges. Ráadásul ha később veszel ilyesmit, olcsóbb is lesz, és gyerekbetegségektől mentes. Ez persze csak az én véleményem. Mindenki azt vesz, amit akar
-
KoryHu
aktív tag
válasz
KengelRoland #147 üzenetére
Nem is gondoltam, hogy lekapcsolnának bármilyen hagyományos technológiát, de 1-2 év múlva azért lehet, hogy általánosságban elterjedhet. Mondjuk 6 hónapra én még sose vettem készüléket, inkább a 2 év a jellemző. (nem erre a 4G hangra akartam kihegyezni, inkább csak érdekesség volt).
Engem pl. zavar a lassú kapcsolás, főleg, ha mindkét készülék 4G-n van, ráadásul még eltérő szolgáltatónál, visszamentünk a 3g fallback miatt egy évtizedet, a kapcsolatfelépítési sebességben, arról már nem is beszélve ha 2G-re kell visszazuhanni 4G-ről (olyan területek is vannak, ahol csak 2G meg 4G), még további másodperc.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
KengelRoland #147 üzenetére
Ráadásul céges (flotta) előfizetés esetén sem aktiválják a 4G hanghívást.
Azt mondta a Telekom, hogy talán az első negyedévben.
A3 2016 telekom-os szoftver már tartalmazza ennek a lehetőségnek a bekapcsolását. -
KengelRoland
aktív tag
Nem tudom, hogy van-e jelentősége a 4G hangnak. Mert szerintem akkor igazi a 4G hang, ha mindkét fél készüléke támogatja. Ennek viszont jelenleg kicsi a valószínűsége, minthogy annak is, hogy az elkövetkezendő 3 évben a hagyományos módon ne lehessen telefonálni. És mivel az ember sosem tervez egy telefonnal 3 évre, hanem inkább 6 hónap és másfél év között, ezért a 4G hang nem lehet szempont egy készülék kiválasztásánál. Persze ez csak az én véleményem.
Egyébként a jelenlegi A5 2016-om is képes 4G hangra, viszont felhívtam a Telekomot és azt mondták, hogy jelenleg a Telekomnál ez a szolgáltatás kizárólag előfizetés esetén érhető el, akkor is be kell kapcsoltatni a régebbi simkártyákon. Tehát aki feltöltőkártyás, az hiába cserél, vagy tartja ezt a szempontot, hogy kellene a 4G hang, úgyse fogja tudni használni. Amikor meg mondjuk 3 év múlva elérhető lesz feltöltőseknek is, akkor már úgysem ez a készülék lesz. Én a 4G hang miatt biztosan nem fogok előfizetést vásárolni. De lehet, hogy más meg igen.
-
KoryHu
aktív tag
Ja, és hogy almát almával: a Telenornál ugyanott a kártyás S8 215.760 Ft jelenleg.
Hát nem éppen azonos ár ez
(mint ahogy azt korábban jópáran írták, hogy "akkor inkább már S8"). (jó nyilván sufniban olcsóbb az S8 (ezt meg se nézem), (de jelenleg pl. az edigitalban 220e, MM-ben 215e.)
Azért így helyén kezelve, nem annyira rossz.
-
KoryHu
aktív tag
válasz
fateless #142 üzenetére
Engem is, pont a P10-Honor 9 vonal ellenében.
Ami még difi, (több más melett), hogy elvben az A8-ban van 4G hang (később jól jöhet), elvileg a P10-nél nem írják (telekom se). Akkuban nem tudom milyen lehet.Kártyás csomagban egyébként 137900 Ft, nekem nem érné meg függetlenül 150-ért, úgysem váltanék.
-
KoryHu
aktív tag
A mai Telenor árlistában megjelent a készülék rendelhetőként. (sima A8)
Az ára annyira nem rossz szerintem, hogy egy 4 GB RAM-os, elég jónak tűnő készülék.
Olcsóbb mint az S7 Edge, alap előfizetéssel 99 ezer Ft + Áfa. Más márkát nézve, jelenleg a Huawei P10-el van egy árban.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
KengelRoland #139 üzenetére
Ez is igaz. Nyuszira már konszolidálódik az ára.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
KengelRoland #135 üzenetére
Ha félárban lenne meg se mukkannék, de majd S8 árban kezd se Qi se Ois nehezebb,vastagabb edge sincs,mit mondjak még?
-
pusszycat
nagyúr
Egy Antutut tud mondani valaki?
Nem rossz ez a telefon,csak az árához és az S8-hoz képest.
-
szóval gyenge lesz a kamera, stabilizátor nélkül, de legalább előlapon lesz egy felesleges extra, meg az ára kilő az űrbe. Fantasztikusan hangzik eddig.
-
borand
aktív tag
válasz
KengelRoland #127 üzenetére
Sokszor belefutok abba, hogy valaki összekeveri az edge ("lehajlított oldalsó keretszél) kijelzőt, a lekerekített sarkokkal. Szóval nekem az edge szélekkel nincs bajom, de a síkképernyős, értsd normál kijelző esetében a sarkok lekerekítettek.
Sarok vs szél.#126 nekem meg a Huaweii féle tetszik.
-
cudarz
tag
Nem semmi, valaki már árulja [link] Ez valami teszt készülék lehet?
-
-
slimshady
senior tag
válasz
KengelRoland #108 üzenetére
Ezt nem is tudtam. Ha a vizalossag jo lett volna-t kellene mondani akkor mar keso lenne. En mondjuk a tropusokon elek es eleg sokat futok/biciklizek/motorozok igynekem jol jon.
-
Integrale
veterán
válasz
weberzolee #51 üzenetére
Az LG dobta piacra az elso kapacitiv kepernyos telefont, nem az Apple.
Okostelefon sem az iPhone ota van, foleg, hogy az elso megjelenesekornkeg az sem szamitott annak, piacter hianyaban.Symbian, WM mobile?
-
Szóval ha jövőre valaki IP68-as, kis kijelzős mobilt akar a Samsungtól, akkor annak azt mondják, hogy ilyen nincs.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
slimshady #99 üzenetére
Hát ezaz, hogy már az A5 2016 is MST képes
. A vízállóság pedig valóban jól jöhet, bár nekem még nem volt rá szükségem. Csepergő esőben pedig ez is használható, én eddig használtam és nem lett baja. Fürdést pedig nem javasolnak a "vízálló" telefonra. Nyilván egy upgrade sose haszontalan dolog, csak nem így, hogy semmit nem nyújtanak. És akkor új tok, új fólia kell. Ez sima üzlet. De nyilván, akinek épp van kidobni való pénze, az cserél. Vagy akinek törött, elhagyta, stb.
-
gekkoXT
senior tag
ennél szarabb helyre már nehezen lehetett volna rakni az ujjlenyomat olvasót. gyakorlatilag a kamera lencsére kell nyomni az ujjadat.
-
batai15
félisten
Lesz akkor edge panel is?
-
borand
aktív tag
Most akkor normális méretű, de nagy kijelzős telefonból maradt az X meg a Q6-os LG? Parádé.
-
törölt tag
Jó, de amellett meg gyengébb lesz kamerában, teljesítményben, nincs IP védettség, valószínűleg aptX-HD sem, meg gondolom még sok apróság miatt elmarad a tavalyi zászlóshajótól.
hmb: Tudom én is az elméletet a keménységi skáláról, a gyakorlat meg az, hogy itt van előttem a telefon, és nem látok rajta karcot. Ahogy esett már pofával le csempére telefonom, és semmi baja nem lett, pedig sem tok, sem fólia nem volt rajta.
-
Almonen
aktív tag
Esetleg ha lejjebb megy az ára... aztán jön a '19 és A valahány, nem biztos akkor már nem S8 jobb döntés
-
slimshady
senior tag
+1, bar ez preferencia kerdese. Egyebkent az uj vizallo es az eleg hasznosnak tud bizonyulni, megnyugtato egy 100k folotti eszkoznel. A Samsung Pay pedig nagyon jo, ut az MST-vel ott is mukorik ahol az NFC-s fizetes nem, igazabol kb mindenhol. Mar amelyik orszagban tamogatott.
-
KengelRoland
aktív tag
Mondjuk túl sok technikai újdonságot nem látok benne. Ma egy 2 GB rammal szerelt telefonnal járok, ezt egy picit kevésnek érzem, jó lenne 3 GB. De nem úgy kell elképzelni, hogy laggtenger, vagy használhatatlanság szintje. Csak annyit veszek észre, hogy a böngésző lapokat újra betölti, ha elnavigálok onnan, majd visszatérek a böngészéshez. Szóval teljesen használható ma is.
Most ha ezt veszem alapul, akkor mire lennék előbbre, ha lecserélném az A5 2016-ot? Szerintem semmivel. Szóval nem nagyon értem mit akarnak a gyártók. Én azért nem cserélek telefont, hogy "új" legyen. Miért ezzel az A8-al szebbek a színek a Facebookon, vagy miért? Játszani nem játszom, akkor miért?
Mintha kifogytak volna a tervezők az ötletekből.
És akkor jönnek a Samsung Pay-el, mint extra. A mostani telefonomban is van, mégse megyek vele semmire. Viszont a Simple alkalmazással ez a telefon is tökéletesen működik és fém+üveg kombó. Ráadásul, ha vennék egy A8-at, akkor az összes töltőt, kábelt le kellene cserélnem. Az autóban, a PC mellett, a cégnél se tudnám többé tölteni, ahol jelenleg micro usb kábelek vannak. -
slimshady
senior tag
Egesz jol sikerultek de nagyon vastagon fogott a ceruza. A kisebb modell aran is majdnem S8-at lehet venni es a dontes elegge egyertelmunek tunik szamomra, kiveve talan szelfimaniasoknak nem.
-
hmb
aktív tag
válasz
#16820480 #49 üzenetére
Pedig a por nagy aranyban tartalmaz quarzokat ezek kemenysege a mosh skalan 7-tol felfele van, az meg karcolja a gorilla glasst. Persze marha kicsike karcok,de keletkeznek.ha a hasznalt telod odarakod egy uj telo melle egybol te is latni fogod, igen ha elere ejted, akkor mindegy,ha lapjara akkor meg megved.En inkabb silicon tokba rakom es rarakok egy jobb vedouveget,ismerem magam gyujtottam mar fel telot forrasztas kozben,mostam ki,tortem ossze hatizsakban...Igy kicsit tobb eselye van nalam megelni 1 evet. fall-n:nyilvan ha elere esik akkor kell egy tok is,hiaba van tokod es lapjara esik,nem biztos hogy teljesen sik feluleten er foldet,ebben az esetben jo szolgalatot tesz egy vedouveg.kollegam is hulyesegnek tartotta,Egy ev alatt a 3. Iphont fogyasztotta...a 3. Mindossze 30cm esett egy asztalra.Persze pech,de torott.Ilyenkor egy uveg vedene.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Rothmanakos #12 üzenetére
Azt is tegyük hozzá hogy a Ft árfolyama elég sokat esett, 2011ben még 170 Ft volt egy dollar, most meg 260. Szóval átszámolva ez is rendesen hozzátesz a drága cuccokhoz.
-
joey04
titán
válasz
sony tulajként sopánkodsz a magas árak miatt?
-
Fall-N
veterán
Ez így sajnos nem igaz. Ha az élére esik a telefon akkor ugyanúgy betörik a kijelző a védőüveggel együtt. Maximum ha kijelzővel lefelé esik, akkor véd valamennyit. De sok múlik, hogy milyen magasról és mire esik le.
Ismerősöm is így járt. Élére esett a Samsung A9-ese és hiába volt rajta védőüveg, ugyanúgy csúnyán betört a kijelző és a védőüveg is pókhálósra tört. A teljes védelemre egy masszív vastag tok is kell. Az véd ilyen esetben is. A vékony szilikon tok biztos, hogy nem. Sőt maga a tok elég védelem, az üveg csak karc ellen jó.
-
Zso83
tag
Sziasztok!
Most akkor tényleg nem lesz kompakt méretű A3-as telefon jövőre? Kinek mi az infója erről? Lehet megveszem az idei A3-as telefont... -
SonyNex7
senior tag
válasz
Ujfelhasznal #86 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam,nekem is az van most.
Amiért mégis e mellett szavazok neki:
Nagy kijelzős vékony kerettel, mivel nyújtott így a női kéz jobban átéri,az első fejletteb szelfi kamera amit sokat használjuk mert külföldön dolgozom, bluetooth 5,typc csatlakozó, egyenes a kijelző széle könnyebb üveget találni.
Persze mégegyszer mondom csak kedvezménnyel ha 130 körül lesz. -
Ujfelhasznal
tag
Én inkább S7 Edget vennék ennyiért. Ott legalább az ujjlenyomatolvasó is elöl van, gondolom a hardver is erősebb, van OIS, jobb a kamera. Annyi, hogy nagyobbak a kávái, de hát istenem, engem nem zavarnak a P10-en sem. Tudtommal pedig az Oreot még az is(S7E) megkapja.
Én ennyiért nem látom értelmét ennek
Ha középkategóriás 18:9-es telefon kell, akkor meg az LG Q6. -
Roik367
csendes újonc
válasz
JockeyEwing #80 üzenetére
Van értesítési led!!
-
SonyNex7
senior tag
Na végre megjött a telefon.
Feleségemnek nagyon jó meglepi lesz.Egy első szériás A5 fog váltani ami nagyon bevált,2,5 éve.
Ezen kívül azért ez lesz mert már az új kijelzős de messze a legfontosabb a kamera,kb ez maximum méret.
Műszakilag elég lenne egy 80e telefon neki de az összesben gyenge a kamera.
Valóban az ára kicsit vad,de csak úgy mint utoljára a Mate 10 lite(ami 120e és nem ac-s,nem vízálló, kamerában messze elmarad szerintem),meg az összes új telefonra maximum egy hónapon belül 10-15% kedvezmény lesz az extrémben,addig balekokat fognak, úgyhogy ennyit arról hogy ennyiből már lassan S8 -at kapsz.
130-135 körül nagyon jó áron lesz.(plusz van egy februárig érvényes 15e kupon)
Szóval hacsak nem tud valaki jobbat addig ez marad. -
Almonen
aktív tag
válasz
Szerintem AOD van csak.
-
válasz
Amoled mellett nem lesz.
Always-on-display.
-
JockeyEwing
aktív tag
Vajon ezen már lesz értesítési led? Vagy ezt az " 1 won-os" alkatrészt megint kispórolják, és csak a negyedmillió Ft-os zászlóshajóba teszik bele?
-
batai15
félisten
Hátha olcsóbb leez idővel 100 körül viszont benevezek egy a8ra, nekem találták ki.
-
Fercsáj
csendes tag
válasz
...és tényleg, egyre drágábbak ezek a vackok, és a gyártók el is érik, hogy sok ember újra és újra megvegye őket. Holott az autó után a használt elektronika veszíti legjobban az értékét.
-
pusszycat
nagyúr
Miért nehezebb ez mint az S8? Különben ez S7 edge ár. A kamera jó lenne ha nem marad ki az OIS. A QI is kimaradt. Lehet a 4K rögzítés is. Mire kijön olcsóbb lesz az S8. Ezt hogy gondolták?
-
Quqesz
nagyúr
Vártam, de csalódás.....sok pénzért mérik, és ennyiért már van sok alternatí a(op5t,g6, lassan az S8 is)
-
Sebhelyes
senior tag
18,5:9 – a nyerő képarány™
-
moleculez
veterán
Iphone 2g 2007 júniusban jött ki, kapacitív érintőképernyővel, amire a Nokia 2009-ben még mindig rezisztiv kijelző + stylussal regalát, az 5800 személyében. (Ehh de jó is volt. Mármint a Nokia...)
Ezt csak mint érdekesség írtam ide, hogy anno az Apple mekkora fülest adott a piacnak, amiből csak az utóbbi 5 évben sikerült felállni. -
moleculez
veterán
Szóval ott tartunk, hogy több kamera van elől, mint hátul... Volt pár ilyen kialakítású kínai csoda, de ez most Samsung, ezt már komolyan kell venni.
-
paatrick
őstag
válasz
weberzolee #52 üzenetére
Benne van a linkelt szövegedben, a Newton nem tudott telefonálni. Így szerintem nehezen nevezhető okostelefon elődnek. Newton faxolni tudott, meg e-mailt küldeni. De amire kitalálták hogy digitális asszisztens, írásfelismerés arra pont korlátozottan volt alkalmas. Lehet találni youtube-on videókat, hogy még a szép olvasható írást se tudta felismerni. Akkor mondjuk egy businessman rohanás közben írt jegyzetéből mennyit tudhatott.
Mindegy, azt még mindig tartom hogy jövőkutatók, sci-fi írók hamarabb kitalálták ezeket.
Utána meg ahogy a technológia odaért csak össze kellett állítani. Ezt valamikor az Apple tette meg először valamikor nem. De hülyeség lenne azt állítani hogy ha az Apple nem csinálja meg akkor más se és még mindig nyomógombos telefonon pötyögnél. -
Azért az A8 fizikai méretei jók lettek, ügyesen sakkoztak a mérettel
-
válasz
De az azért megvan ugye, hogy az A8 mindent tud, amit egy csúcsmodell, ugye? És azt se felejtsük, hogy amikor 150-200k volt egy felső kategóriás telefon, akkor a forint is kevesebbet ért.
-
nordo
tag
191gramm azért már nagyon durva.
-
Prien
addikt
Akkuban vékony, keskeny kijelző, üveg hátlap és jó drágán. Ez nem nyerő. Remélem ,hogy még a J széria élhető marad 2018-ban legalább...
-
dutrás
őstag
válasz
weberzolee #27 üzenetére
A wikipedia messze nem teljes és objektív.
Kutakodj nyugodtan tovább a neten. Érdekes dolgokat fogsz találni. -
rvgy75
aktív tag
válasz
weberzolee #57 üzenetére
Az Iphone X 25% is Samsung
-
weberzolee
aktív tag
válasz
bulikavagyok #56 üzenetére
Hát igen, valaki vagy Apple részvényes vagy Samsung fan, más alternatíva nincs
-
válasz
weberzolee #55 üzenetére
Néha értem amit írsz, csak azt nem értem, h miért írod?!
Gondolom részvényes lehetsz, h ennyire kiállsz mellettük.
-
weberzolee
aktív tag
válasz
bulikavagyok #53 üzenetére
Végre valaki aki érti amit írok
-
Csak szerintem szánalmas ez a vergődés?
Az Apple a király, zárjátok le ezt a vitát, pls! -
weberzolee
aktív tag
Lejárt a szerkesztés, elolvastam az angolt is, nem sikerült értelmezned az évszámokat
January 7, 1992 by Apple Computer CEO John Sculley at the Consumer Electronics Show in Las Vegas, Nevada, referring to the Apple Newton.
In 1994, IBM introduced the first PDA with full telephone functionality, the IBM Simon, which can also be considered the first smartphone.
Then in 1996, Nokia introduced a PDA with telephone functionality, the 9000 Communicator
Tényleg az IBM nyert '94 előbb volt mint '92, sőt valójában a Palm már '96 -ban beelőzött mindenkit
@aelod
Csodálatos dolgokat műveltek régen. Ez ma már nem mondható el rólukHát persze, a FaceID is egy olyan baromság, amit más mobil gyártó nem "röhögteti ki magát". Vagy mégis? Csak figyeld, mikor a Huawei telefonokon a kakimoji kidugja a nyelvét
-
weberzolee
aktív tag
Akkor miért nem a Samsung gyártotta le az első kapacitíves telefont? miért nem a Samsung Tab 7 jelent meg először? Ja értem, az Apple lekoppintott mást, az nem ér, a Samu lekoppintja az Apple -t az rendben van... Az Apple nem azért zseniális gyártó, mert vadi új dolgokat fedez fel, hanem azért, mert azt használható formában juttatja el a felhasználóhoz tömegesen, jellemzően először. A FaceID technológiája már 2010 -ben a Kinect -ben is megvolt. De az nem mobil és nem arcfelismerésre használták. A többi dologgal is ez van. Lehet, hogy volt, de nem ott és nem úgy, és legfőképpen nem kényelmesen és használhatóan.
Csak a technikának kellett odaérnie hogy megvalósítható legyen.
És ezt a technikát a Samsung vitte el a felhasználóknak. Ja mégsem...
-
Mill3r
tag
Simán lehet, hogy kamuznak
Én mondjuk, dobozból kivéve azonnal teszem fel a fóliát, függetlenül attól, hogy milyen minősítést kapott az üveg. GG vagy egyéb más jól hangzó fantázianév.
Viszont többen mondták, hogy kulcs, aprópénz és egyéb nagyobb karcokat okozó cuccok ellen tényleg védettek ezek az üvegek. De a porban, homokban vannak olyan szemcsék, amik kb gyémánt keménységűek és ezek simán kikezdik a GG-s üveget is. Nem a tipikus karcokat okozzák, inkább kisebb sérüléseket.
Én nem kockáztatok -
törölt tag
Ha az élére ejted, így is úgy is törhet minden. Frontális ütést meg a GG is kibírhat. Megnéztem most a pár hónapos, általában zsebben tartott telefonom kijelzőjét, én nem látok rajta karcot, pedig meresztettem a szemem, fény felé forgatva, sehogy. Ha már nagyítóval kellene keresni, akkor én azt úgy veszem, hogy nem karcolódik meg.
-
hmb
aktív tag
Ha leejted jo esellyel csak a vedouveg serul,amit raraktal es nem maga a kijelzo.plusz hiaba girrilla glass a porban ami a zsebedben van van homok es egyeb quartz is.az pedig mar 7-es ill. Nagyobb kemenysegu.Szoval finoman karcolni fog,nezz meg barmilyen telot kijelzo vedo nelkul,tele van finom karcokkal
-
paatrick
őstag
válasz
weberzolee #27 üzenetére
Azért az első bekezdésnél tovább is juthatnál ha már wikipédiát linkelsz:
"1996 márciusában jelentkezett a Palm Inc. az első valóban sikeres kéziszámítógép-modelljével, a Palm Pilot 1000 modellel. Ugyanebben az évben a Nokia bemutatta az első PDA-képességekkel bíró mobiltelefonját, a Nokia 9000 Communicator modellt, ami később a világon a legtöbb példányban eladott PDA-vá nőtte ki magát és elindította a smartphone / okostelefon termékvonalat. "
De akkor már inkább ajánlom az angol wikipédiát kicsit hitelesebb mint a lefordított magyar, főleg hogy mindent le se sikerült fordítani:
"In 1994, IBM introduced the first PDA with full telephone functionality, the IBM Simon, which can also be considered the first smartphone."
Tehát inkább az IBM a mai okostelefonok őse.
Az iPadhoz meg csak annyit hogy nézd már 1994-ben miket el tudtak képzelni:
tablet newspaperDe mindez azért tök lényegtelen mert a sci-fi írók és más jövőkutatók már évtizedekkel ezelőtt leírtak ilyen eszközöket, sőt sok sci-fi filmben is feltűnik ilyen eszköz (star trekben egy csomó, de az 1968-as 2001 űrodüsszeiában is egy tablethez hasonló valamin nézik éppen a híreket). Csak a technikának kellett odaérnie hogy megvalósítható legyen.
-
S9 lesz 350 is akkor.... szép kilátások.
-
gretzky77
veterán
válasz
weberzolee #16 üzenetére
Remélem ezt nem gondoltad komolyan,hogy az Apple-nek köszönhetünk mindent!?
-
Matada2.3
veterán
válasz
ghiottone #17 üzenetére
Kezd jó irányba menni, igen, de nem ilyen méretekkel. Nekem az 5,5-ös sima kiosztású kijelzővel rendelkező telefonom nem sokkal nagyobb.
On the plus side: Tetszik ez az Exynos, kb. a Snapdragon 660-nal van pariban. A kialakítás is tetszik. Qi töltésről van valami infó? Bár nem reménykedem.
-
rvgy75
aktív tag
válasz
weberzolee #27 üzenetére
Magadat hazudtolod meg. Be is másoltad hogy technika létezett csak az Apple lekopintotta . Mindig is ezt csinálja. Vmi évek ota létezö dolgot átnevez aztán sajátjaként hatalmas ujitásként beharangozva jo drágán eladja. Na abban tényleg jo. A marketingben xd . Szoszerint a szart is eladja aranyáron xd. Lásd. Kakis emoji
-
Soybex
őstag
Hát s8 előről 1-1ben.
Ára horriblis -
Bossyy
tag
Nagyon durván drága, túlárazott. És ennyiért még OIS sincs, valamint nem kicsit furcsa, hogy a 2018-ban megérkező újdonság (de a csúcsmodell is) ugyanolyan alapverziót futtat (Nougat), mint a lassan 3 (!!!) éves Galaxy S6.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Grande Ale #30 üzenetére
A Samsung oldala szerint nem. Csak GPS, Glonas, BeiDou.
-
canniball
nagyúr
Nem igazodok el ezen a 18,5:9-es képarányon: ez azt jelenti, hogy az eddigi alsó kávából átadnak 2,5 egységet a kijelzőnek (tehát a telefon magassága ugyanaz marad mintha 16:9-es lenne a kijelző és emellé a régi alsó kávát kapná) vagy ennél többről van szó (tehát ezzel a képaránnyal a telefon magassága is megnő)?
-
jacis
nagyúr
Kivancsi leszek, hogy a több tagból álló A széria hogyan viseli majd azt hogy kettő drágább verzióval frissítik most.
-
borand
aktív tag
Még jöhetne pár 15 centis telefon, mert akkor már lassan mindenkinek lenne valami nagy a gatyájában. Elég tré ez az 5,5+ colos vonal.
-
Grande Ale
őstag
Galileot nem támogatja?
-
weberzolee
aktív tag
nokiának hamarbb volt érintőkijelzője de talán még tabletje is
Az lehet, csak egy rakás sz@r volt. A teflont meg az űriparban használták először, mégis a serpenyőről ismeri mindenki
Egy kis szösszenet az érintőkijelzők világából...
Wikipedia
2002-ben a Microsoft táblagépe még érintőceruzával működött, de az igazi nagy változást az iPhone 2007-es megjelenése hozta, amikor az Apple cég komoly fejlesztéseket végzett az érintőképernyővel.Wikipedia
A táblagépek pontos definícióját nehéz megadni, mivel több cég párhuzamosan és több irányból megközelítve fejlesztett olyan modelleket évtizedeken át, amely részben ebbe a szegmensbe sorolható. Így meghúzni egy pontos határvonalat nem lehet. Jobb híján, mivel ezt a piaci szegmenst önállóvá és meghatározóvá az Apple iPad-je tette így ebből a eszközből kiindulva meghatározhatjuk, hogy ma leginkább mi tekinthető táblagépnek és mik a jellemzői.Tehát klasszikus értelemben vett táblagépe az Apple -nek volt először. A többi gyártó meg lemásolta. A szemetek, hogy mindenben az Apple -t követik...
Sőt, PDA -t is az Apple készített először, ami a mai okostelefonok őse...
Wikipedia
A 'PDA' kifejezés először 1992. január 7-én hangzott el a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n; John Sculley, az Apple akkori vezérigazgatója a show-n elhangzott megnyitóbeszédében bejelentette a Newton platformot és meghatározta a personal digital assistant'" eszközkategóriát. Még ugyanebben az évben elkezdődött egy Newton-alapú eszköz fejlesztése, ennek eredményeképpen végül elkészült az Apple MessagePad, ami 1993 augusztusában került a piacra.[1] Az Apple MessagePad elsősége vitatható, ugyanis az EO Personal Communicator már 1993 áprilisában megjelent.[2] -
prolad
addikt
Elég jók, a kisebbik 5.6-tal egy kézzel is használható kéne, hogy legyen.
-
rvgy75
aktív tag
válasz
WinstonWolf #19 üzenetére
Amugy meg minek védeni egy a gorilla glasst pluszba ?
-
Há'Viktor
csendes tag
válasz
WinstonWolf #19 üzenetére
Oda már sajna régen eljutottunk a 2.5D kijelzőkkel. S8 pont annyira kerekedik, hogy üveget nem igazán találtam, de fóliát igen, ami széltől-szélig ér és tök jó, lehet erre is lesz.
-
rvgy75
aktív tag
válasz
weberzolee #16 üzenetére
nokiának hamarbb volt érintőkijelzője de talán még tabletje is
-
Eugene Roe
őstag
válasz
weberzolee #16 üzenetére
Amiről nem tudsz, az nem fáj / nem hiányzik
-
ghiottone
nagyúr
Ez az 5,6 col kezd jó irányba menni, csak aksiban a kicsi is kaphatott volna 3500-ast.
-
weberzolee
aktív tag
válasz
Örülnél inkább, hogy feltalálták az okostelefont. Ha nincs az Apple még mindig nyomógombos Nokiával szaladgálnál
, Sőt, ha nincs az Apple akkor tablet se lenne, szóval inkább köszönd meg szépen Steve Jobs -nak, hogy elhozta számunkra a digitális kánaánt.
-
bali
tag
Ne sírjatok, lesz az 110 áprilisra. Miért mit gondoltatok, azt hogy 80ezer lesz a nyitó ár?
-
Mill3r
tag
Jó kis telefon lesz ez, de csak olyan szeptember környékén...
Addigra beesik az ára normál szintre. Ez a 150k+-os nyitóár azért már súrolja a lélektani határt.
Ezen a szinten már van több alternatíva...ott OP5t és az S8 ára is esni fog, amint jön az s9 -
Almonen
aktív tag
Na, maradok a 17-es A5-nél. Nincs hihetetlen nagy előrelépés és ennyiért nem éri meg nekem.
-
Rothmanakos
tag
Vicces, hogy régen ennyi pénzért még egy csúcs plusz plusz kategóriás telefon is drágának számított, ma meg már ez tök normális a középkategóriában is... Kösz Apple...
-
Há'Viktor
csendes tag
Külföldi oldalon azt írják, hogy az előlap üvege lekerekített, de maga a kijelző nem. A képeken sem tűnik edge-nek.
-
Jakotom
csendes tag
Pár napja jelentek meg pletykák a neten, hogy hasonló alsó káva szélességgel jön az S9, mint az S8. Szerintem azok a render képek az A8/A8+-t ábrázolták...
-
dikan
tag
Nem látom a lekerekítést a kijelzőn. Ami nem baj, csak a cikk meg azt írja.
-
janeszgol
félisten
170 ezer az S7 Edge, annál viszont lehet megérné inkább az A8 2018, bár mire kijönnek, az S8 is olcsósodhat.. Elég ütősnek néznek ki. Ez a levendulás nagyon szép kiadás. Jók lettek, na.
-
Bjørgersson
félisten
Csak az A3 maradjon meg 16:9-es fizikai gombokkal.
-
törölt tag
Azt hiszem ennél jobban megéri akkor már a S8-at venni.
-
juuzer
addikt
Azért kicsit sajnálom az A3-at és A5-öt mert jók voltak a "hagyományos kialakítással" is. Plusz az A3 ugye a kisebb telefonra vágyóknak volt jó alternatíva.
Sheratan: +1
-
rvgy75
aktív tag
Ennyiért nem fognak utána kapkodni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest