- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
KengelRoland
aktív tag
Én Simán eldobtam a vodaflottát. Szórakozzanak mással. Azóta kiegyensúlyozott az életem. Sokkal több kedvezményt kap egy feltöltőkártyás. Konkréten annyi ingyen netet meg hívást adtak ünnepek alatt, hogy hogy el se tudtam használni. Telekomnál ráadásul olyan net is van, amit nem vesznek el hónap végén. Mivel nekem változó a net felhasználásom, ezért engem a voda folyton kirabolt. Ennek már vége. Tavaly nyáron vettem netet utoljára a Telekomnál, 4 GB-ot. Azóta mindig viszem a maradékot tovább.
-
KengelRoland
aktív tag
De 2 év múlva hol lesz már az A8? Sehol. Az A5 2016 sincsen már sehol, pedig nincsen 2 éves az enyém.
Egyébként én mindig csak ráfáztam ezzel a "gondolok a jövőre" dologgal. Mindig mindenkinél előbb vettem az új technológiát. Az eredménye az volt, hogy semmire nem tudtam használni. Példa: Volt infrás Nokiám, örültem neki, hogy könnyű kontaktokat meg logókat küldeni. Aztán senki másnak nem volt infrás telefonja, csak nekem. Magyarul semmire nem tudtam használni a technológiát. Akkor megvettem a színes kijelzős telefont, mikor az ismerőseim 98%-ának hagyományos készüléke volt. Tehát senkinek nem tudtam színes képeket meg mp3-mat küldeni, sokan azt se tudták mi az. Vagy mikor én már Windows mobilon nyomattam a Windows Messengert, sokan még PC-n se ismerték. Szóval felesleges. Ráadásul ha később veszel ilyesmit, olcsóbb is lesz, és gyerekbetegségektől mentes. Ez persze csak az én véleményem. Mindenki azt vesz, amit akar
-
KengelRoland
aktív tag
Nem tudom, hogy van-e jelentősége a 4G hangnak. Mert szerintem akkor igazi a 4G hang, ha mindkét fél készüléke támogatja. Ennek viszont jelenleg kicsi a valószínűsége, minthogy annak is, hogy az elkövetkezendő 3 évben a hagyományos módon ne lehessen telefonálni. És mivel az ember sosem tervez egy telefonnal 3 évre, hanem inkább 6 hónap és másfél év között, ezért a 4G hang nem lehet szempont egy készülék kiválasztásánál. Persze ez csak az én véleményem.
Egyébként a jelenlegi A5 2016-om is képes 4G hangra, viszont felhívtam a Telekomot és azt mondták, hogy jelenleg a Telekomnál ez a szolgáltatás kizárólag előfizetés esetén érhető el, akkor is be kell kapcsoltatni a régebbi simkártyákon. Tehát aki feltöltőkártyás, az hiába cserél, vagy tartja ezt a szempontot, hogy kellene a 4G hang, úgyse fogja tudni használni. Amikor meg mondjuk 3 év múlva elérhető lesz feltöltőseknek is, akkor már úgysem ez a készülék lesz. Én a 4G hang miatt biztosan nem fogok előfizetést vásárolni. De lehet, hogy más meg igen.
-
KengelRoland
aktív tag
válasz
slimshady #99 üzenetére
Hát ezaz, hogy már az A5 2016 is MST képes
. A vízállóság pedig valóban jól jöhet, bár nekem még nem volt rá szükségem. Csepergő esőben pedig ez is használható, én eddig használtam és nem lett baja. Fürdést pedig nem javasolnak a "vízálló" telefonra. Nyilván egy upgrade sose haszontalan dolog, csak nem így, hogy semmit nem nyújtanak. És akkor új tok, új fólia kell. Ez sima üzlet. De nyilván, akinek épp van kidobni való pénze, az cserél. Vagy akinek törött, elhagyta, stb.
-
KengelRoland
aktív tag
Mondjuk túl sok technikai újdonságot nem látok benne. Ma egy 2 GB rammal szerelt telefonnal járok, ezt egy picit kevésnek érzem, jó lenne 3 GB. De nem úgy kell elképzelni, hogy laggtenger, vagy használhatatlanság szintje. Csak annyit veszek észre, hogy a böngésző lapokat újra betölti, ha elnavigálok onnan, majd visszatérek a böngészéshez. Szóval teljesen használható ma is.
Most ha ezt veszem alapul, akkor mire lennék előbbre, ha lecserélném az A5 2016-ot? Szerintem semmivel. Szóval nem nagyon értem mit akarnak a gyártók. Én azért nem cserélek telefont, hogy "új" legyen. Miért ezzel az A8-al szebbek a színek a Facebookon, vagy miért? Játszani nem játszom, akkor miért?
Mintha kifogytak volna a tervezők az ötletekből.
És akkor jönnek a Samsung Pay-el, mint extra. A mostani telefonomban is van, mégse megyek vele semmire. Viszont a Simple alkalmazással ez a telefon is tökéletesen működik és fém+üveg kombó. Ráadásul, ha vennék egy A8-at, akkor az összes töltőt, kábelt le kellene cserélnem. Az autóban, a PC mellett, a cégnél se tudnám többé tölteni, ahol jelenleg micro usb kábelek vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi haladó szinten
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest