Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed3r_X_
nagyúr
Érdekes, de mire ebből is lesz valami
-
Mateosz
aktív tag
Jöhetnének már az új SoC-ok.
-
zdanee
őstag
Hát, ez még odébb van, addig azért nem tartom vissza a levegőt.
-
tjb007
nagyúr
Az A12 nem fogyaszt kevesebbet, mint az A9, épp az ellenkezője igaz (azonos gyártási technológia mellett).
Az A7 meg kevesebbet fogyaszt, és kisebb teljesítményre is képes, mint az A9. A számozásuk nagyjából tükrözi a fogyasztást és teljesítmény is, tehát minél kisebb a száma, annál kevesebbet fogyaszt, és annál gyengébb, persze vannak olyan tényezők, amik változtatnak ezen."miért van az, hogy az A12 mellé pakolt A7-esekkel csökkentik a fogyasztást?"
Ebben az esetben a big.LITTLE megoldásról van szó, ami annyit tesz, hogy két darab blokk, blokkonként eltérő, de azonos darabszámú processzormaggal össze van kapcsolva. Amennyiben nagy teljesítményre van szükség, úgy a nagy teljesítményű processzormaggal rendelkező blokk aktív, az van használatban, amikor pedig nincs szükség a nagy teljesítményre, akkor az energiatakarékos kis teljesítményű magokat tartalmazó blokk aktív, tehát nem folyamatosan a nagyobb teljesítmény, és egyben nagyobb fogyasztású mag van folyamatosan terhelve.
-
a.sebi
őstag
Hol a vége a fejlődésnek?
-
Dilikutya
félisten
-
dankoi
csendes tag
válasz
#70616832 #10 üzenetére
Nem emlékszem konkrétan hogyan konferálták be az A9-et, de mindig azt hangsúlyozzák, hogy megint kevesebbet fogyaszt az új, mint a régi, ezért feltételeztem.
Amúgy meg egyáltalán nem gondolom, hogy a ezek az újabbnál újabb erőművek kevesebbet fogyasztanának, mint a régiek.
-
dankoi
csendes tag
Nem vagyok processzor guru, de ha az állítás szerint az A12 kevesebbet fogyaszt, mint az A9, ami gondolom kevesebbet fogyaszt, mint az A7, akkor miért van az, hogy az A12 mellé pakolt A7-esekkel csökkentik a fogyasztást?
Illetve szintén érdekelne, hogy miért jobbak üzemidőben a két- vagy netán egymagos procival bíró készülékek (ahogy ezt tesztekben szokták is emlegetni)?
-
tjb007
nagyúr
válasz
airmax_2.0 #5 üzenetére
"Én arra tippelek, hogy ez az A12 nagyjából amolyan "kraitosítása" lesz az A9-nek..."
Annál ez azért jóval több, inkább egy "butított" A15-nek kell tekinteni.
-
airmax_2.0
tag
Én arra tippelek, hogy ez az A12 nagyjából amolyan "kraitosítása" lesz az A9-nek...
Annyi többlettel, hogy az A7-el big-little koncepcióba lehet szervezni...Meglátjuk...
Egyetértek azokkal akik azt mondják most kéne itt lennie a piacon.. De mivel nincs itt azt gondolom, hogy a következő időszak középkategóriájában fog megjelenni. Remélem jó áron... -
tjb007
nagyúr
"A brit chipgyártó"
Tervezőcég.
"A Cortex-A9-nél 40 százalékkal fürgébb magok jóval alacsonyabb fogyasztásúak lesznek"
Ez speciel nem igaz, mert éppen, hogy valamennyivel (minimálisan) magasabb lesz a fogyasztása, mint egy azonos gyártási technológiával készülő A9-nek.
(#1) Izzé
Még az A15 sincs sehol, nem hogy az A53 meg az A57, amit amúgy is inkább szerverekbe szánnak.
-
HawerKing
őstag
Franc se erti mar ezeket a cortex francokat meg arm eket....
-
Izzé
őstag
2014 közepe? Azt hittem addigra már lesz Cortex A53 és A57.
Erre az A12-re most lenne szükség..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest