- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
jbcs
tag
Persze van ellenpélda, de ezen a területen is van csomó olyan ember, cég, akik tisztességesen próbálnak dolgozni, boldogulni. És azért írtam, hogy a közbeszerzés és a lopás között ne tegyünk egyenlőségjelet. Az egyszereplős közbeszerzés pedig nem feltétlenül a korrupció jele, aki dolgozik/dolgozott (köz)-beszerzésben, az tudja miről beszélek...
-
jbcs
tag
Kicsit szeretném árnyalni.
Állami vállalatnál és multinál is részt vettem közbeszerzésekben, mind ajánlatkérőként, mind ajánlatadóként, de én nem találkoztam azzal a hatalmas korrupcióval, amit mindenki hangoztat. Nyilván van, de ne általánosítsunk. Mikor multinál dolgoztam, elnyertünk egy nagyobb bp-i építési projektet fővállalkozóként, amiben részt vettem én is, elég erősen küzdeni kellett, hogy beleférjünk a keretbe, keressünk valamit rajta. Voltak projektek, ahol nagyobb haszon volt, volt ahol kisebb, de sehol nem volt über extra profit. Állami vállalatnál pedig nagyon vigyázni kellett, hogy minden a szabályoknak megfelelően történjen, hogy a Közbeszerzési Hatóság se találjon benne hibát. -
Aprósólyom
addikt
Érdekes. A közbeszerzés, ami egy országot (önkormányzat, rendvédelmi szervek, egészségügyi ellátó intézetek, insfrastruktúra és lehetne sorolni) működtet operatív szinten az ingyenélés, kvázi semmi, az igazából értékes tartalom nélküli streamek pedig valamik, csak azért, mert havi pár eurót kifizet rá a nézőközönség. Ilyen alapon a lottó, a tip-mix is valós értékteremtés, mert ott is csak gazdát cserél a pénz, de valós értékteremtés nem történik, csak szórakoztatás és a belső GDP növekedik. Míg a közbeszerzések folyamán operatív folyamatokkal valós értékteremtési folyamatok zajlanak le.
Ez a tudatlan oktondi demagógia tökéletesen leírta a korszellem súlyos értékítéleti válságát és közben nagyon jól visszavezethető lenne a társadalmak szociális és szellemi egészségállapotára. De ez már így is erősen side topik. Viszont szimplán az ilyen ostoba blődségeket nehéz elengedni csendben... Csak ismétlem magam, de kb. annyi értéke van a streamek nagy többségének (talán valahol 90 és 99.9% között), mint pl. bulvárra előfizetni. A közbeszerzéssel pl. felépül egy híd a Dunán vagy létrehoznak a helyi önkormányzat egy termelői piacot és lehetne sorolni. Hát?! Kinek, mi az érték...
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Spórolós topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- További aktív témák...
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest