- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Magisk
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
őstag
válasz
Aprósólyom #19 üzenetére
Valós példa: Kisváros közbeszerzés: Kéne pár új zebrát felfesteni. Ok mennyi legyen? Hmm legyen 15 millió. Festéket vegyük meg, Józsit fizessük ki aki húz pár vonalat a földön, 500k-ban megállt. Maradék 14.5? Polginak és társainak mehet jutiba. Nem egyszeri eset, és nem is a legnagyobb számmal rendelkező.
-
dabadab
titán
válasz
Aprósólyom #19 üzenetére
Így van, azt hiszem, mindenki számára nyilvánvaló kell, hogy legyen, hogy Mészáros Lőrinc valójában zseniális üzletember, csak az élete első 50 évében ez véletlenül nem jutott az eszébe.
¯\_(ツ)_/¯ -
Gomez86
őstag
válasz
Aprósólyom #19 üzenetére
Huhh! Bízok benne hogy vettél levegőt azért amíg írtad, de ha félreérthetően fogalmaztam - ami így utólag visszanézve tényleg így van - inkább kérdezz.
A közbeszerzései pályázatok azok a része az ország gazdasági rendszerének ahol a legtöbb sikkasztás, pénzmosás, és korrupció történik. (Ez nem országos sajátosság).
Mint ilyen sok esetben vannak olyan kifizetések ahol tényleges "munka", avagy érték ha úgy tetszik nem keletkezik, mert az a kenőpénz hogy meglegyen, meg a visszaosztás és társai. Ha van kedved olvass utána ezeknek. Ebben a miliőben rengeteg olyan "ingyenélő" stróman, etc van akik csak azért mert ismerős, vagy rokon, vagy kellőképpen gátlástalan fizetést kap azért mert ott van.Erre értettem amit írtam és nem arra hogy egy önkormányzat hogyan épít utat, iskolát vagy stb.
De ahogy kezdtem is, azt vallom hogy nem fogalmaztam egyértelműen
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Aprósólyom #6 üzenetére
*en bloc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Videós, mozgóképes topik
- Amazon Kindle
- Átlátszó, vezetékmentes YUNZII klaviatúra numerikus paddal
- iPhone topik
- UHD filmek lejátszása
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest