Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
Szinte semmivel nem tűnne lassabbnak, illetve nehéz lenne meglátni az eltérést. Egyes programok megnyitása lenne talán egy kicsit is érezhetően lassabb. A Z2 és a Z3 fullHD-s, az S60 csak HD-s kijelzőt kapott; ez sokat jelent, nem mindegy, mennyi pixelt kell a hardvernek megmozgatni.
Én is ezt a mobilt szeretném majd megvenni, de úgy 2 év múlva, 100k alatt.
-
gti16v
őstag
Hello
Egyenlőre nagyon tetszik ez a telefon, 90 % hogy ez lesz a következő, egyedül a procit látom gyenge pontnak benne, meg talán egy picivel lehetne nagyobb a kijelző..... Meg remélem bővíthető a tárhely......viszont mivel nem vagyok egy nagy cpu szakember,így gyakorlatban egy Z2 vagy egy Z3 után mennyire fog a hétköznapokban lassabbnak tűnni? Köszi (nem játszom)Azt tudom,hogy a Kzoom és a Z2 közt nagyon érzem a különbséget..
-
Winner_hun
félisten
felszereltsége által pedig a közéPkategória felső szegmensébe került.
-
Ribi
nagyúr
Én is nagyon elgondolkoztam, hogy veszek egy Flir One-t a telefonomhoz, de android verziót nem sok eszközhöz lehet kötni.
És valszeg a Seek is ugyanilyen. Plusz az USB csati is fordítva van a telefonon, így értelmesen csak hosszabbítóval lehet hozzákötni. -
DemonDani
addikt
80 x 60-as a kamerája egyébként, a Flir Lepton modul van benne.
-
Béééla
őstag
Aztabetyárját!
Először ehhez hasonló, 80*nemsok felbontású iPhone kameráról olvastam itt PH berkeken belül, de hogy strapatelefonba, ráadásul beépítve, és nem MediaTek vigaszdíjas polcról húzták a belsőt, hát elkezdett viszketni a tenyerem meg a pénztárcám.
Tényleg nem sokszor használja az átlagember, de a víz-gáz fűtésszerelők, szigetelők, és még csomó más szaki most ujjongva tapsol. Én egyszer megnézném télen, hogy hol jön be a hideg, és kb. ennyi. De szerintem ezt küldöm tovább a szaki ismerősöknek.
-
-Skylake-
addikt
válasz
hyperspace #1 üzenetére
Ezzel nagyon. Ilyennek kell lennie egy strapatelefonnak. Eddig mindig bele lehetett kotni a hw-ba , de ez tokeletes , ero kozepkat , krva jol nez ki , mindenproof , zsenialis. Bar a hokamera nekem pont nem kell , biztos , hogy beruhazok egy ilyenre nyaralos-turazos telefonnak. Ultimate
-
mtcob
senior tag
Nagyon kultúráltan néz ki strapafonsága ellenére
Szép munka -
Aron1988
tag
Igen, mert egy robosztus stapatelefon tesztjénél vagy, nem pedig egy dzsunkagyártós phablet tesztje alatti topicban
Amúgy én örülnék, ha jönne egy olyan telefon, ami az iPhone 5S-t akarná designban, és MÉRETben copyzni. Esküszöm nem duzzognék miatta! Persze azért 2 giga ram, meg egy 50ezres Antutut gurító Snapi legyen benne legalább
-
Szerintem eddig ez a legjobb készülékűk. Na meg a B100-is ide tartozik.
-
Laca7601
tag
Hiányolom a minden cikknél olvasható "eztisztaájfón6, 5S, galaxieldzsíhátécé emmnyóckilenc" típusú hozzászólásokat. Most se tegyetek kivételt, csak hajrá! 😊
-
Nagya21
addikt
Hali!!
Flyr cameránk van itten a cégnél 640*480-as felbontás(nem vóóóóót occó, ellenben igen drága ), de sokszor segít a karbantartásnak.
Szerintünk is ollan 120*96 lehet a felbontás.
Egy ilyen kütyü a karbantartóknak egy álom, ha melegedési problémák vannak egy gépen, vagy villamos szekrényben, rögtön látható detektálható.
A kis méréstartomány miatt kemencékhez már nem lesz használható, de olyan cca 150°C-ig biztos.
Üdv Nagya -
Quasi_modo
nagyúr
Tetszik az ötlet, bár egyelőre nem látom még át teljesen a hasznosságát. Végül is nem baj ha egyel több kütyü kerül beépítésre. Jöhetne még egy projektor is...
-
Mr.Silkó
veterán
Végre egy mutatós strapamobil, szimpatikus a hőkamera is.
Ha lenne fölös 180 ezrem, beruháznék egyre az iPhone mellé, munka közben jó lenne, bírná a gyűrődést.
-
doooo
veterán
Hmm.. Végre egy igazi, kívül-belül ütős CAT.
-
Fejvadi
nagyúr
Jól is néz ki és még strapabíró is. Tetszik.
-
Olvass, legyél kedves. Már le lett írva, hogy a 640x480 pixeles felbontás NEM az infravörös szenzor felbontása, hanem a látható tartományban működő szenzoré, és szoftveren csinálnak a kettőből egy képet. Ez marketing.
Itt van egy korábbi FLIROne teszt magyarul.
Itt megveheted azt a kiegészítő modult, ami kb. ugyanazt tudja, mint a cikkben említett kamera. 250 dolláros árért.
A FLIR sem akar saját magának konkurenciát állítani, a valós 640x480-as felbontású infrakamerák náluk is csaknem 14 000 dollárba fájnak...
-
callmeakos
veterán
Atyaisten, ez egy tank. Ráadádul hőkövetős
-
Aron1988
tag
Ennyi pénzért nem kapsz te normális hőkamerát, pláne nem ilyen felbontásút. Pláne, hogy egy strapatelefon is benne van az árban. Így elsőre az ilyen "flyer analizátoros" szórólapos zsibvásáros LED-es zseblámpák és "katonai" kések jutottak eszembe erről. Valami így gyanus, de nem akarok ítélkezni. Az emberek 99.9%-a alapból nem használná (nem is tudná mire) ezt a funkciót, a maradék egy ezrelék meg építésvezető, hőszigeteléssel, tűzvédelemmel foglalkozó szakember, akiknek meg MUSZÁJ a többszázezres, szigorú előírásoknak megfelelő, évente auditált céleszköz.
-
QwErTy42
addikt
Kell.
-
gerii
addikt
Na ilyen újdonságok jöhetnek a mobilokba, hogy ne csak az antutu recskabajnokok várják az új telefonokat.
A felbontásra én is kíváncsi leszek, ennyiért elég meglepő hogy van benne. -
konczy3
senior tag
Lehet drága, de azilyen direkt strapatelefookba hol van snapi 617 meg 3 giga ram meg 32 gb rom ?
Végre fejlődik a hardver is! -
Konyika
senior tag
650 euro=180ezer Ft? De jó váltjátok :-) annyiért kell nekem is:-)
-
kbyte1024
veterán
Na vègre ertelmes SOC es strapa telo.
-
kelly416
veterán
válasz
Diamond500 #18 üzenetére
Még szerencse, hogy legalább 25 méter az előkertem.
Obyboy:
Ha annyira sűrű a köd, akkor az út megy ki alólad, ameddig a hőképet lesed, ha meg az utat látod rendesen, akkor a járművek 30-50 méterről látszanak már, amennyiben van világításuk. Szerintem.bodrik11:
Azért mertem írni én is azt, amit, mert most ősszel tapasztaltam, hogy mentem Szegedről Deszkre, amint a Szeged vége táblát elhagytam, egy csíkot sem láttam az útból. Kénytelen voltam kb. 20-al menni és a szalagkorlátot figyeltem, már ahol van. Életemben nem láttam ilyen ködöt. Na ilyenkor figyelje a fene a hőképet, mert az út úgysem nagyon látszana rajta, és ha leesek róla, akkor már olyan mindegy, megy-e előttem valami vagy nem. Ha meg megy előttem valami, azaz inkább áll, mert ilyen tempóban nem sok mindent lehet utolérni, akkor kb. 1,5-2 méteren meg lehet állni. -
laci_csk
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan #28 üzenetére
a mikrohullam is radiohullam
-
Obyboy
addikt
Hőkamera autóban utazva is jól jöhet ha sűrű ködben előre lát vagy 50 métert akkor segít észrevenni ha lassú jármű megy előtted.
-
BalanceR
addikt
Jól néz ki, és végre nem hulladék hardvert tettek a strapatelóba.
A hőkamerás cucc mókás, bár nem tudom elképzelni, hogy átlaguser mire használná, mondjuk PIN, jelszólopás evidens, esetleg otthon megnézni, hol szökik a meleg, nameg public WC ben meglehet nézni, mennyire érdemes leülni (amég leng a lánc, meleg az ülőke) -
hemaka
nagyúr
Egész jó ficsőr, tetszik.
-
laci_csk
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan #23 üzenetére
csak vicc volt.
Kijavitanalak, maskulomben az infravoros EGESZ tartomanyat erzekeli a hokamera, elotte van a szabad szemmel erzekelheto feny/szinek es utana kovetkezik a radiohullam. -
A hőkamera ficsör sem rossz, de nem ez a fontos. Ez a mobil végre nem az állandó megszorításokról szól.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Az IR tartomány azon része, ahol a kisugárzott hő érzékelhető - a teljes IR tartomány kb. nyolcszorosa a látható fényének, és ennek csak egy részében fogható a hő által keltett sugárzás, az olcsó éjjellátó készülékek aktív eszközök, és nem ebben a tartományban dolgoznak, míg a hőkamera passzív.
Nyilván pongyola, de remélem, érthető. -
Fred23
nagyúr
Nagyon tetszik, de a Snapdragon 617 helyett a 650 sokkal jobb lett volna!
-
laci_csk
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan #11 üzenetére
Mi az a "hőtartomány" ? 20 fok es 40 fok kozott?
-
menpee
aktív tag
válasz
Diamond500 #18 üzenetére
Ha a falon át látszik a hőkamerás képed, akkor ott nem a magánélet hiánya lesz a legnagyobb gond, hanem a kihűlés.
-
válasz
Diamond500 #18 üzenetére
Túl sok Zs kategóriás filmet nézel...
-
Diamond500
senior tag
Akkor a magánéletnek is annyi? Bárki bekukucskál a "házfalon keresztül" bárkihez?
-
btz
addikt
Persze majd a tűzoltó a 180ezres hőkamerás telefonjával fog bemenni a kigyulladt területre
-
Tisztázzuk: ahogy a FLIROne esetében, itt sem az infravörös szenzor 640x480 pixeles felbontású, hanem a látható tartományban működő. Az infravörös tartományban működő szenzor itt is feltehetően 160x120 pixeles felbontású.
A két szenzor képét szoftveresen összedolgozzák, ebből lesz egy (viszonylag) részletgazdag kép...
-
Matada2.3
veterán
válasz
GhanBuri Ghan #11 üzenetére
Micsoda kreatív felhasználás...
-
andropov
csendes tag
A hőmakera nincs ingyen, de nem is elviselhetetlenül drága. Többen is kínálnak mobilhoz külön hőkamera modult. Én magamnak otthoni felhasználásra inkább egy ilyenbe ruháznék be és megtartanám a telefonomat.
http://obtain.thermal.com/category-s/1822.htm
http://www.flir.com/flirone/display/?id=69324 -
szezso15
addikt
Anyás, nekem nagyon bejön, pedig nem szeretem a strapamobilokat!
Ha az oldalsó keret fém lenne, akkor 20/10!
-
GhanBuri Ghan
őstag
Ha jól értem, ez nem sima IR ledes kamera, hanem hőtartományban üzemelő, ami sokkal drágább.
Durva.
Mostantól lehet félni, hogy bankkártyás fizetésnél az utánad jövő lekapja a pin kódod (hőkamerával még az is látszik, hogy milyen sorrendben ütötted be a számokat) -
Alchemist
addikt
Kéne!
-
-
Matada2.3
veterán
Egyre durvábban ott van a CAT ez a készülék nagyon szép, nem mellesleg tényleg jó hardware van benne
-
Laca7601
tag
válasz
flashpointer #5 üzenetére
Gondoltam erre én is.
Viszont láttam már 160X240-es felbontással 800 ezer fölött, és ez nem is volt régen. Igaz, annak nem 30 méter a hatótávolsága, de ez leginkább optika kérdése.
Már csak a flir miatt is érdemes megvenni, mint a Neato robotporszívót a lézeres egység miatt. -
xmaas
őstag
Hmm eleg kellemes keszulek az arazason kivul igazabol semmi kifogasom ellene
-
Laca7601
tag
válasz
flashpointer #2 üzenetére
Kézi flir kamerában ilyen felbontást még nem láttam. Fele ekkora felbontással is 7 jegyű összegbe kerül. Szép.
-
flashpointer
őstag
Kiraly a hokamera es nem is draga , bar tuti magaban tobbe kerul mint a telefon tobbi resze osszesen.
-
hyperspace
őstag
Ezzel most szerintem beletaláltak. Nekem tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ez az első okostelefon, ami ilyen szenzort kapott, külsőleg továbbra is jól néz ki, felszereltsége által pedig a közékategória felső szegmensébe került.
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest