- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
válasz
#54625216 #51 üzenetére
Amúgy a teljesítmény soha nem volt lineáris az árral. Igaz CPU-ra és GPU-ra is.
tehát ha volt egy eszközöm aminek az ára a 100% és jön egy új eszköz monduk 25%-kal erősebb teljesítménnyel, akkor annak ára nem 125% lesz, hanem simán lekaszálnak érte 180%-os árral. Így mindig megfontolandó, hogy megéri-e egy adott teljesítmény növekedés a hozzá tartozó ártöbbletet. új friss eszközökre még inkább igaz, mert ott még az újdonság extra profitját is kiszedik a vásárló zsebéből. Ráadásul a nyers mért teljesítmény nővekedés jóval szerényebben érvényesül a gyakorlatban. Mivel egy számítógép egy komplex rendszer egy alkotó elemének teljesítmény növekedése nem eredményezi a teljes rendszer hasonló teljesítmény növekedését. -
Robitrix
senior tag
hát nekem van a munkahelyi gépemben egy HD 630-as IGP(Core i5 7400-es prociban) . Kíváncsiságból kipróbáltam mit tud úgy grafikusan igazából. Ehhez az Unigine valley tesztprogramot használtam FHD ultra beállítással. Hát hozott is bődületes 2-3 FPS körüli értéket. Összehasonlításnak egy GTX 1660 FHD ultra beállításban nagyjából 65-66 FPS átlagot hoz egy ryzen 5 3600 társaságában. (a teszt program a grafikára van kihegyezve nem a CPU-ra amúgy)
Erről az új intel dedikált grafikáról nagyjában azt olvastam, hogy egy GTX 750 TI és egy GTX 1050 közti teljesítményt hozza. Vagyis ami használhatóan elfut egy 750 TI-on vagy egy normál 1050-en az nagyjából játszható lehet vele. Például egy WOT FHD alacsony-közepes minőségen eldöcögne vele 60 FPS körül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Delta Force (2024)
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest