- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Redmi Note 8 és 8T
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
"és nem is tudta olyan élénkre beállítani mint amit az IPS tud."
Ez nem probléma, mert élénk színekre nem kalibrálnak, az meg, hogy melyik TV-nek lehet legjobban eltúlozni a színeit, annyira nem fontos választási tényező. Egyébként amit a legtöbb ember fakónak hisz és én is úgy gondoltam több éve, az a szabvány színkalibráció és én hetek alatt megszoktam. Nekem a munkámban LG IPS van és nem látom, hogy jobb lenne színekben vagy nem fakóságban. Ettől függetlenül a VA-mat is be tudom állítani úgy, hogy a színek egybefolynak, annyira fel vannak tolva és élénkítve.
"Vagy mindegyik panelnek ugyanolyan az utánhúzása ennél a TVnél?"
Igen, ennek a típusnak sajnos nincs mérési értéke, mert nem mérték meg egy oldalon sem, illetve alig van teszt róla.
-
PuMbA
titán
Én is kis fény mellett nézek sötétben TV-t, ami nem a TV-re világít közvetlenül, de egyértelműen látszik a VA-nak a sötétebb feketéje
"Színek a VAn milyenek, felhősödés van?"
Színeket nem lehet elrontani, a kérdés, hogy alapértelmezetten mennyire van közel a kalibrált szabványhoz
Ez modelltől függ, nem a panel típusától, ahogy a felhősödés is.
"Illetve Sportra melyik alkalmasabb?"
Sportnál, illetve bármilyen gyors mozgásnál csak a panel válaszideje számít, amit tesztekben meg lehet nézni
-
PuMbA
titán
"Az LG fórumon olvastam olyat, hogy IPS esetén le kell venni a háttérvilágítást 50%ra."
Ettől még mindig nem lesznek háromszor feketébbek a fekete színek, mert az IPS panelnek minden esetben jóval nagyobb a fényszivárgása, mint a VA-nak
Minimális a változás a fényerő csökkentéssel.
"A VA-nak mennyire rossz a betekintési szöge?"
Meg kell nézed az áruházban, mert modellje válogatja. Nekem nincs gondom az oldalról nézéssel, csak egy minimálisat csökken a fényerő, de alig észrevehető, csak ha erre koncentrálsz. Nagyon oldalról természetesen a VA már színt torzít, de úgy alig látsz valamit a képből, mert olyan kicsi szögben nézed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest