Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Na ez kell sikeresen lefusson, hogy a Google engedélyezze a Play-t, és ez a menete.
Oppo N1, amin CM 10-van most kapta meg az engedélyt és így az első CM lesz, ami Play-t kap. -
vicze
félisten
válasz
blueMerle #27 üzenetére
Akkor tisztázzuk, hogy az, hogy Kínán kívül van Play, nem azt jelenti, hogy jogosan van rajta.
(A 20e-s dzsunkákon is ott figyel.)
Jelenleg az OS úgy van megcsinálva ha jól olvastam, hogy ha setup-nál Kínán kívüli loaction-t adsz meg akkor elérhetőek a Gappok, ha nem akkor mivel Kínában amúgy is blokkolva van, tehát nem lesznek.
Mivel a Play meg lett nyitva minden készülék előtt, így nem kell trükközni mint régebben, de ezt a Google bármikor zárhatja elvileg. (Jelenleg nem törődnek vele.)
Ez pontosan úgy úgy nem lehet fenn, mint ahogy nem kerülhet a CM ROM-okba a Gapps.De ha US-ben akarod forgalmazni hivatalosan, akkor a Google engedélyét nem tudod megkerülni, ami már csakis a Google-ön múlik, hogy megad-e. És ez csak US-ben probléma máshol nemigazán.
Ha találsz bármi hivatalosat, hogy a Google engedélyezte, akkor linkeld légyszíves, mert nem találtam, nem tudok róla.@kutkut: Igen android, de a gyártó a vevő felé azt próbálja sugallni, hogy valami más, és ez a Google szemében már "ellenszenves" lehet.
-
vicze
félisten
Igen ez így van.
Csak az OHA-ba lépésnek van egy olyan problematikája, hogy ahogy az Acer estéből látszik, hogy a Google kényszeríti a tagokat, a "standard" Android és annak elemeinek használatára és ez a Kínai gyártóknak otthon meg probléma, ezért is nehézkes sok gyártónak a Kínából való kilépés. (Meg ugye mocsok drága is.)
Mondom nem az a baj, hogy mi a Flyme, hanem az hogy ha Play-t akarnak rá akkor nem nevezhetik annak.Tudom puszta marketing, de Meizu sokat költ erre és hogy differenciálódjon.
Meizu amúgy azért akar kifelé terjeszkedni, mert a belpiacon még abban a kategóriában is iszonyatos lett a konkurencia (lassan 1 kézen nem tudom megszámolni a "prémium" gyártókat), és a profit valószínűleg eléggé esik, kell az új piac.
-
vicze
félisten
Tisztában vagyok vele, hogy mi a Flyme OS. Itt most nem technikai szempontból mondom, hogy mi hanem licence szempontból. Mint írtam ugyan úgy nem kerülhet rá US-ben (meg hivatalosan azon kívül se) Play Store mint a Kindle Firere (szintén droid fork).
Jogvitájuk nem hiszem hogy lenne, csak ki kell vegyék azokat a dolgokat, amik US-ben licence kötelesek. -
vicze
félisten
És? Aliyun OS is az és ugye OHT tag nem adhat ki vele telót.
A Goolge kikötése a rendszer egységessége, ami teljesen érthető, így ilyen egyedi OS-eken hivatalos Play nem is lehet, ahogy egy Kindel Fire-ön se. US forgalmazásnak bizony ez a hátulütője, az nem Kína ahol azt csinálsz amit akarsz az SW-vel...
Meizu amúgy is csak a saját Store appjuk van alapból, semmi Goolge.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Linux kezdőknek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest