Hirdetés
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- iPhone topik
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoja™
őstag
válasz
Touch-ko #192 üzenetére
Arrol van szo, hogy a Samsung evek ota ezt csinalja.
Nem tunt meg fel neked ez? Ha gondolod irhatok egy listat ami mutatja mennyire azonos a ket gyarto termekpalettaja. A furcsasag annyi, hogy az Apple bemutatja elsokent, majd a kov. Gen. samsung eszkozon ugyanezek megtalalhatoak lesznek.
Valamint az, hogy az Apple tobb mint 1 evtizede ezeket a design elemeket, design stilust koveti, mig a Samsung nem.. Volt par Samsung telefonom, tudom mirol beszelek.........................................És innen tovább nem is olvastam, mert innen már tisztán látszik, hogy abban sem vagy képben, hogy ,,mi fán terem az Alma."
Több mint egy évtizede? Az első generációs iPhone-t 2007-ben mutatták be, ami elég messze van a több, mint egy évtizedtől.
Olyan dolgokkal érvelsz, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal és csodálkozol azon, hogy támadnak?
-
Zoja™
őstag
válasz
hdanit610 #183 üzenetére
Ide s tova 8 éve megy ez a másolósdi oda-vissza úgy, hogy ha még egyes elemek/szolgáltatások jegyei fellelhetőek más gyártó készülékén is, közel sem azonos irányba mutatnak.
Serkentse őket az, hogy évről-évre (vagy nem bánnám, ha csak 2 évente) valami tuti eszközzel örvendeztessék meg a táborukat és a leendő célszemélyeket.
Ezzel irgalmatlanul magát rúgná tökön bármelyik gyártó, arról nem is beszélve, hogy lényegében akadályt gördítene az 1-2 évenkénti kiadás a technológiai fejlődés elé.
És ez még csak az én józan paraszti ésszel megfűszerezett gondolatmenetem, amibe még nem vontam bele a kereskedelmet.
2 éven keresztül nagy valószínűséggel már nem lehet eladni ugyanazt az eszközt, frissteni kell a kínálatot, különben nem hogy a ,,leendő célszemélyeket" de még a meglévő elégedett felhasználó tábort is elveszítik.A szeretet/kedvelés témára már nem is térnék ki lényegesen, ez egyéni preferencia kérdése. Biztos, hogy nem esne jól, ha ma-holnap tönkre menne a telefonom, de nem hullajtanék érte könnyeket, ha menthető, megjavítanám/megjavíttatnám, ha nem, akkor vennék egy másikat.
Pedig amatőr fejlesztőként nekem a telefon nem csak egy mobilkommunikációs eszköz, hanem a hobbim is.
[ Szerkesztve ]
-
Zoja™
őstag
válasz
hdanit610 #181 üzenetére
Látom tetszik a ,,szájbatekert" szóhasználat.
Ő szereti azt a "szájbatekert" eszközt, te csak használod.
Lehet én vagyok régi vágású és/vagy maradi, de az eszközök arra valóak, hogy használjuk, a szeretet viszont egy élőlényt illet.
El kell fogadnod, hogy van, akinek nagyon bejön az Apple termékskála valamely (vagy összes) darabja.
Ezzel nincs semmi baj, nekem például a Motorola termékskálája jön be, ízlések és ficamok. Nem hiszem, hogy az előző hsz-eimmel az Apple-t fikáztam volna, sőt azt is leírtam, hogy olyan irányba fejlődnek, ami már az én fantáziámat is megmozgatja.
Nyilván a te szemszögedből egyszerű: te nem sérülsz, kapsz egy lopott dizájnos készüléket, más oprendszerrel harmadannyiért és röhögsz a markodban, hogy a másik meg megveszi az eredetit háromszor annyiért. Te jól jársz, és látszólag a másik rosszul.
Elvből nem veszek olyan terméket, ami nagyjából minden részében egy másik koppintása, de lényegtelen is, mert az okostelefonos iparban ( és nem csak ebben ) mindenki másol mindenkiről, ez erről szól.
Ha pedig a sok másolás után azt mondja az Apple, hogy "na jó, elegem van belőle" akkor hiába venné meg háromszor annyiért a jót, ha az nem jön ki.
Valószínűleg az Apple ezt nem fogja meglépni, nem fogja csak azért lehúzni a rolót, mert egy másik másolja.
Sőt, inkább egészséges dolognak tartom, hogy másolja valaki, mert ez csak serkenti a jövőbeni technológiai fejlődését. A gyártókat pedig, jelen esetben az Apple-t arra készteti, hogy további újításokat eszközöljön, ne kényelmesedjen el és ezzel -még ha háromszoros áron is- a végfelhasználókat örvendeztesse.Maradok tisztelettel,
A ,,Szájbatekert"
[ Szerkesztve ]
-
Zoja™
őstag
válasz
Touch-ko #178 üzenetére
Elolvastam, de egy hasonló hsz-re joey20-tól már reagáltam, de bemásolom a biztonság kedvéért:
,,Szerintem elég csak az Iphone kezdetektől a jelenig tekintenünk. Jó pár megoldásukat lemásolta már nem egy gyártó, még sem érzem azt, hogy szarabbak lennének a termékeik."
Annyival kiegészíteném, hogy nem is teheti meg az sem az Apple, sem pedig a többi gyártó, hogy
szarjanaka felhasználók fejére. Elvégre a felhasználókból élnek, terméket és szolgáltatásokat értékesítenek, saját maguk alatt vágnák a fát.
Úgyhogy ettől nem kell tartanod...Olvastam a ,,mi lenne, ha téged másolnának témájú" szösszenetet is, direkt nem reagáltam rá. Egyrészt mert totálisan irreleváns az általam feltett kérdéssel kapcsolatban, másrészt pedig azért mert úgy és olyan hangnemben írtad, hogy simán el tudom képzelni azt is, hogy még egy könnycseppet is elengedtél, hogy a csúnya Samu bácsi másolja az Alma bácsi vérben és verejtékben elkészített munkáját, holott a 2 cég nyilvánosan is szerződésben állnak egymással.
És a lényeg: az Apple azért hagyja hogy a Samsung másolja, mert előnye származik belőle. Nem hiába nem hallasz sűrűn olyan perről, amiből az Apple jött volna ki rosszul, valószínűleg ezek a perek is előre megírt forgatókönyv alapján indulnak meg. Ráadásul ezek is csak azt a célt szolgálják, hogy fent tartsák a saját maguk által generált hype-ot.
Lehet isteníteni az Apple-t és lehet a Samsung-ot is, mindenkinek szíve joga, csak épp értelmét nem látom a fentebb taglaltak miatt.
Végszóként pedig és ezzel le is zárnám a témát: még mindig egy szájbatekert eszközről, tárgyról beszélünk, -amit rengeteg ember úgy cserélget, mint más az alsóneműjét- amiért képes vagy saját magadból hülyét csinálni.
Nem megbántani akarlak, és nem akarok a személyiségedben és a magánéletben turkálni, de valami nem kerek az értékrendeddel. ( Mondjuk ez minden olyan embernek is szól, aki képes -kis költői túlzással- vérre menő harcot vívni egy telefonért, tárgyért.)
[ Szerkesztve ]
-
Zoja™
őstag
válasz
Touch-ko #165 üzenetére
Nekem, mint végfelhasználó édes mindegy, hogy ki másol kit, addig, amíg az általam megvásárolt eszköz azt és olyan minőségben nyújtja, amiért megvettem.
A gond ott kezdődik, hogy egy olyan mesterségesen generált szappanoperában próbálsz állást foglalni, amit a két gyártó közösen hozott össze.
Direkt nem boncolgattam etikai kérdéseket, mert az etikai elvárásokat a társadalom generálja.
Arról nem is beszélve, hogy még mindig nem kaptam választ a kérdésemre, hogy Te mitől leszel kevesebb, hogy a Samsung másolja az Apple-t.
Így, egy délutáni várakozás után valószínűnek tartom, hogy az általános iskolában nem sikerült megtanulnod az értő olvasást.
-
Zoja™
őstag
Szerintem elég csak az Iphone kezdetektől a jelenig tekintenünk. Jó pár megoldásukat lemásolta már nem egy gyártó, még sem érzem azt, hogy szarabbak lennének a termékeik.
Sőt...
Én a kezdetektől idegenkedtem az IPhone&IOS telefonoktól és megoldásaitól, ( pedig volt a családban pár verzió ) de volt szerencsém megtapogatni egy 6-ost és most érzem úgy, hogy el tudnám viselni a tudatot, hogy a zsebemben lapul.
-
Zoja™
őstag
válasz
Touch-ko #144 üzenetére
Feltennék Neked egy pár kérdést, minden rosszindulatú és kötekedő hátsó szándék nélkül:
Tegyük fel, hogy a Samsung 1:1-ben lemásolná az Iphone 6 Plus-t, annyi kivétellel, hogy IOS helyett egy Táccswizzel megerőszakolt androidot futtat.
Ezzel téged milyen hátrány érne? Mivel lennél Te és mivel lenne kevesebb a telefonod, ha egy gyártó jól működő megoldását egy másik ,,lemajmolja"?
Nem gondolod, hogy szélmalom harcot vívsz egy olyan dologban, ami mesterségesen van generálva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legfrissebb pletykák és kémfotók szerint a Samsung következő csúcskészüléke hasonlíthat az Apple iPhone 6 vagy a Sony Xperia Z3 lekerekített oldalíveire.
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest