- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
thiclyoon
aktív tag
Értettem, nem ezért írtam
Közben megtaláltam, hogy szerinted (is) a hardver az, ami "felső-középkategóriás." Mi lenne a csúcskategória akkor? Hardver != RAM mérete. CPU-GPU kombóban nincs ellenfele a jelenlegi A/M prociknak, ezt még a legelvakultabb alma-ellenesek is látják, remélem ez elfogadható számodra / számotokra is. Ha nem, akkor YT / Google: "m1 mac speed test", és lesznek találatok azt hiszem. Ha ez gyenge, akkor várj egy hetet, jön az M1X / M2, hátha azt elfogadja a nép
. A RAM lehet kevesebb, mint Androidon, de - és itt a hatalmas de - a két rendszer másképp működik. A háttérben futó appok Androidon inkább 100% memóriát használnak (az előtérben levéshez képest), ez iOS-en közelebb van a 30%-hoz mint a 40-hez. Vagyis ha a háttérben lévő appok RAM használatát nézzük, iOS-en kb. 3x annyi fér el adott mennyiségű RAM-on (durván számolva, a rendszer és az előtérben lévő app miatt lehet csak 2,4x). Ez OS jellemző, aki ezt nem tudja elfogadni, az így járt. (A konkrét számok itt nem annyira lényegesek, a koncepció az, ami megadja az alapját. Nyilvánvaló, hogy a 16GB-os iPad-be nem fog senki 50GB-nyi adatot tenni, csak az eltérő kezelésre hívtam fel a figyelmet. Nyers tárolásban a számok alapján nyilván az Android elhúzott, ezt mindenki elismerni. Kérdés, hogy mire mennek vele, mert a limitációk miatt nem tudják kihasználni.)
Egyéb hardver számomra nem releváns (meg mondjuk egy jack hiány miatt nem neveznék egy amúgy elég jó hardvert középkategóriásnak), nekem az ún. retina felbontás elég, kijelző bőven jó, nincs notch, ezekből nem is várok többet. Az akksi lehetne nagyobb - erre is van lehetőség, csak többet kellene fizetnem, ami nekem nem éri meg. Nincs faceid, van touchid, nincs triplakamera, hasonló megkötések vannak, de ezekben lehet feljebb lépni még, mondom, én a legolcsóbbat használom.
Tehát akkor Timerrel összekötve ismét, mit akarnak elfedni animációkkal? A kijelzőt?
Fogalmam sincs tényleg. A CPU intenzív taskot, pl. egy egymagos unzippinget még csak-csak, de a fene se fog nézni 2x5 perces fadein-fadeout animációt. Kérlek valamelyikőtök küldjön valós életbeli tapasztalatot / videót, hogy mire gondolt itt a költő.
-
thiclyoon
aktív tag
"tény hogy az op-rendszer miatt atomstabil és gyors"
Ezt légyszi az 57-es és 99-es kommentre reagáld, ahhoz pont passzol
most akkor atomstabil és gyors - vagy lassú, amit animációkkal kell elfedni?
Szóljatok, hogy frissíthessem a tudásomat, nehogy lemaradjak.
#127-hez kapcsolódva a "Youtube video -> mp3 konvertálás -> mp3 vágás -> csengőhangnak beállítás" valóban működik (legtöbbször), de amennyi reklámon, esetleges víruson át kell küzdeni magad, ahelyett sokkal kényelmesebb a "hivatalos" verzió. Nekem is megér párszáz forintot
#128: már írtam azt hiszem, de én pl. a legolcsóbb elérhető iPhone-t használom, a legolcsóbb telefonelőfizetéssel. Miért? Mert nekem ez is tud annyit, amennyi kell, és ha így definiáljuk akkor sóher vagyok
. Jó, a netből nem engedek, mert az egész napom itt töltöm, de a TV nélkül kb. annyi mint neked, csak itt 500-as netről van szó.
-
kakuk.tamas
addikt
Itt làtszik, hogy mekkora sóherek az emberek…
Megveszed a telefonod több százezerért és youtuberól letöltött mocsok minöségű zenét hallgatsz… Filmeket netről töltöd ahelyett, hogy megvennéd/kikölcsönöznéd. És ezeket hozod fel példának.Az Apple boltjában ha nagyon akarok veszek 70-400 forintért csengőhangot. Ennyit nekem bőven megér, főleg, ha ezzel is támogatom az adott előadót. A zenéit streamelem, így nagyobb a valószínűsége, hogy legközelebb is lesz pénze csinálni zenéket.
A filmeknél szintúgy, most mozik hiányában méginkább.Nem az ilyeneken kell spórolni… Az drága kocsidra se úgy lopkodod össze a cuccokat, vagy a legolcsóbbat veszed meg.
Mobilon a hátteret nagyon sokat nézi egyébként az ember. Általában feloldás után azonnal megnyit egy appot….🤷♂️
Az említett widgetek ahogy írták elérhetőek..Egyébként a 12-es szériában OLED a kijelző, és az egyik legjobb a SoC. Mi ezen a középkategóriás? Ez nem Android, hogy kelljen alá 1258GB RAM.
-
PavelVagyok
junior tag
"Wallpapert sincs sok értelme beállitani...az összes ikon kivan tojva a képernyőre... XD"
ezt te rendezed el úgy ahogy akarod és nem kell egy képernyőre kitojni az összes ikont xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
"Élő időjárás widget ?
Élő euro - forint árfolyam widget ?"Ilyen is van. Feloldani sem feltétlen kell hozzá a telefont.
"Sógorom vett annak idején iphone X-et.....együtt voltunk vendégségben......valami filmet akartunk elhozni mindketten...4k...50 Gb körüli mérettel...a vendéglátónk laptopján volt a film."
bocs, de komolyan ilyesmikkel ki kínlódik még? hazamegyek és letöltöm én is 10-20 perc alatt.. sőt mondok jobbat, remoteban kiküldöm a torrent filet a megfelelő gépemre és mire hazamegyek már csak a TV-t kell bekapcsolnom, nem szopok ilyen baromságokkal hogy mástól pendriveozzak. 2021 van.
"Senkinél nem volt pendrive és külső vinyó se.......nálam autóban is van egy gyári kábel."
eddig az volt a mondás a topicban hogy tök gagyi ha valaki viszi magával bárhova a kábelt, hiszen kibirnak ezek az androidos telefonok 2-3 napot meg 10 perc alatt feltöltenek. akkor minek van nálad kábel?
a csengőhang témára nem is tudok mit mondani. elhiszem hogy neked igényed, nekem az alap gyári csengőhang van beállítva és le van némítva a telefon 0-24. soha nem foglalkoztam csengőhangozással és kifejezetten cikinek érzem a mindenféle csilingelést is másoknál is.
-
"de egymás mellé téve azért mosolyogtam a különbségen"
Rosszul látod, megmondták feljebb. Nincs értelme a kijelző fejlesztésnek, mert úússseelássasenki'. Meg amúgy se kell, profitáljon csak a gyártó még ebből is, nekünk meg jó lesz a 320*240, mint a PDA hőskorban, lehetőleg 50 Hz alatt, hogy rángassa is a szemgolyót.
Irónia OFF.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged