Hirdetés

Az iPhone 120 Hz-re, az iPad pedig OLED-re vált hamarosan

Két különböző forrásból érkezett a hír, mely szerint az iPhone 13 paneljei már gyártásban vannak, jövőre pedig az iPad megjelenítése is fejlődhet.

Haladjunk időrendi sorrendben: a TheElec értesülése szerint megindult az iPhone 13-akba kerülő kijelzőpanelek gyártása, ez a tavalyi éves menetrendhez képest egy hónappal hamarabb kezdődött meg, így a korábbi híreket megerősítendő valószínűleg hamar lehet majd új iPhone-hoz jutni a szeptemberi premier után, és vélhetően fel lesznek készülve az élénk keresletre is.


Gyönyörű kijelzőt kapott az iPhone 12-család, idén viszont 120 Hz-re válthatnak a Pro modellek [+]

A Samsung Display és az LG Display a gyártó két beszállítója a panelek kapcsán, előbbi 80 millió, utóbbi pedig 30 millió panelt fog gyártani első körben, és a Samsungé lesz a magasabban specifikált, LTPO technológiájú a drágább modellekbe, akár 120 Hz-es, de dinamikus képfrissítéssel, az LG pedig a hagyományosabb LTPS technológiájú OLED-eket szállítja az alacsonyabb árszintű, tehát nem Pro változatokba. Mindazonáltal, ha az Omdia piackutatásait vesszük alapul, az összesen 110 millió panel csak az első körös megrendelése lesz az Apple-nek, ennél jelentősen több, összesen 160-170 millió kijelző készülhet el az iPhone 13-szériához idén, és a két ismertebb koreai cégen kívül a kínai BOE is kiveheti a részét a megrendelésekből.


Nemrég járt nálunk teszten a mini-LED kijelzős iPad Pro [+]

A koreai ETNews már a 2022-es iPad modellek kijelzőiről is beszél: értesüléseik szerint jövőre megérkeznek az első, nem LCD-alapú kijelzők az Apple tabletekbe, és elsőként a kisebb modellek részesülhetnek majd az OLED nyújtotta előnyökből. Itt is a Samsung és az LG lehet a fő beszállító, ám mivel tabletes méretben az Apple eladási számai egyedülállóan nagyok, OLED-es tabletből pedig általánosságban alacsony darabszám kerül forgalomba jelenleg, így a beszállítóknak bővíteni kell a kapacitásukat, ami nem egy pillanat alatt fog megtörténni. A 13 hüvelykes csúcsmodell egy ideig valószínűleg marad a szintén lenyűgöző mini-LED technológián (Apple Liquid Retina XDR mini-LED, hogy pontosak legyünk).

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

Hirdetés