Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
PavelVagyok #126 üzenetére
Az hogy te hogy tudnád megoldani pl a film dolgot, nem biztos hogy abban a pillanatban neki jó megoldás, mindig az aktuális helyzetet nézd.
-
joey04
titán
válasz
PavelVagyok #80 üzenetére
Nem szabad etetni ezeket.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
PavelVagyok #35 üzenetére
"én megveszek 3-4 évre egy iPhonet, és elégedetten használom ez idő alatt. droidos ismerősök többségénél meg az évenkénti 2-300 közötti cserét látom. tényleg sokkal jobban járnak... biztos jó is lehet ha évente cserélgetni kell."
Miből gondolod, hogy kell? Én is 3 éves ciklusokra álltam be, addig elégedetten használom a (nem Almás) telefonjaim. És 3 év után sem azért cserélem le mert már le "kell", hanem mert ennyi idő után általában már viszket a tenyerem az újdonságokra.
-
válasz
"Timernek csak a specifikációs táblázat számít, a szoftver nem"
Nem ezt írtam. Azt írtam, hogy a szoftver a megfelelő hardver csomag nélkül semmit nem ér. A jó és korszerű hardvert pedig nem "az én úgy érzem ez szmúúútabb" határozza meg, pláne nem a "nekem ez nem kell, mert nekem nincs szükségem rá", hanem a specifikáció, illetve az abban foglaltak. Ha az rendben van, akkor van értelme a szoftvert is nézegetni. Nem olyan nagy trüváj ez, sok gyártónak sikerül megugrani. Soknak, de nem mindenkinek.
Látod, már megint terelsz. Unalmas.
-
jbcs
tag
válasz
PavelVagyok #84 üzenetére
Igen, jelenleg a 8K mobiltelefonban parasztvakítás, nem sok értelme van és ezért én sem fizetnék pluszba. Én egyébként a gyerekekről, egy szituációról ritkán készítek egyszerre 1-2 percnél hosszabb videót, lehet, hogy arra még alkalmas is..., de mivel nincs 8K tv-m, így számomra érdektelen... De akinek van 8K tévéje, annak lehet, hogy érdekes, hogy rövidebb videókat meg tud nézni.
-
jbcs
tag
válasz
PavelVagyok #78 üzenetére
Maradjunk a 8K-nál. Szerintem, ez egyenlőre az emberek nagy tömegét 8K tv híján max. kipróbálás szintjén érdekel. Illetve a tárhely igénye miatt nem hiszem, hogy a lakodalmakat sokan 8K-ban akarnák vagy tudnák mobil telefonnal rögzíteni. De akkor is tuggya, és tuggya és tuggya...
-
törölt tag
válasz
Nagyon sok mindenben az alma a jobb, nagyon sok mindenben a droidos telefonok. Ki melyiket preferálja azt választja és használja boldogan. Nincs ezzel semmi gond. Ne túlozzunk és ne alacsonyítsuk le a másikat. Ez oda vissza igaz. Teljesen jól el lehetne "vitázni" normális keretek között érvekkel és ellenérvekkel de mindíg ez a vége. Ezt nem konkrétan rólad írtam nehogy félre értsd.
-
törölt tag
válasz
PavelVagyok #75 üzenetére
Szóval akkor neked pl a oneplus "egy filléres aliexpress suppport nélküli flagship" Oké nincs több kérdésem.....
-
jbcs
tag
válasz
PavelVagyok #70 üzenetére
De legalább van innováció és nem az megy, hogy valamit bele tesznek a telefonba, mert már vér ciki, hogy egy közép kategória alján lévő telefonban benne van, lásd 120 Hz... Elintelesedett az Apple, ráültek az eredményre, minek fejleszteni, csak annyit, hogy megvegyék az újat...
-
törölt tag
válasz
PavelVagyok #72 üzenetére
Konkrétan melyik "filléres aliexpress suppport nélküli flagship" - ra gondoltál? Erre azért kíváncsi lennék. Amúgy nincs semmi baj hogy neked ez a véleményed.
-
törölt tag
válasz
PavelVagyok #69 üzenetére
"kínai szarodnál" Azért vegyél vissza egy kicsit szerintem. Elfogytak az ész érvek vagy mi van? Nem akartam ebbe belefolyni de azért tartsunk már meg egy minimális színvonalat légyszíves.
-
válasz
PavelVagyok #65 üzenetére
"hát nem tudom te melyik bolygón élsz de az Apple CPUira lehet mondani mindent csak azt nem, hogy gyenge. "
Szövegértelmezés nulla, ahogy eddig is, de segítek:
"mert a hardver egy egész csomagban tekintve le van maradva abban az ársávban kvázi mindentől is. A SoC lehet, hogy bitang, de az önmagában még kevés."
Szívesen!
És már megint terelsz...
Ki beszélt itt az iPad Próról?
ja, hogy eddig az iOS-re hivatkoztál, mint legfontosabb tételre, most meg hirtelen már a hardvert nézed, ami neked eddig nem számított, áááá értem!
Plusz átcsaptunk a legerősebb termékre a palettáról, amire a konkurenciának egyelőre válasza sincs, annnyira friss, biztos ami biztos, és ugrottunk egy termék kategóriát is egyúttal...
Jajjb@zmeg, veled lehetetlen dűlöre jutni. Segítek lezárni: az apple a legjobb!
+ jbcs: "Nálam a luxus vagy csúcskategória ott kezdődik, legyen az mobil, autó vagy sütő, hogy semmilyen szinten ne kelljen kompromisszumot kötni"
Pontosan, erről pofázok délelőtt óta, de csak nem akarja megérteni. Feladtam!
-
válasz
PavelVagyok #51 üzenetére
Több okból is. Egyrészt ott a DashCharge, ami abban az évben a nem dzsunka kategóriában vitte a prímet. Az OxygenOS, ami semmi dadogást nem produkál, csak dolgozik, ahogy kell. A notch mentes kijelző (7 Pro), ami azóta is kis túlzással unikum, és zárójelbe tesz minden notchos / glory hole gagyit (apropó, notch, ugye az is milyen szép egy 400 ezres telefonon). Végül az akkor brutális Snapdragon csúcs SoC, ami az időtállóságot garantálja. Kábé ezért. Nyugodj meg, ha épp az iPhone adja majd a legtöbb erőt és funkciót a pénzemért, a legkisebb kompromisszummal, akkor azt fogok venni. De egyelőre ennek nyoma nincs. Nekem emlegetheted a XIAOMI-t, vannak tőlük termékeim, de telefont azt biztos nem veszek tőlük. Családban megtettem, de kár volt, cserélve lett 8T-te 1 éven belül, mert lassú szemét lett. Ahogy írtad, nem minden a hardver, de mindennek az az alapja. Kenheted a hajadra a szoftvert, ha az egész telefon gyenge, és animációkkal próbálják elkenni a lassúságát. Elvből nem fizetek avittas megoldásokért egy kisebb vagyont, pláne nem akkor, amikor tele a piac korszerűbb megoldásokkal. Értem én, hogy neked az IOS a minden, de engem speciel idegesít. Meg tudnám szokni? Meg, de egyelőre nincs miért, mert a hardver egy egész csomagban tekintve le van maradva abban az ársávban kvázi mindentől is. A SoC lehet, hogy bitang, de az önmagában még kevés.
Idén nem váltottam telefont, mert nem volt mire, az OP sem mutatott semmit, ami valóban korszakalkotó lenne. De még így is többet tettek le fejlesztésben az utóbbi években, mint a szívszerelmed. És ez az igazi probléma.
Ádám16: erős +1, én is ezek alapján szoktam iOS vagy Android készüléket ajánlani.
+ jbcs: majd figyeld meg a kollégát, amikor megjelenik az AMOLED meg a quick charge alapáron az iphoneban, rögtön az lesz a tuti és a nélkülözhetetlen. Ezek a dolgok addig feleslegesek, amíg a saját preferáltja nem tudja. Utána már persze lételem lesz mindegyikből! :) Különben is csak az mond olyat, hogy a gyors töltés nem hasznos, aki nem próbálta. Marha jó dolog, hogy 40 perc alatt nulláról is 60-65 százalék felett van a mobil, és ez ma már nem is annyira nagy szám, egy belépőszintű kínai is tudja... Mondjuk ötvenezerért (Nord 10G).
-
Ádám16
addikt
válasz
PavelVagyok #51 üzenetére
Szerintem, ha eltekintünk a márkától, iPhonet két ok miatt érdemes választani: remek kamera, iOS.
A többi bullshit, és simán hozza a többi jobbnevű gyártó. Viszont az iOS az iOS. Aki használta, és elfogadta a korlátait, annak egy tökéletes, stabil rendszer. -
válasz
PavelVagyok #49 üzenetére
Olvasod is magad, vagy csak write-onlyba tolod?
Ki beszélt itt arról, hogy nekem a 120 Hz kell? Akkor is ez a csúcs és elvárt egy prémium flagship készüléktől manapság, ha én személy szerint nem használom ki, vagy nem kedvelem. Ezt nem akaorid megérteni, és továbbra is saját fejedből bámulva nézed azokat a dolgokat, amiket globálisan nézve kellene megítélni. Vagy szerinted attól, hogy Neked nem kell a 120 Hz meg a quick charge, egyik iphone usernek sem kell? Tényleg?
Ja, hogy te vagy a célcsoport egymagad? Értem...
Ahogy írtad, fuck logic.
Szerintem én hamarabb nyitnék amúgy iphone-ra, mint androidra, ezért egy dolgot várok el: technikai teljesítményt és valódi innovációt, ami jelenleg nincs...
-
válasz
PavelVagyok #40 üzenetére
Jajj, ne idegeskedj, árt az érvelőkédnek, és már így is a földig vágtad a fát magad alatt. Továbbra sem vagy képes megérteni, hogy nem a szoftverről, nem a mögöttes szolgáltatásokról, hanem a felvonultatott technológiai szintről ment a diskurzus az első hozzászólás óta, ehelyett terelsz és durcáskodsz. Te keverted ide a saját felhasználói szokásaidat, és próbáltad beállítani úgy, hogy azok kvázi mércék. 60 Hz vs 120 Hz, neked nincs szükséged rá és satöbbi, rémlik még vagy linkeljem? Erre írtam én, hogy ha Neked csak ennyi kell, azt máshol is megkapod, csak fele ennyiért. A kutya nem akarta a döntésedet befolyásolni, csak mutattam egy alternatívát, ezen túlmenően én őszintén és teljes lelki nyugalommal teszek rá, hogy mit használsz vagy épp mit nem. Az még ugyanis nem lesz mérce, pláne technikai szinten nem, amiről ugye még mindig az első perctől kezdve beszéltünk. Azt meg pláne nem magyarázza, hogy a magát innovatívnak hazudó gyártó miért nem képes olyan technológiát építeni a csúcskategóriás(nak hazudott) és árban a mindenkori abszolút plafonra belőtt készülékeibe, ami más gyártóknál nem egy esetben már régen a sztenderdet jelentik. Világos így már?
Az már csak rossz vicc, hogy persze Neked pont a FaceTime meg az AirPlay kellett, és épp nem találtál (ó, milyen véletlen) alternatívát a többtíz variáns közül sem a konkurens platformon mondjuk a csevegőre, hát ez borzasztó! Ez is lehet persze egy érv, csak nem uniform, ugyanis az még mindig nem mérhető technikai specifikáció, hogy neked "csak az tetszik". Valahogy emberek milliói jól elvannak napi szinten a random csevegő / videós appokkal meg a chromecasttel, dehát tudom én, az nem epül.
Na jó, elengedtem a vonalat, jóból is megárt a sok!
Szerk.: Már megint félrebeszélsz és magadról hablatyolsz, miközben a saját preferenciád még mindig senkit sem érdekel, amikor a téma az, hogy miért csak most kerül bele a 120 Hz-es panel egy csúcstermékbe. Ne vegyél új telefont, sőt, használd az XS-t amíg akarod. De ez továbbra se érv arra, amikor a potenciális vásárló az elérhető technikai csúcsot hiányolja az aktuális "innovatív" csúcsmodellből...
@janeszgol: na, ez egy valid megközelítés, és igazából van is benne valami, bár én nem látom azt a fene nagy ökoszisztémát a legtöbb ember életében. Én legalábbis kevés olyan iphone usert ismerek, akinél pld. Macbook vagy iMac is virít otthon, akkor meg már mindegy, nem lesz teljes a kör. Persze bizonyára vannak ilyenek, és az tényleg baromi kényelmes állapot lehet, még ha meg is kérik az árát. Ki tudja, egyszer talán én is teszek egy próbát. feltéve persze, hogy a termékeknek nem csak az árazása lesz csúcskategóriás.
@pusszycat: "Mostanság mikor már a laptopok is Oled-el kezdenek kijönni (nem mindegyik) ez a tabletes Oled nem üt már akkorát.
"
Szerintem üt azért az még, de örömmel látom én is az OLED kijelzők terjedését. Valaki felkarolhatná a konzumer szegmensben a monitorok piacát is.
-
válasz
PavelVagyok #35 üzenetére
Írd már meg, hogy hol írtam a szoftverről az első hozzászólásaimban. Te hoztad fel. Technikai adatokat néztem, azokat hiányoltam és róttam fel a gyártónak a lemaradást. Ha csak terelésre futja tőled, akkor részemről is ennyi!
De ha már szoftver, Neked pont olyan funkció kell, amit csak az iOS tud, ugye? Androidon sz@r ám minden! És bizony, még laggol is! A szkrollozás meg maga a fertő, már én is csak hunyorogva bírom nézni!
Mondjuk hogy pont Te beszélsz Apple fanatikisként vallásról és az ezzel kapcsolatos elvakultságról, az finoman szólva is röhejes!
Feldobtad a napom, én mára bejeztem!
-
törölt tag
válasz
PavelVagyok #31 üzenetére
Egy szóval sem írtam olyat, hogy a gyártó hibája lenne. Ugorj neki még egyszer (itt az oldalon egyre nehezebben megy a tagoknak az értő olvasás). Én használok Ios és Androidos termékeket is, illetve Windows mellett van Imac-em, jól elvannak egymás mellett. És okvetlenül hitvitát csinálsz itt is, hogy iphonefanatik vagy, de az Androidot nem szereted, azt már tudjuk, lehet lapozni, illetve ignorálni.
-
válasz
PavelVagyok #28 üzenetére
Lóerőben direkt nem írtam többet, nehogy kettővel többet írjak és abba sikerüljön belekötni, de látom, megértetted a lényeget, és így is megoldottad a feladatot. Pacsi! Ettől még a flagship mindig mindenben arról szól, hogy bele kell tenni a maximumot. Ez az, ami már régen nincs meg az Apple esetében, az iPhone vonalon legalábbis kétség kívül. A többi termékük még jó is lehet, az M1 például tényleg innovatív, kellett is már a piacra valami hasonló.
Hiába ellenkezel, ha Neked elég a 60 Hz-es kijelző, a néhány giga RAM, nem kell gyorstöltés, akkor igen, ma már egy tisztes középkategóriás Androidos vas is kiszolgál, technikai szempontból mindenképp. Az, hogy nem Apple, meg nem iOS, az más kérdés, de szó sem volt eddig iOS-ről az osszevetésekben, ne terelj! Tudom én, ez egy olyan érv, amibe mindig IS lehet kapaszkodni, ha minden kötél szakad, de ha én veszem a fáradtságot hogy igényesen trollkodjak (
) , leszel szíves Te is ilyen módon válaszolni!
Bár, elnézve a 31-es hozzászólásodat, nem igazán fog menni.
-
válasz
PavelVagyok #24 üzenetére
Az átlagembernek nincs szüksége 200 lóerőre se, érdekes módon a BMW flagship modellekben mégis az van. Az átlag embernek nincs szüksége 8 magos processzora sem, mégis ez az irány. Az átlagembernek nagyon sok mindenre nincs szüksége, csak hogy a csúcskategória sohasem az átlag ember ízléséről és pláne igényeiről szüólt, hanem a technikai határok feszegetéséről. Érted már, vagy ragozzam még? Ha nem hazsnálsz ezekből semmit, akkor valójában Neked bőven elég lenne egy normálisabb középkategóriás Android modell is, az a helyzet. Mégsem azt veszed, mert csak. A szíved joga, de a "NEKEM ez se kell, meg az se kell" továbbra sem érv arra, hogy miért maradnak ki rendre olyan funkciók és képességek egy elvileg a piac csúcsát képviselő készülékből, ami a konkurenciánál 1 kategóriával lejjebb (ami kábé egyben félárat is jelent!) is alap.
"(nem, nem rendelem meg íbéjről az utángyártott fost és csinálom meg én magamnak a 400 ezres készüléknél)"
Ezt becsülöm, bár jelzem, hogy ez más készüléknél is valid opció. Két éves OnePlus 7 Próm van, nem giazán akaródzik lecserélni. És érdekes módon az akkum is rendben van, dacára az akkor kábé piacvezető gyorstöltésnek. Nemrég jött rá a legfrissebb android verzió, biztonsági frissítések is akadnak. Nem olyan nagy unikum ez ma már, hogy csak az Apple temrékekre legyen érvényes kijelentés.
@GreenGoblin: ne szívd mellre, majd tíz évnyi itt lét után egyszer én is írhatok zsigerből, nem?
Egyébként érdemes meglátni az észérveket is a hangnem mögött, az már nem trollkodás, szóval nincs itt semmi, ami ÁSZF-be ütközne.
-
válasz
PavelVagyok #20 üzenetére
"hamarabb volt az iPadbe 120hz kijelző mint bármelyik nagy nevű márka tabletjébe.
úgy gondolod képtelenek belerakni?"
Szerinted én nem tudom? Telefonba mégsem rakják bele. Miért?! Lehet, mert olcsóbb az IPS 60 Hz, és azt is megveszi a nép előrendelésben, évről-évre? Na látod, ezt gyűlölöm. Amennyit kaszálnak ezeken az eszközökön, nyugodtan lehetnének valóban az abszolút csúcs, és nem csak szoftveresen (bár én ezt sem írom alá, de a közvélekedés más, ezt elfogadom).
"+1 kérdés, androidon már régóta elérhető a 144hz, az új androidon mégis célkitűzések között szerepel hogy javítsanak az animációk folyamatosságán."
Kérdezd meg az Apple-től. Gondolom, ők is viccből növelik a felbontást, az órajelet, meg úgy minden lényegesebb technikai paramétert. Állítólag már az első iphone is olyan szmúúút volt, mint semmi más. Gondolom, onnan is lehetett fejlődni azért.
RAM kérdés. Mivel direkt egy tizedannyiba kerülő androidos példát hoztál, persze hogy jól kijön a matek a hitvány chipekre hivatkozva. De nézzük már meg a középkategóriát, vagy tudod mit, a korrektség jegyében a közvetlen konkurenseket (árban). Nem ritika a 12 GB sem már, mégpedig a leggyorsabb típusokból. Magyarán jeletnős a mennyiségi előny, és sok esetben a minőségi is, és még mindig olcsóbb készülékről beszélünk, vagy semmiképp sem drágábbról.
@roli543: ne vegyél komolyan, trollkodok. Igazad van abszolút. Egyébként egy redva gyorstöltést alapáron azért igazán belezsúfolhatnának, ha már kérdezted. Ha lehet, töltővel együtt.
-
kop8
őstag
válasz
PavelVagyok #11 üzenetére
Kicsit fejlődhetnenek jobban is, egyhelyben toporognak...
Az uj procokon kivül semmi nem törtenik az iphonokban..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Óra topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Jogász topic
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Hibátlan Apple iPad 10 Wi-Fi 64GB Silver ! 3 Hó jótállás
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest