Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GreenGoblin

őstag

válasz thiclyoon #145 üzenetére

B@kker már elköszönt, most minek hívtad vissza?!

• Timer

veterán

válasz thiclyoon #145 üzenetére

Már leírtam fentebb. A kényelmes tempójú animáció többek között arra is jó, hogy egy lassabb program indítást, multitaskban váltást elfedjen. Lehet, hogy erre ma már nincs szükség, de régen bizonyára volt. Az, hogy az egész eyecandy is egyben, már más tészta. Nekem például nem tetszik, és ad egyfajta vontatottságot, lassúságot a használat során, ami felb@sz. Ezt már leírtam Neked fentebb is. Az, hogy nem fogadtad el, nem az én problémám, ennél konkrétabban nem fogom részletezni.

@Tibee86: "....de azért folyamatosan magyarázod, hogy mindenki hülye aki Apple terméket vesz."

Végülis épp csak sokadjára írtam le az előbb, hogy a vásárlókat maximum csak nem értem meg, de az igazi gondom a céggel és a mentalitásával van, és nem azokkal, akik megveszik a termékeket. A kényszeres önigazolást, a tudatos vásárlás és a piaci ismeret hiányát látom sokaknál, de ettől nem állítom, hogy hülyék, mindössze talán kevésbé körültekintők, vagy épp más preferencia alapján választanak. Ezzel nincs is gond. Azt csak az egyszerűbbek próbálják itt folyamatosan súlykolni, hogy hülyézem az apple usereket, mintha én állítanám, de konklrétan ilyet leírva tőlem sem itt, sem másutt nem találsz. Az Apple-t, na azt tényleg nem komálom mostanság, a már ismertetett okokból. Egyébként eltaláltad, épp szabin voltam, volt idő a társalgásra (no meg azok korrigálására, akik úgy terelnek, mint egy jobb juhászkutya)! :D Ritkán szólok hozzá Apple cikkhez (sokak szerencséjére, úgy tűnik), de ez most kivétel volt. Ne aggódj, nem csinálok belőle szokást! ;]

Csak azért válaszoltam most utoljára ebben a topikban, hogy ne legyen az, hogy csak úgy leléptem. Nem szerettem volna ezzel segíteni alátámasztani a narratívátokat, ha nem gond! ;) Ha folytatni szeretnétek, majd a következő OP hír alatt megtaláltok. Mondjuk nehéz lesz velem vitázni, ugyanis én ott is látom a hibákat (nem véletlen, hogy nem váltottam sem tavaly, sem idén a friss termékekre) és el is ismerem, nem csak itt. De hátha! ;)

• vicze

félisten

válasz thiclyoon #134 üzenetére

"ekem az ún. retina felbontás elég"
    Melyik? Nem mindegy... ha a 960×640 elég akkor "ok"...
    Retina display
    Retina HD display
    Liquid Retina display
    Super Retina HD display
    Super Retina XDR display

Mielőtt jönne a DPI maszlag, az 300-ról 500-ra emelkedett az idők folyamán...

• GEIL

addikt

válasz thiclyoon #129 üzenetére

Akkor elírtam...."OP-rendszer alatt" az Operációs rendszert értettem...ami itt az IOS
    IOS-re írtam hogy atomstabil és gyors is. :R

• Timer

veterán

válasz thiclyoon #98 üzenetére

Nem vagyok fejlesztő, abba a részébe nem látok bele. Amit viszont látok, az az, hogy ha ugyanazokat a tipikus appokat nyitom meg gyors egymásutánban és váltok közöttük iphone-on, akkor összegészében jóval lassabb a művelet, mint mondjuk OP-n, mert annyira elnyújtott az animáció hossza. Régebben úgy emlékszem nem is lehetett ezt szabályozni, csak kikapcsolni, nem tudom most épp mi a helyzet ezzel. Gondolom, ez is amolyan legacy dolog lehet, a korai készülékek erőforrásaira szabva (forrásom nincs erre, de rémlik valami, hogy emiatt lett ilyen még anno), meg azért így egy szoftveresen már jócskán "belakott" telefonnál is megoldható a reccenés mentes működés, ami ugye a brand névjegye. Az alap Android animációk is gyorsabbak, de őszintén szólva én leveszem 0,5-re, így igazán pattogós a rendszer, ehhez képest én minden iPhone-t brutálisan vontatottnak éreztem eddig. Lassabb grafikus átmenetekkel jó sok gyengeség elfedhető, pláne CPU/RAM oldalról, nem tudom, mit kellene ezen külön fejtegetni, szerintem ez logikus. Amíg a szoftver tölt, a GPU animál egy emberest, a user meg örül, hogy jájjjdeszípmegszmúsz.

Az avittast pedig a hardver részre értettem kifejezetten, de nem a SoC-ra, hanem például a fizikai megjelenésre, (notch, screen/body ratio), vagy a körítésre (NFC nem volt sokáig, gyorstöltés nem volt szintén, Qi ugyancsak hiányzott, stb.).

@vzsryl: ha így tapasztaltad, biztos úgy is van. Én nem tapasztalok ilyesmit, nagyjából ugyanazokat a szoftvereket használom legalább 6 éve, de van olyan, amit 2009 óta. Nem szoktam szívni vele, azt ugyanis én sem tolerálom, a telefon nálam se játékra kell, hanem munkaeszköz. Azok a gyengeségek, amitől az emberek hánytak az Android 2-4 generációk körül, már nagyon régen nem aktuálisak. Ha normális a vas, nincs lag se instabilitás, pláne ha az ember jó launchert / rendszert is választ.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés