- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome.jr
addikt
Ezen a lapon (általában a mini ITX lapokon) 4 pines CPU csati van, ami a soványka áramellátás miatt eleve a tuning korlátja. Jelenleg van egy DFI 775-ös Matx lapom, amiben egy Q8200-t 2500 Mhz-re sem tudok felhúzni. A Zotac 9300 Mini ITX lapjában nincs feszültségállítási opció. Az Intel ref lapjai szintén nem a brutál tuning potenciálról híresek. Ezek a lapok sajnos nem erre vannak kitalálva.
Ha van ellentétes tapasztalatod azt szívesen meghallgatom.
5870 teszt:
Released last year and still on top of my list. Again we have all the eye candy enabled in BIA. Look at the 111 entries... yep, that's a CPU bottleneck. The GPU is too fast for the processor and as such is waiting on the CPU. Quite funny when you realize we use a Core i7 965 that is clocked at 3.75 GHz.
Még a 3750-en járatott core i7 is kevés volt a kihajtáshoz.
-
toldy
őstag
A CFI házakat én is néztem hugomnak, nem tűnnek annyira rosznak,de sajnos semmi konkrétat nem tudok róluk. Mondani csak azt tudom hogy sok sikert, és remélem lesz olyan ház ami megfelel az elvárásaidnak. ( nézelődök én is, mert nem bírom ki hogy ne tegyem, ha látok valami igéreteset akkor szólok).
Solicidium : Nekem egy Silverstone SG05 van, meg vagyok vele elégedve,nem azt mondom hogy tökéletes ( szándékomban áll kezelésbe venni
) ,de nekem elég.
Lapok közül meg nem tudom hogy mik az igényeid, nem tudom mik az elvárások grafika terén de ha nem játszól sokat akkor ez egy közép út lehet szerintem: [link] , belerakni egy új am3-as procit..llax: Csak annyit tudok mondani hogy én elvetemült vagyok
-
llax
senior tag
Lapok vannak bőven 20k alatt is (Zotac).
SO-DIMM RAM szinte egy árban a DIMM-el (legalábbis DDR2 esetén).
VGA-ra csak akkor lenne szükség, ha valaki játszani is akar, HD gyorsítás a desktop proci miatt nem szempont (szerintem). Így a táp sem probléma.
Hűtők: olcsón vannak 1U rack házba való hűtők is, nem kell a "mini-ITX matrica" többezres felárát mefizetni. De a gép céljától függően megfelelhet akár a procihoz adott is...
Az Atom megjelenése óta a házak is gombamód szaporodnak, minden árkategóriában, egyre könnyebb egyedi igényekhez is találni egyet.
Slim optika: általában lassabbak, de legalább már nincsenek túlárazva...
Hűtés-szellőzés: ha nincs VGA és a 45nm-esek közül bármely kétmagos vagy szerényebb négymagos kerül bele, akkor az sem olyan nagy probléma... Aki tuningolni akar, vagy valamely "nagyobb" procit használni, annak nem a mini-ITX való...
-
Kíváncsi leszek, hogy mire jutsz végül. Én tegnap fejben szépen összeraktam a Codegenbe egy gépet, egyedül a slim optika nem tetszik, meg az egyslotosnak tűnő vga, amira nem hiszem, hogy akár egy alacsony halk hűtő, pl. egy Chilla is beférne. Hely lenne egy ssd-nek meg egy 5400-es hdd-nek is, a proci hűtése megoldható és szerintem a szellőzés is pl. ha a hátsó 8-as befelé szív és egy alacsony hűtő, pl Shuriken, ha ez ugye befér széltében nyomja szét a beszívott friss levegőt, ami oldalt a rostélyon tud is távozni(egyedül a vgájé kérdéses, mert nagyon be van zárva alulra), a táp 12-ese (nekem pl. fontos a normál méretű táp, mert az halk és nem képezi korlátját a méreten kívül semmi másnak) meg szívja le a levegőt a 3.5-ös bayben levő 5400-es hdd-ről. Probléma az értelmes alaplap ugye és ahogy néztem nincs 30k alatt, ráadásul, ha az emberfia amd-t szeretne, mert időtállóbnak tűnik a platform, akkor keresgélhet az alaplap miatt 65w-os drága e-s procikat. Lehet, hogy a m-atx mégis a jobb megoldás, de az nem tűnik sokkal kompaktabbnak egy kisebb atx rendszernél Én is ezirányba szeretnék elmozdulni a halknak most is halk, de nagy és melegedésre hajlamos jelenlegi rendszerről. Ezért érdekel, hogy Te mire fogsz jutni végül és mik lesznek a tapasztalataid.
-
toldy
őstag
Renben majd szólok
Szerintem se lesz túl olcsó hiszen ez a zotac lap van 30-32e krül így én ennek a lapnak megsaccolok egy 38-45e Ft árat.shabbarulez : Attól nem félek hogy nem fog belemenni hiszen i7 kompatibilis ( az viszont 4/8 magos és 95w a TDP-je, abból nem lesz kisebb.
Ami viszont jobban aggaszt az az hogy letolták a proci foglalatott a PCI-e csatihoz így nem tudom milyen procihűtő fog itt rendesen elférni ( remélem lga1156 kompatibilis lesz idővel a Scythe Big Shuriken és , belefér majd, az jó is lenne nekem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm Bluetooth / 1 hónap garancia / zöld / szép állapot
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest