Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Joachim21

őstag

válasz Abu85 #54 üzenetére

Eddig a TSMC is gate first alkalmazó volt? Vagy vegyesen választhatott mindenki, hogy mit szeretne alkalmazni?

Ha már itt tartunk, az intelnél mit használnak? Ott is gate last van tudtommal, és az IvyBridge érkezésével annyi változik majd az eddigiekhez képest, hogy ők is áttérnek a SOI gyártásra.

Ez a része mindig érdekelt a dolgoknak, ha van ilyen hír, azt közölhetnétek mindig, vagy akár írhatnátok róla bővebben, én szívesen fogadom ezeket az infókat!

• Joachim21

őstag

Nem értem Abu néhány következtetését a gate first választással kapcsolatban. Nem az volt eddig, hogy mindenki a gate first miatt problémázott, mert gyártás szempontjából nehézkesebb? Nem ez az oka annak is hogy 22/20nm-nél már a GB is elhagyja a gate first-t eljárást? Kérdezem én, hogy ha ez így lesz, akkor nem az lenne logikus, hogy már most a gate last-ra szavaznak, főleg hogy a következő csíkszélesség már biztosan ilyen eljárásra épül mindkét bérgyártónál?

Vagy az APU-k miatt kell nekik a gate first? Mert akkor mindjárt érthetőbb, hogy olyan GPU-t akarnak, amivel már nem lesz probléma a későbbiekben CPU mellé ültetve.

Nv-ből meg kinézem hogy rögtön beküldi a TSMC-nek az 5 milliárd tranzisztoros Kepler vezérchipet, és boldoguljanak vele, aztán majd jön a GF7-es széria, amiben már minden részegység aktív lesz a GF6-os szériával szerzett tapasztalatokra alapozva.

Új hozzászólás Aktív témák