- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyisziati
veterán
A winen belül sehol - mindig az adott progi (pl. valamelyik lejátszó)-n belül szabtam testre a gombokat. A win csak "megtette azt a szívességet", hogy felismerte a gombokat és vezérlésre átadta az alrutinnak.
Ezt hiányoltam az Ubiból. (főleg, hogy a Compiz az ő része volt, az egérvezérlővel együtt)
(jah és ha belegondolok, hogy ez a 9 gomb csak 9 digitális mikrokapcsoló, aminek a be/kikapcsolt állapotát max. 2 bájton le lehet írni...)
-
nyisziati
veterán
Nice try.
Ott van a csúszás, hogy a linux kernelhez a fejlesztőknek kéne hozzáilleszteni a hardvert.
(ja és win alatt SEM kellett külön driver EGYIK egeremhez sem - úgy á la natúr használtam mindet - hibátlanul, minden progiban minden gombbal - régi szép idők...)Ráadásul egy egér jóval univerzálisabb (és egyszerűbb), mint egy kamera, hiszen csak pár (digitális) kattal lenne több, nem kell analóg jelekkel bíbelődni (meg framerate, szinkron stb.), mint a kamera esetén.
Arról nem beszélve, amit írtam is, hogy az Ubis "eszközkezelő"-ben benne volt az egér sematikus rajza a gombokkal, csak a kattintásokat nem érzékelte a megfelelő helyeken (vagy semmit nem érzékelt). Ezt azért tényleg nem hinném, hogy komoly atomfizika lenne megírni.
(vagy mint pl. a finomscrollt, hogy lenyomod a középső egérgombot és milliméterezhetsz, ami nagyon hiányzott és tényleg csak egy apró fícsör lenne, de mégsem hajlandók megírni - évek óta, sehol)
-
nyisziati
veterán
9 gombos egerek tudtommal már jó 10 éve gyártás alatt vannak (én legalábbis akkor vettem az elsőt), nem hinném hogy olyan nagy truváj lenne felkészíteni egy új oprendszert a lekezelésükre. Pláne, hogy gyakran a wint hozzák célkeresztbe, hogy az mennyivel elmaradottabb bizonyos területeken (akkor). Pl. memóriakezelés, hálózat stb. Ehhez képest egy cincin kifogna rajtuk?!
Ja és a legszebb az volt, hogy volt egy kis segédprogi, amin látszott (volna), hogy épp melyik gombot nyomkodod. Na ott egész szépen mutatta a sok gombot, tehát maga az oprendszer tudta (volna) kezelni, de a "driver" - illetve amennyire én tudom, az Xorg - mégsem kezelte le.
Vagyis annyira mégsem speciális az a hardver...
@(#50) CPT.Pirk: valóban, nincs beépített "csinosítási" lehetőség a winekbe. Cserébe annyi ilyen jellegű cuccot töltesz le (javarészt ingyen), amennyit akarsz. És még működnek is - inkompatibilitás nélkül.
A Compizzal nem keveset szívtam ugyanis - gyönyörűen beállítottam mindent, 3d időjárásjelzőt, "tuning" benchmarkot stb. aztán egy idő után (pár hét) elkezdett szétesni a desktop. A 3d 2d-re váltott és kitörölhetetlenül bennragadt az egyik sarokban (újratelepítés sem segített), a benchmark eltűnt, az effektek kezdtek összekuszálódni.
Azóta hallottam is, hogy az újabb disztrókból kiszedik a compizt (vagy csonkolják) pont az ilyen inkompabilitási problémák miatt.
-
cskamacska
addikt
Ilyen véresszájú elitizmust grognard körökben szoktam még hallani. Kész csoda hogy a Battlefront nem készített még Linux only Combat Mission részt, na, akörül tényleg eljárhatnátok a kerneltáncot.
más
Eközben a valóságban szép lassan, de növekszik a Linuxos játékok sora:
Arma III benchmark & graphics comparison on SteamOS & WindowsNem erőszak a disznótor, ha az EA meg haverjai ilyen egyszerűen lemondanak a piac egy részéről(beleértve a Mac eladásokat is, az már nagyobb falat, és mégis tojnak rá
), akkor majd a KKV szépen lenyúlja előlük.
-
Hakuoro
aktív tag
Sokat fejlődött a linux az utóbbi pár évben,de nem eleget. A Windows 10-et tavaly október óta használom. Végigkövettem, ahogy az első viszonlyag stabil build-től pár bugos relase-en át a nyára kiforrott rendszerré érett. Vonatkoztasunk el a beépített hátsó kapuktól, a biztonsági problémáktól. Ahol csak lehet ki kell kapcsolni ezeket. A játékokkal nem volt sok bajom az elmúlt közel egy évben. Szinte mind rendesen futtott a kezdetektől: Dota2, CS GO, Skyrim+enbosst, Team Fortess2, Far Cry3, Stalker, Risen1. A grafikus felületettel voltak csak problémák, a menü feketévé vált, explorer.exe elszált, stb.
Időnként rámtör a linuxozhatnék és felrakok valamilyen disztrót. Régebben Ubuntuval illetve Elementary-val próbálkoztam. Egy közepes gépen már jóll futnak. Netezni megfelelőek, bár nem tökéletesek. A font rendering is furcsa lehet egy kezdő, windowsról átálló számára. Egyes weboldalakon is megfigyelhetőek artifactok, pl. CNN.
Az office programok esete megint csak egy + hátráltató tényező. A legtöbb cégnél, intézménynél Microsoft Office a rendszeresített programcsonmag. A dolgózók ezt ismerik, ezt szokják meg és ha hajlandóak lennének is egy ingyenes alternatívát kipróbálni, kedvüket szegi a formátuimok nem megfelelő kezelése. Pl. Office 2007-ben wordben elkészített táblázat teljesen szétesik Libreofficeban, és vice versa. Ahogy észrevettem e téren is van javulás, de kritikus munkafeladatok esetén ezek a hibalehetőségek nem válalható kockázatok.
A játékok hiánya csak hab a tortán. Szomorúan olvastam fenntebb, hogy a Vulkán sem hozza meg a várt áttörést. Egy újabb elszalasztott lehetőség.
Az Arch elég stabil rendszer, de kész kínszenvedés beállítani. Mostanra, hogy már legalább 10-szer megcsináltam, sikerült kitapasztalni a főbb buktatókat. DE mindig maradnak apróságok, amik nem megfelelően müködnek és valószínűleg a forrásuk „user error”.
Azzal nagyon nem értek egyett, hogy egy rendszer elterjedésével romlik a minőség. Igaz, hogy több lesz a nyafogás a fórumokban apró-cseprő problémák miatt, de több szem többet lát. Egy tízszer nagyobb felhasználói bázis sokkal több hibába futhat bele. Most olyan bagatel hibák is évekig fenmaradhatnak, mint hogy a Chromium nem az általam beállított kurzort használja gnome alatt. Firefox-al és a többi programmal tökéletesen müködik. -
Döglött Róka
veterán
Tenyleg ennyire nehez felismerni a hasznalat es az ismeret kozti igen nagy kulonbseget? Mert akkor elj boldogan abban a tudatban hogy igazad van.
Attol mert feltelipetted a windows meg par programot ra esetleg megnyitottad a regeditet, meg nem fogsz erteni hozza...
@CPT.Pirk : Miert kell egy ceget szeretni, miert kell utalni? Sosem ertettem az erzelmek tarsitasat. Az EA egy jatekipari orias ami profitra utazik, semmivel nem kulonb mint az ubisoft vagy a square enix neadjisten az Activision.
-
-
-
Romvr
őstag
"Szerintem meg félreértettél"
Megesik a legjobbakkal is"azt nem szeretném, hogy a linuxból is windowst csináljanak"
Amíg a Linux Open Source addig alig ha tudnak csinálni ilyet. Max egy saját Distrot ami fizetős, viszont kapsz rá full támogatást (SUSE-nak ha minden igaz van ilyenje pl). Meg persze ott van hogy a Windows dollármilliárdokat tolt abba hogy az ő rendszerükre írják a nagyobb cégek a programjaikat. -
Romvr
őstag
"Az az 1-2% desktop user meg bőven elég, sőt már-már sok is, jobb lenne ha már nem növekedne túlságosan a felhasználók száma"
Sőt! Tegyük fizetősebbé, drágábbá a Linuxot mint a Windowst és kössük általános IQ teszthez a telepítést hogy csak egy bizonyos elit réteg kiváltsága legyen! Heil Linux! Viva Torvalds!"az a sok-sok játékra vágyó, kényelmes user maradjon meg csak windowson, jó nekik ott."
Nah a Terminal búvár és Kernel bohóc a kirekesztő, antiszociális magatartásával...Szerintem mindenki döntse el hogy mi neki a jó. Van ám dual-boot is a világon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fogyjunk le!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest