Hirdetés
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Yettel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Macrodroid
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
.Szaki.
addikt
válasz
zozzzzzzzzzz #136 üzenetére
Van egy Apple iPhone 5S nevű topic és sima iPhone topic is, mindkettőben segítőkész fórumtársakat találsz.
-
zozzzzzzzzzz
tag
Bocsi ide írok, de hátha
Nem tudom hol lehetne segítséget kérnem de a barátom i5s telója nem kapcsol be, az iTunes jelet teszi ki a kezdőképernyőre, hogy csatlakoztassuk. Most elvileg egy leírás szerint frissít a gépről.
Ez így menni fog? Kicsit para vanköszi előre is
-
törölt tag
Biztos lehetsz benne hogy az elsőt sem akku hiba okozta, ugyanis töltés közben gyulladtak ki az elsők, tehát lehet töltés vezérlő hiba is, meg egyes hírek szerint csak azoknak gyulladt ki akik a Type-C mikcrousb átalakítóval töltötték, második körben meg már töltés nékül is kigyulladt ami állítólag biztonságos...ott is valami alaphiba lesz...
-
Deller2010
tag
Az i6 Plus elhajtott, meggörbült - volt és van róla videó bőven a neten. DE! Még ekkor sem gyulladt ki, vagy füstölt el egyik sem! Ugyanúgy használható maradt... A Note 7 pedig véletlen szerűen kapott lángra, vagy forrósodott fel és füstölt el.
Amerikai autók: egy ideje (kb. 15 éve) már nem divat a nagy motoros V8-as autók gyártása és forgalmazása Amerikában. Mostanra már odáig fajult a dolog, hogy 1.4-es turbós négyhengeres motorokkal is lehet sok autót kapni. A "nagy motoroknál" meg a 3000-4000ccm közti méret és a V6 a jellemző.
-
.Szaki.
addikt
válasz
janeszgol #128 üzenetére
Az i6 Plus megjelenésekor másról se szólt a sajtó, csakhogy az i6 Plus elhajlik. Igaz, hogy tesztekkel nem tudták bizonyítani, csak néhány idióta vagy ráült, vagy átment rajta három tigristankkal, senki sem tudja, a lényeg az, hogy egyértelmű, hogy user error volt. Azóta kijött az i6S család, és az i7 család és még mindig mindenhol ezzel trollkodnak az okosok, hogy ez vajon elhajlik-e, vagy sem. Ha annyira elhallgatták volna ezt annó, akkor nem lehetne még mindig erről olvasni. Ellenben a Note 7 életveszélyes hibával rendelkezik, robban. Autó gyulladt ki, volt aki égési sérüléseket szenvedett és még lehet sorolni az eredményeket. Ráadásul a Samsung az összes Note 7-et visszarendelte. Egy picit nagyobb fajsúlyú hír, mint az i6 hajlása, össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Ha pedig csak pár darab robbant volna, nem is tudnánk róla, vagy ha igen, akkor sem hívták volna vissza a világ összes példányát. Szomorú ami történt, leginkább a tulajokat sajnálom, meg azokat, akik kifizettek nem kevés pénzt azért, hogy megsérüljenek, és valamilyen szinten a gyártót is, mert a Note 7 tényleg egy elismerésre méltó készülék lenne, ha kihagyták volna a robbanó funkciót, de ha nem siették volna el az egészet, akkor most nem ezzel lenne tele a sajtó, hanem az elsöprő sikerrel, amit meg is érdemelt volna.
-
janeszgol
félisten
válasz
Stanley-B. #120 üzenetére
Senki nem terel semmit. Érdekes, hogy a széthulló, hajló i6-ról alig volt cikk. Pedig ha valami ciki, akkor az is az. Fáj az igazság áfonya-fan?
-
törölt tag
válasz
#97246720 #123 üzenetére
XDA-s user éppenséggel lehet de hogy nem az XDA-n fogja a ténykedése eredményét közzé tenni, az is hótzicher (mert ahogy zsolt501 írta nem fog ehhez az XDA teret biztosítani)
Lehet h majd a darkneten lesznek "hogyan upgradeld a note7-edet" oldalak a drogeladós meg a lopott hitelkártyáadatos hirdetések mellett -
törölt tag
válasz
Stanley-B. #120 üzenetére
sajnos nagyot bukott a széria, csak akinél még nem történt baj, az nem fogja leadni egy S7 vagy S7 Edge-ért cserébe, ami viszont a mostani megtartott note7 tulajokat érintheti az az hogy ha megtartja nem lesz rá semmilyen szoftver frissítés, ha csak nem lesz egy XDA-s vállalkozó szellemű user és nem kezdi el maga ugradelni :/
-
Stanley-B.
őstag
látom az igyekezetet a samsung gigantikus méretű bukásáról való elterelésre, de helyette inkább erről kéne lehozni cikket: [link]
szerk: ok látom legalább az itcafe lehozta, ha már itt ez nem történt meg
-
juhasz22
aktív tag
Hirtelen minden telefonnak kedve támad felrobbanni... új trend a láthatáron...
-
törölt tag
válasz
DarkChild #95 üzenetére
Jaaa... Hát többről tudni, meg hát ugye amit nem ír a média, amúgy akkor is nagyon rossz statisztikát visz a kigyulladt note7ek száma alig 2 hónap alatt, mint az iphone-ok 2007 óta
n7 2hónap akár 100 is,ami havi akár 50, iphone 9év 50-60/ évi 4-5db /havi 0.3db
...azért na...
-
hajsza
aktív tag
válasz
janeszgol #105 üzenetére
És biztosan lesz még. (Hiszen várom a kimenetelt, a magyarázatot, a visszahívás lebonyolításának körülményeit.)
Egy másik portálon már megjelent a hír, hogy a Samsung végleg leáll a Note7 gyártásával. Magyarázat viszont nincsen, az oldalukról is leszedtek minden információt a telefonról. Gondolom hamarosan megjelenik egy hasonló tartalmú hír a Mobilarena-n is. -
janeszgol
félisten
Itt az MA-n volt minimum 6 cikk erről. Hat. Ezek mind frissültek is. A legújabb, második menetről kettő cikk született. Ennyi elég, nem kel ide száz. Ráadásul a legtöbb cikk felesleges volt, mert utóbb bebizonyosodott, hogy kamu hírek voltak, amit tonnaszám osztogattak, naponta többször is. Egy MA-tól megfontoltabb cikkezést várok.
És biztosan lesz még. (Hiszen várom a kimenetelt, a magyarázatot, a visszahívás lebonyolításának körülményeit.) -
.Szaki.
addikt
Azért ha nem az összes lenne rossz, akkor gyanítom a Samsung se csinálta volna ezt az akciót. Nekem az 5S hál' Istennek tökéletesen működik, szeretem is, legjobb barátomé kétszer romlott el, mindkétszer a lightning csatlakozó szakadt be. (Szintén 5S) Mindkétszer kicserélték neki a telefont, pedig garanciális idő vége felé járt nagyon, ráadásul szerintem nem az iPhone hibája volt, alapvetően nem is feltétlenül garanciális hiba egy csatlakozó beszakadás, simán elképzelhető, hogy bele lett erőltetve. (Micro USB-re pl ez különösen igaz, ahol még az se mindegy, hogy hogy próbálod bedugni) Szóval én rossz tapasztalatot eddig nem hallottam az Apple garanciájáról, de ami a cikkben szerepel a 6S kapcsán, az tényleg unszimpatikus, minden plusz költség nélkül ki kellett volna cserélni a hölgynek a telefont egy i7-re.
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #75 üzenetére
Ahogy a visszahívott, kigyulladós, túlmelegedős BL-5C akkukra sem emlékszel, úgy erre sem fogsz pár év múlva.
Azt fogják ezek is csinálni mint a Nokia.
Akkoriban tele volt a net, hogy robbannak, itt ennyi, ott annyi, ma már csak olyan cikket találsz amiben csak túlmelegednek, meg a visszahívós termékoldalt. Ja, meg az egyik magyar esetet amit próbáltak nem ehhez kötni. -
Potrien
senior tag
Jó sokáig nyomoznak
-
willope
tag
válasz
TheBikerider #43 üzenetére
Persze. Természetesen. Vízállósá, nagy kijelzö (emlékeztetlek, hogy a Note alkotta meg a phablet kategóriát)stb. mind a Samsung másolta az Almáról.
-
walko
tag
Egyik nagy gyártó fanboy táborához sem tartozom, de azért az elég fura, hogy hamarabb ír erről a mobilaréna, mint arról, hogy mi újság a Note 7 és a Samsung háza táján...
-
SlayR
senior tag
Amikor a csontváz kiesik a szekrényből...azért anno a neten elég sokszor kerültek elő eldurrant Iphone-ról dolgok amiket persze a gyártó kézzel lábbal hadakozva tagadott meg eltüntetett lehet jó volt erre is a Samu téma, hogy ezekről végre előkerül az igazság?
-
Potrien
senior tag
Szimpatikus az almáék hozzáállása az incidenshez.
Ezért nem lesz már almám új többet -
Crafter32
őstag
válasz
Lord Sidious #56 üzenetére
Ez pozitív. Jó ilyet is hallani.
-
válasz
Roadhammer #81 üzenetére
Azzal tisztában vagy, hogy bármelyik Li-ion akku ugyanúgy viselkedik mint a videóban, és semmi köze ahhoz, hogy hibás vagy nem?
-
DarkChild
senior tag
válasz
Roadhammer #81 üzenetére
Ez jó kis videó volt
-
DarkChild
senior tag
válasz
#97246720 #77 üzenetére
Olyan sok azért nem volt. Kb. 30-40 készülék gyulladt ki az X millióból (elég sok elkelt belőle 2 hónap alatt), és érdekes mód szinte mindegyik az USA-ban... Én legalábbis nem olvastam egyetlen európai vagy ázsiai tűzesetről sem, pedig eléggé követtem a híreket. Valószínű, hogy éppen emiatt lett ekkora hírértéke az ügynek, hogy szinte az összes öngyulladás Amerikában esett meg - ha mondjuk Ázsiában történtek volna a Note7 tüzek, gyanítom, hogy nem vert volna fel ekkora port...
Ki tudja, lehet, hogy az eladott X millióból, X mínusz 100-200 db hibátlan és veszélytelen készülék, de mivel világraszóló blama lett belőle, így megette a fene ezt a szériát... (Persze, mivel a lítium akku kiemelten "veszélyes üzem", így jobb is, ha elővigyázatosságból bevonják a készülékeket.) -
noro79
tag
Savanyú a szőlő... Ha a miénk kigyullad,akkor az Iphone is!! Ha nem ,majd felgyújtjuk...
-
Mercel
senior tag
Nem tudom, hogy csináltad de sikerült valami homlokegyenesen másra válaszolnod mint amit írtam.
Egyébként nekem se a kedvenceim de az objektivitás kedvéért:
Úgy 20 éve nem nagyon gyártanak már tömegszámra tipikus benzinfalókat.
Azt egyébként csak csendben mondom, hogy egyrészt egy nagyobb motor nem feltétlenül fogyaszt arányosan többet mint egy kicsi de kihegyezett, másrészt a fogyasztásból nem következik automatikusan a nagyobb károsanyag kibocsátás.(nézd csak meg egy európai downsizing kórban szenvedő hypermodern turbós 1000-es vagy 1,4-es motor kibocsátási értékeit a maximum teljesítmény körül. Katasztrófa, hiába euro sok a besorolása. Afelől meg ne legyenek kétségeid, hogy többnyire maximumon mennek, mivel még egy átlagos kigyorsításhoz is rendesen oda kell lépni.
Az Apple szerintem is egy etikátlan, elszállt cég egyébként ami leginkább a saját fogyasztóit tojja le.
-
Roadhammer
tag
Na, ez a cikk is mekkora marhaság: [link]
Elesett az ember iPhone 6-tal a farzsebében, amiben egy fizikai sérülés következtében kigyulladt az aksi, erre a cikkíró tanulsága ez: "Az ilyen akkumulátorok nagyon érzékenyek és hő hatására rövidzárlatosak lesznek." Talán az esés következtében hirtelen felmelegedett a telefon?
És itt egy érdekes videó még, ami segít megérteni a Note 7 esetét: [link] -
Richie86
senior tag
Tudom, egyetértek Veled/Veletek. De ezért írtam, hogy inkább foglalkozzanak ezzel, ebbe öljék a dollármilliókat (ne csak a reklámokra), mindenki, legyen az Apple, Samsung, Xiaomi tökmindegy. Én nem támadom egyik gyártót sem, de vélhetőleg a Samsungos balhé talán errefelé fogja terelni őket.
-
Roadhammer
tag
A mobiltelefonok alkatrészekből vannak összerakva. Mondjon valaki olyan mobiltelefon alkatrészt, amelyik még soha nem ment tönkre egyik márkánál se! Teljesen mindegy, hogy milyen alkatrészről van szó, gyártási hiba minden részlegen előfordul, így az aksiknál is lesznek hibás termékek. Mindenki, aki vásárol egy műszaki cikket, az kockáztatja, hogy hibás terméket vásárol, pont ezért vállal a gyártó garanciát, mert nem tudja garantálni, hogy az összes legyártott termék hibátlan, nem? Csak azt tudja garantálni, hogy a nagy számok törvénye alapján rengeteg olyan készüléket is gyárt, ami hibátlan, és ezért a hibás termékedet megjavítja, vagy kicseréli. Viszont az a leglátványosabb hiba, amikor az aksi olyan módon hibásodik meg, hogy a telefonban felpúposodik, és szétnyomja, vagy felgyullad benne, és ez a legveszélyesebb is persze, ezért ennek az alkatrésznek a minőségellenőrzése a legfontosabb emiatt. De az összes akkumulátort nem lehet tesztelgetni évekig, és ha 2 millió Note 7-ből 35 gyulladt ki, az azt jelenti, hogy minden 57142. telefon gyulladt ki/füstölt el. Viszont ami jó hír, hogy a kivizsgálás után a Samsung a saját részlegétől már nem rendelt aksikat, hanem csak az ATL-től, ami az iPhone aksik beszállítója is. A rossz hír meg az, hogy ezek az aksik is ugyanúgy kigyulladtak.
A kérdés az, hogy mennyire a Samsung, meg Apple felelőssége, ha nem az általuk előírt minőségi előírásoknak megfelelő alkatrészeket hoznak a beszállítók? Ez az, ami senkit nem érdekel, ha kiég a zsebében a telefon, és ez jogos. Most már csak arra vagyok kíváncsi, az Apple-nél mennyivel jobbak a számok, az eddig eladott iPhone 7, 7 Plus közül mennyi égett ki?
Ez rohadt jó, a 71. hozzászólásnál tartottunk, mikor elkezdtem ezt írni, addig itt csak a dedó ment, azóta meg összefoglaltatok mindent helyettem.
-
törölt tag
9év alatt 1milliárd iphone adtak el,ez idő alatt talán ha 100 iphone gyulladt ki gyártói hiba miatt! Azért a 100db 9évre levetítve nem olyan sok, a note7 nem egész 1 hónap alatt, 2-3x több gyulladt ki gyártói hiba miatt.
Azért jegyzem meg hogy gyártói hiba miatt,mert volt olyan eset is hogy belenyúltak az iphone-ba és idegenkezűség miatt gyulladt ami persze nem gyártói hiba -
Fejvadi
nagyúr
Már csak az olcsó Kínai telefonok biztonságosak.
-
fordfairlane
veterán
Én csak azt mondom, foglalkozni kell az akksik biztonságosabbá tételével, fejlesztésével, MINDEN GYÁRTÓNAK!
Visszatérhetnének az NiMH aksikra, de azt meg gondolom nagyon kevés vásárló tolerálná.
A Lítium sajnos ilyen mocskosul reaktív anyag, cserébe a töltéstároló képessége magas. Én ugyan nem vagyok túl erős anyagfizikából, de erős a gyanúm, hogy a kettő összefügghet.
-
Richie86
senior tag
Persze igazad van, de azért ez nem csak annyi, hogy pixelhibás a kijelző vagy könnyen karcolódik vagy lötyög a gomb, vagy elromlott valami funkció nem működik stb. Arra azt mondja az ember, jé, nem jó, van garanciám? Van, érvényesíttetem. Nincs? Akkor kifizetem a javítást vagy a hibával együtt élek.
Itt azért olyan probléma van, ami akár emberéletet is követelhet. És mindegy, hogy milyen kicsi a lehetőség. 1 milliárdból is sok akár 1 emberélet is! Ez az én véleményem.Persze ne menjünk az utcára mert tégla esik a fejünkre, értem a Te álláspontod is. De azért ne bagatellizáljuk el a dolgot azzal, hogy hibahatáron belül dolgoznak. Ha épp Te lennél, akinek elfüstölt a telója és ne adjisten leégett emiatt a háza, kötve hiszem, hogy most ugyanezeket a sorokat írtad volna.
Én csak azt mondom, foglalkozni kell az akksik biztonságosabbá tételével, fejlesztésével, MINDEN GYÁRTÓNAK!
-
BoC1ka
senior tag
Tegyük fel az Apple QA ja is PPM(part per million)-el dolgozik, és az i6 esetében a PPM<1,1(a 0,1 csak a hitelesség kedvéért) tehát 1 millió eladott darabonként 1 rossz. Ekkor nem foglalkoznak a problémával. Eladtak mondjuk 100 millio db-ot, 100db alatti mintával nem fognak foglalkozni. Ha 100 millió eladott darabbl
Nincs olyan gyártó a világon aki garantálja, hogy nem fog tönkremenni a terméke. Másrészt szavatosság van. Az a gyártó amely 1/2/3/4/5 év garit ad nem fog foglalkozni mi lett az árucikkel az n+1. napon.
Ha valós is a hiba, - márpedig nem elképzelhetetlen - akkor is full gáz, hogy most hozzák nyílvánosság elé.
Ennyi erővel a laptopod/telefonod/autód se kapcsold/indítsd be, mert senki nem garantálja neked 100%, hogy nem fog elfüstölni vagy felrobbanni az autód.
-
7Heads Drago
veterán
-
DarkChild
senior tag
válasz
Lehet, hogy mostanság korrekt az Apple, de én emlékszem egy konkrét esetre, amikor még a Samsungnál is arcátlanabb módon jártak el egy sorozathibás termék esetében.
2010-ben a vadiúj 27 colos iMac piacra kerülése után az egyébként horror árú készülékről kiderült, hogy jelentős mennyiségűnek besárgult a kijelzője. Na ott konkrétan kiadták az ukázt a dolgozóknak (USA-ban), hogy csak annak a vásárlónak ajánlják fel a cserét, aki már rájuk akarja borítani az asztalt, a többit meg igyekezzenek lepattintani valami olyasmi szöveggel, hogy ez igazából nem is hiba (már nem emlékszem a konkrét szövegre).
Szóval náluk is volt ilyen -
Richie86
senior tag
Az a kis százalék éppen elég ami van, és szomorú, hogy csak most kerülnek elő.
Ha jó ideje van akár csak pár darab, ami veszélyes (lehet), akkor épp itt az ideje már foglalkozni vele. Ha Te (vagy bármelyikünk) lenne épp csak az az egy, akinek kigyullad egy ilyen készülék miatt az autója, lakása, stb. akkor nem vigasztalna a tény, hogy "előfordul", meg hogy rajtad kívül nem volt más akinél kijött a hiba. -
taky1974
csendes tag
Fikázhatjátok itt az Apple hozzáállását a dolgokhoz. De itt a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy mit tesz meg. Konkrétan legyen itt egy példa, hogy pl. a 2011-es MacBook Pro készülékek esetén egy időközben kiderült hibát 2016 dec. 31-ig javítanak. NEM GARANCIÁLIS dolog: [link]
Számomra ez a hozzászólás vitt mindent:
"...Undorító nemzet, az apple pedig tökéletes képe ennek."Gratulálok hozzá!
-
atike
nagyúr
Itt ez tuti nem bug, hanem feature...
Amit tuti le is védetnek - szóval lehet már emiatt is perelni fogják a Samsungot...
Nem semmi amúgy, hogy mennyit jelenthet egy adott "hír" publicitása - akár valós akár valótlan mögöttes tartalommal....
-
Lord Sidious
senior tag
Az i6 egy borzasztoan hibas szeria. Konkretan nem talalkoztam meg olyan keszulekkel, aminek egy ev utan a 2,5D-s kialakitasu kijelzo panellja ne kezdett vopna el enyhen, de annal zavarobban kattogni, "huppogni. Ezt a hibat tobbe kevesbe az i6S-nel es teljesen az i7-nel javitottak. Az teljes kephez hozzatartozik, hogy sok gyarto 2,5D-s kijelzoje produlaja idovel ezt a hibat. Jonak jol nez ki a 2,5D-s kejelzo, csak ilyen tulajdonsag mellett nem a legjobb valasztas szvsz.
-
Ricardo
titán
válasz
"Sőt, amikor 3.-ik alkalommal vittem vissza a mindig kicserélt i6-omat, "
Megbízható széria
"Nekem minden hibás eszközt cserélték eddig szó nélkül "
Már valahol (ha jól emlékszem) említetted hogy mennyit voltál a szervizben, és mindig korrektek voltak.
A korrektség előtt le kalappal, viszont feltűnt, hogy sok hibás eszközt kaptál. -
Lord Sidious
senior tag
válasz
Crafter32 #50 üzenetére
Nekem minden hibás eszközt cserélték eddig szó nélkül és elnézést kértek a hibáért és a kellemetlenségért is. Sőt, amikor 3.-ik alkalommal vittem vissza a mindig kicserélt i6-omat, és eléggé hevesen reklamáltam, konferencia beszélgetésben az USA support a telefon cseréje mellé megdobott 150 € iTunes utalvánnyal.
Gari újraindult. No para.
Nem azt a szöveget kaptam, amit a Samu ügyfeles a kollégája helyett véletlenül az ügyfélénk küldött ki, aki a kigyulladó már cserélt Note 7-e miatt panaszkodott
: "Megpróbálhatom lelassítani a dolgot, ha az segít, vagy hagyhatjuk, hogy megtegye, amivel fenyegetőzik, aztán meglátjuk, mire megy vele."
-
-
Crafter32
őstag
Tipikus Apple hozzáállással. Letolja nagy ívben a felhasználót. Bár már nincs az a modell, de ha adsz pénzt kapod az újat. Egy szóval sem mondja bocsánat, de a készülék hibás volt ezért kártérítésre vagy jogosult.
Borzalmas etikátlan cég. Vegyen tőlük készüléket a fene. -
-
L.Levy
csendes tag
Volt mar több elfüstölt iPhone is szinte minden szériából csak nem volt ekkora hírverés körülötte.
iPhone 4; iPhone 5 ; meg egy i5 ;iPhone 5c stb. csak keresni kell. Ez nem új dolog a csak most pukkadt ki a lufi és a Samsung viszi el a balhé nagy részét. Gondolom ebből mindegyik gyártó tanul és jobban oda figyel az aksik minőségére is. -
Emtra Prime
csendes tag
Nagyon, király a közel 400k-s i7P-om gondol egyet és kigyullad és ki a hülye? Hát én mert, nem vitrinbe raktam...
Hát olyan pert indítanék, hogy lenne nekik note 7 bummm
-
janeszgol
félisten
De notebookot igen, múltidőben.
Más: ez a vékonyításos magyarázat érdekesen hangzik. El is gondolkodom rajta.
Cingáriusz: Pc World 2016/10 számában pont van egy rövid cikk az következő akkumulátor technológia egyik képviselőjéről. Hát csak most tették biztonságossá, mert eddig könnyen robbant. Ott is megmaradt a lítium.
-
Mercel
senior tag
Egyébként egyetértek azzal, hogy a már Agyrémbe hajló vékonyítás mánia és a folyamatos kapkodás, tesztelés hiánya miatt a gyártók egyre inkább veszélyeztetik a saját vásárlóikat.
Nem csak a mobilok kapcsán.
-
Mercel
senior tag
Azért leginkább amerikai hírek alapján hozza le a média ezeket a sztorikat mert hülye amerikaiak meg látszat demokrácia, de azért a fogyasztók önérzete is ott a legnagyobb és a leginkább képviselt..
Gondold meg a Volkswagen is csak ott végez érdemi kárpótlást a diesel botrány kapcsán. Itt Európában alig - nálunk konkrétan semmit.
Azért mert jóval gyengébb a fogyasztóvédelem.Összeesküvés elméletek helyett csak ennyi a dolog alapja.
-
.Szaki.
addikt
Ráadásul kettő 6 Plus, tehát nem is mai darabok.. kíváncsi vagyok a végére, de szerintem bullshit az egész. Valamit elszúrt a Samsung és most megy az ellenkampány.
Ha viszont tényleg kiderül, hogy igaz, akkor az Apple-nek kicsit másfajta hozzáállás kéne, ez a "ha kifizeted a különbözetet itt egy i7" nem túl szimpatikus, azt a különbözetet egy ilyen esetnél bizony le kell nyelni, mert nem kicsit kellemetlen szituáció, ha valakinek kigyulladt a telefonja.
-
válasz
#06658560 #21 üzenetére
Őszintén szólva a gyártóra sehol sem térnek ki, nemrég Ausztrália döntött tengeralattjáró vásárlásról, és állítólag a Japánok (Mitsubishi Heavy Industries) azért nem futottak be, mert a franciák (DCNS) hangos marketing-tevékenységbe kezdtek a Lítium-Ion aksik (Lithium-Ion Batterys - LIB) veszélyessége kapcsán. A tendert a DCNS nyerte (50 milliárd ausztrál dollárért 12db tengeralattjárót építenek).
-
arn
félisten
erdekes, hogy ezek a dolgok mindig amerikaban tortennek... legalabbis azoktol hangos a sajto.
-
zsolt501
nagyúr
Sajnos a telefonok vékonyítása nem hatott jól az akkumulátorok biztonságára, és ez már nem most kezdődött...
-
kocka88
tag
Jön a világvége !!!
-
Ha ezek az esetek közelebb hozzák a teljesen új technológiára épülő, tartósabb, jobb üzemidejű akkumlátorokat, akkor HAJRÁ
-
Matada2.3
veterán
A cikk vége pontosan összefoglalja amit gondolok, itt az idő, hogy behozzák az új technológiákat. Annyit hallottam már mindenféle aksiról, jó lenne hallani legalább valamit.
-
embe
nagyúr
Akkor is a Samsung a jó!
Az még égni is szebben ég.
-
daninet
veterán
Azert apple elegansan reagalt, hogy arkulonbozet elleneben kap a no egy 7est
Gondolom a postakoltseg se az apple-t terhelte volna
-
Surda-
őstag
Nem vagyok összeesküvés-elmélet gyártó,de az ilyen cikkeket mindig fenntartással fogadom.
Most,hogy a Samsung óriásit bukik a gyulladós telefonjaival,hirtelen elkezd kiderülni,hogy a fél éve piacon lévő iphone 6S is kigyullad. Eddig nem gyulladt,csak most kezdett el ez is... -
Obyboy
addikt
válasz
WinstonWolf #11 üzenetére
"2. Érdemes lenne tisztázni ki kezdte a kigyulladást először, csakhogy a szabadalmi perekben tisztázott legyen ki másolt kit..."
Épp arra gondoltam én is, hogy a két cég mindenben felül akarja múlni a másikat így a kigyulladt készülékek száma is fokozza a versenyhelyzetet...
-
berek21
őstag
IFire, ISmoke, IBomb, levédve. Érdeklődni privátban.
-
Richie86
senior tag
Az a durva, hogy én ilyesmiket már nem csak hírekben olvasok. Kollégámnak gyengélkedett az iPhone 6-osában az akksi, van egy GSM-es ismerőse, a segítségét kérte új akksi beszerzésében/beszerelésében. Akksicsere közben elfüstölt a cucc, megégette kicsit a srác kezét is, meg megégtek a hangerőszabályzó gombok. Elvileg a régi akksi zárlatos lett. Most az új akksival hibátlanul megy a telefon, de én ezek után nem merném használni... Ennyi erővel a szemét is kib*szhatta volna ha nincs szerencséje.
-
WinstonWolf
senior tag
2 dolog jutott eszembe:
1. Nem véletlen, hogy a Note 7 botrány közepette a híres Samsunghírmondó lehoz egy ilyen cikket is annak ellenére, hogy nem friss az infó.
2. Érdemes lenne tisztázni ki kezdte a kigyulladást először, csakhogy a szabadalmi perekben tisztázott legyen ki másolt kit...
-
Ryoo
senior tag
Lassan már az lesz a ciki, ha a telefonod nem tud kigyulladni. Úgy tűnik a kínaiak megint loholhatnak a "nagyok" után.
-
FeRRaR1
őstag
Itt tartunk ma, semmit sincs idő normálisan letesztelni, az új kocsikat is félkész szoftverekkel adják ki sokszor, játékok 99% Beta állapotban jelenik meg, majd jön hozzá pár hetente patch, egy fél év alatt eléri a szintet ahogy ki kellett volna adni (jobbik esetben). Telefonok durrognak... jó az irány, hajrá
-
Csak csendben jegyzem meg, hogy a japánok nemrég úgy döntöttek, hogy Lítium-Ion aksikra szerelik át a Shoryu-osztályú tengeralattjáróikat. Ezek alapján lehet, hogy már három, az termonukleáris atomfegyvereknél is veszélyesen harcjárművük van....
-
-
Egyet kell értenem veled. Túl kevés az idő ezek tesztelésére.
-
Sofian
őstag
válasz
TheBikerider #2 üzenetére
Mostmár annyira összefonódott a két vállalat hogy már a hibáikat is másolják egymásról..
-
Richie86
senior tag
Tényleg el kellene gondolkodni az akksik biztonságosabbá tételén, és ez minden telefongyártóra igaz.
-
Megy az adok-kapok .
Samsung vs. Apple -
Blyan
félisten
Kész szerencse, hogy már nem gyártják az iPhone 6-ot, nem kell leállniuk vele...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Több régebbi modell akkumulátorproblémájáról írtak az elmúlt napokban, ám az igazság felderítése itt is a nyomozás feladata.
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen notebookot vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LEGO klub
- Windows 11
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia