A Samsung leállt a Note7 gyártásával

A tegnapi nap folyamán a legnagyobb amerikai szolgáltatók vonták vissza kínálatukból a Samsung Galaxy Note7-et, és függesztették fel a csereprogramot. Ma hivatalos bejelentést tett a gyártó.

Update: A Samsung hivatalosan is megerősítette nem csak az értékesítés, de a Galaxy Note7 gyártásának leállítását is. A TechCrunchnak küldött állásfoglalása szerint: "A vásárlók biztonságának érdekében beszüntettük az értékesítést és a csereprogramot, következésképpen pedig a készülék gyártásának leállítása mellett döntöttünk."

Hirdetés

Ezt megelőzően a Samsung szóvivője már megerősítette a TechCruchnak, hogy ideiglenesen leálltak az előállítással, a frissített közlemény viszont nem utal az állapot időleges voltára, így már a hazai és a nemzetközi sajtó is a Note7 konkrét kivégzéséről ír. Mindezek hatására a dél-koreai tőzsdén ma reggel 2008 októbere óta nem látott zuhanást szenvedett el a cég, a Samsung részvények 8%-ot gyengültek. A nyilvánvaló pénzügyi veszteségeken túl az is kérdés, hogy a Samsung hosszútávon hogyan tudja feldolgozni a vélhetően el nem maradó bizalomvesztést a piac és a fogyasztók részéről.

Hétfőn sorra vonták ki a kínálatból a Galaxy Note7-et, először a legnagyobb amerikai szolgáltatók, a csereprogramban pedig egyéb lehetőségeket biztosítottak a biztonságosnak tételezett eszközzel rendelkező vásárlóknak is. A Samsung ma sajtóközleményben kérte partnereit világszerte, hogy szüntessék be a kérdéses eszköz forgalmazását és cseréjét, amíg a vonatkozó vizsgálatok folynak.

A Samsung nemzetközi sajtóközleménye:

"Az illetékes hatóságokkal együttműködve vizsgáljuk ki azokat az eseteket, amelyben valamely Note7 készülék volt érintett. Mivel a vásárlók biztonsága továbbra is kiemelt prioritást élvez, a Samsung megkéri a szolgáltatókat és viszonteladó partnereit, hogy állítsák le az értékesítést és a csereprogramot, míg folynak a vizsgálatok.

Továbbra is elhivatottan működünk együtt az illetékes szervekkel, hogy megtehessük a szükséges lépéseket a kialakult helyzet megoldására. Az eredeti vagy már kicserélt Note7 készülékekkel rendelkező vásárlók ne használják a készülékeiket, kapcsolják ki és éljenek azokkal a lehetőségekkel, amelyek rendelkezésre állnak a helyzet orvoslására."

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés