Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Roadhammer

tag

Na, ez a cikk is mekkora marhaság: [link]
    Elesett az ember iPhone 6-tal a farzsebében, amiben egy fizikai sérülés következtében kigyulladt az aksi, erre a cikkíró tanulsága ez: "Az ilyen akkumulátorok nagyon érzékenyek és hő hatására rövidzárlatosak lesznek." Talán az esés következtében hirtelen felmelegedett a telefon? :D
    És itt egy érdekes videó még, ami segít megérteni a Note 7 esetét: [link]

• Roadhammer

tag

A mobiltelefonok alkatrészekből vannak összerakva. Mondjon valaki olyan mobiltelefon alkatrészt, amelyik még soha nem ment tönkre egyik márkánál se! Teljesen mindegy, hogy milyen alkatrészről van szó, gyártási hiba minden részlegen előfordul, így az aksiknál is lesznek hibás termékek. Mindenki, aki vásárol egy műszaki cikket, az kockáztatja, hogy hibás terméket vásárol, pont ezért vállal a gyártó garanciát, mert nem tudja garantálni, hogy az összes legyártott termék hibátlan, nem? Csak azt tudja garantálni, hogy a nagy számok törvénye alapján rengeteg olyan készüléket is gyárt, ami hibátlan, és ezért a hibás termékedet megjavítja, vagy kicseréli. Viszont az a leglátványosabb hiba, amikor az aksi olyan módon hibásodik meg, hogy a telefonban felpúposodik, és szétnyomja, vagy felgyullad benne, és ez a legveszélyesebb is persze, ezért ennek az alkatrésznek a minőségellenőrzése a legfontosabb emiatt. De az összes akkumulátort nem lehet tesztelgetni évekig, és ha 2 millió Note 7-ből 35 gyulladt ki, az azt jelenti, hogy minden 57142. telefon gyulladt ki/füstölt el. Viszont ami jó hír, hogy a kivizsgálás után a Samsung a saját részlegétől már nem rendelt aksikat, hanem csak az ATL-től, ami az iPhone aksik beszállítója is. A rossz hír meg az, hogy ezek az aksik is ugyanúgy kigyulladtak. :) A kérdés az, hogy mennyire a Samsung, meg Apple felelőssége, ha nem az általuk előírt minőségi előírásoknak megfelelő alkatrészeket hoznak a beszállítók? Ez az, ami senkit nem érdekel, ha kiég a zsebében a telefon, és ez jogos. Most már csak arra vagyok kíváncsi, az Apple-nél mennyivel jobbak a számok, az eddig eladott iPhone 7, 7 Plus közül mennyi égett ki?

Ez rohadt jó, a 71. hozzászólásnál tartottunk, mikor elkezdtem ezt írni, addig itt csak a dedó ment, azóta meg összefoglaltatok mindent helyettem.

Új hozzászólás Aktív témák